Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν επισκεπτομαστε μυρμηγκοφωλιες γιατι γνωριζουμε οτι τα μυρμηγκια δεν προκειται να εξελιχθουν..να μας φτασουν ποτε.

Θα επισκεφτομασταν μια αγρια φυλη στον αμαζονιο?ή μια φυλη στην Αφρικη?Μαλλον ναι , γιατι μπορουν να εξελιχθουν...

Τελος πρεπει να παψουμε να σκεφτομαστε με τα ανθρωπινα δεδομενα , μπορει καλλιστα ενας εξωγηινος πολιτισμος να μην εχει ανθρωπινη μορφη, να μην αναπνεει αερα , να εχει τεχνολογια ετη φωτος μπροστα απο μας ....και σκεφτειτε το τραγικο.....το αδιανοητο...το.....φοβερο.....να ειναι ανωτερος απο μας σε ολα τα επιπεδα :)

Αποφάσισε αδερφέ. Από τη μία κρατάς το (αμφιλεγόμενο) ενδεχόμενο να μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό από την πάρτη μας, από την άλλη το δικό σου παράδειγμα επί του παραλληλισμού μου έχει να κάνει με το ίδιο ακριβώς είδος με εμάς γενετικά. Ούτε καν χιμπατζήδες δεν ανέφερες, μίλησες για φυλές ανθρώπων.

Τελικά τι φάση;

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μα παιζουν και τα 2 ενδεχομενα...

http://fridge.gr/57875/stiles/eksoginoi-texnologia/

•  

• Ίσως, κύριε Φερμί, να είμαστε πραγματικά μόνοι μας στο σύμπαν. Oh well, Περισσότερος χώρος για εμάς!
  • Μπορεί επίτηδες να μην επικοινωνούν οι εξωγήινοι ή να μην έρχονται σε επαφή μαζί μας, διότι α) μας παρατηρούν, β) δεν θέλουν να παρέμβουν στην εξέλιξή μας, γ) τους είμαστε παντελώς αδιάφοροι. Η γεωκεντρική θεωρία -και κατ’επέκταση η ανθρωποκεντρική θεωρία- λαβώθηκε θανάσιμα το 1543, ακόμα να ψοφήσει μέσα στο κεφάλι σου;
  • Μπορεί εμείς να ακούμε και να ψάχνουμε σε λάθος μέρη και με λάθος τρόπους: ένας πρωτόγονος πολιτισμός ή ένας πολύ ανεπτυγμένος τεχνολογικά θα μπορούσε να ήταν “αόρατος” για εμάς.
  • Ίσως να είναι στην φύση των ευφυών όντων να αυτοκαταστρέφονται από δικά τους λάθη με το που αναπτύξουν τεχνολογία και διαχείριση τέτοιων ποσών ενέργειας που θα επέτρεπε εγχειρήματα ουσιαστικής επικοινωνίας.
  • Ίσως να είναι πολύ απασχολημένοι με… την διασκέδασή τους ή να διαβιώνουν πλέον σε ένα “virtual” περιβάλλον όπου η επαφή με τον έξω κόσμο δεν έχει πολύ σημασία. Ναι, ακριβώς όπως όταν σε φωνάζει η γιαγιά σου να αφήσεις “αυτά τα πισιά” και να κατέβεις να φας το κοτοπουλάκι σου, μα όταν τελικά κατεβαίνεις την βρίσκεις να έχει βγάλει την μασέλα της και να ρουφάει φιλήδονα την τελευταία σταγόνα μεδουλιού από την φτερούγα του…
  • Μπορεί εκεί έξω να υπάρχει κάποιος “κίνδυνος” και ένα είδος που τον γνωρίζει να μην βιάζεται να αρχίσει να φωνάζει προς κάθε γωνιά του σύμπαντος “για όποιον δεν άκουσε, είμαι εδώ, δεν έχω ιδέα από διαγαλαξιακό ταξίδι και ακόμα παιδεύομαι με την πρωτόγονη πυρηνική ενέργεια“. Τέτοιες κινήσεις ίσως πρέπουν μόνο σε νιούμπηδες με περισσό κομπασμό σαν και του λόγου μας, αν το καλοσκεφτείς είναι δείγμα “συμπαντικής ανωριμότητας” από μέρους μας.
  • Μπορεί, πάλι, τα μηνύματα που τους στέλνουμε ή που μας στέλνουν να μην είναι αντιληπτά ως τέτοια ή να μην βγάζουν νόημα, διότι η βασική βιολογία μας και οι αναφορές που περιέχουν να διαφέρουν τόσο μεταξύ των δυο ειδών που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με άμεσο αποτέλεσμα η επικοινωνία να είναι αδύνατη. Έλα μου που κοιτάς την οθόνη σου με δυσπιστία του πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, εδώ ώρες ώρες δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με το ίδιο σου το είδος, με άτομα που μιλάτε την ίδια γλώσσα, που μεγαλώσατε στην ίδια γειτονιά ή ακόμα χειρότερα στην ίδια οικογένεια! Ένα σχετικά απλό παράδειγμα ασυνεννοησίας (που δεν θα έκανε την επικοινωνία αδύνατη αλλά σκιαγραφεί το “πρόβλημα” καλά και… κατανοητά για εσάς τους γήινους) είναι αυτό του…βέλους: από οποιοδήποτε γήινο πολιτισμό και να είσαι κατανοείς πολύ εύκολα τι σημαίνει ένα βελάκι που θα δεις κάπου — πας κατά εκεί, κοιτάς κατά εκεί ή υποδηλώνει συνέχεια/αλληλουχία, ασχέτως αν είσαι Έλληνας Κορεάτης, Σουηδός ή Αβορίγινας Αυστραλός. Η γλυκιά λεπτομέρεια του “αυτονόητου” αυτού του σύμβολου όμως έγκειται στο ότι είναι αυτονόητο μόνο για πολιτισμούς που είχαν κυνηγετικό παρελθόν, για τους οποίους το βέλος και το τόξο έφερε επανάσταση στο κυνήγι! Ένας εξωγήινος πολιτισμός χωρίς τέτοιο παρελθόν παίζει να μην “το έπιανε” χωρίς υπότιτλους από τηνΝατάσσα Συρεγγέλα.

Δημοσ.

Οι 2 παραθεσεις των λεγομενων μου ειναι τελειως ασυνενδετες.

Αρχικα ρωτησες αν θα επισκεπτομασταν μυρμηγκοφωλια , και σου εξηγησα οτι δεν την επισκεπτομαστε γιατι ξερουμε (με την παρατηρηση που εχουμε κανει) οτι τα μυρμηγκια δεν εξελισσονται αρα δεν μας ενδιαφερουν και ιδιαιτερα.

Αν ομως πηγαιναμε μετα απο 200 χρονια και βλεπαμε τα μυρμηγκια με εργαλεια και οχηματακια να μεταφερουν τους σπορους θα λεγαμε "ωωωπα αυτα εξελισσονται...για να τα παρακολουθησουμε να δουμε τι γινεται με αυτα"

Ετσι υποθετω οτι ισως ειναι πιθανον να κανει και ενας εξωγηινος πολιτισμος που μας παρατηρει ενδεχομενως....μπορει να ηρθε πριν 1000 χρονια..να ρθε μετα πριν 500 χρονια και να ειδε καποιου ειδους εξελιξης..και εκρινε οτι αξιζουμε να μας "μελετησουν".

Η δευτερη παραθεση σου στα λεγομενα μου ειναι κατι διαφορετικο.Απλα αναφερω οτι ανακαλυπτουμε πλανητες με διαφορετικα ευρη θερμοκρασιων , συστασης ατμοσφαιρας , συσταση εδαφους κλπ...και λεμε "εεε ενταξει δεν μπορουν αυτες οι συνθηκες να συντηρησουν ζωη"....τι ειδους ζωης?σαν την δικη μας?Και αν υπαρχουν οντα που αναπνεουν μεθανιο?

Αν εχουν 2 κεραιες και 7 χερια και 3 ποδια ?

Για αυτο λεω μην σκεφτομαστε με "ανθρωπινα" δεδομενα.

Τωρα πως ενεπλεξες τα 2 λεγομενα μου....εσυ ξερεις....

Δεν χρειαζεται ο αλλος να ειναι ανθρωπινο ον (να μας μοιαζει δηλ) για να εχει προοπτικες εξελιξης και να αξιζει την προσοχη μας....

• Like 1
Δημοσ.

Και ξαναλέω, εσείς επισκέπτεστε συχνά μυρμηγκοφωλιές για να παρατηρήσετε τα μυρμήγκια;

Μα φυσικά. Αν μας παρατηρεί κάποιος άλλου πολιτισμού δεν θα είναι ένας καθημερινός εξωγήινος που δεν έχει τι να κάνει, θα είναι οι επιστήμονες.

Αντίστοιχα για τα μηρμύγκια εμείς έχουμε επιστήμονες που τα παρατηρούν. Εντομολογία λέγεται η επιστήμη.

Έχω γνωστό μου διδακτορικό στο τμήμα βιολογίας που κοιμόταν στο ύπαιθρο επί 20 μέρες για να μελετήσει κάτι βατράχια. Οπότε το σκεπτικό αυτό δεν έχει βάσεις.

Το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχει καμιά σοβαρή ένδειξη για ΑΤΙΑ. Ακόμα και το βίντεο που πόσταρε ο φίλος είναι ένα θολό πράμα με κάτι φωτάκια. Τόση φασαρία τόσες δεκαετίες και δεν υπάρχει τίποτα πια?? Δείξτε μου κάτι σοβαρό.

(Ναι το βίντεο με τον πρώην αστροναύτη μου έκανε κι εμένα εντύπωση αλλά δεν μπορώ να βασιστώ σε λόγια, μπορεί να τρελάθηκε, μπορεί να θέλει δημοσιότητα, μπορεί να θέλει να πουλήσει βιβλία, 800 μπορεί, θέλω ένα βίντεο από τους άπειρους fan των x-files που κρυφογουστάρουν την σκάλι (ανώμαλοι) και νομίζουν ότι βλέπουν ufo με το παραμικρό φωτάκι στον ουρανό)

Δημοσ.

Εγω αν δω μυρμηγκοφωλιά καθομαι και την παρατηρω.

Ειχαμε στη χαλκιδικη μια ΝΑ(με το συμπαθειο).Τα μυρμηγκια μιλλλιούνια και σα στρατιωτάκια σε σειρά πήγαιναν για να μεταφερουν ενα κομματάκι απο το μπισκότο μεσα στη φωλιά...

Ενδιαφέρον,δε λεω....

Εγώ τα ταίζω κιόλα :P

• Like 1
Δημοσ.

Και ξαναλέω, εσείς επισκέπτεστε συχνά μυρμηγκοφωλιές για να παρατηρήσετε τα μυρμήγκια;

Όπως και η mary1 μικρή και εγώ καθόμουν και τα κοιτούσα πολύ ώρα, αλλά μια δυο φορές έπιανα το fairy για τα πιάτα και αφού τους τη γέμιζα παρίστανα οτι η φωλιά είναι τοξική.

• Like 3
Δημοσ.

Μα φυσικά. Αν μας παρατηρεί κάποιος άλλου πολιτισμού δεν θα είναι ένας καθημερινός εξωγήινος που δεν έχει τι να κάνει, θα είναι οι επιστήμονες.

Αντίστοιχα για τα μηρμύγκια εμείς έχουμε επιστήμονες που τα παρατηρούν. Εντομολογία λέγεται η επιστήμη.

Έχω γνωστό μου διδακτορικό στο τμήμα βιολογίας που κοιμόταν στο ύπαιθρο επί 20 μέρες για να μελετήσει κάτι βατράχια. Οπότε το σκεπτικό αυτό δεν έχει βάσεις.

Ισχύει. Αλλά το να μελετάς βατράχια 40 χιλιόμετρα απ' το σπίτι σου, διαφέρει από το να χρησιμοποιήσεις μια τεχνολογία που δε μπορούμε καν να εικάσουμε τώρα για να παρατηρούν εμάς. Σε φάση, αν κάποιο παλικάρι καταφέρει να ταξιδέψει από τον παραδίπλα γαλαξία μέχρι εδώ, ίσα για να δει τις αναπαραγωγικές και διατροφικές μου συνήθειες, μάλλον θα είναι ο τελευταίος που θα το κάνει. Εσύ αναφέρεσαι στον γνωστό σου προσδίδοντάς του την ασχολία "να μελετήσει κάτι βατράχια". Μορφή ζωής δίπλα απ' το σπίτι μου και μας κάνει να χασμουριόμαστε. Κάποιος που μπορεί να κάνει το Ανδρομέδα-Μίλκι Γουέη σαν το Χολαργός-Μαρούσι, δύσκολα θα νοιάζεται για πάρτη μας τόσο ώστε να σκάσει μύτη, πόσο μάλλον να 'χει και τον νου του μη τον πάρουμε πρέφα.

Όπως και η mary1 μικρή και εγώ καθόμουν και τα κοιτούσα πολύ ώρα, αλλά μια δυο φορές έπιανα το fairy για τα πιάτα και αφού τους τη γέμιζα παρίστανα οτι η φωλιά είναι τοξική.

Και αυτό είναι το καλύτερο ενδεχόμενο, εγώ στούμπωνα μέσα μινέρβες, γουρούνες και τα συναφή και ράγιζε μισό τετραγωνικό μέτρο το χώμα.

ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;

Δημοσ.

Lucifer , εδω ξοδευουμε (η νασα δηλ) κατι δις για να φτιαξει το ρομποτακι-αυτοκινητακι + οσα κοστισε η ολη επιχειρηση να το στειλει στον Αρη , για να κανει τι ?να στειλει φωτος σε hi-def να τσεκαρει αερα , εδαφος , πετρες , μαμουνια αν βρει κλπ κλπ κλπ.

Αν μας λεγανε δηλ οτι στην 4πλασια αποσταση υπαρχει πλανητης με εξωγηινες μπλε μαιμουδες πιστευεις οτι δεν θα καναμε τον κοπο να παμε να τις βρουμε ? :-)

εεε οπου μπλε μαιμουδες βαλε την φατσα μας :)

Δημοσ.

Στην 4πλάσια απόσταση δεν υπάρχει πλανήτης με εξωγήινες μπλε μαϊμούδες όμως.

Τα κοντινότερα super-earths δεν είναι απλώς σε αποστάσεις που δε μπορούμε να καλύψουμε, είναι σε αποστάσεις που δε μπορούμε καν να σκεφτούμε έναν υποθετικό τρόπο να καλυφθούν. Κατάλαβε ότι αν μπορούσαμε να το κάνουμε, θα ήμασταν σε ένα τεχνολογικό στάδιο που δε θα ψάχναμε να βρούμε αν και που ζούνε μαϊμούδες, θα τις φτιάχναμε σε εργαστήρια νηπιαγωγείων.

Δημοσ.

Ισχύει. Αλλά το να μελετάς βατράχια 40 χιλιόμετρα απ' το σπίτι σου, διαφέρει από το να χρησιμοποιήσεις μια τεχνολογία που δε μπορούμε καν να εικάσουμε τώρα για να παρατηρούν εμάς. Σε φάση, αν κάποιο παλικάρι καταφέρει να ταξιδέψει από τον παραδίπλα γαλαξία μέχρι εδώ, ίσα για να δει τις αναπαραγωγικές και διατροφικές μου συνήθειες, μάλλον θα είναι ο τελευταίος που θα το κάνει. Εσύ αναφέρεσαι στον γνωστό σου προσδίδοντάς του την ασχολία "να μελετήσει κάτι βατράχια". Μορφή ζωής δίπλα απ' το σπίτι μου και μας κάνει να χασμουριόμαστε. Κάποιος που μπορεί να κάνει το Ανδρομέδα-Μίλκι Γουέη σαν το Χολαργός-Μαρούσι, δύσκολα θα νοιάζεται για πάρτη μας τόσο ώστε να σκάσει μύτη, πόσο μάλλον να 'χει και τον νου του μη τον πάρουμε πρέφα.

Εμείς απέχουμε νοητικά και τεχνολογικά απ τα βατράχια όσο απέχει από μας καποιος που μπορεί να κάνει το Ανδρομέδα-Μίλκι Γουέη σαν το Τούμπα - Χαριλάου. Κι όμως τα μελετάμε. Επίσης στέλνουμε σκάφη σε άλλους πλανήτες μήπως και βρούμε κανα μικρόβιο και ξοδεύουμε τα μαλλιοκέφαλά μας.

Δεν νομίζω πως η μελέτη κατώτερων ειδών ζωής σχετίζεται με την ανωτερότητα του είδους που τα μελετάει. Εμείς μέχρι και βακτήρια μελετάμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...