Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανεις μεχρι τωρα δεν απαντησε σ αυτο που ζηταει η αρχικη ερωτηση.Εγω ζητησα αν θα ψηφιζατε υπερ η κατα;Ενα ναι η ενα οχι δηλαδη.Σε ολες τις απαντησεις αναπτυχθηκαν γνωμες και αποψεις για τα λαθη και τη παρουσα κατασταση αλλα κανεις δεν απαντησε.Φανταστειτε οτι εχετε μπει σε μια ιστοσελιδα που γινεται αυτη η δημοσκοπηση και το μονο πουμπορειτε να επιλεξετε ειναι το ναι η το οχι.Τιποτα παραπανω.Καμια δυνατοτητα για σχολιασμο.Φανταστειτεοτι ειστε στη βουλη και γινεται η ψηφοφορια

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Φίλος, εγω είμαι υπερ του ΝΑΙ για οσο μετρα αφορουν τις περικοπες που αφορουν τον Δημοσιο τομεα και μονο αυτα, σε ολα τα αλλα ειμαι κατα....

• Like 1
Δημοσ.

Η συζήτηση για τα μνημόνια μου θυμίζει συγγενείς καρκινοπαθούς που αναθεματίζουν το γιατρό γιατί έχει κλατάρει ο ασθενής από τη χημειοθεραπεία.

Δημοσ.

Κανεις μεχρι τωρα δεν απαντησε σ αυτο που ζηταει η αρχικη ερωτηση.Εγω ζητησα αν θα ψηφιζατε υπερ η κατα;Ενα ναι η ενα οχι δηλαδη.Σε ολες τις απαντησεις αναπτυχθηκαν γνωμες και αποψεις για τα λαθη και τη παρουσα κατασταση αλλα κανεις δεν απαντησε.Φανταστειτε οτι εχετε μπει σε μια ιστοσελιδα που γινεται αυτη η δημοσκοπηση και το μονο πουμπορειτε να επιλεξετε ειναι το ναι η το οχι.Τιποτα παραπανω.Καμια δυνατοτητα για σχολιασμο.Φανταστειτεοτι ειστε στη βουλη και γινεται η ψηφοφορια

Και τι θες; Μονολεκτικη απαντηση χωρις δικαιολογηση; Δεν νομιζω να εχει νοημα. Αντε και σου ειπα εγω οχι, τι ακριβως θα καταλαβεις και που θα οδηγηθει η κουβεντα;

Δημοσ.

vagelis81 κανεις δε μπορει να σου απαντησει σε αυτη την ερώτηση, διότι κανεις(ή έστω ελάχιστοι) δεν έχει κάτσει να διαβάσει τις 250 σελίδες του μεσοπρόθεσμου.

Αμφιβάλλω αν έχουν προλάβει να το κάνουν οι ίδιοι οι βουλευτές.

Το μεγαλύτερο ποσοστό, ότι ξέρει είναι από τους δημοσιογράφους και τις εφημεριδες ή τα σάιτ.

Προσωπικά και επειδή παρακολουθώ αρκετά τη Βουλή, δεν έχω ακούσει ακομα υλοποιήσημη πρόταση για το που θα βρούμε λεφτά αν δε εφαρμόσουμε το μεσοπρόθεσμο ώστε να μας δώσουν τη δόση.

Ανεξάρτητα από τις δικές μου απόψεις (δεν τους πιστεύω οταν λένε πως δεν έχουμε χρήματα για τις συντάξεις κτλ κτλ αλλά το λένε επίτηδες για να πιεστεί ο κόσμος και να μην αντιδράει), όσο δεν υπάρχει πολιτική πρόταση από τα αντιπολιτευτικά κόμματα, τοτε δύσκολα θα μπορουσα να υψώσω τοιχο άρνησης σε κάτι τετοιο.

Για να καταλάβεις ακόμα και αν το μνημόνιο 3 ελεγε πως "θα σας πάρουμε όλα τα σπίτια αλλά θα ζήσετε αν εφαρμοστεί αυτό", ο κόσμος θα το προτιμούσε από το "θα χρεοκοπήσετε και θα τρώτε απ τα σκουπίδια" ξέρω γω. Όσο λοιπόν κανεις δεν λέει μια εφαρμόσιμη διαφορετική άποψη, όσο και αν δε το θέλω, δε μπορω να πω κάτι.

Δημοσ.

Σου απαντησα εγω "οχι" . Και;

Δημοσ.

Ναι, επειδή όμως για να βρίσκεις φαΐ στους κάδους, πρέπει να υπάρχει κάποιος που το πετάει και επειδή όταν κάθεσαι μπροστά στο πισί σου με πληρωμένη την Otenet και τη Forthnet γράφοντας εδώ, η εθνική περηφάνεια είναι εύκολη, ψήσου να το ξανασκεφτείς.

-- ακομα και στην κατοχη καποιοι ειχανε και καποιοι τρωγανε τον ποντικο που περνουσε απο τον δρομο.Πληρωμενη την φορθνετ εχω και τα λεω..αλλα ρωτα με ποιος μου την πληρωσε...

Δε το πιστεύω καθόλου. Αλλά ξέρω πως υπάρχουν χώρες φτωχότερες από εμάς, που την κουτσοβγάζουν. Δεν μιλάω για Ζιμπάμπουε, μιλάω για Βουλγαρίες, Ρουμανίες, ΦΥΡΟΜ και δε συμμαζεύεται. Εμείς δεν είμαστε ακόμα εκεί -και για μένα αυτό είναι κάτι. Τι είναι; Ότι ακόμα κι αν αναγκαστώ να φύγω έξω, θα φύγω μετανάστης -αν χρεωκοπήσουμε και τρώμε απ' τους κάδους, θα φύγω πρόσφυγας. Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά;

--Φυσικα και δεν ειμαστε ακομα σε επιπεδο Βουλγαριας,Ρουμανιας κλπ. Τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν θα φτασουμε εκει?Φυσικα οπως και παλιοτερα ετσι και τωρα πολλοι θα ή εχουν φυγει ηδη στο εξωτερικο μεταναστες.Στο τελος στον ελλαδικο χωρο θα μεινουν οι γιαγιαδες και οι παππουδες στα χωρια και οι μεταναστες :)

Εσύ μπήχτη πιστεύεις ότι αν αρχίσουμε να "τρώμε απ' τους κάδους" μετά από Χ χρόνια, θα έρθει ανάπτυξη; Θα έχουμε μάθει; Θα δεις φως στο τούνελ και θα ανοικοδομήσεις εσύ και ο πρώην κομματόσκυλος, νυν άστεγος, τη χώρα στο Σουηδικό μοντέλο; Για να μπορέσεις σε 20 χρόνια να είσαι εκεί που είμαστε ΤΩΡΑ και σε 40, να καταφέρουμε επιτέλους να παρκάρουμε την καγιέν στο Κεφαλάρι;

--Αν αρχισουμε να τρωμε απο τους καδους θα εχουμε χτυπησει πατο .Οτι λαθος νοοτροπια και να χει ο ελληνας ο μονος δρομος που θα εχει για να παει θα ναι προς τα πανω.Απλα αν δεν αλλαξει νοοτροπια αμεσα η οποια καλυτερευση των συνθηκων της ζωης του θαναι πιο αργη....θα παρει περισσοτερα χρονια.Στην τελικη θαναι στο χερι μας πως θα διαχειριστουμε την κατασταση.Ή καθομαστε με τα ιδια μυαλα ή αλλαζουμε σελιδα.Παντως δεν θα χουμε την μερκελ να μας τα ζαλιζει.

Ακομα και μετα τον πολεμο που η κατασταση ηταν ακομα πιο αθλια απο οτι τωρα και η νοοτροπια του Ελληνα οχι και η καλυτερη , ακομα και τοτε η Ελλαδα "ξαναχτιστηκε".

Με λίγα λόγια, η ερώτησή μου είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ να χρεωκοπήσουμε; ΓΙΑΤΙ να πάμε σε μια χειρότερη κατάσταση; Επειδή ο μπήχτης πιστεύει πως "εκεί οδηγούμαστε έτσι κι αλλιώς" ή επειδή δε το σηκώνει η εθνική σου υπερηφάνεια να πληρώσεις τα χρέη σου; Γιατί ακόμα και τώρα έχετε την ανάγκη μερικοί να θέλετε να τα σκατώσετε όλα ΑΚΟΜΑ περισσότερο, μέσα και έξω;

--Δεν εχεις καταλαβει μερικα πραγματα .Εχουμε ηδη χρεωκοπησει.και οχι μονο μια φορα.χρεωκοπια σημαινει ετυμολογικα κοπη χρεους.Εχει γινει ηδη 1-2 φορες..ετοιμαζεται και επομενη μιας και συζητανε εκει "εξω" αν το ελληνικο χρεος ειναι βιωσιμο ή οχι.

Οποτε ειτε θες να το καταλαβεις ειτε οχι..μας δανειζουν και μας "χαριζουν" λεφτα.Αν ο ελληνας εχει ακομα καβατζες και τρωει και διατηρει το ιδιο σχετικα βιοτικο του επιπεδο αυτο ειναι κατι που καποια στιγμη θα τελειωσει.Σε πολλους ηδη εχει τελειωσει....

@sellers "αλλά άνθρωπο που βρίσκεται ΠΡΑΚΤΙΚΑ στο 0, δεν ξέρω"

Ε ωραια να σου συστηθω , γεια χαρα , μπηχτης , μηδεν στην τσεπη , μηδεν στο πορτοφολι , μηδεν στον λογαριασμο.Χαρηκα για την γνωριμια.

Μην ρωτησεις πως ζω , η απαντηση ειναι ευνοητη (parents...).Οπως και πολλοι αλλοι...

Και δεν θα ειναι μονο οι νεοι (ανεργοι) που δεν θα εχουν να ζησουν .Αμα συνεχιστουν οι κοπες σε μισθους , συνταξεις κλπ και κατι ασυναρτητα μετρα του στυλ "25 ευρω εισοδος στις εισαγωγες στα νοσοκομεια"...πολυς κοσμος , και ειδικα συνταξιουχοι που παιρνουν πολλα φαρμακα ..θα βρεθουν σε αδιεξοδο.

@cossutius μας κοροιδευουν ψιλο γαζι.

Εληγε το αποθεματικο στις 16 του μηνος..ΚΑΙ ΚΑΛΑ.2 @@ εληγαν.το ομολογο εληγε και θελανε να το πληρωσουν.

Και τωρα που οι ευρωπαιοι το παιζουν βαρια πεπονια με την δοση , θα αναγκαστουμε να εκδωσουμε εντοκα γραμματια να πληρωσουμε το ομολογο.Και σε μερικες βδομαδες/μηνες θα πρεπει να τα πληρωσουμε και αυτα μετα!!

Εδω και κατι μηνες μας χρωστανε κατι "ψιλα" απο το προηγουμενο μνημονιο...μισθοι και συνταξεις ομως πληρωνονται κανονικα. Και η τωρινη δοση θα παει στις τραπεζες σε ομολογα/γραμματια που θα πρεπει να πληρωθουν και ο,τι περισσεψει (αν περισσεψει) βλεπουμεεεεε.....

Δημοσ.

Στο τελευταίο που γράφεις μπήχτη μου έρχεται στο μυαλό το εξής. Ας διαφωνήσει ο καθένας..

"Είσαι συνταξιούχος/ανάπηρος/άρρωστος, γενικά ΔΕΝ είσαι παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας; ΨΟΦΑ."

Τόσο απλά :P

Δημοσ.

(δεν τους πιστεύω οταν λένε πως δεν έχουμε χρήματα για τις συντάξεις κτλ κτλ αλλά το λένε επίτηδες για να πιεστεί ο κόσμος και να μην αντιδράει),

Δεν ειναι ψεματα... Δεν εχουν. Με γραμματια κρατιουνται. Γραμματια τα οποια αγοραζουν οι ελληνικες τραπεζες, που αυτες παιρνουν λεφτα απο την ΕΚΤ με τις εγγυησεις που εχουν παρει απο το δημοσιο.

Οσο εχουμε ελλειματικο πρωτογενες τοσο εμεις ζουμε δανεικα. Ειναι πολυ απλα πραγματα.

compositionbymaturity_gr_22_05_12.jpg

http://www.pdma.gr/index.php/el/debt-strategy-gr/public-debt-gr/composition-of-debt-gr/composition-by-maturity-gr

Δημοσ.
"Είσαι συνταξιούχος/ανάπηρος/άρρωστος, γενικά ΔΕΝ είσαι παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας; ΨΟΦΑ."

Εδω και μερικά χρόνια η νοοτροπια του κράτους αυτή είναι.

Ε από τη στιγμή που βρέθηκαν και οι περιπτωσεις των τυφλων της Ζακυνθου, των πεθαμένων που επαιρναν συντάξεις κτλ κτλ...άλλο που δεν ήθελαν κάποιοι, για να κόψουν περισσότερα.

Μpixth η αλήθεια είναι πως όταν μας είπαν οτι ο ΔΝΤ θα έρθει στην Ελλάδα να μας δωσει λεφτάκια, μας ειπαν επισης οτι πρέπει να εφαρμοστουν κάποια μέτρα. Τα μέτρα εφαρμόστηκαν αλλά για συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Ελα όμως που τα λεφτα μας τα δινουν με δόσεις.

Ουσιαστικά σε κάθε δόση, θα έχουμε νέα μέτρα.

Παπι σορρυ αλλά ΑΥΤΗ τη κυβέρνηση, έχω κάθε λόγο να μη τι πιστεύω. Ειναι τοσα τα ψέμματα και οι ψευτικες υποσχεσεις που δωθηκαν που δεν τιθεται θέμα εμπιστοσύνης.

Ασχετο αλλά πλεον δεν έχουμε ελλειματικο πρωτογενές.

Δημοσ.

μην ανησυχεις , για σενα θα δανειστουμε απο την μερκελ :)

ενω εσυ θα τρως απο την cayenne...?

Κανείς δεν θα πεινάσει (με την έννοια που πείναγε ο κόσμος σ περιόδους κατοχής ή στην Αφρική) αν δεν δοθεί η δόση. Ίσως μερικοί Αθηναίοι (και άλλοι στα μεγάλα αστικά κέντρα) που δεν είναι τόσο σημαντικό.

Επίσης... Ποιο επίσημη χρεοκοπία από αυτή της Ελλάδας δεν υπάρχει.

Κατά.

:-)

μπορεις να επιλεξεις να μην δωσεις ψηφο...

B)

Εδω και μερικά χρόνια η νοοτροπια του κράτους αυτή είναι.

Ε από τη στιγμή που βρέθηκαν και οι περιπτωσεις των τυφλων της Ζακυνθου, των πεθαμένων που επαιρναν συντάξεις κτλ κτλ...άλλο που δεν ήθελαν κάποιοι, για να κόψουν περισσότερα.

Μpixth η αλήθεια είναι πως όταν μας είπαν οτι ο ΔΝΤ θα έρθει στην Ελλάδα να μας δωσει λεφτάκια, μας ειπαν επισης οτι πρέπει να εφαρμοστουν κάποια μέτρα. Τα μέτρα εφαρμόστηκαν αλλά για συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Ελα όμως που τα λεφτα μας τα δινουν με δόσεις.

Ουσιαστικά σε κάθε δόση, θα έχουμε νέα μέτρα.

Παπι σορρυ αλλά ΑΥΤΗ τη κυβέρνηση, έχω κάθε λόγο να μη τι πιστεύω. Ειναι τοσα τα ψέμματα και οι ψευτικες υποσχεσεις που δωθηκαν που δεν τιθεται θέμα εμπιστοσύνης.

Ασχετο αλλά πλεον δεν έχουμε ελλειματικο πρωτογενές.

επειδη εχουν σταματησει να πληρωνουμε

οχι επειδη πεσαν λεφτα απο τον ουρανο...

Δημοσ.

Καλά έτσι δεν έγραφαν κάποιοι πρόσφατα? Οτι για το τάδε 3μηνο, είχαμε λέει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα? (και είχα ελπίδες πως κάτι πάει καλα σε αυτη τη χώρα :P )

A νατο ρε.

Χρ. Σταϊκούρας: Πιο κοντά στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα

Τον Οκτώβριο λεει επιτευχθει πρωτογενές πλεόνασμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...