Προς το περιεχόμενο
arxaggelos

Κουζίνα-φούρνος φυσικού αερίου, γνώμες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά έχει κανένας κουζίνα για μαγείρεμα με αέριο; Δεν εννοώ με φιάλες προπανίου κλπ, εννοώ αυτές που συνδέονται με την παροχή αερίου της θέρμανσης. Θα ήθελα γνώμες αν αξίζει η αγορά τους, αν είναι επικίνδυνες, κλπ.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω μαγειρέψει και μου εχουν μαγειρέψει σε τετοιες κουζίνες στην Ιταλια (η πλειοψηφία εκει χρησιμοποιεί φυσικού αεριου).

Στο μαγείρεμα και στην οικονομία (με τις εκει τιμές ηλεκτρικό ρεύμα/αέριο) εχω να σου πω πως αξιζει και πολυ μάλιστα.

Ως προς την ασφάλεια δεν ξερω, αλλα φαντάζομαι πως ειναι τοσο ασφαλείς οσο και το αέριο που χρησιμοποιούμε στη θέρμανση.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

¨Εχω στο σπίτι εδώ και ένα χρόνο. Άκρως οικονομική επιλογή σε σχέση με το ρεύμα. Αφενός μεν γιατί είναι φθηνότερο το αέριο αφετέρου δε γιατί το αέριο είναι άμεσο στο μαγείρεμα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ενέργεια πρώτα να ζεσταθεί η αντίσταση και μετά το σκεύος. Όσο για την ασφάλεια είναι το ίδιο πράγμα. Υπάρχουν ειδικές βαλβίδες που σταματουν το αέριο αν τύχει κάποιο πρόβλημα.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά έχει κανένας κουζίνα για μαγείρεμα με αέριο; Δεν εννοώ με φιάλες προπανίου κλπ, εννοώ αυτές που συνδέονται με την παροχή αερίου της θέρμανσης. Θα ήθελα γνώμες αν αξίζει η αγορά τους, αν είναι επικίνδυνες, κλπ.

 

Αν δεν εννοείς κάτι άλλο - το οποίο δεν κατάλαβα - εκτός από το προφανές, η αγορά όχι μόνο αξίζει, αλλά επιβάλλεται! Η οικονομία που κάνεις συγκριτικά με την ηλεκτρική, είναι τεράστια. Μέχρι βέβαια να τη δώσει στους Έλληνες φωστήρες και να στείλουν τις χρεώσεις του φυσικού αερίου στα ύψη...

 

Αν η σύνδεσή της γίνει σωστά, δεν ενέχει κανένα κίνδυνο (δε θυμάμαι μάρκες συγκεκριμένα, αλλά κάποτε είχα δει κάποιες, που «έκοβαν» την έξοδο του αερίου από τις εστίες σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αν κατά λάθος άνοιγε η παροχή σε κάποια χωρίς να ανάψει).

  • Like 3

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά. Dee, ναι το προφανές εννοώ :) (όχι δηλαδή τις παλιές που έπαιρναν την μπουκάλα με τη στρόφιγγα)

Αν ξέρει κανένας και καμιά σοβαρή μάρκα να προτείνει, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αποφάσια ακόμη αν αλλάξω κουζίνα. Οπότε για αρχη ας πούμε μη εντοιχιζόμενη.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ και 5 χρόνια, από μία Bosch (μη εντοιχιζόμενη) που έχω στο σπίτι, μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Τα πρώτα δύο χρόνια τη δούλευα με φιάλη - δεν είχαμε ακόμα φυσικό αέριο - και τα τελευταία τρία με φυσικό. Μέχρι στιγμής δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

 

Οι γονείς μου στην Ελλάδα, έχουν εντοιχιζόμενη της AEG, καμιά δεκαριά χρόνια. Επίσης ευχαριστημένοι...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης μπορείς να τα έχεις και τα δυο, τον φούρνο με ηλεκτρικό ρεύμα και τα μάτια με αέριο όπως έχω εγώ,στα μάτια κάθε μέρα σχεδόν μαγειρεύεις ενώ στον φούρνο δεν πιστεύω κάθε μέρα να κάνεις φουρνιστό.

 

πάρε μια ιδέα από φούρνους που έχουν και τα δυο.

http://www.beslist.nl/products/huishoudelijke_apparatuur/ovens_fornuizen/c/merk~902~~type_kookplaat_oven~106495

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι κακή ιδέα, απλά γενικά τον τιμάω και τον φούρνο. Άλλα θα το έχω σοβαρά υπόψη, ευχαριστώ.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το καλυτερο μαγειρεμα κανει το γκαζι. ολοι οι επαγγελματιες γκαζι χρησιμοποιουν.

  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο εξωτερικό πάντως επειδή υπάρχει εδώ και χρόνια, το θεωρούν φυσιολογικό κάτι έχουν συνηθίσει. Στην Ελλάδα επειδή είναι πολύ πρόσφατο και δεν έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό στην καθημερινότητά μας, παίζει και ο παράγοντας φόβος, μη σου σκάσει και καλά στα μούτρα όταν πας να κάνεις αυγά ξερωγω. Ο.μπαμπάς μου δεν ψήνεται επειδή κάποτε παραλίγο να εκραγεί στο χωριό μας μια φιάλη προπανίου δίπλα μας, από παλιά μαντεμένια κουζίνα, παρόλο που του εξηγώ ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση η φάση.

 

Θέλω να πιστεύω ότι με τις αυξήσεις του ρεύματος, εάν κάποιος γενικά τη χρησιμοποιεί, την κάνει απόσβεση σχετικά σύντομα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.