Προς το περιεχόμενο

Intel: Συνταξιοδότηση του Paul Otellini τον προσεχή Μάιο


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μία ακόμη αποχώρηση σημαντικού στελέχους από κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας ύστερα από αυτές των Sinofsky και Forstall, είναι αυτή του προέδρου της Intel, Paul Otellini ο οποίος σύμφωνα με το δελτίο τύπου θα συνταξιοδοτηθεί.Το επί 40 συναπτά έτη στέλεχος της Intel και πρόεδρος της εταιρείας από το 2005, θα αποχωρήσει τον προσεχή Μάιο ενώ στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά για τον αντικαταστάτη του.

 

Η πορεία της Intel κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Paul Otellini συνοδεύτηκε από συνεχή ρεκόρ εσόδων και κερδοφόρα έτη με αποτέλεσμα την παρουσία των επεξεργαστών της εταιρείας στην συντριπτική πλειοψηφία των επιτραπέζιων συστημάτων αλλά και φορητών υπολογιστών. Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα της Intel είναι η σχεδόν μηδενική της παρουσία σε δύο από τις πιο σημαντικές κατηγορίες φορητών συσκευών όπως αυτή των smartphones αλλά και των tablets στις οποίες κυριαρχούν επεξεργαστές τρίτων κατασκευαστών που στηρίζονται στην αρχιτεκτονική ARM.

 

Σε δηλώσεις του ο Paul Otellini αναφέρει ότι «αισθάνεται προνομιούχος που μπόρεσε να διευθύνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο» και ότι «ότι μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες με την Intel και οκτώ χρόνια ως διευθύνων σύμβουλος, έφτασε η ώρα να προχωρήσω και να μεταβιβάσω το τιμόνι της Intel σε μια νέα γενιά που θα ηγηθεί των προσπαθειών».

 

Link.png Site: Intel: Δελτίο Τύπου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σύνταξη το ονομάζουν τυπικά αλλά πρακτικά θα τον έχουν εξωτερικό συνεργάτη. Δηλαδή θα δουλεύει/ενισχύει/βοηθάει την Intel και στο μέλλον. Απλά δε θα πρέπει να πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά και να κάνει ό,τι τον δεσμεύει.

Αυτό είναι το σύστημα που εφαρμόζεται συνήθως σε εταιρίες τέτοιου βεληνεκούς. Σιγά μην χάνονται έτσι εύκολα στελέχη τόσο μεγάλης σημασίας. Ο Bill Gates τώρα απλά απολαμβάνει λίγο περισσότερο τη ζωή του, και άλλα πάμπολλα όχι τόσο επιφανή παραδείγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 χρόνια στέλεχος της ίδιας εταιρείας! :confused:

Στις καταστάσεις που έρχονται, δύσκολα θα υπάρχουν τόσο μακροχρόνιες παραμονές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...