Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Φτιάχνω συχνά παρουσιάσεις τις οποίες μοιράζω σε συνεργάτες.

Επειδή δε θέλω να τις επεξεργάζονται, τις βάζω κατάσταση "Read Only".

Όμως για κάποιον με στοιχειώδεις γνώσεις, αυτό προσπερνιέται εύκολα ("save as")

Πρόσφατα, λοιπόν, βρήκα τη λύση που έψαχνα.

Έπεσε στα χέρια μου μία παρουσίαση, στην οποία όταν κάνεις αριστερό κλικ, σε πηγαίνει κατευθείαν σε slide show

Όταν κάνεις δεξί κλικ, οι μόνες επιλογές είναι "show".

Παρατήρησα ότι το αρχείο έχει κατάληξη ".pps" αντί για ".ppt"

Γνωρίζει κάποιος, πώς πετυχαίνω το ίδιο "κλείδωμα" στις παρουσιάσεις μου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια ιδέα ή βοήθεια

Δημοσ.

Μα γιατι δεν τις αποθηκευεις ως .pdf πριν τις δωσεις στους συνεργατες σου;

εσυ να κρατας το .ppt, το οποιο ειναι επεξερασιμο, ενω οι αλλοι να εχουν το .pdf

Δημοσ.

Αυτό που είπε ο nilosgr είναι ότι καλύτερο. Γενικά να ξέρεις ότι οι παρουσιάσεις από PP δεν είναι και ότι πιο ασφαλές.

Από εκεί και πέρα, για αυτό που ρώτησες:

Φτιάχνεις την παρουσίασή σου, πατάς την orb του office και πατάς το κουμπί «Αποθήκευση ως» (πρόσεξε, πατάς το «Αποθήκευση ως» και όχι το βελάκι για τις γρήγορες επιλογές).

Σου ανοίγει το παράθυρο «Αποθήκευση ως» όπου από εκεί μπορείς να κάνεις τα εξής:

1. Επιλέγεις που θα αποθηκεύσεις την παρουσίαση

2. Δίνεις ένα όνομα στο αρχείο (αυτές οι 2 είναι οι κλασικές επιλογές)

3. Κάτω από το πεδίο του ονόματος του αρχείου έχει ένα dropdown menu, όπου από αυτό μπορείς να επιλέξεις αν θα το αποθηκεύσεις σαν .ppsx ή .pps, ανάμεσα σε άλλες επιλογές

4. Δίπλα από το κουμπί «Αποθήκευση» έχει ένα dropdown menu με όνομα «Εργαλεία». Από εκεί και επιλέγοντας το «Γενικές επιλογές» μπορείς να δώσεις κωδικό που θα ζητάει για το άνοιγμα του αρχείου ή για την επεξεργασία ή και τα δύο. Αν επιλέξεις το κλείδωμα της επεξεργασίας τότε κάθε φορά που θα ανοίγει κάποιος το αρχείο θα ανοίγει πρώτα ένα παράθυρο που θα ζητάει τον κωδικό και που θα δίνει την επιλογή να το ανοίξει μόνο για ανάγνωση.

Edit:

Sorry, για το .ppsx μπορείς να το επιλέξεις και από τις γρήγορες επιλογές

.ppsx = «Παρουσίαση του PowerPoint»

Δημοσ.

Διαβάζοντας το αρχικό ερώτημα έχω την εντύπωση ότι ο witty έχει στον υπολογιστή του Office 2003 ή παλαιότερο.

Επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα όσα αναφέρει πολύ σωστά ο lexmark.

Για χρήση κωδικού στο Office 2003 πρέπει από το κεντρικό μενού να ακολουθήσει τη διαδρομή: Εργαλεία-Επιλογές-Καρτέλα "Ασφάλεια" και ορισμός κωδικού στην επιθυμητή επιλογή.

Πρέπει να έχει υπόψη ότι αν αποθηκεύσει στο Office 2003 αρχείο με τη μορφή file.pps η μόνη διαφορά από αυτό με τη μορφή file.ppt έγκειται στο ότι με διπλό κλικ το πρώτο ανοίγει άμεσα για προβολή ενώ το δεύτερο για επεξεργασία.

Κατά τα λοιπά δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά μεταξύ των δύο μορφών και μπορεί οποιοσδήποτε να αλλάξει την επέκταση από pps σε ppt και να το επεξεργαστεί.

Χρειάζεται επίσης και το Πακέτο συμβατότητας με τις μορφές αρχείων του Word, Excel και PowerPoint του Microsoft Office αν θέλει να αποθηκεύσει ένα αρχείο σε μορφή file.ppsx αν πράγματι έχει Office 2003.

• Like 1
Δημοσ.

Θα παραθέσω ένα αρκετά τραβηγμένο σενάριο !

a ) Δημιουργούμε ένα Virtual Machine με Windows 7 για παράδειγμα

b ) Βάζουμε εκεί μέσα ότι θέλουμε ( τα PowerPoint μας για παράδειγμα )

c ) Κάνουμε Encrypt το Virtual Machine against copy protection ( να είναι isolated απο το HostPC )

d ) Γράφουμε το Virtual Machine σε ένα DVD

e ) Το δίνουμε στον Χ άνθρωπο μαζί με έναν VMware Player !

MindControl.

Δημοσ.

Όντως παρατραβηγμένο, αλλά να κάνω μερικές ερωτήσεις πάνω σε αυτό;

Με το VMware Player δεν μπορείς να εγκαταστήσεις προγράμματα; Ή δεν μπορείς να συνδέσεις usb ή να γράψεις κάποιο cd από εκεί για να μεταφέρεις τα αρχεία από εκεί;

Δημοσ.

να πω κατι μπακαλιστικο; το συμπιεζεις με το winrar βαζοντας κωδικο και τελειωσες. Ετσι καθε φορα που θα πας να το ανοιξεις θα ζηταει κωδικο για να αποσυμπιεστει.

Καλά μην βαράτε βλακεια ειπα:P

Δημοσ.

Μετστροπή του PPT σε PDF και στη συνέχεια κωδικοποιείς το PDF... Με την κωδικοποιήση ο άλλος δεν μπορεί ούτε να το εκτυπώσει ούτε να αντιγράψει κείμενο... όυτε καν το print screen δεν λειτουργεί...

Τουλάχιστον έτσι συνηθίζω να κλειδώνω doc και ppt αρχεία!

Βέβαια υπάρχουν και τα pdf decrypter apps αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...

Δημοσ.

Αγαπητοί συν-Insomniacs,

Προσέξτε, να αποσαφηνίσουμε λιγάκι το θέμα των PDF. Τα PDF ξεκλειδώνουν αρκετά εύκολα εκτός και αν τα κάνει κανείς Encrypt με Certificate ! Εκεί δεν ξεκλειδώνουν με ΤΙΠΟΤΑ , ότι και να χρησιμοποιήσει κανείς απο το εμπόριο ( μιλάω για Decryptors ).

Όσον αφορά το σενάριο μου, ναι ήταν παρατραβηγμένο.

@Lexmark , όσον αφορά το ερώτημα σου ( πολύ καλή ερώτηση ) δεν έχω γνώση , γιατί όντως ποτέ δεν με απασχόλησε να στήσω πρόγραμμα σε κατάσταση VMware Playing.

Τώρα μια εικόνα που την παίζεις απο τον VMPlayer , και εφόσον φρόντισες να την κάνεις πρώτα Encrypt και Isolated , νομίζω ότι πλέον κανείς μετά δεν μπορεί να κάνει κάτι. Εϊναι δηλαδή τελείως κλειστό περιβάλλον. Καμμιά αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο.

MindControl.

Δημοσ.

Αγαπητοί συν-Insomniacs,

Προσέξτε, να αποσαφηνίσουμε λιγάκι το θέμα των PDF. Τα PDF ξεκλειδώνουν αρκετά εύκολα εκτός και αν τα κάνει κανείς Encrypt με Certificate ! Εκεί δεν ξεκλειδώνουν με ΤΙΠΟΤΑ , ότι και να χρησιμοποιήσει κανείς απο το εμπόριο ( μιλάω για Decryptors ).

Όσον αφορά το σενάριο μου, ναι ήταν παρατραβηγμένο.

@Lexmark , όσον αφορά το ερώτημα σου ( πολύ καλή ερώτηση ) δεν έχω γνώση , γιατί όντως ποτέ δεν με απασχόλησε να στήσω πρόγραμμα σε κατάσταση VMware Playing.

Τώρα μια εικόνα που την παίζεις απο τον VMPlayer , και εφόσον φρόντισες να την κάνεις πρώτα Encrypt και Isolated , νομίζω ότι πλέον κανείς μετά δεν μπορεί να κάνει κάτι. Εϊναι δηλαδή τελείως κλειστό περιβάλλον. Καμμιά αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο.

MindControl.

@MindControl

Καταρχήν ευχαριστώ που μου απάντησες. Η ερώτηση μου ήταν καθαρά λόγω ασχετοσύνης, μιας και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το VM Player (οπότε και το isolated και encrypt που είπες μετά, δεν έχω ιδέα τι μπορεί να σημαίνουν στο εν λόγω vm).

Για τα των PDF, όπως το είπες, από decryptor αν είναι με certificate τα ξεχνάν, αν και πάντα υπάρχει τρόπος να πάρουν τα περιεχόμενα τους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...