Str Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Καλημέρα! Αφορμή για το συγκεκριμένο θέμα μου έδωσε το κατά τα άλλα καλό κινητό μου, το i9000 της samsung. Ενώ λοιπόν δεν έχω κανένα παράπονο από τις υπόλοιπες λειτουργίες του σαν κινητό και smarthphone, είμαι εντελώς απογοητευμένος από το GPS του. Χάνει το σήμα στα καλά καθούμενα, η ακρίβειά του είναι απογοητευτική και γενικά είναι εντελώς αναξιόπιστο. Χρησιμοποιώντας διάφορα προγράμματα, παρατήρησα σε ένα από αυτά μια καλή λειτουργία. Στο sygic λοιπόν κρατάει log διαδρομών. Σε αυτές μπορεί να σου δείξει τη διαδρομή στο χάρτη του, και αυτό που δείχνει είναι η διαδρομή ακριβώς που νομίζει ότι έκανες. Δηλαδή αν έχασε ακρίβεια και νόμιζε πως έφυγες από το δρόμο κατά 20 μέτρα, αυτό ακριβώς θα δείξει. Και εκεί ακριβώς είναι που επιβεβαιώθηκα στο πόσο χάλια είναι το κινητό όσο αναφορά το gps του. Από την άλλη, το παλιό μου nokia 5230 ήταν ΜΑΚΡΑΝ καλύτερο στο συγκεκριμένο τομέα. Κανένα πρόβλημα στην ακρίβεια, πολλά όμως στην απόδοση-ανταποκριση και επιδόσεις. Για να μη μακρυγορώ... 1. Όσο και να έψαξα, δεν βρήκα κάπου ένα συγκριτικό για τους ΔΕΚΤΕΣ gps των κινητών, και επειδή σκέφτομαι μήπως αναβαθμιστώ θα ήθελα είτε δικές σας εμπειρίες είτε πληροφορίες... 2. Αξίζει κάποιο bt gps dongle να το έχω πάντα μέσα στο αμάξι? Θα δουλεύει καλά? 3. Όταν πήρα το galaxy για πρώτη φορά στα χέρια μου, είχε ακόμα πιο χάλια gps, το επέστρεψα και μου το αλλάξανε. Η δεύτερη συσκευή αν και ήταν ελαφρώς καλύτερη, εξακολουθεί να είναι χάλια. 4. Έχω κάνει όλα τα software mods, και έκανα ακόμα και ένα hardware mod στο οποίο ανοίγεις το κινητό και βάζεις ένα μικροσκοπικό υποστήριγμα στο έλασμα της κεραίας του gps, οπότε έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο "φτιάχνεται αυτό μη σε ανησυχεί". Το πρόβλημα έχω καταλήξει πως είναι ο σκατο-δέκτης... 5. Προφανώς υπάρχει και η λύση της αγοράς ενός stand-alone gps να το έχω πάντα στο αμάξι αλλά στο κινητό έχω επαφές με καταχωρημένες διευθύνσεις (και το συνηθίζω, και με βολεύει) οπότε σα λύση θα ήταν "πονάει χέρι-κόψε χέρι-αγόρασε πόδι" Ευχαριστώ για την ανάγνωση και τις όποιες απαντήσεις
Moderators stormrain Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Iσως να σε εξυπηρετουσε η λυση αγορας μιας συσκευης που να υποστηριζει glonass μαζι με gps. Γενικα η ακριβεια τους ειναι πολυ καλυτερη με βαση τα οσα λεγονται και με βαση τη δικη μου εμπειρια με το Note και Note 2. Δεν ξερω ποιες αλλες συσκευες το υποστηριζουν, αλλα ισως να αξιζει να ενημερωθεις πανω σε αυτο. http://www.careace.net/2012/04/13/galaxy-note-is-the-best-gps-navigation-phone-thanks-to-glonass/ Αλλιως (με βαση τη λογικη, δεν το εχω δει στην πραξη) το bt gps dongle να προσφερει εξισου καλη λυση. Παντως (οσο κλισε κι αν ακουστει τωρα αυτο) δε θα βρεις κινητο με δεκτη τοσο αξιοπιστο οσο ενος stand alone gps
nikoskon Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Βέβαια επειδή μιλάμε και για assisted GPS, παίζει ρόλο και το δίκτυο κινητής αλλά και το software που χρησιμοποιείς. Συγκεκριμένα GPS εντατικά, έχω χρησιμοποιήσει σε ASUS P535(WinMo), Samsung Galaxy S, Google Galaxy Nexus και με κανένα δεν είχα πρόβλημα. Ακόμα και σε σημεία ανάμεσα σε πανύψηλες πολυκατοικίες, δέντρα κλπ, δεν έχανε το κλείδωμα εύκολα. Και αν το έχανε, το έβρισκε πολύ γρήγορα χωρίς να δημιουργεί θέμα ή να το αντιλαμβάνεσαι καν. Το μόνο θέμα το είχα με το Navigon στο Galaxy S που δεν ήθελε με τίποτα να κλειδώσει πριν το 3λεπτο! Την στιγμή που Google Maps,CoPilot, Sygic Aura, κλειδώναν σε 15secs.
Str Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 κοίτα, μετά την εμπειρία μου με το Νόκια 5230 και το stand alone gps, θεορώ απαράδεκτο να χάνει μια συσκευή το σήμα, οπουδήποτε. Και εκτός από το να χάνει σήμα, θα ήθελα να μου πεις τι συμβάινει και με την ακρίβεια σε όλα αυτά. Όπως αναφέρω πιο πάνω το θέμα μου δεν είναι το a-gps ή το λογισμικό. Το assisted είναι μόνο για να κλειδώνει πιο γρήγορα (και τίποτα άλλο) και το λογισμικό θέμα χαρτών περισσότερο, δεν έχουν να κάνουν τίποτα με την ακρίβεια των συντεταγμένων. Όσο αναφορά τις 2 πρώτες ερωτήσεις έχεις να προσθέσεις κάτι?
nikoskon Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Το assisted δεν είναι μόνο για να κλειδώνει πιο γρήγορα. Είναι αδύνατο ένα GPS να μην χάνει το σήμα σε δύσκολα σημεία ( σήραγγες κλπ). Σαφώς και είναι θέμα λογισμικού ειδικά στις Android συσκευές. Βασικά τα πάντα είναι θέμα λογισμικού (δες πχ πρόσφατα τους χάρτες στο iOS 6. Ήσουν Αθήνα και σε έδειχνε στο Gdansk!). Τέσπα. Για τα υπόλοιπα σου απαντήσαμε ήδη. Γνωρίζεις τί εστί GPS; (ρητορικό) Sent from my Galaxy S using Insomnia v2.0.2
Str Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 η ερώτησή σου είναι ελαφρώς προσβλητική? εσυ γνωρίζεις?
nikoskon Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Το να σηκώσεις ένα έλασμα δεν είναι hardware mod. Το να πιάσεις κολλητήρια και να παίξεις μπάλα σε επίπεδο πλακέτας, ναι είναι. Αν θεωρείς πως ένα GPS κινητού πρέπει να δουλεύει ΠΑΝΤΟΥ, είναι προφανές πως δεν γνωρίζεις τί είναι το GPS αλλά και τι ρόλο παίζει το software. Είναι προφανές πως μια συσκευή GPS δεν έχει μυαλό για να δουλέψει από μόνη της και σωστά, όπως επίσης είναι προφανές πως κάποιο λογισμικό κάπου πρέπει να υπάρχει για να οδηγήσει αυτή την συσκευή. Περί ευγένειας και προσβολής Επιπλέον, όποιος έχει να "προσθέσει κάτι", το κάνει και μόνος του χωρίς παρότρυνση επειδή εσένα δεν σε ικανοποίησε μια απάντηση. Όσο αναφορά τις 2 πρώτες ερωτήσεις έχεις να προσθέσεις κάτι?
Str Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 ό,τι να 'ναι φίλε μου... να 'σαι καλά για το χρόνο σου...
nemesiskp Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2012 Εμενα το u8800 pro παντως δεν εχει καποιο θεμα με το gps του.Αργει λιγο παραπανω να κλειδωσει σημα σε σχεση με το mls αλλα οκ,λιγο υπομονη δεν εβλαψε κανεναν.Απο την στιγμη που το κλειδωσει δεν το χανει πουθενα,παρα μονο σε τουνελ αλλα με το που βγεις το βρισκει αμεσως. Και απο ακριβεια μια χαρα τα παει,στα ιδια επιπεδα θα ελεγα με το mls.Το ιδιο και ενας φιλος μου με galaxy s2 και note,δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα. Ενταξει καμια φορα δεν βρισκει ενα μερος που ζηταω(ξερω γω κανα ξεχασμενο χωριο στην ακρη του κοσμου),αλλα αυτο ειναι καθαρα θεμα χαρτων,οποτε εκει αναλαμβανει το destinator και ολα μελι γαλα.Γενικα με εχει σωσει πολλες φορες το gps του κινητου οταν το χρειαζομαι και δεν εχω μαζι το mls(πχ ειμαι σε αλλο αμαξι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα