Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ψύχτρα μου είναι μια Zalman με καλώδιο 3 πιν, αγόρασα πρόσφατα αυτήν τη μητρική κι έχω πρόβλημα με τις στροφές όλων των φαν. Κατέβασα το tool Control Center της MSI και βλέπω πως η ψύχτρα και το ένα φαν του κουτιού τρέχουν στο 100% και το άλλο φαν στο 50%. (ο θόρυβος της ψύχτρας συγκεκριμένα είναι ανυπόφορος). Δοκίμασα μέσω BIOS που έχει επιλογή για minimum στροφές του cpu fan στην εκκίνηση με max target temperature αλλά τζίφος, δεν έγινε τπτ. Διάβασα ότι κάτι μπορεί να γίνει με το Speedfan, ό,τι κι αν έκανα όμως κι εκεί δεν κατάφερα να ελέγχξω τις στροφές.

Συγκεκριμένα η ψύχτρα κάνει τα ίδια σε όποια υποδοχή κι αν τη συνδέσω (είτε στην 4πινη του cpu, είτε στις 2 άλλες 3πινες). Ηρεμεί όταν τη συνδέσω στον ελεγκτή στροφών, αλλά ο θόρυβος συνεχίζεται από το άλλο φαν, απλά είναι πιο υποφερτός από την ψύχτρα.

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να μην συνέδεσες το fan στο cpu_fan connector της μητρικής και το έβαλες σε κάποιον άλλον και κάνει σαν αεροπλάνο? :)

Υ.Γ. Κάνε και ένα Bios update καλού κακού.

Δημοσ.

Δυστυχώς δε λύθηκε το πρόβλημα με bios update, ούτε προστέθηκε κάποια επιλογή. :(

Συγκεκριμένα, όποιο φαν (του tower ή η ψύχτρα) συνδέεται απευθείας στη μητρική τρέχει με φουλ στροφές. Μόνο όταν συνδέσω κάποιο στον ελεγκτή θα ηρεμήσει. Το πρόβλημα είναι ότι έχω μόνο έναν.

Δημοσ.

Προφανως η μητρική δεν εχει fan voltage control ωστε να μπορει να ριξει τα volt και ετσι να ρυθμισει τα ανεμιστηρια ...Μονο στον επεξεργαστη μπορει να ελεγξει τις στροφες και εκει μονο με PWM δηλαδη αν το ανεμιστηρακι εχει 4 pin.. Ετσι τουλαχιστον λενε εδω http://forum-en.msi.com/index.php?topic=157230.0

Δημοσ.

Το HWMonitor το έχω σαν ξεχωριστό μενού. Έχει επιλογή μόνο για smart fan control του cpu που δε γίνεται τπτ όταν το ενεργοποιείς, προφανώς επειδή η ψύχτρα δεν έχει 4 πιν. Οι στροφές της ψύχτρας μειώθηκαν περίπου στο μισό όταν την έβαλα στον ελεγκτή της, απλά το πρόβλημα συνεχίζεται με τα άλλα 2 φαν του κουτιού που τρέχουν στο φουλ, γι' αυτό και θέλω να μάθω αν θα κάνω δουλειά με κάποιον εξωτερικό fan controller.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...