antnatal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Το Pixel αποτέλεσε ανεπανάληπτο φαινόμενο στον χώρο των οικιακών υπολογιστών και των video games, αφού ήταν ένα περιοδικό το οποίο όχι μόνο ενημέρωνε τους αναγνώστες του, αλλά ήταν και φορέας ενός νέου τρόπου ζωής: Της καθημερινής συνύπαρξης του ανθρώπου με το «μηχάνημα». Το Pixel κυκλοφόρησε για τελευταία φορά στα περίπτερα το 1996 – σήμερα όμως ξαναζεί! Χάρη στην πολυετή δουλειά παλιών αναγνωστών του, οι οποίοι σκάναραν όλα τα τεύχη του περιοδικού, σε τώρα μπορείτε να το ξαναξεφυλλίσετε – έστω και ηλεκτρονικά – από το e-compupress.gr . http://e-compupress.gr/showmag.asp?ID=35
Timonkaipumpa Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 CPC6128, με έγχρωμη οθόνη και disk drive ενσωματωμένο στο πληκτρολόγιο! Ήμουν ένας από τους τυχερούς κατόχους! Ποιο game να πρωτο-θυμηθώ; Το Elite; Το Shadow of the Beast; Το Barbarian; Το Dr. Livingstone; Το Hero's Quest; Ή αυτό που είχε τις δισκέτες μέσα μόλις αγόραζες τον Η/Υ αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του; 2
status Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 CPC6128, με έγχρωμη οθόνη και disk drive ενσωματωμένο στο πληκτρολόγιο! Ήμουν ένας από τους τυχερούς κατόχους! Ποιο game να πρωτο-θυμηθώ; Το Elite; Το Shadow of the Beast; Το Barbarian; Το Dr. Livingstone; Το Hero's Quest; Ή αυτό που είχε τις δισκέτες μέσα μόλις αγόραζες τον Η/Υ αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του; Η απάντηση των 1000 ευρώ είναι μια: Ποιο είναι το παιχνίδι που αγόρασες ορίτσιναλ και δεν το πήρες πειρατικό..;ρ
labyrinth Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 CPC6128, με έγχρωμη οθόνη και disk drive ενσωματωμένο στο πληκτρολόγιο! Ήμουν ένας από τους τυχερούς κατόχους! Ποιο game να πρωτο-θυμηθώ; Το Elite; Το Shadow of the Beast; Το Barbarian; Το Dr. Livingstone; Το Hero's Quest; Ή αυτό που είχε τις δισκέτες μέσα μόλις αγόραζες τον Η/Υ αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του; Barbarian !! Πωωω, chop chop τα κεφάλια...και το Rick Dangerous γ@μούσε...
skiabox Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Είχαμε πάρει με ένα φιλαράκι μέχρι και multiface που έμπαινε από πίσω από τον cpc6128 και του έδινε άλλα 128mb μνήμη. Και μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και παιχνίδια που την εκμεταλλεύονταν την extra μνήμη (νομίζω το savage).
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 To πρωτο μου παιχνιδι που ειχα παρει οριτζιναλ (σε 8088) ηταν ενα που πεταγοντουσαν κατι ζωα και επρεπε να τα φωτογραφισω..σε κατι σαβανες στην αφρικη κλπ. Και παιζανε και κατι λαθροκυνηγοι στην ιστορια.Dos παιχνιδι προφανως...τωρα πως λεγοταν ουτε που θυμαμαι....
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Η απάντηση των 1000 ευρώ είναι μια: Ποιο είναι το παιχνίδι που αγόρασες ορίτσιναλ και δεν το πήρες πειρατικό..;ρ Χμ.... είχα αγοράσει το Continental Circus http://www.youtube.com/watch?v=c5lfTVB0R5U&feature=related Barbarian !! Πωωω, chop chop τα κεφάλια...και το Rick Dangerous γ@μούσε... Ναι, το Rick Dangerous τα έσπαγε!!!!!
xreokopia Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 To Continental Circus ηταν απ τα καλυτερα του 6128 και μου ειχε βγαλει τη πιστη μεχρι να καταφερω να το τερματισω. Μπορει κανεις να παιξει ολα τα games στον υπολογιστη του μεσω emulator. Μπορει επισης και να τα δει, τα περισσοτερα απ αυτα, στο YouTube To Rick Dangerous το ειχα προχωρησει αρκετα μεσα απο δεκαδες ωρες προσπαθειας, αλλα δεν υπηρχε save. Το game που επαιρνες μαζι ηταν αν θυμαμαι καλα το Ronald in Time. Προσφατα διαβασα στο περιοδικο PCmaster οτι τα games του Commodore ηταν καλυτερα. Τα τευχη του Pixel ειναι απο καιρο διαθεσιμα σε pdf και στο retromaniax.gr
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Ναι ρε!!!!! Ναι! Roland! Έτσι λεγόταν η σειρά... Στον CPC6128 δίνανε το Roland in Time και στον άλλο με το πράσινο monitor το Roland in Space. Που και πώς στην ευχή το θυμήθηκες; edit Ψάχνοντας για το Roland... θυμήθηκα και αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=BRvwYtEFnNs (επίσης το είχα αυθεντικό) 1
skiabox Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Στην αρχή ήτανε πιο καλά τα παιχνίδια στον commodore, αλλά όσο περνούσε ο καιρός τα παιχνίδια για amstrad βελτιωνόντουσαν πολύ. Κοιτάξτε εδώ παιχνίδια : (R-Type) ------------------------- (Target Renegade) ------------------------- (Head Over Heels)
Lucifer Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 http://www.insomnia.gr/topic/113972-για-τους-παλαιούς-στο-χώρο-των-υπολογιστωνpixel-magazine-κλ/
Προτεινόμενες αναρτήσεις