kostas_dr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Καλά, στα σοβαρά τώρα, συγκρίνουμε τα τρισάθλια χάλια μας με την Σουηδία;;; 1
ikaruga24 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Στην Ελλάδα, το ποσοστό των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα επί του συνόλου της απασχόλησης είναι συντριπτικά χαμηλότερο από κάποιες σκανδιναβικές χώρες που πολλοί φαντάζομαι πως θαυμάζετε, ενώ σαφώς χαμηλότερος είναι και ο μέσος μισθός. Καλή συνέχεια στο κυνήγι μαγισσών. Το Like εγινε κατα λαθος. Κατα τα αλλα μπορεις να μου πεις ΠΟΙΟΣ πληρωνει αυτους του δημοσιου? Μηπως ειμαι εγω (αντε πλεον οχι εγω μιας και την εκανα, να μην με βαλω μεσα)? Επισης για σκανδιναβικο μοντελο το οποιο και αναφερεις, μηπως θα ηθελες να μας πεις τι συμβαινει στον ιδιωτικο τομεα εκει περα μιας ο δημοσιος τομεας δεν μπορει να ειναι εξω απο τη σχεση ιδιωτικου-δημοσιου? Και μια τελευταια ερωτηση, μηπως η καταντια στον ιδιωτικο τομεα ηρθε γιατι καποιοι στο δημοσιο δεν κανουν καλα τη δουλεια τους? 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Σαν εκπομπή του Πρετεντέρη το thread ένα πράμα ε. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης, είναι πως κάποιοι που τη βρίσκετε να φιντάρετε τη σαγια, σκίζεστε με επιχειρήματα που είναι φτωχότερου επιπέδου. Προσπερνάω το "εγώ μαλάκας είμαι που παλεύω στον ιδιωτικό; - να τη πάθουν και αυτοί για να μάθουν" γιατί θα ξεράσω τη μιλκοτυρόπιτα που αγόρασα με τον ιδιωτικού υπαλλήλου μισθό μου, και έρχομαι στο μύθο του δήθεν υπέρογκου δημόσιου τομέα, που γαμώ το κέρατο, ένα χάλι και μισό είναι, αλλά υπέρογκος ΔΕΝ είναι, τουλάχιστον βάση της απογραφής που έγινε προ διετίας και που ανάγκασε τα παπαγαλάκια του μεγκατσάνελ να καταπιούν τη γλώσσα τους καθώς διαλαλούσαν μέρα νύχτα πως έχουμε 1 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους (κάποιοι έλεγαν και ενάμιση -λολ- ότι κατεβάσει η κούτρα καθενός), με τον αριθμό να βγαίνει κάπου στη μέση, και αυτό με υπερπροσπάθεια και το κατάλληλο μαγείρεμα (προς τα πάνω βεβαίως). Στην Ελλάδα, το ποσοστό των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα επί του συνόλου της απασχόλησης είναι συντριπτικά χαμηλότερο από κάποιες σκανδιναβικές χώρες που πολλοί φαντάζομαι πως θαυμάζετε, ενώ σαφώς χαμηλότερος είναι και ο μέσος μισθός. Καλή συνέχεια στο κυνήγι μαγισσών. Μαλιστα επειδη πολλοι απο τους δικους μας ΔΥ τα ξυνουν (λχ δεν πατανε δουλεια/πατανε και δεν δουλευουν/εμφανιζονται και σχολανε οτι ωρα επιθυμουν/βαρανε αδειες οποτε και οσες θελουν), αν βαλεις κατω τους πραγματικα εργαζομενους Ελληνες ΔΥ με τους πραγματικα εργαζομενους Σκανδιναβους ΔΥ (εκει λογικα ολοι εργαζονται), τοτε η ψαλιδα των πραγματικα εργαζομενων ΔΥ στην Ελλαδα σε σχεση με τη Νορβηγια, αναλογικα με τον πληθυσμο της χωρας ανοιγει πολυ παραπανω. Για να καλυφθει το κενο και να πλησιασουμε λιγο στα προτυπα των σκανδιναβικων χωρων, προτεινω να προσληφθουν ΧΘΕΣ κι αλλοι ΔΥ στην Ελλαδα. Κι αν μπορεις αντεκρουσε το, μαγε! Στα ειπα καλα, στα ειπα ομορφα, στα ειπα Ριζοσπαστης(ικα)? (εμ τι, Πρετεντερηδες οι μεν που περασε απτο μυαλο τους οτι ο ΔΤ μας παει κατα διαολου λογω των γνωστων συνηθειων... Ριζοσπαστες οι δε, αφου πρωτα βαζετε ταμπελες και μετα "επιχειρηματολογειτε" εναντιον της ταμπελας μπας και το σωσετε..). Ρε τους ζητησαν να αξιολογησουν το προσωπικο τους ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ και μας κανετε συγκρισεις με τον ΔΤ σκανδιναβικων χωρων? Ουτε στην Ουγκαντα δε θα γινοταν αυτο χωρις να υπαρξει συνεπεια για κανεναν, αλλα στην Ελλαδα εγινε, κανεις δεν επαθε κατι και μολις ηρθε ο δανειστης και σου επεβαλε να κοψεις το λαιμο σου να απολυσεις ΔΥ οπως εχεις συμφωνησει εδω και 3 μνημονια κι ακομα δεν εχεις εφαρμοσει (τη στιγμη που πολλα αλλα μετρα κατα του ΙΤ/μισθωτου/συνταξιουχου περνανε ΝΥΧΤΑ), βγαινετε και μιλατε για Πρετεντερηδες και κατσικες του γειτονα κι απο πανω. 3
Cossutius. Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Ο δημος δεν ειναι μονο ο δημαρχος και 5-10 συμβουλοι, ειναι ολοι αυτοι που ειδες πιο πανω στο βιντεακι του λαρυ. Που έχουν ως ανώτατο άρχοντα τον Δημαρχο. Κοιτα Pournara. Η διαφωνία μας είναι μονο σε ένα πράγμα. Εσυ και πολλοί ακόμα θεωρείς πως ο δήμαρχος, ο πρωθυπουργος και ο εκάστοτε πολιτικός, δεν έχουν την ευθύνη που εχει ο λαός που τους ψηφίζει (Θεωρία του Πάγκαλου -χωρις να πιστεύω οτι την έχεις ασπαστεί- που έχει βρει πολλούς υποστηρικτές οι οποίοι συνήθως είναι και υπέρ του μνημονίου), εγω θεωρώ οτι ο αυτός που έχει πάντα την ευθύνη ειναι ο υπεύθυνος του κάθε τομέα. Ο Δήμαρχος για τον δημο του, ο υπουργος για το υπουργείο του κτλ κτλ. Γιαυτο εκλέγονται, γιαυτο τους πληρώνουμε. Αν δε μπορουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και στηρίζονται στους ψήφους ενός 30% που βολευουν και τους ψηφίζουν μια ζωή, δε φταίω εγω σε κάτι. Είναι οι αρμοδιοι να βρουν τροπο να απολύσουν οσους ειναι άχρηστοι και να κρατήσουν τους παραγωγικούς. Είναι μέσα στη δουλειά τους. Αν εγω ως προιστάμενος του τμήματός μου, δε μπορω να διώξω εναν άχρηστο, επειδή ο τομεάρχης δε θέλει να μου πει ποιος ειναι καλός και ποιός όχι, σορρυ αλλά είναι δική μου ευθύνη να διώξω τον τομεάρχη και να τον αντικαταστήσω με έναν άλλο που θα μου δωσει αυτό που θέλω. Επίσης αν σε τέτοιες εποχές, βλέπουμε άτομα σα το βιντέακι που παρέθεσε εχθες κάποιος, να κάνουν ότι θέλουν χωρις να τους τιμωρουν, σημαίνει οτι κάποιος τους έχει δώσει το θάρρος να τα κάνουν. Εσυ που τους έδωσες, εσύ θα τους το πάρεις. Ούτε ο συνάδελφος μπορει να κάνει τίποτε αν δε θέλει ο προιστάμενος ούτε κανένας. Ειναι σα να πας εσυ ως ιδ.υπάλληλος και να πεις στον προιστάμενό σου που ειναι βίζμα του γενικού, πως ο κολλητός του ψωλάρει. Στα αβγά σου θα κάτσεις γιατί θα ξέρεις οτι είσαι χαμένος απ την αρχή. Ετσι λειτουργουσε το κράτος τόσα χρόνια και έτσι λειτουργεί ακόμα, με μια μειοψηφία να κάνει ότι γουστάρει. Ουσιαστικά για να λειτουργησει σωστά ένα κράτος, αυτός που πρέπει να κάνει πρώτα σωστά τη δουλειά του, είναι ο πάνω πάνω. Αν αυτός λειτουργεί βάση του νόμου και βάση όσων ορκίστηκε και πληρωνεται να κάνει και οι από κάτω θα αναγκαστουν με το καλό ή το κακό να λειτουργησουν σωστα. Ολα τα άλλα ειναι αμπελοφιλοσοφίες.
gnsX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Στην Ελλάδα, το ποσοστό των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα επί του συνόλου της απασχόλησης είναι συντριπτικά χαμηλότερο από κάποιες σκανδιναβικές χώρες που πολλοί φαντάζομαι πως θαυμάζετε. Καλή συνέχεια στο κυνήγι μαγισσών. Ορισμός: Απασχολούμενοι: τα άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω τα οποία την εβδομάδα αναφοράς είτε εργάστηκαν έστω και μία ώρα με σκοπό την αμοιβή ή το κέρδος, είτε εργάστηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση, είτε δεν εργάστηκαν αλλά είχαν μια εργασία ως μισθωτοί ή επιχείρηση από την οποία απουσίαζαν προσωρινά. Αυτοί χονδρικά είναι 3.700.000 http://www.statistic...012_01_F_GR.pdf Οι ΔΥ στο πιο πρόσφατο που βρήκα ήταν 712.076 χωρίς τις ΔΕΚΟ http://www.express.g...0410587357.php3 Βάζοντας σαν εργαζόμενο όποιον εργάστηκε έστω και μια ώρα και βάζοντας σαν ΔΥ όλους εκτός των ΔΕΚΩΝ το ποσοστό των ΔΥ είναι στρόγγυλα 19% Στις σκανδιναβικές είναι: Φινλανδία με 26% Δανία με 32% Νορβηγία 34% Σουηδία με 34%. http://www.protagon....article&id=8861 Συντριπτικά χαμηλότερο ποσοστό,το ξαδερφάκι μου πήγε να μου πάρει τσιγάρα και τον κέρασα coca-cola,να προσθέσουμε +1 εργαζόμενο. Και να αφαιρέσουμε κι έναν ΔΕΗτζη που προστέθηκε καταλάθος μη ξεχάσουμε Δεν διαφωνώ για τις καραμέλες που λες,αλλά και η δικιά σου περι ποσοστού έχει τελειώσει μιας και ο ιδιωτικός τομέας έχει σχεδόν μειωθεί στο μισό (sorry που δεν συμπίπτουν χρονολογικά τα άρθρα,πάνω-κάτω λέμε) 1
bluesattack Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Ολα τα άλλα ειναι αμπελοφιλοσοφίες. Αμπελοφιλοσοφιες , και εκτος πραγματικοττητας ειναι να νομιζει καποιος οτι μετα απο τοσα μετρα, περικοπες στον ιδιωτικο τομεα, απολυσεις, πετσοκομμα συνταξεων , θα κατσουμε στη παραταση να βρουμε κανα τρομερο τροπο αξιολογησης , και μεχρι να τον βρουμε να μεταφερουμε το θεμα στις καλενδες, στο απωτερο μελλον ,και γιατι οχι αφου παρουν συνταξη μερικοι καλοβολεμενοι. Επισης αμπελοφιλοσοφιες ειναι να νομιζει κανεις οτι θα φθασει η ανεργια κανα 30αρι και καποιοι θα συνεχιζουν της ιδιες ανοησιες για τις κατσικες του γειτονα , την καταναλωση , την Σουηδια και τα αναρχοτσιτατα για τον φασισμο. 6
KleKoR Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μαλιστα επειδη πολλοι απο τους δικους μας ΔΥ τα ξυνουν (λχ δεν πατανε δουλεια/πατανε και δεν δουλευουν/εμφανιζονται και σχολανε οτι ωρα επιθυμουν/βαρανε αδειες οποτε και οσες θελουν), αν βαλεις κατω τους πραγματικα εργαζομενους Ελληνες ΔΥ με τους πραγματικα εργαζομενους Σκανδιναβους ΔΥ (εκει λογικα ολοι εργαζονται), τοτε η ψαλιδα των πραγματικα εργαζομενων ΔΥ στην Ελλαδα σε σχεση με τη Νορβηγια, αναλογικα με τον πληθυσμο της χωρας ανοιγει πολυ παραπανω. Για να καλυφθει το κενο και να πλησιασουμε λιγο στα προτυπα των σκανδιναβικων χωρων, προτεινω να προσληφθουν ΧΘΕΣ κι αλλοι ΔΥ στην Ελλαδα. Κι αν μπορεις αντεκρουσε το, μαγε! Στα ειπα καλα, στα ειπα ομορφα, στα ειπα Ριζοσπαστης(ικα)? (εμ τι, Πρετεντερηδες οι μεν που περασε απτο μυαλο τους οτι ο ΔΤ μας παει κατα διαολου λογω των γνωστων συνηθειων... Ριζοσπαστες οι δε, αφου πρωτα βαζετε ταμπελες και μετα "επιχειρηματολογειτε" εναντιον της ταμπελας μπας και το σωσετε..). τι ωραία που τα φέρνει η ζωή!!! έχει ενδιαφέρον να δούμε κάποια πραγματάκια... εδώ τι μας λέει ο midi? ότι πολλοί από τους υπαλλήλους τα ξύνουν... σεβαστό, δικαίωμά του να το πιστεύει... πάμε να θυμηθούμε παλιότερα... Λίστα λαγκαρντ και Βαξεβάνης.... Πολυ εξυπνο απο πλευρας Βαξεβανη να δημοσιοποιει μια λιστα με 2500 ονοματα οπου τα 2300 μπορει να ειναι καθ'ολα νομιμοι (πολλοι απο αυτους ειναι ομογενεις εντωμεταξυ) και οι υπολοιποι 200 να ειναι αυτοι που "φαγαν/κρυψαν" κλπ. Επισης λειπουν καμια 30ρια-40ρια ονοματα απτη λιστα. Δεν χωρεσαν στο σκανερ να φανταστω. Οπως δε χωρεσαν στο σκανερ και τα ποσα των καταθεσεων. Μαγκια θα ηταν να καθοταν να εκανε ρεπορταζ και ερευνα και να δημοσιοποιουσε τα ονοματα αυτων που "ελεγχονται" για τη νομιμοτητα και την καθαροτητα του χρηματος και οχι να μου τους τσουβαλιαζει ολους μαζι με αποτελεσμα: Α. Αυτος που θα κατσει να δει τα ονοματα, εν τελει να συγχυζεται και να μην βρισκει κανενα απολυτως ενδιαφερον στη λιστα αυτη Β. Να εχουμε τον υπερπαρανομο και κλεφτη σε μια λιστα οπου οι αλλοι 10 τριγυρω του ναναι πεντακαθαροι. Γ. Αυτος που εχει καταθεσεις 50.000 ευρω να ειναι φαινομενικα στην ιδια κατηγορια με αυτον που εχει καταθεσεις 50.000.000 ευρω και το αντιστροφο φυσικα. Καμια αξια λοιπον στη δημοσιοποιηση, ποσω δε μαλλον υπο την μορφη του "μαχιμου ρεπορταζ" κλπ κλπ. Αλλο ενα δημοσιογραφικο σκουπιδι η εν λογω ενεργεια. Ενας νεος Μακης Τριανταφυλλοπουλος γεννιεται. εδώ όμως αλλάζει τροπάρι... δεν είναι όλοι φοροφυγάδες απατεώνες σύμφωνα με τον midi... ένα μικρό μέρος μπορεί να είναι.... δηλαδή.... οι περισσότεροι ΔΥ είναι τεμπέληδες, άχρηστοι, τα ξύνουν.... αλλά... λίγοι από τους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε μια λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες είναι όντως απατεώνες-φοροφυγάδες... αυτά με σιγουριά από τον midi... έτσι για να ξέρουμε τι πρεσβεύει ο καθένας... 4
viper2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 γιατι βγαζετε τις δεκο απο την μετρηση? απο το κρατος δεν παιρνουν λεφτα οταν το ταμειο ειναι μειον...?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 εδώ όμως αλλάζει τροπάρι... δεν είναι όλοι φοροφυγάδες απατεώνες σύμφωνα με τον midi... ένα μικρό μέρος μπορεί να είναι.... δηλαδή.... οι περισσότεροι ΔΥ είναι τεμπέληδες, άχρηστοι, τα ξύνουν.... αλλά... λίγοι από τους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε μια λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες είναι όντως απατεώνες-φοροφυγάδες... αυτά με σιγουριά από τον midi... έτσι για να ξέρουμε τι πρεσβεύει ο καθένας... Τρεις ερωτησεις αν και σε τυπους σαν εσενα δεν εχει νοημα να γινονται προσπαθειες διαλογου, μιλαμε για κλινικη περιπτωση ανικητου τυπου: 1. Για πες τι πρεσβευω, οταν απτη μια λεω οτι υπαρχουν ΔΥ που τα ξυνουν κι απτην αλλη λεω οτι στην λιστα Λαγκαρντ απο τα 2500 ονοματα ΜΠΟΡΕΙ καποιοι να μην ειναι φοροφυγαδες (το 2300 ηταν τυχαιο νουμερο, καθαρα με την ιδια λογικη σου λεω οτι μπορει οι 500 να ειναι καθαροι/ομογενεις/whatever). 2. Εσυ θεωρεις οτι και οι 2500 της λιστας Λαγκαρντ ειναι φοροφυγαδες και απατεωνες? (κρινοντας απο αυτο που γραφεις στο bold) 3. Τι σχεση εχουν αυτα τα 2 που αντιπαραβαλεις μεταξυ τους, οεο? Στην τελικη ειναι προτιμοτερο ΠΡΩΤΑ να αντιπαρελθεις τις 2 θεσεις μου και μετα να μας πεις και τι πρεσβευω. Αλλα φυσικα το να ζητησω επιχειρηματα απο εσενα, γνωριζω εκ των προταιρων οτι ειναι σαν να ζηταω απτην Τζουλια να μου γραψει περιληψη σε εργο του Καζαντζακη. Και btw καταστρεψτε του καποιος το enter μπας και σταματησει να νομιζει οτι γινεται ξεχωριστος στο φορουμ χαρη στα 2-3 "enter" αναμεσα σε καθε προταση. Για αλλο λογο γινεσαι ξεχωριστος στο ινσομνια, απο τοτε που αποφασισες να μας κανεις παρεα... 1
kostas_dr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 γιατι βγαζετε τις δεκο απο την μετρηση? απο το κρατος δεν παιρνουν λεφτα οταν το ταμειο ειναι μειον...? ΝαΙ, αλλά όταν το ταμείο έχει έσοδα (και τα προηγούμενα χρόνια μιλάμε για χοντρά φράγκα) τα μοιράζονται μεταξύ τους (να' ναι καλά πχ η ΓΕΝΟΠ) και δεν μπαίνει στο Δημόσιο ταμείο ούτε η σκιά απ' 1 ευρώ, έτσι για δείγμα που λένε! Οπότε ούτε καθαρό Δημόσιο είναι. Ούτε αυτοί ξέρουν τι είναι! Έχω δει συνδικαλιστή σε κάποιο κανάλι που στην αρχή έλεγε ότι η εταιρεία του είναι ΑΕ εισηγμένη στο ΧΑΑ, και στην επόμενη φράση το έπαιζε απλός ΔΥ! Άντε βγάλτε άκρη. Πραγματικά η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση! 2
skiabox Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Πάντως έχω ξαναπεί ότι η σύγκριση με τις αφρικανικές χώρες (που είδα λίγο πιο πάνω) είναι παράδειγμα παρελθόντων ετών και είναι πλέον ατυχές στη σύγχρονη εποχή. Και αυτό γιατί πολλές αφρικανικές χώρες που επενδύουν στην τεχνολογία μας περνάνε πλέον στον δείκτη ανταγωνιστικότητας. Ίσως θα πρέπει η σύγκριση να γίνεται πλέον με κάποιες ξεχασμένες φυλές του Αμαζονίου. 3
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 γιατι βγαζετε τις δεκο απο την μετρηση? απο το κρατος δεν παιρνουν λεφτα οταν το ταμειο ειναι μειον...? Και μάλιστα διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς από τα 900 και τα 1000 των ΔΥ. Οι πλάκα είναι ότι τις ΔΕΚΟ ελάχιστα τις έχουν ακουμπήσει. 1
pournaras Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Που έχουν ως ανώτατο άρχοντα τον Δημαρχο. Κοιτα Pournara. Η διαφωνία μας είναι μονο σε ένα πράγμα. Εσυ και πολλοί ακόμα θεωρείς πως ο δήμαρχος, ο πρωθυπουργος και ο εκάστοτε πολιτικός, δεν έχουν την ευθύνη που εχει ο λαός που τους ψηφίζει (Θεωρία του Πάγκαλου -χωρις να πιστεύω οτι την έχεις ασπαστεί- που έχει βρει πολλούς υποστηρικτές οι οποίοι συνήθως είναι και υπέρ του μνημονίου), εγω θεωρώ οτι ο αυτός που έχει πάντα την ευθύνη ειναι ο υπεύθυνος του κάθε τομέα. Ο Δήμαρχος για τον δημο του, ο υπουργος για το υπουργείο του κτλ κτλ. Γιαυτο εκλέγονται, γιαυτο τους πληρώνουμε. Αν δε μπορουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και στηρίζονται στους ψήφους ενός 30% που βολευουν και τους ψηφίζουν μια ζωή, δε φταίω εγω σε κάτι. Είναι οι αρμοδιοι να βρουν τροπο να απολύσουν οσους ειναι άχρηστοι και να κρατήσουν τους παραγωγικούς. Είναι μέσα στη δουλειά τους. Αν εγω ως προιστάμενος του τμήματός μου, δε μπορω να διώξω εναν άχρηστο, επειδή ο τομεάρχης δε θέλει να μου πει ποιος ειναι καλός και ποιός όχι, σορρυ αλλά είναι δική μου ευθύνη να διώξω τον τομεάρχη και να τον αντικαταστήσω με έναν άλλο που θα μου δωσει αυτό που θέλω. Επίσης αν σε τέτοιες εποχές, βλέπουμε άτομα σα το βιντέακι που παρέθεσε εχθες κάποιος, να κάνουν ότι θέλουν χωρις να τους τιμωρουν, σημαίνει οτι κάποιος τους έχει δώσει το θάρρος να τα κάνουν. Εσυ που τους έδωσες, εσύ θα τους το πάρεις. Ούτε ο συνάδελφος μπορει να κάνει τίποτε αν δε θέλει ο προιστάμενος ούτε κανένας. Ειναι σα να πας εσυ ως ιδ.υπάλληλος και να πεις στον προιστάμενό σου που ειναι βίζμα του γενικού, πως ο κολλητός του ψωλάρει. Στα αβγά σου θα κάτσεις γιατί θα ξέρεις οτι είσαι χαμένος απ την αρχή. Ετσι λειτουργουσε το κράτος τόσα χρόνια και έτσι λειτουργεί ακόμα, με μια μειοψηφία να κάνει ότι γουστάρει. Ουσιαστικά για να λειτουργησει σωστά ένα κράτος, αυτός που πρέπει να κάνει πρώτα σωστά τη δουλειά του, είναι ο πάνω πάνω. Αν αυτός λειτουργεί βάση του νόμου και βάση όσων ορκίστηκε και πληρωνεται να κάνει και οι από κάτω θα αναγκαστουν με το καλό ή το κακό να λειτουργησουν σωστα. Ολα τα άλλα ειναι αμπελοφιλοσοφίες. Αν νομιζεις οτι σε καθε υπηρεσια, κανει κουμαντο ο καθε αιρετος (δημαρχος, διευθυντης κλπ), και οχι ο καθε τυπος του βιντεο, η καθε συνδικαλιστης τυπου Φωτοπουλου, σταματω εδω την κουβεντα, δεν εχει νοημα να συνεχισουμε. Αν ερχοταν στην επιχειρηση σου αυτος και μιλαγε με αυτο το υφος που θα ηταν αυριο; http://www.youtube.com/watch?v=En_3rICinMQ PS: βρες μου εναν τροπο ωστε να απολυθει καποιος με το μεχρι τωρα ισχυων καθεστως.
παπι Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Τοσος ντορος για την απολυση (με προνομιακο επιδομα ανεργιας) 2000 δυ.. Ελεος. BTW Παει και η νεοσετ. Δεν λεω, καλα να παθει με τις τιμες που εχει.. αλλα... +1000 ανεργοι το τζακ ποτ του ιδωτικου τομεα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα