interkirilos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα, Αυτές τις μέρες θέλω να στείλω κάποια μετρητά σε μια φίλη στην Αγγλία,συγκεκρίμενα στο Λονδίνο. Καθώς δεν έχω ξανά κάνει κάτι παρόμοιο θα ήθελα να ξέρω από κάποιον ποιά λύση να προτιμήσω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα λεφτά να πάνε γρήγορα(1-2 max 3 μέρες) και να δώσω όσο το δυνατόν λίγοτερο "έμβασμα" για την μεταφορά τους! Από λίγο που σκέφτηκα κατάλαβα πως οι λύσεις για αποστολή χρημάτων είναι οι εξής: Από την τράπεζα μου να ζητήσω απόστολη των χρήματων στον λογαριασμό της Να πάω στο παράρτημα της Αγγλικής τράπεζας που είναι πελάτρια η φίλη μου και να καταθέσω από εκεί στο λογαριασμό της μετρητά Western Union Ταχυδρομική Επιταγή Ποιά από αυτές(η και κάποια άλλη που δεν γνωρίζω) να προτιμήσω και γιατί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
h4ck Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 ο πιο ασφαλης τροπος ειναι να σου δωσει το IBAN της και να της κανεις εμβασμα. Ομως και οι υπολοιποι τροποι που αναφερεις ειναι ασφαλεις.
interkirilos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δεν ζήτησα τον πιο ασφαλή.Ζήτησα γρήγορο και φθηνό επίσης... Υγ.Όταν μου έδωσε τα νούμερα του λογαριασμού της μου είπε πως δεν έχει κάποιο IBAN και πως δεν χρειάζετε κάτι τέτοιο. Μου έδωσε έναν αριθμό και ένα άλλο short number
QUANTAS Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Η Western Union είναι η πιο γρήγορη,τα χρήματα πηγαίνουν σε 15 λεπτά,αλλά η προμήθεια είναι μεγάλη και κυμαίνεται ανάλογα το ποσό που στέλνεις.. Θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα λογαριασμό στην ΠΕΙΡΑΙΏς ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΑΊΤΗΣΗ ΓΙΑ Web-banking το οπόιο κοστίζει 5 ευρώ και από το οποίο μπορείς να στέλνεις εμβάσματα με κόστος μόνο 0,50ευρώ... για να στείλεις έμβασμα όμως χρειάζεται το IBAN και το SWIFT(BIC) της τράπεζας του παραλήπτη...Το έμβασμα φθάνει μέσα σε 2 μέρες...
h4ck Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 θα πρεπει να σε ενδιαφερει και ο πιο ασφαλης καπως. Αλλιως θα εβαζες τα χρηματα σε εναν φακελο θα κολλαγες και ενα γραμματοσημο και θα τα εστελνες. Η θα κολλαγες τρια γραμματοσημα και θα το εστελνες overninght. Για να ξερεις ολες οι τραπεζες εχουν IBAN. Αν ξερεις το ονομα της τραπεζας μπορεις να βρεις και το IBAN.
Lucifer Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Western = γρηγορότερος και με προμήθεια ebanking = 2-3 εργάσιμες για όξω με 0.30 χρέωση
Lucifer Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Θέλει 2 εργάσιμες για να πάνε από το paypal στον τραπεζικό.
-nick- Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 western ειναι οντως γρηγορος ειχα στειλει καποτε αμερικη Η προμηθεια απο οσο θυμαμαι δεν ηταν τραγικο ποσο
xpapias Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Ρε παιδιά. Να ρωτήσω με την ευκαιρία. Εστειλα το καλοκαίρι 1700 Φράγκα για ένα διαμέρισμα που ήθελα να νοικιάσω. Ζήτησα επιβάρυνση του λογαριασμού μου και όχι του αποδέκτη με όλα τα έξοδα του εμβάσματος. Πλήρωσα 1444,3 Ευρώ (τιμή μετατροπής 1,177) + 22,2Ε ποσο χρέωσης προμηθ & εξόδων. Από τα οποία 22,2E: 7,2Ε προμήθεια εμβάσματος, 3 προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος, 8Ε έξοδα OUR, 4E εξοδα αποστολής μηνύματος. Από που προκύπτει το 0,5Ε που λέτε; Εκανα κάτι λάθος ή έπρεπε να αφήσω να χρεωθεί ο παραλήπτης - με κίνδυνο να μην πάρει το ποσό που έπρεπε;
Lucifer Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δεν ξέρω σε τι μέθοδο αποστολής και ποια τράπεζα αναφέρεσαι. Υποψιάζομαι όμως πως έστειλες την εντολή κανονικά από γκισέ, που σου πιάνουν το μπούτι γενναία. Ενδεικτικά, είχα στείλει μια φορά (και τελευταία) λεφτά από γκισέ ΆλφαΜπανκ. Με χρεώσανε 12 ευρώ. Όταν στέλνεις από web-banking, η ίδια ακριβώς δουλειά γίνεται με 0.30.
IOSTEFO Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 ίδια ακριβώς δουλειά γίνεται με 0.30. Για οποιοδήποτε ποσό; 0,30.
Toufas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 αν στειλεις ευρω, ναι ειναι 0.30. Μετα η εκει τραπεζα σου κανει την μετατροπη σε λιρες με το δικο της τιμολογιο. Αν θες να πανε σε λιρες ομως παει πιο πολυ.
Lucifer Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Ναι, για άλφα. Τόσο είναι η χρέωση της υπηρεσίας αν επιμερίσεις τα έξοδα. Αν βάλεις να τα χρεωθεί όλα ο παραλήπτης είναι 0 και αν βάλεις να τα χρεωθείς όλα εσύ, εξαρτάται από την τράπεζα του παραλήπτη (συνήθως χρεώνεσαι κάνα 2-3 ευρώ σύνολο).
Toufas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 παντως κατι λεφτα που μου βαλανε εμενα στον ελληνικο λογαριασμο (τον offshore) για να τα στειλω σε λιρες ηταν κανα 10κατι ευρω ΝΟΜΙΖΩ. Βαριεμαι να ψαξω το μαρκουτσι για να το τσεκαρω τωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα