Προς το περιεχόμενο
Συνδεθείτε  
nikolaos_

Κόλλημα πληκτρολογίου οθόνης στη login screen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το σύστημα είναι centos 6 της δουλειάς και γράφω μέσω κινητού, γιατί δεν μπορώ να μπω αλλιώς σε γραφικό περιβάλλον.

 

Το boot ενώ ξεκινά κανονικά, μόλις φτάνω στο login screen το (τοπικό) πληκτρολόγιο και το (τοπικό) ποντίκι απενεργοποιούνται. Τελείως. Σαν να μην υπάρχουν. Είτε USB είτε ps2.

 

Δεν μπορώ να βάλω credentials, ούτε πιάνουν τα alt ctrl f1 κλπ. Ωστόσο μπορώ να μπω δικτυακά και να μπουτάρω σε runlevel 3 παίρνοντας κονσόλα. Ακόμη και με σύνδεση από γειτονικό υπολογιστή windows & xmanager απέκτησα πρόσβαση στον υπολογιστή με γραφικό περιβάλλον. Είναι μόνο τοπικά που τα χάνω, και μόνο όταν φορτώνει X.

 

Ξέρω τι φταίει, αλλά δεν ξέρω πώς να το διορθώσω. Είχα αλλάξει τον προσανατολισμό της οθόνης σε portrait από landscape όταν έκανα το reboot όπου παρουσιάστηκε το πρόβλημα, το monitor περιστρέφεται. Αυτό φαίνεται ότι μπλοκάρει το x11 και ενώ λειτουργούν στη διάρκεια του boot, γιατί με escape έβλεπα τα services να σηκώνονται, αμέσως μετά mouse και πληκτρολόγιο κατόπιν μπλοκάρουν και μετά από λίγο ανοίγει η login screen γραφικά.

 

Γιανα διορθώσω την κατάσταση, δοκίμασα κάποιες ιδέες: στην αρχή μερικά reboot και στην αρχή-αρχή κλείσιμο του διακόπτη ξερά. Εκεί κάπου παρακολουθώντας κατάλαβα ότι δεν είναι hardware. Μπήκα σε γραφικό περιβάλλον, από υπολογιστή w7 με xmanager, να πατήσω configure display για να επαναφέρω τον προσανατολισμό, προκύπτει παράθυρο "randr not found" χωρίς να καταλάβω τι είναι αυτό και γιατί το βγάζει. Μπήκα από απομακρυσμένη κονσόλα (putty) προσπάθησα να βγάλω άκρη με το xorg. Είδα το log να λέει keyboard0 disabled και mouse0 disabled σε 2 γραμμές αλλά δεν ξέρω 100% αν όντως αντιστοιχούν (μάλλον ναι αλλά... ποτέ δεν ξέρεις). Όποτε έτρεξα το startx από runlevel 3 έκανε το ίδιο, φόρτωνε τα γραφικά αλλά χωρίς πληκτρολόγιο και ποντίκι. Πλέον κάνω kill -9 τις initx κλπ processes όποτε δοκιμάζω γιατί τα reboot αργούν. Έβαλα το randr option on στο xorg.conf αντιγράφοντας μια ιστοσελίδα. Υπόψη ότι /etc/xorg.conf δεν βρήκα ούτε σε υποφακέλους.

 

Όμως δεν έχω ιδέα από x11 και προτιμώ να μην αναλωθώ άλλο σε πειράματα, χωρίς πρόοδο. Άλλωστε προτιμώ να καταλάβω και κάτι από τη διαδικασία φόρτωσης του Χ για να μην μου ξανασυμβαίνουν τέτοια απρόοπτα και να τα βγάζω πέρα γρήγορα. Είμαι από το μεσημέρι έτσι και δεν έχω βγάλει άκρη.

 

Αποφάσισα να ρωτήσω και την ομήγυρη του insomnia λοιπόν. Αυτή τη στιγμή εκτελώ yum upgrade γενικό μπας και έχει διορθωθεί το bug με τα ενημερωμένα. Το pc είναι της δουλειάς και υπάρχει φραγή Internet. Γι' αυτό και από το κινητό το θέμα αυτό και δεν υπάρχει δυνατότητα για να στείλω copy paste του τι γράφει το dmesg κλπ.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια φορα κι ενα καιρο, που o xorg κρεμοταν απο το hal και υπηρχαν παρομοια προβληματα, εβαζες αυτο

>Option "AutoAddDevices" "false"

στο ServerLayout κομματι του xorg.conf και ολα γινοταν οπως παλια.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ σε Ubuntu 12.04. Ο cursor στο login window ειναι εξαφανισμένος. Για να εμφανιστεί και να μπορέσω να εισάγω τον κωδικό πρέπει να κλικάρω με το mouse στο εικονίδιο του shutdown ή στο εικονίδιο του universal access! Κατόπιν εμφανίζεται! Δεν έχω βρει τι φταίει οπότε έχω συμβιβαστεί...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια φορα κι ενα καιρο, που o xorg κρεμοταν απο το hal και υπηρχαν παρομοια προβληματα, εβαζες αυτο

>Option "AutoAddDevices" "false"

στο ServerLayout κομματι του xorg.conf και ολα γινοταν οπως παλια.

 

Έχω σαστίσει γιατί δεν υπήρχε xorg.conf, δεν είχα "υλικό" να πειραματιστώ. Έχω φτιάξει ένα δικό μου xorg.conf, αλλά θα δοκιμάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται τη δική σου λύση.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπήκα σε κονσόλα τελικά, έκανα με yum ένα γενικό update και το άφησα να κατεβάσει και να κάνει εγκατάσταση μόνο του. Όταν ξαναπήγα μετά από μια βδομάδα (και περισσότερο) είχε διορθωθεί το πρόβλημα.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
Συνδεθείτε  
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.