Προς το περιεχόμενο

Το Android 4.2 "ξεχνά" το μήνα Δεκέμβριο από το ημερολόγιο


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η τελευταία έκδοση του Android 4.2 Jelly Bean φαίνεται ότι παραλείπει την εμφάνιση του μήνα Δεκεμβρίου για το τρέχον έτος, ένα "κενό" το οποίο εμφανίζεται στην εφαρμογή People η οποία είναι προεγκατεστημένη στο λειτουργικό σύστημα της Google.Το πρόβλημα δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα Android Police από χρήστες που προσπάθησαν να καταχωρήσουν στο ημερολόγιο της Android συσκευής τους τα γενέθλια των φίλων τους, αλλά παρατήρησαν ότι έλειπε από αυτό ο δωδέκατος μήνας. Η Google έχει επιβεβαιώσει το πρόβλημα και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια αναβάθμιση που να επιλύει το πρόβλημα και θα φέρει τον αριθμό 4.2.1. Μέχρι στιγμής ακόμη η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει την ημερομηνία κυκλοφορίας της αναβάθμισης. Οι χρήστες του λογισμικού μπορούν να καταχωρήσουν χειροκίνητα τα γενέθλια και τα γεγονότα τους για το μήνα Δεκέμβριο πληκτρολογώντας ολόκληρη την ημερομηνία στο αντίστοιχο πεδίο.

 

Το λάθος που οδήγησε στο συγκεκριμένο κενό είναι συνηθισμένο στον κόσμο του προγραμματισμού όπου οι πίνακες αποθήκευσης δεδομένων ξεκινούν την αρίθμησή τους από το 0 και όχι από το 1. Έτσι για τους 12 μήνες του έτους ο πίνακας του ημερολογίου του Android περιλάμβανε τους αριθμούς 0 έως 11, όμως οι συναρτήσεις που επιλέχθηκαν για την αξιοποίηση του, χρησιμοποιήθηκαν με λάθος τρόπο.

 

Link.png Site: guardian.co.uk

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Με αγχωνει το γεγονος οτι δεν διαβαζω ουτε ενα σχολιο του στυλ "αν το εκανε η apple αυτο θα λεγατε οτι......"

Εμενα, παντως συνεχιζει να μου φαινεται περιεργο το πως γινεται και "περνανε" απο τους ελεγχους κατι τετοια χαζα λαθη. Οπως και με τους χαρτες του αΐ-φον. Ειναι κατι πολυ απλο το οποιο υποτιθεται οτι στανταρ θα το τσεκαρεις....

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...