Chupacabra Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι από την Εφορία η βεβαίωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης, μπορεί να είναι και υπεύθυνη δήλωση του πελάτη προς την τράπεζα (συμπληρώνεται στο κατάστημα). Για το συγκεκριμένο, έχει έρθει διευκρινιστικό σημείωμα, ώστε να μην χρειάζεται να στέλνουμε τους πελάτες στις Εφορίες μόνο γι'αυτό. Αν κάποιος το έχει βέβαια, είναι το ιδανικο.
black_widow Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 (Απ την στιγμη που γεννιομαστε στο μαιευτυριο φακελονομαστε παρτε το χαμπαρι... Facebook δεν εχετε?.? φακελωμενοι ειστε... Ενα συμβολαιο κινητης τηλ ή ακομα κ καρτοκινητο οταν κανετε δεν φακελωνεστε με αφμ κ τετοια; ) Είναι τελείως διαφορετικό να σου ζητάνε το ΑΦΜ σου από το να σου ζητάνε το εκκαθαριστικό σου για ένα απλό λογαριασμό... Στο καρτοκινητό ως ιδιώτης όταν πας να κάνεις ταυτοποίηση η αίτηση περνάει με μηδενικό ΑΦΜ κανονικά, στη φορητότητα όμως ζητάνε ΑΦΜ. Στους μισθοδοσίας πάντως τέτοια τερτίπια δεν κάνουν, τέτοιο λογαριασμό ( ούς ) θα χρειαστεί να βγάλεις για δουλειές οπότε τη δουλειά μας τη κάνουμε με αυτούς. Αν ήταν προθεσμιακός ο λογαριασμός ή κάνεις καμία μεγάλη αρχική κατάθεση καταλαβαίνω το νόημα του εκκαθαριστικού διαφορετικά όχι ...
rados Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Για να μη τρελαθούμε τελείως με τον κάθενα. Για άνοιγμα λογαριασμού χρειάζεται, ταυτότητα η διαβατήριο, ένας λογαριασμός αποδεικτικού παρούσας κατοικίας και αποδεικτικό ΑΦΜ. Ειδικά για όσους είναι ανεπάγγελτοι οι τράπεζες πρέπει να κάνουν δεκτή την βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ που γράφει ρητά πάνω ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ. Αυτό σημαίνει αυτόματα οτι δεν υποβάλεις φορολογική δήλωση. Εάν οι τράπεζες η κάποιοι υπάλληλοι είναι ασυνάρτητοι, δεν φταίνε οι πελάτες. Παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα ένας γνωστός μου άνεργος ήθελε να ανοίξει ένα λογαριασμό στην Eurobank, ενώ έδωσε το αποδεικτικό ΑΦΜ, του είπαν να πάρει βεβαίωση απο την εφορία, φυσικά έγινε της πόπης στο κατάστημα, καθώς η eurobank δεν φημίζεται για την καλή συμπεριφορά της. Εν ολίγης έχει νόμους δικούς της ( απο όλες τις πλευρές των συναλλαγών, δανείων κλπ... ). Στο ΤΤ που πήγε μετά μια υπάλληλος του ζήτησε τα ίδια, ενώ ένας άλλος υπάλληλος τον σταμάτησε πρίν φύγει και του είπε οτι αρκεί η απόδοση του ΑΦΜ, λέγοντας οτι η άλλη συνάδελφος δεν γνωρίζει καλά. Επίσης ακόμα και στην εφορία που πήγε και ρώτησε μετά, του είπαν οτι αρκεί η απόδοση του ΑΦΜ για άνοιγμα λογαριασμού ανεπάγγελτου και οτι βεβαιώσεις περι μη καταβολής φορολογικής δήλωσης δεν δίνουν στο ξεκούδουνο. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε οτι κάποιες τράπεζες κάνουν ότι θέλουν, δεν υπολογίζουν τους πελάτες, δεν έχουν συμπεριφορά πχ Eurobank, δεν καταλαβαίνουν ούτε που να τους τσακίσεις. Απλά θέλουν να κάνουν έλεγχο σε περίπτωση που παρακάτω πάρεις κανένα δάνειο ( τρομάρα τους ), για να σε έχουν στο χέρι. Στην τελική οι τράπεζες που καταλαβαίνεις οτι πάνε να σε φακελώσουν πρέπει να το τραβάς το σκοινί μέχρι να σπάσει. Και που ξέρεις μπορεί να κερδίσεις εσυ, όλα είναι πιθανά και ας είναι καρχαρίες. Είναι τελείως διαφορετικό να σου ζητάνε το ΑΦΜ σου από το να σου ζητάνε το εκκαθαριστικό σου για ένα απλό λογαριασμό... Στο καρτοκινητό ως ιδιώτης όταν πας να κάνεις ταυτοποίηση η αίτηση περνάει με μηδενικό ΑΦΜ κανονικά, στη φορητότητα όμως ζητάνε ΑΦΜ. Στους μισθοδοσίας πάντως τέτοια τερτίπια δεν κάνουν, τέτοιο λογαριασμό ( ούς ) θα χρειαστεί να βγάλεις για δουλειές οπότε τη δουλειά μας τη κάνουμε με αυτούς. Αν ήταν προθεσμιακός ο λογαριασμός ή κάνεις καμία μεγάλη αρχική κατάθεση καταλαβαίνω το νόημα του εκκαθαριστικού διαφορετικά όχι ... Κοίτα να σου πω, παρόλο που δεν συμπαθώ τις τράπεζες, ούτε τους τραπεζίτες που το παίζουν και καλά, είναι διαφορετικός ο νόμος περι ταυτοποίησης καρτοκινητού και περί τραπεζικού συστήματος. Στα καρτοκινητά υπάρχει η ταυτοποίηση, στις τράπεζες υπάρχει η τακτοποίηση. Σε ένα καρτοκινητό μπορείς να το ταυτοποιήσεις ΜΟΝΟ με την ταυότητα σου. Ανοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα δεν μπορείς να κάνεις μόνο με ταυτότητα όπως παλιά. Όμως αυτό που λέμε εδώ είναι οτι ζητάνε ( κακός ) βεβαίωση απο εφορία όταν δεν κάνεις φορολογική δήλωση, ενώ μπορείς να το αποδείξεις απλά με την βεβαίωση του ΑΦΜ. Η να κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση στο κατάστημα όπως υπάρχει διευκρινιστικό σημείωμα προς τα καταστήματα. Κάποιοι υπάλληλοι είναι άσχετοι, κάποια καταστήματα ακατάλληλες διευθύνσεις, κάποιες τράπεζες μακριά και αλάργα. Ακόμα και το δίπλωμα οδήγησης που είναι επίσημο κρατικό έγγραφο και θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για ταυτοποίηση και ταυτοπροσωπία, ΔΕΝ γίνεται δεκτό ούτε στις τράπεζες, ούτε σε ταυτοποίηση καρτοκινητού.
funbreaker Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Μου ζήτησαν απ την δουλειά μου να τους δώσω εγγράφως τον αριθμό του λογαριασμού που άνοιξα στην alpha bank για την μισθοδοσία. Εγώ πίστευα πως στα χαρτιά που μου έδωσαν όταν άνοιξα τον λογαριασμό θα υπήρχε ένα χαρτί που να λέει το όνομα μου και τον αριθμό λογαριαμού αλλά τώρα που έψαξα δεν υπάρχει. Τι χαρτί λοιπόν πρέπει να τους πάω? Πρέπει να πάω στην τράπεζα και να ζητήσω κάτι?
black_widow Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μου ζήτησαν απ την δουλειά μου να τους δώσω εγγράφως τον αριθμό του λογαριασμού που άνοιξα στην alpha bank για την μισθοδοσία. Εγώ πίστευα πως στα χαρτιά που μου έδωσαν όταν άνοιξα τον λογαριασμό θα υπήρχε ένα χαρτί που να λέει το όνομα μου και τον αριθμό λογαριαμού αλλά τώρα που έψαξα δεν υπάρχει. Τι χαρτί λοιπόν πρέπει να τους πάω? Πρέπει να πάω στην τράπεζα και να ζητήσω κάτι? Σου δίνουν ένα καρτελάκι γκρι χρώματος αν θυμάμαι καλά , δε σου δίνουν χαρτί όπως άλλες τράπεζες, έχει τον αριθμό λογαριασμού σου αυτό, δε μπορεί να μη στο έδωσαν την ίδια μέρα που άνοιξες το λογαριασμό. Μισθοδοσία Alpha είχα και εγώ, στο λογιστήριο της εταιρείας φωτοτυπία από αυτό είχαν ζητήσει. Πρώτα σου βγάζαν το καρτελάκι την ίδια μέρα και έκανες τα χαρτιά σου για την κάρτα ΑΤΜ που παραλάμβανες μετά από κάποιες μέρες.
funbreaker Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Σου δίνουν ένα καρτελάκι γκρι χρώματος αν θυμάμαι καλά , δε σου δίνουν χαρτί όπως άλλες τράπεζες, έχει τον αριθμό λογαριασμού σου αυτό, δε μπορεί να μη στο έδωσαν την ίδια μέρα που άνοιξες το λογαριασμό. Μισθοδοσία Alpha είχα και εγώ, στο λογιστήριο της εταιρείας φωτοτυπία από αυτό είχαν ζητήσει. Πρώτα σου βγάζαν το καρτελάκι την ίδια μέρα και έκανες τα χαρτιά σου για την κάρτα ΑΤΜ που παραλάμβανες μετά από κάποιες μέρες. Είσαι απίστευτη. Όντως αυτό χρειαζόταν.
funbreaker Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Ξεθάψιμο του thread για νέα απορία: Ο πατέρας μου παίρνει ένα επίδομα αναπηρίας και θέλει να γίνει πελάτης της Πειραιώς. Τα δικαιολογητικά γενικά τα ξέρω. Τί χαρτί πρέπει να τους πάει στην τράπεζα ως προς την εργασία? Στο site λέει τα παρακάτω: Ο σκοπός της ερώτησης είναι να γλιτώσουμε να πάμε και σε άλλη υπηρεσία για το χαρτί. Αν βγαίνει κάτι π.χ. από e-banking ή κάπου αλλού.
partblah1990 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Τι διαφορα εχει ο λογαριασμος ταμιευτηριο απο εναν λογαριασμο μισθοδοσίας ; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα