Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν ACER SLIM DESKTOP στον οποίο κάηκε η μητρική κάρτα.

Το μοντέλο είναι: ACER ASPIRE X3900.

Intel i-5, Nvidia GEForce GT320, 1 TB HARD DISC, ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ CHICONY 220W.

Μπορεί να μου πει κάποιος τι μοντέλο είναι η μητρική ώστε να την αλλάξω?

Γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τίποτα...

Ή αν μπορείτε να μου δώσετε εναλλακτικές λύσεις για το τι ειδους μητρικές χωράνε στο κουτί.

Thanks in advance.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Επειδή όμως δεν εμπιστεύομαι και πολύ το ebay σε τέτοια θέματα, μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να την βρω στην Ελλάδα καινούρια σε κάποιο κατάστημα?

Δημοσ.

Είναι σίγουρα ίδιες οι διαστάσει αυτών των μητρικών που έχεις στο link με την δική μου;

Επίσης, το τροφοδοτικό είναι τραγικό από άποψης Watt ή μοντέλου;

Γιατί όσον αφορά τα watt, κάπου διάβασα ότι πλέον 220 είναι μια χαρά για επεξεργατές κ.λ.π. καινούργιας τεχνολογίας.

Δώσε μου τα φώτα σου.

Δημοσ.

Η μαρκα του τροφοδοτικου σου ειναι κακη, οχι τα watt (κι αυτα ειναι λιγα, αλλα δεν εχεις προβλημα).. Οι διαστασεις των μητρικων ειναι ιδιες, οποτε no problem!

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο:

Το κουτί του υπολογιστή έχει από μπροστά και θύρες για κάρτεσ microSD κ.λ.π. Μήπως ξέρεις αν αυτά θα "παίζουνε" με αυτή την μητρική;

Δημοσ.

GP7 τα επωνυμα pcs ειναι ετσι φτιαγμενα ωστε να μη παιρνουν αλλες συμβατες μητρικες και τροφοδοτικα του εμποριου αλλα μονο τα δικα τους.Εχουν σε ειδικες θεσεις τους αποστατες ωστε να ταιριαζει μονο η δικη τους μητρικη, χωρις τρυπες να βιδωσεις αλλους,και παιρνουν small factor τροφοδοτικα.Δε μπορει απλα να παρει ενα αλλο επωνυμο τροφοδοτικο και να το βαλει γιατι απλα δε θα χωραει.Μπορει να βρει συμβατο αλλα θα ταλαιπωρηθει να το βρει και θα το πληρωσει πανακριβα! Δε συνισταται λοιπον να το αλλαξει αν δουλευει κανονικα και δεν εχει προβλημα! Δες εδω πως ειναι εσωτερικα το ACER ASPIRE X3900

http://www.acer-user...228-post11.html

Δε βλεπεις οτι δε χωραει καν να μπει η μητρικη που του προτεινες στο κουτι του? Ουτε το back panel ταιριαζει ουτε τιποτα! Τι θα κανει θα αρχιζει να κοβει με dremel το κουτι απο δω κι απο κει μπας και την παρει? Να σαι πιο προσεκτικος οταν προτρεπεις καποιον να αγορασει κατι που θα του βγει αχρηστο.

Δημοσ.

ισχυει αυτα που λεει ο doakes.επιπλεον και με το ματι,ετσι οπως το κοβω δεν νομιζω να χωρεσει.περαν αυτου,νομιζω η dell ειχε ενα συστημα στα κουτια της που αν δεν εβαζες δικη της μητρικη,ή στην εκαιγε ή δεν επαιζε.μπορει να κανω και λαθος δεν ειμαι σιγουρος,επι του θεματος gartzo ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να κανεις αναβαθμιση.τσιμπα τη μητρικη που σου προτειναν απο πανω,παρε και ενα κουτι απο τις αγγελιες ,κα ιενα καλο τρφοδοτικο κα ιπιστευω εισαι κομπλε,με κοστος συνολο κανα 50-60

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

GP7 τα επωνυμα pcs ειναι ετσι φτιαγμενα ωστε να μη παιρνουν αλλες συμβατες μητρικες και τροφοδοτικα του εμποριου αλλα μονο τα δικα τους.Εχουν σε ειδικες θεσεις τους αποστατες ωστε να ταιριαζει μονο η δικη τους μητρικη, χωρις τρυπες να βιδωσεις αλλους,και παιρνουν small factor τροφοδοτικα.Δε μπορει απλα να παρει ενα αλλο επωνυμο τροφοδοτικο και να το βαλει γιατι απλα δε θα χωραει.Μπορει να βρει συμβατο αλλα θα ταλαιπωρηθει να το βρει και θα το πληρωσει πανακριβα! Δε συνισταται λοιπον να το αλλαξει αν δουλευει κανονικα και δεν εχει προβλημα! Δες εδω πως ειναι εσωτερικα το ACER ASPIRE X3900

http://www.acer-user...228-post11.html

Δε βλεπεις οτι δε χωραει καν να μπει η μητρικη που του προτεινες στο κουτι του? Ουτε το back panel ταιριαζει ουτε τιποτα! Τι θα κανει θα αρχιζει να κοβει με dremel το κουτι απο δω κι απο κει μπας και την παρει? Να σαι πιο προσεκτικος οταν προτρεπεις καποιον να αγορασει κατι που θα του βγει αχρηστο.

Να αναφερω πως αν επιθυμουσε αναβαθμιση τροφοδοτικου, και η προταση για καινουριο σε small factor θα ηταν (αλλα ακριβο οπως σωστα ανεφερες).. Οσο για τη μητρικη ειδα οτι εχει στα ιδια σημεια τρυπες με μια matx board.. Σιγουρα ομως εχεις δικιο οτι θα ζοριστει να την βαλει καθως θα εχει προβλημα με το backpanel, που πραγματικα ειναι μια πτυχη του θεματος που δεν ειχα σκεφτει ποτε οτι θα αποτελουσε προβλημα, και γι'αυτο θελω αφενος να ζητησω ειλικρινα συγνωμη απ'τον φιλο gartzo, κι αφετερου να ευχαριστησω εσενα που το επισημανες.. Οποτε με τα νεα δεδομενα θα συμβαδισω με την αποψη του Chris92, εκτος απ'τη μητρικη να παρει κι ενα τροφοδοτικο κι ενα κουτι (στα 60Ε περιπου) για να λυθει το προβλημα... Και παλι ειλικρινα συγνωμη..

Επεξ/σία από GP7
  • Like 1
Δημοσ.

ισχυει αυτα που λεει ο doakes.επιπλεον και με το ματι,ετσι οπως το κοβω δεν νομιζω να χωρεσει.περαν αυτου,νομιζω η dell ειχε ενα συστημα στα κουτια της που αν δεν εβαζες δικη της μητρικη,ή στην εκαιγε ή δεν επαιζε.μπορει να κανω και λαθος δεν ειμαι σιγουρος,επι του θεματος gartzo ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να κανεις αναβαθμιση.τσιμπα τη μητρικη που σου προτειναν απο πανω,παρε και ενα κουτι απο τις αγγελιες ,κα ιενα καλο τρφοδοτικο κα ιπιστευω εισαι κομπλε,με κοστος συνολο κανα 50-60

Βρε παιδιά τι συνολο 50-60 ευρω μου λέτε; 80 η μητρική, 30 ευρω το κουτί και αν αλλάξω και τροφοδοτικό δε θα έχει κι αυτό κάνα πενηντάρικο;

Μπορεί να μου πει κανείς πού και πόσο θα βρω την μαμά μητρική στην Ελλάδα;

Δεν θέλω να αλλάξω ούτε κουτί ούτε τίποτα. Μόνο την μητρική.

Δημοσ.

Βρε παιδιά τι συνολο 50-60 ευρω μου λέτε; 80 η μητρική, 30 ευρω το κουτί και αν αλλάξω και τροφοδοτικό δε θα έχει κι αυτό κάνα πενηντάρικο;

Μπορεί να μου πει κανείς πού και πόσο θα βρω την μαμά μητρική στην Ελλάδα;

Δεν θέλω να αλλάξω ούτε κουτί ούτε τίποτα. Μόνο την μητρική.

δεν υπολογισα το κοστος της μητρικη.υπολογισα μονο απλα αυτα που προτεινα τα οποια τα βρισκεις με 50 -60 ευρω,λαθος μου :wacko: .μητρικη λιγο που το εψαξα, δυσκολα να βρεις ελλαδα.

Δημοσ.

Να την βρεις καινουρια στην Ελλαδα ειναι εξαιρετικα δυσκολο.. Μπορεις να βαλεις καποια αγγελια κι αν εισαι τυχερος (πολυ τυχερος) μπορει να βρεις καποια μεταχειρισμενη.. Αν παρεις αυτη απ'το ebay βγαινει 167$ με τα μεταφορικα.. 167$ = 130 Ε.. Οποτε σου ερχεται το ιδιο πραγμα με το να αγορασεις ολο το πακετο (μητρικη-κουτι-τροφοδοτικο).. (κουτι μπορεις να βρεις με 25Ε, και τροφοδοτιοκο με 35Ε).. Η αποφαση δικη σου...

Δημοσ.

Ενδεικτικα αυτες οι μητρικες που ταιριαζουν σε συγκεκριμενα κουτια και ΔΕΝ μπορεις να προσαρμοσεις οτιδηποτε αλλο οπως σωστα αναφερθηκε,ξεκινανε απο τα 200€ και πανω.Αυτες οι τιμες ισχυουν στα σιγουρα για Lenovo ,dell και hp.Γιατι να ειναι εξω απο τον χορο η Acer?

Tι προβλημα παρουσιαζει η μητρικη?Ειναι γενικο οταν λεμε καηκε.

Ακομα και τα τροφοδοτικακια τους που ειναι μικρα σε watt,μπορει να ξεκινανε απο 250watt ,οι τιμες ειναι τρελες,πανω απο κατοσταρικο,γιατι πολυ απλα δεν μπορει να ταιριαξει τιποτα αλλο μεσα στα κουτια τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...