InfectedMushroom Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα σας. Ο ξαδερφός μου , έχοντας το κεφάλαιο , θέλει να ιδρύσει μια εταιρία ( Φροντιστήριο Πληροφορικής). Αυτός και μόνο αυτός θα είναι το φυσικο πρόσωπο. Επειδή δεν τα ξέρει , και δεν τα ξέρω και εγώ να του τα πω , μήπως θα μπορούσατε να βοηθήσετε στα παρακάτω για να του δώσω μια ιδέα? Ξέρω , θα μου πείτε , πες του να πάει σε λογιστή , αλλά αν μπορείτε , in a nutshell , βοηθάτε. Τι εταιρία να ιδρύσει ( ΑΕ, ΟΕ , ΕΠΕ κλπ) Ποια η φορολογία σε κάθε περίπτωση Κάτι διάβαζα για φορολογία πλαφον 28 % για όλες τις επειχηρήσεις. Θα είναι δηλαδή 28% για όποια επιχείρηση και να ανοίξεις? Τι άλλα έξοδα προς το κράτος έχει , εκτος απο ΦΠΑ, ΤΕΒΕ και ασφαλιστικές εισφορές?
kanesaxo Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Ολα έχουν να κάνουν με το τζίρο και κατ'επέκταση τα καθαρά κέρδη. Αν πχ εχεις σήμερα (αν ψηφιστέι το νέο νομοσχέδιο) κερδη 40.001ε δε σε συμφέρει με τπτ να εχεις ατομική επιχείρηση. Πας σε ΟΕ ή Μ.ΕΠΕ. Διότι εκεί φορολογείται η εταιρία, και επι των μερισμάτων ένα 10% ο μέτοχος. Δε γνωρίζω πολλες λεπτομέρειες, διότι εκανα μια τυπική κουβέντα με το λογιστή μου. Με το νέο νομοσχέδιο, νομίζω πως ειπαν μεχρι 40.000ε για Ε.Ε. πως θα φορολογείται 26%. Ναι, για όλους τους ελευθερους επαγγελματίες. Αν άλλαξε κατι δε γνωρίζω. ΦΠΑ, τεβε, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων κτλ ειναι τα βασικά προς το κράτος. Αν υπάρχει κατι αλλο θα'ναι ψιλαδούρι.
in2dark Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Καλυτερα ατομικη για αρχη, αλλωστε ζημιες θα κανει στην αρχη.... Οταν με το καλο αρχισει να βγαζει κερδη την αλλαζει.... Καλη τυχη πες του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα