Προς το περιεχόμενο

Η FujiFilm ανακοινώνει οπτικούς δίσκους χωρητικότητας 1TB


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί η παρουσίαση των DVD χωρητικότητας 4.7GB μερικά χρόνια μετά την κυκλοφορία των CD 700MB, και στη συνέχεια των Βlu-Ray με χωρητικότητα 25GB να έφεραν ενθουσιασμό στην αγορά, όμως όπως φαίνεται η τεχνολογία των οπτικών δίσκων δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται. Η FujiFilm ανακοίνωσε τα σχέδιά της για κυκλοφορία οπτικών δίσκων χωρητικότητας 1TB το 2015.Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για οπτικό δίσκο με 1TB καθώς η TDK είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη ανακοίνωση το 2010 χωρίς όμως να έχουμε δει μέχρι σήμερα κάποιο τελικό προιόν στα ράφια των καταστημάτων. Η FujiFilm αναφέρει από την άλλη μεριά ότι μπορεί να το κάνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, με την προοπτική να κυκλοφορήσει λίγο αργότερα οπτικούς δίσκους με χωρητικότητα 15ΤB.

 

Οι οπτικοί δίσκοι για τους οποίους γίνεται λόγος στηρίζωονται σε μια τεχνολογία απορρόφησης δύο φωτονίων αλλά και άλλων κατασκευαστικών επιτευγμάτων και μπορούν να αποτελούνται από επίπεδα των 25GB, με μέγιστο αριθμό 20 επιπέδων. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι νέοι δίσκοι θα είναι φθηνότεροι από αυτούς των Blu-Ray.

 

Link.png Site: gizmodo.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν θέλουμε ανακοινώσεις με σχέδια να γίνει κάτι κάποτε.

Θέλουμε ανακοινώσεις με έτοιμες υλοποιήσεις.

Η γκρίνια αφορά την εταιρεία. Μην παρεξηγούμαστε.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το βασικό είναι η τιμή...Εδω λεει φθηνοτερα δισκακια απο bluray..Φυσικά αυτο μπορει να ερμηνευτει είτε σαν φθηνοτερο σαν δισκακι είτε φθηνότερο ανα gb...Αν ισχυει το δευτερο και εχει το ενα δισκάκι πχ 30 ευρω θα εχει την τυχη του Bluray χαλαρα..

Αν δεν υπάρξουν συσκευές εγγραφης και αναπαραγωγης με κανα 50ευρω ή λιγότερο και δισκάκια που να στοιχίζουν 1-2 ευρώ οποιοδήποτε οπτικό μέσο δεν έχει τυχη...

Για αυτο το λόγο το bluray του 2006 μέσα σε 6 χρόνια δεν εχει καταφέρει να μπει ακόμα για τα καλα στην αγορά...Αν εξαιρεσουμε το ps3 που δίνει κάποια ωθηση στις συσκευες εγγραφης δεν εχει επικρατησει ακομα

Αν πάει με τον ιδιο ρυθμό και τις ιδιες τιμες και το νέο οπτικό μέσο ίσως το δουμε στο pc μας το ....2022....

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο γρατζουνιά; Σφραγισμένο, αγοραστό, dvd τηλεοπτικής σειράς, αρνείται να παίξει πέραν του 13ου λεπτου του 1ο επεισοδίου!

Ούτε σε bluray ούτε σε dvd player! Το δισκάκι φαίνεται τέλειο, ούτε γρατζουνιά, ούτε τίποτα! :cry:

Φαντάσου να γεμίσεις 1 ΤΒ με πολύτιμα δεδομένα και μετά να κλαις με μαύρο δάκρυ!

Αν είναι φτηνό (σιγά μην είναι) σαν επιπλέον backup, το συζητάμε.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην Ελλάδα πωλούνται Blu-ray drivers με υποστήριξη BDXL σε προσιτές τιμές εδώ για δύο χρόνια. ( συγκεκριμένα από την Sony) . Αλλά τα BDXL των 100 GByte ή 128 GByte δεν πωλούνται στην Ελλάδα και από το ίντερνετ έχουν 40 με 80 ευρώ το καθένα.

 

Με τις τιμές των σκληρών δίσκων να ομαλοποιούνται μετά τις πλημμύρες τα οπτικά μέσα εγγραφής όλο και περιθωριοποιούνται.

 

Οι οπτικοί δίσκοι της FujiFilm σίγουρα κάποτε θα γίνουν φθηνότεροι από BD-R αλλά πότε; Μετά από 10 χρόνια; Τα BD-R τα ακούω εδώ και 10 χρόνια και ακόμα στην πράξη είναι ασύμφορα και με αργή εγγραφή.

 

Όταν αγόρασα το πρώτο μου CD-R drive το 1997, οι ακριβοί σκληροί δίσκοι είχαν 6 GByte και το CD-R 650 MByte. Ένα προς 10 δηλαδή. Καθόλου κακή αναλογία. Τα φθηνά CD-R είχαν 700 δραχμές και οι πιο φθηνοι σκληροί δίσκοι ξεκινούσαν από τα 50 χιλιάρικα. Το κόστος εγγραφής δεδομένων σε CD-R ήταν τρομερά οικονομικό. Εξυπηρετούσα αμέτρητους συμφοιτητές μου. Το 2002 αγόρασα το πρώτο μου DVD-R drive. Οι μεγαλύτεροι σκληροί τότε ήταν 60 GByte και το DVD-R ήταν 4.4 GByte. Αναλογία 1 προς 13 καθόλου άσχημα πάλι. Το 2008 με την αγορά του πρώτου μου BD-R driver οι μεγαλύτεροι σκληροί δίσκοι ήταν 1 TByte και το Blu-ray 25 GByte. Αναλογία 1 προς 40 . Πολύ κακή και το κόστος των blu-ray τότε 25 ευρώ όταν ο καλύτερος σκληρός είχε 150 ευρώ. Όσο για τα BD-R των 50 GByte είχαν 50 ευρώ και ακόμα και σήμερα είναι πανάκριβα.

 

Τελικά οι οπτικοί δίσκοι για μένα δεν έχουν μέλλον. Για αυτό άλλωστε η Apple σιγά σιγά τους περιθωριοποιεί όπως έκανε και με τα floppy disk πολλά χρονια πριν. Εξακολουθούν να είναι χρήσιμοι για αντίγραφα ασφαλείας.

  • Like 20
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον φίλο άνωθεν...

 

Έχω να χρησιμοποιήσω χρόνια dvd cd κτλπ.

 

Επίσης έχω καεί πάμπολλες φορές από CRC errors με αποτέλεσμα να πηγαίνουν gb στράφι...

(Δεν λέω και οι δίσκοι χτυπάνε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω χάσει τίποτα...)

 

Επίσης τι ταχύτητες εγγραφής θα έχουν τα συγκεκριμένα δισκάκια... :P

Γιατί αν είναι να το βάζεις να κάνει εγγραφή σήμερα για να τελειώσει αύριο δεν λέει :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην Ελλάδα πωλούνται Blu-ray drivers με υποστήριξη BDXL σε προσιτές τιμές εδώ για δύο χρόνια. ( συγκεκριμένα από την Sony) . Αλλά τα BDXL των 100 GByte ή 128 GByte δεν πωλούνται στην Ελλάδα και από το ίντερνετ έχουν 40 με 80 ευρώ το καθένα.

 

Για μενα τα 80+ ευρώ δεν είναι προσιτά για τα απαξιωμενα οπτικά μέσα..Οπως ειπα και πριν το οποιοδηποτε μορφης writer γίνεται προσιτο για ολον τον κόσμο όταν η τιμή του πέσει κάτω από τα 50 ευρώ...Αλλιως κανεις δε το προτιμάει και βάζει την προηγουμενη γενια που κανει 20-30 ευρώ...Το ιδιο εγινε και με τα cd το ιδιο και με τα dvd...Για αυτό άλλωστε δεν υπάρχει Blu ray writer στην πλειοψηφία των υπολογιστων σήμερα..

Όταν η τιμή πέσει στα 40-50 ευρώ όλοι θα λενε ε ας βαλω bd writer γιατι η διαφορα ειναι μικρη. Συνεπακόλουθα μέσα σε λίγους μήνες θα αυξηθει η ζήτηση για δισκάκια και οι τιμές θα πέσουν...

Αλλά με τις τιμές των writer να είναι στα 80 + ευρώ δε τα βάζει ο οποιοσδήποτε και αρα και οι τιμές στα δισκάκια παραμένουν ακριβές..

Αν ακολουθηθεί η ιδια πολιτική τιμών για οποιοδήποτε νέο οπτικό μέσο απλώς θα έχει την τύχη του Blu ray...Αργή διάδωση και επικράτηση ακόμα περισσότερο των υπολοίπων μη οπτικων αποθηκευτικών μέσων.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η σχετική τεχνολογία:

  • Δεν αργήσει
  • Είναι αρκετά αξιόπιστη
  • Είναι πραγματικά προσιτή από τιμές (δισκάκια & συσκευές)

τότε θα είναι πραγματικά χαράς ευαγγέλια για πολλούς. Φυσικά, και για εμένα!!!

 

Επιτέλους, θα ξεμπλόκαρα τόσα terabytes στατικών δεδομένων που τώρα αναγκάζομαι να τα έχω μόνο σε, πανάκριβους ουσιαστικά, σκληρούς δίσκους.

Εντάξει, θα είναι κάπως μεγαλύτερη η φασαρία στο να τα έχω όλα πάλι τόσο οργανωμένα και ευκολοπροσβάσιμα αλλά, τη στιγμή που θα έχουν πια τόσο μεγάλο μέγεθος αυτοί οι νέοι οπτικοί δίσκοι, το σχετικό πρόβλημα θα μειώνεται αισθητά.

 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι κανείς δεν θα πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε οπτικούς δίσκους όσο αφορά το θέμα ασφάλειας.

Στην απλούστερη των περιπτώσεων δηλαδή, θα πρέπει, καθετί που σώνει σε αυτούς, να το σώνει τουλάχιστον σε δύο αντίγραφά τους.

Ας είναι μόνο σε οπτικούς μεν δίσκους αλλά σε πάνω από μία κόπια τους ανά δίσκο δε.

Πόσο μάλλον τώρα που, το σύνολο της αποθηκευμένης πληροφορίας, θα είναι τόσο μεγάλο.

Γι αυτό, στην περίπτωσή μας κανονικά, θα παίξει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο, το κόστος ανά δίσκο, να είναι αισθητά μικρό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...