Προς το περιεχόμενο

iPad mini: Πρώτες Εντυπώσεις (video)


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά μην τρελαθούμε κι όλας ότι το μίνι έχει τρομερό σχεδιασμό, και είναι το δυνατό κομμάτι του, και άλλες π@π@ριές. Δεν έχει απολύτως ΚΑΜΙΑ σχεδιαστική καινοτομία, σε αντίθεση με το πρώτο iPad που έσκιζε και πήγαινε. Χώρια που προσωπικά θα προτιμούσα άνετα πλάτη carbon fibre σε τέτοιες συσκευές, παρόλο που το αλουμίνιο είναι πιό ποιοτικό κατά τη γνώμη μου. Πάντως ούτε το Ν7 θα έπαιρνα.

 

Sg2, επειδή δεν τα ξέρω και καλά, εννοείς Galaxy S2; Τηλεφωνάρα και σίγουρα με καλύπτει αν εννοείς αυτό. Δεν είναι όμως για την τσέπη μου διότι όπου το έχω ψάξει κοστίζει πάνω από €500.

 

Από 332 αρχίζει μαν. 500+ είχε όταν βγήκε. Όρμα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαφωνώ πάνω απο 4 ιντσες εινα πλεον παντοφλες και δυσχρηστο για μένα το 4 ειναι το όριο

Sent from my iPad using Insomnia

Είναι και θέμα design, δες ενδεικτικά διαφορά 0.3" σε 2 Sony της ίδιας χρονιάς με σχεδόν ίδιες εξωτερικές διαστάσεις: http://goo.gl/vHAey

 

Το mini θα καλύψει μερίδιο της αγοράς που είχε δει η Apple. Όσοι το πάρουν δεν θα κάνουν tech spec comparison, μόνο η oθόνη θα κάνει τη διαφορά. Αν τους κάνει θα το πάρουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά μην τρελαθούμε κι όλας ότι το μίνι έχει τρομερό σχεδιασμό, και είναι το δυνατό κομμάτι του, και άλλες π@π@ριές.

 

Να φανταστώ ότι το έχεις πιάσει στα χέρια σου και το έχεις συγκρίνει με άλλα τάμπλετ της κατηγορίας του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Να φανταστώ ότι το έχεις πιάσει στα χέρια σου και το έχεις συγκρίνει με άλλα τάμπλετ της κατηγορίας του.

 

Μερικές φορές νομίζω ότι μιλάω σουαχίλι. Πρέπει να το πιάσω στα χέρια μου για να δω τον ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ του; Αλλο εμφάνιση, άλλο ποιότητα κατασκευής. Το πρώτο το βλέπεις (για την ακρίβεια το βλέπεις ίδιο κι απαράλλαχτο κάθε χρόνο εδώ και 3 χρόνια αλλά whateva). Για την ποιότητα κατασκευής, ναι, πρέπει να το πιάσεις. Και το αστείο είναι ότι, για αυτήν τουλάχιστον, δεν έχω αμφιβολία, παρόλο που δεν το έχω δει από κοντά (σε αντίθεση με το Ν7 για το οποίο έχω μεγάλες επιφυλάξεις μέχρι να το δω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να το πιάσω στα χέρια μου για να δω τον ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ του;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ΝΑΙ. Είναι η αίσθηση στα χέρια, το πόσο λεπτό είναι, το βάρος, το σχήμα και η σύγκριση με τα άλλα της κατηγορίας. Δεν έγραψα για καινοτομία αλλά, σίγουρα ξεχωρίζει απ' τα υπόλοιπα. Για να είμαι δίκαιος και ακριβής ξόδεψα χρόνο χθες για να κάνω ακριβώς αυτό, μελέτησα τις οθόνες, την καλαισθησία, τα μενού, applications, games κτλ. Όταν και συ τα μελετήσεις από κοντά και βγάλεις το συμπέρασμα ότι γράφω βλακείες θα το δεχτώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να είμαι δίκαιος και ακριβής ξόδεψα χρόνο χθες για να κάνω ακριβώς αυτό' date=' μελέτησα τις οθόνες, την καλαισθησία, τα μενού, applications κτλ. [/quote']

 

Τι σχέση ακριβώς έχει ο σχεδιασμός της συσκευής, που αναφέρθηκα εγώ, με το UI, στο οποίο όπως φαίνεται αναφέρεσαι; Το πρόβλημα των συσκευών iOS δεν ήταν πότε ότι δεν ξεχώριζαν από τις άλλες, το αντίθετο μάλιστα. Το πρόβλημα τους είναι ότι εδώ και χρόνια δεν ξεχωρίζουν από τον εαυτό τους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μελέτησα το θέμα γενικά, αλλά εδώ αναφερόμαστε στο σχεδιασμό ειδικά.

 

Δες αυτό το βιντεάκι και ίσως συμφωνήσεις ότι έχουν προσέξει το σχεδιασμό, εγώ που το έχω πιάσει στα χέρια μου σου λέω ότι είναι και αρκετά ελαφρύ και λεπτό. O συνδυασμός αυτών των παραμέτρων δημιουργεί μία ωραία αίσθηση σύμφωνα με τη δική μου, προσωπική άποψη φυσικά. Και προτιμώ σαφώς το μαύρο. Ορίστε το βίντεο

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=vhhKsKL-6C0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω ότι είναι απλά ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ εξωτερικά. ΟΚ το ios είναι αυτό που ξέρουμε όλοι αλλά από έξω είναι απίστευτο. Πανάλαφρο και πάρα πολύ βολικό στο χέρι. Όπως πρέπει να είναι ένα tablet και ξανά μανά επιμένω ότι οι ιδανικές ίντσες για tablet είναι οι 7-8.

 

(και για να μην παρεξηγηθώ, δεν αφήνω το note 2 μου... απλά είναι το μοναδικό tablet που σκέφτομαι σοβαρά να κρατήσω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να διορθώσω τον εαυτό μου. Περιεργάστηκα σήμερα το ipad mini και το nexus 7 και έχουν παρόμοιες γωνίες θέασης. Η οθόνη του ipad mini παρόλο που δεν είναι retina είναι όντως ποιοτική και ο Α5 αν και παλαιός για τα τεχνολογικά δεδομένα προσφέρει πολύ καλή εμπειρία χρήσης. Παρόμοια γρήγορη με το Nexus 7. Mειονέκτημα του mini είναι η έλλειψη google maps, πλεονέκτημα ο πολύ καλός σχεδιασμός - ιδιαίτερα σε μαύρο είναι πολύ ωραίο. Η μία ίντσα λιγότερο κάνει το Nexus να φαίνεται μικρούλι σε σχέση με το mini το οποίο συγχρόνως είναι και ελαφρύτερο. Για το σχεδιασμό, τη μεγαλύτερη οθόνη και το βάρος θα πήγαινα σε mini (παρόλο που με ενοχλεί αρκετά η έλλειψη google maps app) αλλά το Nexus είναι πολύ φθηνότερο στα ίδια GB αποθηκευτικού χώρου οπότε επίσης πολύ καλή πρόταση.

Το ότι το Nexus 7 δεν έχει καλές γωνίες το έχω δει από κοντά. Νόμιζα ότι είναι κατανοητό πως δε μπορώ να κρίνω με απόλυτη βεβαιότητα για το ipad mini μέχρι να το πιάσω στα χέρια μου (σύντομα) αλλά μάλλον έκανα λάθος. Η παρένθεση δε βοήθησε.

 

Αν αποτελεί ένδειξη πάντως τα ipad 1 & 2 με μικρότερο ppi είχαν πολύ καλές γωνίες θέασης.

 

Θα απαντούσα αλλά με πρόλαβες :P To Nexus 7 έχε πολύ καλή γωνία θέασης! Μειονέκτημα του οι αντανακλάσεις στην οθόνη στο φως της ημέρας, αυτό να το δεκτώ! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...