Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νάμαι πάλι εδώ με περισσότερες ερωτήσεις dotiyourself κλπ... βοήθειά σας :-D

Λοιπόν αυτή τη φορά πρόκειται για ένα μηχανισμό που θέλω να φτιάξω στο τραπέζι/γραφείο μου, όπου θέλω να βγαίνει με κάποιο τρόπο μια προέκταση (που να μην φαίνεται πως υπάρχει αλλά και να κρύβεται) και να βγαίνει κάθετα ως προς το πάγκο όπως στη φωτό. Ο τελικος στόχος είναι να δημιουργείται μια απροέκταση ώστε να τρώω εκεί γιατί το υπόλοιπο είναι γραφείο με υπολογιστή κλπ. Η προέκταση αυτή να είναι πτυσσόμενη ώστε να μαζεύεται όταν δεν την χρειάζομαι (όταν δεν τρώω δηλαδή). Μάλλον θα πρέπει να το ξαναφτιάξω το γραφείο αφού θέλω τέτοια νέα δεδομένα, αλλά το look θα είναι το ίδιο αφού μου αρέσει, το θέμα είναι τι μηχανισμοί υπάρχουν κλπ. ώστε ναμπορέσω να το κάνω πτυσσόμενο και κρυφό το extra κομμάτι που θα θελήσω να προσθέσω!

Όσοι πιστοί... δώστε ιδέες

post-74587-0-28257600-1353226148_thumb.jpg

Δημοσ.

Λογικά το πιο εύκολο θα ήταν μία κατασκευή με ράγες, σαν τα γραφεία που έχουν "εξτρά" χώρο για πληκτρολόγιο/ποντίκι. Δεν έχω ασχοληθεί αλλά έχω δει 2 τύπους τέτοιας κατασκευής. Η απλή και μάλλον φτηνή (όσον αφορά τον μηχανισμό της ράγας) δεν αντέχει και πολύ βάρος. Ένας άλλος μηχανισμός έχει κάτι σαν ένα κομμάτι μέταλλου που δίνει μεγαλύτερη αντοχή στην κατασκευή.

Κάπως έτσι φαντάσου το δλδ να βγαίνει.

http://www.siemens-e...nuid=0000003350

Αν θες μεγαλύτερη αντοχή μπορείς να κάνεις κάτι σαν πτυσόμενο πόδι για να αντέχει πολύ βάρος.

Τώρα, που θα βρείς τηλεσκοπική ράγα και πόσο κάνει δεν ξέρω. Πήγαινε σε κανένα μαραγκό και ρώτα. Δεν νομίζω να είναι και πολύ δύσκολο πάντως.

• Like 1
Δημοσ.

zoran, θα ποστάρω μια φώτο αργότερα με μια πατέντα που έχει η παλιά τραπεζαρία στο σπίτι. Είναι λίγο παραπάνω δουλειά, αλλά είναι εφικτό νομίζω να γίνει DIY.

Δημοσ.

Νάμαι πάλι εδώ με περισσότερες ερωτήσεις dotiyourself κλπ... βοήθειά σας :-D

Λοιπόν αυτή τη φορά πρόκειται για ένα μηχανισμό που θέλω να φτιάξω στο τραπέζι/γραφείο μου, όπου θέλω να βγαίνει με κάποιο τρόπο μια προέκταση (που να μην φαίνεται πως υπάρχει αλλά και να κρύβεται) και να βγαίνει κάθετα ως προς το πάγκο όπως στη φωτό. Ο τελικος στόχος είναι να δημιουργείται μια απροέκταση ώστε να τρώω εκεί γιατί το υπόλοιπο είναι γραφείο με υπολογιστή κλπ. Η προέκταση αυτή να είναι πτυσσόμενη ώστε να μαζεύεται όταν δεν την χρειάζομαι (όταν δεν τρώω δηλαδή). Μάλλον θα πρέπει να το ξαναφτιάξω το γραφείο αφού θέλω τέτοια νέα δεδομένα, αλλά το look θα είναι το ίδιο αφού μου αρέσει, το θέμα είναι τι μηχανισμοί υπάρχουν κλπ. ώστε ναμπορέσω να το κάνω πτυσσόμενο και κρυφό το extra κομμάτι που θα θελήσω να προσθέσω!

Όσοι πιστοί... δώστε ιδέες

To γραφειο της φωτογραφιας εσυ το εφτιαξες?

Δημοσ.

Λυση από την νεοσετ.

grafeia_college_splash_0.jpg?1271775065

152523_435899_x.jpg

μεταλικό πόδι με ροδάκι.Το ράφι συνδέεται με ειδική βίδα-δεν ξέρω πως τις λένε-κάτι με στροφές.

Με ροδάκια κι αυτό.

13554b99fc13435c9201a568fbec9773.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ναι thanx, την έχω υπόψιν μου αυτή την εκδοχή αλλά όταν κλείνει φαίνεται κάπως, εγώ θέλω όσο είναι δυνατόν να μην φαίνεται καμία αλλαγή από αυτό που ήδη έχω, έτσι ξαφνικά να κάνει ένα ¨τσακ¨ και να εμφανίζεται η επέκταση :-D τέσπα εννοώ να είναι όσο διακριτικότερο γίνεται! ;)

Δημοσ.

Αυτό που πόσταρε η μαφάλντα από την (να'ταν κι ΄άλλη) νεοσέτ είναι καλό. Μπορείς να βάλεις ένα πιο διακριτικό ποδαράκι βρε παιδί μου. Και είναι πολύ εύκολο. Αναμένω φωτό του λούσωφερ

Δημοσ.

Ναι αλλά δεν μου κάνει που έχει κούρμπα στο τελείωμα της η προέκταση. Σε εμένα που το όλο design είναι τετραγωνισμένο δεν ταιριάζει η κούρμπα αλλά εάν δεν την έχει δεν θα μπορεί να χωνεύεται όταν κάνει τη στροφή για να κρυφτεί από κάτω.

Δημοσ.

Είτε το κρυφό το κάνεις λίγο μικρότερο (μεγάαααλο φαίνεται το γραφείο έτσι κ αλλιώς) είτε το κάνεις κάπως διαφορετικά

Δημοσ.

Λογικά το πιο εύκολο θα ήταν μία κατασκευή με ράγες, σαν τα γραφεία που έχουν "εξτρά" χώρο για πληκτρολόγιο/ποντίκι. Δεν έχω ασχοληθεί αλλά έχω δει 2 τύπους τέτοιας κατασκευής. Η απλή και μάλλον φτηνή (όσον αφορά τον μηχανισμό της ράγας) δεν αντέχει και πολύ βάρος. Ένας άλλος μηχανισμός έχει κάτι σαν ένα κομμάτι μέταλλου που δίνει μεγαλύτερη αντοχή στην κατασκευή.

Κάπως έτσι φαντάσου το δλδ να βγαίνει.

http://www.siemens-e...nuid=0000003350

Αν θες μεγαλύτερη αντοχή μπορείς να κάνεις κάτι σαν πτυσόμενο πόδι για να αντέχει πολύ βάρος.

Τώρα, που θα βρείς τηλεσκοπική ράγα και πόσο κάνει δεν ξέρω. Πήγαινε σε κανένα μαραγκό και ρώτα. Δεν νομίζω να είναι και πολύ δύσκολο πάντως.

Μηχανισμος συρταριου

Αν το θελει 'καθετα' ας βαλει τις ραγες στην ακρη να βγαινει ενα μικρο ραφακι, ισα για να τρωει.

Δημοσ.

δεν το κατάλαβα αυτό με τις ράγες στην άκρη :blink:

Βαζεις δυο ραγες στην ακρη και στο κομματι ξυλο (που θα κανεις τραπεζι) θα βαλεις 2 ροδακια
Δημοσ.

Σου χρειαζεται το ποδι ? Γιατι αν θες να σερφαρεις και να τσιμπας τις πατατες σου , αντε και να κοβεις το μπριζολακι σου μπορει και να ειναι περιττο , θα αντεξει το ραφι.Αν θες να αραξεις αρχοντικα , να στηριξεις την κορμαρα σου στο ''τραπεζι'' μπορεις να βρεθεις να τρως και στο πατωμα :P

Ουτε και ροδακια μπορει να μην χρειαζεται . μια γωνια σιδερενια Π , και ενα ραφι που θα γλυστραει σε αυτη.Εδω μπορει να το κανεις και οσο χοντρο θες, με το μηχανισμο συρτσριου μαλλον θα εχεις περιορισμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...