Προς το περιεχόμενο

Χμμμ.. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα;


Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω μια παλιά ψηφιακή (Olympus FE-180). Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο οι φωτογραφίες που βγάζει, ίσως αυτές που βγάζω με το Galaxy S2 μου να είναι καλύτερες (με εξαίρεση την νυχτερινή λήψη). Εδώ και λίγο καιρό σκέφτομαι μήπως να πάρω μια καλύτερη (ευκαιρία ίσως με τα Black Fridays του Amazon), αλλά έχω κι άλλο δίλημμα..

 

Βιντεοκάμερα δεν έχω καθόλου. Για τα βιντεάκια που βγάζει η Olympus ούτε λόγος, νομίζω είναι ανάξια σχολιασμού, αυτά του Galaxy S2 φαίνονται καλά, αλλά νομίζω πως θα έχει διαφορά από μια καλή φωτογραφική η βιντεοκάμερα..

 

Το θέμα είναι, ότι και με την ψηφιακή φωτογραφική μπορείς να βγάλεις και βιντεάκια (και HD ακόμα), ενώ και με την βιντεοκάμερα νομίζω μπορείς να βγάλεις και φωτογραφίες. Έχουν μεγάλη διαφορά τα βιντεάκια με μια βιντεοκάμερα (μέτριας τιμής, δεν έχω μπάτζετ γενικά για πολύ ακριβές λύσεις) από αυτές μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής;

 

Μιλάω για price range με ταβάνι τα 170-180 ευρώ (για κάτι ΠΟΛΥ καλό, δηλαδή το συγκεκριμένο ποσό το θεωρώ και "υπέρβαση" για τα δεδομένα μου-ίσως και τις ανάγκες μου)..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν οπαδός των μηχανών mirrorless εδώ και 1 χρόνο, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και αυτή την τεχνολογία.

Είναι πολύ μικρές και ελαφρές μηχανές με πολύ καλές επιδόσεις τόσο σε φωτο όσο και σε βίντεο, αν και δεν είναι βιντεοκάμερες.

Σε αντίθεση με τις μηχανές compact, έχουν εναλλακτικούς φακούς και πρόσθετα για κάθε περίπτωση.

 

Ειδικά, η Olympus βγάζει σε δημοπρασίες πάρα πολλές ανακατασκευασμένες (refurbished) με εγγύηση, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τις καινούργιες. Είχα αγοράσει μία e-pl1 με το φακό 14-42 και, παρά το ότι ήμουν πολύ ευχαριστημένος, αγόρασα επόμενο μοντέλο (e-pm1) με δύο φακούς που το βρήκα σε ευκαιρία στο Amazon.co.uk

 

Συνιστώ να διαβάσεις και να μάθεις για τις μηχανές αυτές και ταυτόχρονα, εάν σε ενδιαφέρει, να παρακολουθήσεις τις δημοπρασίες (φυσικά περιλαμβάνονται και μηχανές και εξαρτήματα από όλη την παραγωγή της Olympus, δηλαδή και μη mirrorless ), ώστε να μάθεις τις τιμές που πουλιώνται και να έχεις την απαραίτητη γνώση εάν θελήσεις να συμμετάσχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ πάντως θα σου πρότεινα να εστιάσεις πιο πολύ στο κομάτι φωτογραφία, παρά βίντεο..

 

εκτός αν είσαι αμερικανάκι.. την κάμερα ή τη στήνεις και γράφει , ή την χρησιμοποιείς σπάνια και για λίγο..

 

αν κρατάς ένα ματζαφλάρι για να καταγράφεις τα γεγονότα της ζωής σου, δεν συμμετέχεις, κι αυτό εμένα με ξενερώνει..

 

είναι σαν τους χιλιάδες λακαμάδες που κάθονται στις συναυλίες και καταγράφουν με τα κινητά σε όλη τη διάρκεια , απλά για να λένε "ήμουν κι εγώ εκεί" και στο τέλος δεν έχουν συμμετέχει καθόλου στο τζέρτζελο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν διαφωνώ πολύ μαζί σου σε όλη την φιλοσοφία, εγώ είμαι ακόμα χειρότερος, δεν το'χω καν τόσο πολύ ούτε με την φωτογραφία. Δηλαδή σκέφτομαι ότι καλύτερα να το ΖΩ, παρά να σκέφτομαι πού είναι καλύτερα και από ποια γωνία είναι καλύτερο να βγάλω φωτογραφία..

 

Από την άλλη βέβαια πολλές φορές βλέπω φωτογραφίες άλλων και γουστάρω, σκέφτομαι πως ωραία θα ήταν να'χα απαθανατίσει κι εγώ με περόμοιο τρόπο πχ κάποια ταξίδια κλπ..

 

Ειδικά για το κομμάτι του βίντεο, σκέφτομαι μόνο περιπτώσεις να πάω πχ κάποιο μακρινό ταξίδι, ή γιορτές παιδιών κλπ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...