Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 καλησπερα εδω και πολυ ωρα προσπαθω να βαλω ενα βιντεο στο προγραμματακι μου σε visual basic εχω βαλει το media player για να το περασω στο media player θελει το url (την θεση του) εχει κανεις καπια ιδεα;
computeras13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Ορίστε ένα πρόχειρο παράδειγμα με την χρήση του OpenFileDialog για να επιλέγει ο χρήστης το αρχείο. > Public Class Form1 Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click fd.ShowDialog() End Sub Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load fd.Filter() = "Video files (.avi)|*.avi" fd.Title = "Choose a video file" End Sub Private Sub fd_FileOk(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.ComponentModel.CancelEventArgs) Handles fd.FileOk videoPlayer.URL = fd.FileName End Sub End Class Και οι εικόνες του οτι λειτουργεί: [Πριν επιλεγεί αρχείο] [Εφόσον το αρχείο έχει επιλεγεί και παίζει]
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Ορίστε ένα πρόχειρο παράδειγμα με την χρήση του OpenFileDialog για να επιλέγει ο χρήστης το αρχείο. > Public Class Form1 Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click fd.ShowDialog() End Sub Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load fd.Filter() = "Video files (.avi)|*.avi" fd.Title = "Choose a video file" End Sub Private Sub fd_FileOk(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.ComponentModel.CancelEventArgs) Handles fd.FileOk videoPlayer.URL = fd.FileName End Sub End Class Και οι εικόνες του οτι λειτουργεί: [Πριν επιλεγεί αρχείο] [Εφόσον το αρχείο έχει επιλεγεί και παίζει] αυτο που θελω εγω ειναι να το εχω περασει εγω το βιντεο οταν το φτιαχνω
computeras13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 ΟΚ, αν υποθέσουμε οτι αποθηκεύεις τα video στα resources τότε ο παρακάτω κώδικας θα σου κάνει την δουλειά. Χρησιμοποιώντας της συνάρτηση που δίνω μπορείς να φορτώσεις οτιδήποτε είδους αρχείο (ακόμα και μουσικής) στο media player control. Αρκεί να ορίσεις την κατάληξη του αρχείου στις παραμέτρους της συνάρτησης. > Public Class Form1 Private TmpFiles As New List(Of String) Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click fd.ShowDialog() End Sub Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load fd.Filter() = "Video files (.avi)|*.avi" fd.Title = "Choose a video file" videoPlayer.URL = getVideoFile(My.Resources.clip1, ".3gp") End Sub Private Sub fd_FileOk(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.ComponentModel.CancelEventArgs) Handles fd.FileOk videoPlayer.URL = fd.FileName End Sub Private Function getVideoFile(ByRef resource As Byte(), ByRef type As String) As String Dim fi As New IO.FileInfo(IO.Path.GetTempFileName()) Dim tmppath As String = IO.Path.GetTempFileName() ' The tmp file will have a ".tmp" extension ' The media player uses the extension to identify the proper codec to use to decode the file tmppath = tmppath.Replace(".tmp", type) ' Create the file and write the resource array to it Dim tmp As IO.Stream = IO.File.Create(tmppath) tmp.Write(resource, 0, resource.Length) tmp.Close() 'Save a reference to tmp file so that you can delete it on the Form.Closing event TmpFiles.Add(tmppath) ' Return the video file path Return tmppath End Function Private Sub Form1_FormClosing(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.FormClosingEventArgs) Handles MyBase.FormClosing For Each file As String In TmpFiles Try IO.File.Delete(file) Catch ex As Exception '' End Try Next End Sub End Class
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα