Προς το περιεχόμενο
KilliK

Εξαφανιστηκε ο σκληρος. Τα εχασα ολα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον εχω εδω και 2 χρονια περιπου ενα Seagate 2TB ως internal.

Πριν μερικες εβδομαδες και ενω ειχε γεμισει τελειως, αρχισε να κολαει σε καποια αντιγραφη αρχειου.

Τον τεσταρω με το hdd sentinel και βγαζει bad sectors.

Τον αδειαζω τελειως και τον βγαζω απο την μητρικη.

 

Επειδη ομως δεν ειχα προλαβει ακομη να μαζεψω ολα τα λεφτα για ενα καινουργιο σκληρο και επειδη ηδη οι αλλοι σκληροι ηταν γεματοι, χρειαστηκε καποια στιγμη να μεταφερω καποια αρχεια στον Seagate.

Toν συνδεσα στο external docking station που ειχα και επειδη ηταν αδειος μπορεσα να αντιγραψω τα αρχεια χωρις κανενα προβλημα. Αυτο το εκανα 2-3 φορες ακομη ωστε να γεμισει γυρω στο 1gb.

 

Ο σκληρος επειδη ηταν ελαττωματικος, δεν τον κουραζα, το docking station το ειχα συνεχεια κλειστο.Τον ανοιγα οποτε χρειαζοταν να γραψω κατι σε αυτον. τα αρχεια μεσα απο τον σκληρο παιζανε κανονικα χωρις κολληματα.

 

Την περασμενη εβδομαδα γραφω κατι τελευταιο στον σκληρο, ο οποιος δουλευε κανονικα μεχρι τοτε και κλεινω το docking station.

Aνοιγω ομως εχτες το docking station και ο σκληρος ειναι αφαντος παρολο που ο σκληρος δουλευει κανονικα. Δηλαδη δεν ακους το μοτερ να αγκομαχαει η να σιωπα, ο σκληρος ακουγεται να δουλευει κανονικα οπως ακουγοταν ολα αυτα τα χρονια.

Στon windows explorer μου βγαζει το drive letter του σκληρου αλλα οταν το παταω μου βγαζει ενα μηνυμα οτι ο σκληρος ειναι αφορμαριστος και αν θελω να τον φορμαρω.φυσικα δεν εκανα τιποτα.

 

Δοκιμασα να συνδεσω τον σκληρο και στο laptop,δοκιμασα και την esata και την usa συνδεση που προσφερει το docking station,το αποτελεσμα ειναι το ιδιο, ο σκληρος ακουγεται να δουλευει να κανονικα,το drive letter εμφανιζεται αλλα oταν μου βγαζει error οτι ειναι αφορμαριστος και δεν μπορω να δω το περιεχομενο του.

 

Να προσθεσω οτι παρομοιια συμπεριφορα ειχε εκδηλωσει και στο παρελθον οταν τον ειχα ως internal,οχι συχνα και με ενα reboot του συστηματος επεστρεφε και δουλευε κανονικα. δεν ξερω αν εχει σχεση αυτο.

Τεσπα το θεμα ειναι αν μπορω να σωσω τα περιεχομενα του σκληρου και αν ναι με τι τροπο; καμια ιδεα πως μπορω να το φτιαξω το προβλημα;

Το docking station με τον σκληρο το εχω κλειστο απο εχτες.δεν το πειραζω μεχρι να δω τι θα κανω. Φυσικα οτι δοκιμασω θα το κανω αφου συνδεσω πρωτα τον σκληρο εσωτερικα στην μητρικη.

 

Επομενως any ideas? Oχι τιποτα αλλο αλλα οτι ειναι να κανω πρεπει να το κανω γρηγορα διοτι θα χασω στο τελος και την εγγυηση της Seagate.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο bios φαίνεται; Αν ναι, μάλλον θα μπορέσεις να αποκτήσεις πρόσβαση στα περιεχόμενά του, μέσω κάποιου linux live cd. Ειδικά αφού λες ότι «μηχανικά» δείχνει ότι λειτουργεί.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα με τους Seagate 7200.11 έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τελευταία.

Googlάρισε τα στοιχεία αυτά για να μάθεις περισσότερα ή μπες στη Seagate και έλεγξε το model number του δικού σου με τις προβληματικές παρτίδες που βγήκαν στην αγορά πριν από 3 χρόνια και τώρα εμφανίζουν το πρόβλημα με το firmware.

 

Εάν περιλαμβάνεται ο δικός σου σ' αυτές, η μόνη ελπίδα είναι η Oktabit στην Αγ. Παρασκευή, όπου μπορούν οι τεχνικοί να σου αλλάξουν firmware, εάν δεν έχει άλλα προβλήματα ο δίσκος.

 

Καλά αποτελέσματα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με το firmware βγάζει άλλα προβλήματα,αυτό που περιγράφει είναι κλασσικό φαινόμενο χαμένου διαμερίσματος του δίσκου,μπορεί να το επαναφέρει με το TESTDISK, εκτός και αν αυξήθηκαν τόσο τα bad sector που αυτό είναι αδύνατον ή ακόμα και να τα καταφέρει μπορεί να έχουν καταστραφεί τα αρχεία από τα bad sector.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον συνδεσα τον δισκο εσωτερικα αλλα κολανε τα 7 στο ξεκινημα τοιυς εξαιτιας του δισκου.

κατεβαζω τωρα τo hiren boot cd το οποιο εχει to testdisk,θα μπουταρω με αυτο και θα κανω τον ελεγχο.

για να δουμε.

 

update:

τελικα ουτε με το hiren καταφερα να μπω στα windows γιατι κολαγανε στο ξεκινημα εξαιτιας του δισκου.

δοκιμασα και bootara με το linux του και voila ειδε κανονικα τον σκληρο. δεν χρειαστηκε καν να

τρεξω το testdisk. τωρα μεταφερω αργα αλλα σταθερα τα δεδομενα απο τον χαλασμενο σκληρο σε εναν αλλο.

 

ευχαριστω παιδια για ολη την βοηθεια.

τελικα in Linux i trust.

Επεξ/σία από KilliK

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.