janpap08 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα.. Εδώ και αρκετό καιρό λόγω του μεγάλου όγκου αρχείων τα οποία έχω και συνεχώς αυξάνονται,επεξεργάζομαι την ιδέα της μετάβασης από τους απλούς εξωτερικούς σκληρούς σε κάτι καλύτερο.Οι απαιτήσεις αφορούν αναπαραγωγή HD και 3D αρχείων στην TV μου. Οι σκέψεις μου είναι οι εξής: Να πάω σε ένα HDD docking station (η tv μου βλέπει όποιο σκληρό και αν συνδέσω μέσω usb). ΝΑ πάω σε ένα απλό NAS (η tv μου μπορεί και συνδέεται ασύρματα). Ο συνολικός όγκος θέλω να είναι το ελάχιστο 4Tb,απλά θα ξεκινήσω με ένα δίσκο και στην πορεία θα πάρω και άλλο/ους. Το μπάτζετ είναι περιορισμένο (100-150€) και φυσικά μην ξεχνάτε ότι η ενασχόληση είναι ερασιτεχνική. Προσπάθησα να πάω σε μία λύση τύπου WD My book ii αλλά μέχρι τώρα δεν μου έκατσε(ή το mybook ή ο σκληρός που αγόρασα,μεταχειρισμένα και τα δύο, έχει πρόβλημα) Θα ήθελα τις πολύτιμες γνώσεις και προτάσεις σας..ευχαριστώ,Γιάννης.
rounsmith Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Επειδή αναφέρεις και επέκταση δίσκων , θα σου πρότεινα κάποιο μεγάλο κουτάκι από πισί με κάποια παλιά μητρική/επεξεργαστή/μνήμες και τροφοδοτικό και να το γεμίσεις δίσκους. Εγκαταστάς και το FREENas λειτουργικό και είσαι έτοιμος. Όλο αυτό επειδή ανάφερες για μελλοντική επέκταση δίσκων. Αλλιώς αναγκαστικά πας σε έτοιμη NAS λύση. Στο πρώτο θα ξοδέψεις λίγα παραπάνω χρήματα (ειδικά αν δεν έχεις παλιό hardware ) αλλά θα έχεις πάντα την επεκτασιμότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα