Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι τώρα απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι τις πιστωτικές κάρτες. Ό,τι αγορές έκανα από ίντερνετ κλπ, χρησιμοποιούσα χρεωστική της Πειραιώς χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, με την λογική ότι ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλαβαίνεις επειδή δεν σου βγαίνουν λεφτά από την τσέπη κλπ..

Είχα όμως μια κουβέντα τις προάλλες με ένα φίλο και είπα μήπως πρέπει να αναθεωρήσω. Δηλαδή με συνετή χρήση (και εξόφληση βεβαίως βεβαίως), μήπως μπορώ να βγω και κερδισμένος. Είτε με επιστροφή μετρητών, είτε κερδίζοντας διάφορα πράγματα (πχ με την κάρτα που βγάζεις από την Aegean παίρνεις πόντους και μπορείς να κερδίσεις αεροπορικά εισητήρια κλπ).

Οπότε είπα (αν δεν θεωρείται άμεση διαφήμιση) να γράψει όποιος έχει προσωπική εμπειρία και ποια κάρτα αξίζει περισσότερο (αν αξίζει γενικά)..

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή με συνετή χρήση και εξόφληση βεβαίως βεβαίως

Πιστευω πως αυτο ειναι το πιο σωστο που ειπες.

Δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο πιστωτικες καρτες και δεν γνωριζω να σου προτεινω κατι ολο και καποιος φιλος θα ξερει να σου πει.

Δημοσ.

Μακρυά! Μόνο και μόνο που θα γνωρίζεις ότι όπου κουβαλάς την πιστωτική έχεις και χρήματα διαθέσιμα, αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να ξεφύγεις.

Δημοσ.

Εγώ έχω χρεωστική της eurobank, το σημαντικότερο είναι η ευκολία και μετά το μικρό κέρδος που έχεις.

Για πιστωτική θα σου πρότεινα να κοιτάξεις του μασούτη της eurobank, ειδικά αν ψωνίζεις απο εκεί http://www.masoutis.gr/swift.jsp?CMRCode=17AR3U6O9&CMCCode=02&extLang=

της aegean που λες και εσύ ή κάποια κάρτας της εθνικής

Το καλό με τη πιστωτική είναι πως μπορείς να το κάνεις με άτοκες δόσεις κάτι που είναι μεγάλη ευκολία.Φυσικά πληρώνεις όλο το υπόλοιπο, δεν χάθηκε ο κόσμος να χρωστάς 50-100Ε για ένα μήνα αλλά μη γίνει συνήθεια γιατί εκεί τη πατάνε όλοι.

Δημοσ.

Αν και δεν εχω πιστωτικη, η Aegean φαινεται ενδιαφερουσα,

μιας και εχει τα μιλια αλλα και το προγραμμα bonus το οποιο εχει αρκετα καταστηματα για ποντους.

Δημοσ.

Το θέμα είναι με την Aegean πόσο εύκολα μπορείς στην πράξη να μαζέψεις πόντους πχ για ένα αεροπορικό εισητήριο εσωτερικού (ή και εξωτερικού)..

Δημοσ.

Κι εγώ της ίδιας άποψης ήμουν με σένα,ως που πριν 3 χρόνια περίπου χρειάστηκε να βγάλω για να αγοράσω με άτοκες δόσεις ένα laptop.Δύσπιστος στην αρχή.αλλά πλέον με έχει βολέψει.Και άτοκες δόσεις έχω βάλει σε ηλεκτρικές συσκευές που αγόρασα και πληρώνω και τον ΟΤΕ που έχει 2,5 ευρώ έκπτωση(γιατί να τους τα χαρίσω).Βέβαια,όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες :"Παν μέτρον άριστον".Αν είναι να εκδόσεις πιστωτική,να μην παρασυρθείς!

Δημοσ.

Για δες εδω για το προγραμμα.

Και εδω για την εξαργυρωση μιλιων.

Γενικα, μαζευεις ποντους οσο περισσοτερο ταξιδευεις,

και οσο περισσοτερο χρησιμοποιεις την καρτα.

P.S Στα "δωρεαν" ταξιδια, δεν συμπεριλαμβανονται οι φοροι και τα τελη αεροδρομιου.....

Δημοσ.

εγω εχω εδω και καιρο της aegean. συμφερει απιστευτα,αρκει να εισαι πειθαρχημενος.

προσωπικα,την εχω συνδεσει με τον τραπεζικο λογαριασμο μου ωστε να μην ξεφυγει ποτε απο το grace period.

Δημοσ.

Έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, αλλά είναι και πειρασμός η πιστωτική κάρτα. Μπορεί σε μια στιγμή "αδυναμίας" να ξεφύγεις λίγο και μετά... Την έχει πατήσει έτσι ένας μεγάλος αριθμός φίλων και γνωστών. Όλοι έλεγαν "θα την χρησιμοποιώ με σύνεση" και σχεδόν όλοι έκαναν την υπέρβαση. Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

Θα μου πεις, άλλες εποχές πλέον.

Δημοσ.

Ναι οκ, αυτό ας το προσπεράσουμε.. Πέραν αυτού..

Ποια είναι συγκεκριμένα τα πλεονεκτήματα από κάθε κάρτα θέλω να δω, στην πράξη. Ποιες έχουν (αν έχουν) επιστροφές, κάτι μου είπε ο φίλος για 10% (νομίζω) επιστροφή από την Aegean. Ισχύει αυτό; Ή παίζει καμιά παγίδα; Έχει παρόμοιες ή και καλύτερες προσφορές κάποια άλλη κάρτα;

• Moderators
Δημοσ.

Eχω τη Citibank Visa και μου κανει επιστροφη ενα ποσοστο (δε θυμαμαι ακριβως ομως) σε ποντους που μπορει να χρησιμοποιηθει (μεταξυ αλλων) σε public, Attica, Notos, Shell και Βασιλοπουλο. Δεν ειναι ασχημο να πηγαινεις να παιρνεις κανενα δωρακι για καποια υποχρεωση και να μην πληρωνεις τιποτα :lol:

http://www.dinersclu...ges/shopwin.htm

Παντως οσον αφορα την ετησια συνδρομη νομιζω μπορειται να "απαιτησετε" αφαιρεση της ιδιαιτερα αν ειστε καλοι πελατες. Ειχα της Εθνικης παλιοτερα και καθε χρονο μου χρεωναν συνδρομη σε εναν λογαριασμο. Καθε φορα πηγαιναι και τους ελεγα ομορφα πως αν απαιτειται η συνδρομη πολυ απλα διακοπτω την καρτα και μεταφερω το υπολοιπο αλλου. Καθε φορα αφαιρουσαν τη συνδρομη.

Δεν βλεπω το λογο να μη γινεται και σε αλλες τραπεζες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...