mellodos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα. Έχω κάνει wireless bridge το vigor 2700vg με το usr 9108 ( με το vigor ως μόντεμ) και παρατηρώ πως ενώ το usr αναμεταδίδει μια χαρά το vigor ως wireless , πάραυτα δεν "μοιράζει" το σήμα στα ethernet port όπως πχ ένα εξειδικευμένο access point ώστε να συν δεθείς και ενσύρματα. Ισχύει αυτό ή θέλει κάποια extra ρύθμιση στο usr? Αν ισχύει μπορείτε να προτείνετε κάποιο access point που να μοιράζει wireless σε ethernet? Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα. Έχω κάνει wireless bridge το vigor 2700vg με το usr 9108 ( με το vigor ως μόντεμ) και παρατηρώ πως ενώ το usr αναμεταδίδει μια χαρά το vigor ως wireless , πάραυτα δεν "μοιράζει" το σήμα στα ethernet port όπως πχ ένα εξειδικευμένο access point ώστε να συν δεθείς και ενσύρματα. Ισχύει αυτό ή θέλει κάποια extra ρύθμιση στο usr? Αν ισχύει μπορείτε να προτείνετε κάποιο access point που να μοιράζει wireless σε ethernet? Ευχαριστώ. να ξεκινησω με μια χαζη ερωτηση.πως εχεις κανει wireless bridge το vigor με το usr?Με wds???
mellodos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 να ξεκινησω με μια χαζη ερωτηση.πως εχεις κανει wireless bridge το vigor με το usr?Με wds??? Μπορεί να στάθηκα κ@λόφαρδος αλλά να πως το πέτυχα εν μέρει : usr 9108 bridging mode (δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο...) AP MODE : access point ip address : 192.168.2.1 o dhcp απενεργοποιείται αυτόματα σε brdiging mode. wlan security ; wep key vigor ip : 192.168.1.1 Έκανα scan στο AP Discovery , βρήκα το usr , το έκανα add to wds και απο εκεί επέλεξα το bridge. Τα router πρέπει να εκπέμπουν στο ίδιο κανάλι και μοιράζονται το ίδιο wep για συνδεθούν. Καμιά πρόταση για το αρχικό πρόβλημα? Άκυρο τελικά!!!! ¨ Έκανα επανεκκίνηση τα πάντα και το 9108 μοιράζει κανονικά και απο lan!!!
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 to bridging mode δεν χρειαζοταν αφου εχει να κανει με το modem .απλα ναι μετα θα πρεπε να κλεισεις τον dhcp manually. επισης καλο θα ηταν να τα βαλεις και τα 2 σε δικτυο 192.168.1.χ και οχι 192.168.1.χ και το αλλο σε 192.168.2.χ διοτι μετα λογικα δεν θα μπορεις να μπαινεις και στα 2 ρουτερ ταυτοχρονα.δηλαδη λογικα τωρα εσυ θα παινεις Ip του στυλ 192.168.1.χ αφου το vigor εχει ανοιχτο τον dhcp αλλα δεν θα μπορεις να μπεις στο usr επειδη εχει 192.168.2.χ εκτος αν εχεις αλλαξει το subnet mask
mellodos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 @poulinos Τελικά όντως δεν μπορούσα να δω το usr και έτσι έκανα αυτό που έγραψες και όλα ok. ¨Έχω 2 ερωτήσεις 1) Υπάρχει κάποιο software που να δείχνει το bridge status μεταξύ των 2 router? 2) Αν και αχρείαστο τώρα πια, τελικά αυτο το "wireless bridge" στο AP MODE του usr χρησιμεύει πουθενά? Ευχαριστώ για την βοήθεια!!
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 @poulinos Τελικά όντως δεν μπορούσα να δω το usr και έτσι έκανα αυτό που έγραψες και όλα ok. ¨Έχω 2 ερωτήσεις 1) Υπάρχει κάποιο software που να δείχνει το bridge status μεταξύ των 2 router? 2) Αν και αχρείαστο τώρα πια, τελικά αυτο το "wireless bridge" στο AP MODE του usr χρησιμεύει πουθενά? Ευχαριστώ για την βοήθεια!! Ναι τωρα θα μπροεις να μπεις και στα 2. για το 1 δεν μπορω να σκεφτω κατι.σε access points εχω δει να υπαρχει status τωρα σε αυτο δεν ξερω. β.σηκωσε αν μπορεις ενα Print screen.αλλο το wireless bridge και αλλο το bridge rfc1483 Που εχει να κανει με το modem που λεω πιο πανω.το wireless bridge λογικα πρεπει να χρειαζεται αφου λες οτι ειναι στο ap mode του usr.κανονικα το wds θελει σετερισμα και απο τις 2 πλευρες.δηλαδη οταν κανεις wds θελει και το ενα ρουτερ προς το αλλο να δωσεις την mac address και απο το αλλο προς το πρωτο.εσυ δεν ξερω αν το εκανες και στα 2 ή επαιξε κατι σαν Repeater.δεν το θυμαμαι καθολου το Menu του Usr.το εχω δει περιστασιακα.δεν το εχω χρησιμοποιησειγια personal use.
mellodos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Ουσιαστικά το bridging έγινε απο την πλευρά του vigor. ¨Εκανα add usr to wds , η wlan mac του usr συμπληρώθηκε αυτόματα στα πέδια , επέλεξα bridge και πάπαλα. Αν βάλω το AP στο usr σε bridging mode , τότε δεν το εμφανίζει καθ'ολου στο scan του vigor. Θα μπω usr απο περίεργεια πάντως να του δώσω "bridging mode" και mac restrict αυτήν του vigor για να δω!
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 παραξενο wds μονο απο την μια πλευρα.στο thomson θελει wds και απο τις 2 πλευρες και παιζει μονο με Wep.τωρα τι να σου πω.αφου επαιξε οκ.ανδεν τα εχει καποιος στα χερια του να τα κανει πειραματα δυσκολο απο ενα θεμα να δει τα παντα. Mac restrict Υποτιθεται ειναιγια να κοψεις Mac addresses.anyway
mellodos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Καλά , όσον αφορά το "bridging wireless" μέ καρφωτή mac , μου λέει κάτι invalid mac address , κλπ , το παρατάω στην ησυχία του... παραξενο wds μονο απο την μια πλευρα.στο thomson θελει wds και απο τις 2 πλευρες και παιζει μονο με Wep.τωρα τι να σου πω.αφου επαιξε οκ.ανδεν τα εχει καποιος στα χερια του να τα κανει πειραματα δυσκολο απο ενα θεμα να δει τα παντα. Mac restrict Υποτιθεται ειναιγια να κοψεις Mac addresses.anyway Και σε εμένα χωρίς ίδιο (wep only) pass και χωρίς ίδιο channel δεν παίζει με τίποτα ! Το αστείο poulinos είναι πως είχα οδηγό ένα βιντεάκι youtube που bridgaran ένα thomson! Βέβαια χρειάστηκε να "σολάρω" και μόνος μου!!!
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Καλά , όσον αφορά το "bridging wireless" μέ καρφωτή mac , μου λέει κάτι invalid mac address , κλπ , το παρατάω στην ησυχία του... Και σε εμένα χωρίς ίδιο (wep only) pass και χωρίς ίδιο channel δεν παίζει με τίποτα ! Το αστείο poulinos είναι πως είχα οδηγό ένα βιντεάκι youtube που bridgaran ένα thomson! Βέβαια χρειάστηκε να "σολάρω" και μόνος μου!!! για το πρωτο i have no idea. τωρα για το δευτερο.στο thomson θελει wep θελει ιδιο καναλι εννοειται γιατι κανεις Repeating οποτε δεν το γλυτωνεις το ιδιο καναλι.αυτο ισχυει παντου εκτος αν εχεις ρουτερ με 2 radio αλλα εκει παμε αλλου.επισης στο Thomson θελει και απο τις 2 πλευρες wds. εδω ειναι και οι οδηγιες του http://npr.me.uk/wds.html αφου παιζει αστο οπως ειναι αρκει πραγματι να παιζεις απο το δευτερο wireless και οχι να παιζεις απο το πρωτο και να νομιζεις οτι παιζεις απο το δευτερο(αν και δυσκολο αφου μου λες οτι οταν συνδεεσαι στο δικτυο ασυρματα μπορεις να δεις και τα 2 ρουτερ κανονικα.στο Thomson σε αφηνει να εχεις διαφορετικο ssid και διαφορετικο wep νομιζω. anyway.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα