Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας από ΚΕΠ, είναι 3 χρόνια που το έχω. Θέλω να το καταθέσω σε μια σχολή για μεταπτυχιακό που ζητάνε επικυρωμένο αντίγραφο. Θα το δεχτούν ή παίζει να ζητήσουν πρόσφατο ?

Δημοσ.

Χωρις να ξερω στα σιγουρα , υποθετω θα θελησουν προσφατο.

Γιατι αν ηταν επικυρωμενο οπως λες πριν 3 χρονια , εσυ τωρα μπορει να την εχεις χασει την ταυτοτητα , να εχεις αλλαξει ονομα και ενα καρο αλλα.

Κατι παρομοιο που συμβαινει δηλ και με τις εξουσιοδοτησεις που κανουμε στα ΚΕΠ.Εχουν ισχυ μερικων ημερων.

Δημοσ.

H μεγιστη ισχύς επικυρωμένου αντιγραφου ειναι 6 μήνες δυστυχώς...

Παραπάνω ενδέχεται να το δεχτούν μονο ιδιωτικές εταιρίες (π.χ. vodafone για μια συνδεση)

Δημοσ.

14. Υπάρχουν περιορισμοί στη χρονική ισχύ των επικυρωμένων αντιγράφων;

Από τις διατάξεις του άρθρου 11 του Κώδικα δεν προκύπτουν περιορισμοί στη χρονική ισχύ των ακριβών αντιγράφων.

Χρήσιμο είναι να τονιστεί ότι με την επικύρωση δεν μεταβάλλεται η χρονική ισχύς των εγγράφων. Η επικύρωση ενός αντιγράφου βεβαίως δεν συνιστά ανανέωση, μεταγενέστερη έκδοση, χρονική επέκταση ή παράταση της αρχικής ισχύος κ.ά, αλλά μόνο αναπαραγωγή του πρωτοτύπου, όπως αυτό ισχύει.

Σημειώνεται, επιπροσθέτως, ότι τα κατά τα ανωτέρω ακριβή αντίγραφα, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από τη Διοίκηση, αδιακρίτως του χρόνου κατά τον οποίο έγινε η επικύρωσή τους, εκτός αν ειδικές διατάξεις ορίζουν διαφορετικά. Στις περιπτώσεις αυτές οι Διοικητικές Αρχές οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Κώδικα, να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες, υποδεικνύοντας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

http://www.taxheaven...ar/view/id/8089

Μήπως βοηθάει αυτό? Γενικά απ'όσο ξέρω έγγραφα που δεν μεταβάλλονται έχουν ισχύ.

Δημοσ.

H μεγιστη ισχύς επικυρωμένου αντιγραφου ειναι 6 μήνες δυστυχώς...

Παραπάνω ενδέχεται να το δεχτούν μονο ιδιωτικές εταιρίες (π.χ. vodafone για μια συνδεση)

Εκτος εαν μιλαμε για επικυρωση με συμβολαιογραφο που ειναι εφορου ζωης απο οτι ξερω.
Δημοσ.

καλα μωρε,τωρα κ συ καθεσαι κ το παιδευεις για μια δουλεια 5 λεπτων?

Τι 5 λεπτών? Στο ΚΕΠ του κέντρου που μένω μπορεί να περιμένεις και 1 ώρα για να έρθει η σειρά σου, πέραν τούτου από την στιγμή που είχα παλαιά επικυρωμένα αντίγραφα ταυτότητας στο σπίτι δεν υπάρχει λόγος να τρέχω τζάμπα, αλλά ρώτησα εδώ για σιγουριά. Τελικά θα πάω αύριο να βγάλω καινούργιο για να μην μου δημιουργήσουν πρόβλημα, τελειώνει την Παρασκευή η προθεσμία για τα δικαιολογητικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...