traganeus Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Έχω μια εργασία σε ένα μάθημα και θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα για το word. Έχω δει σε πολλές εργασίες οτι βάζουν μεγαλύτερο κενό στις λέξεις και μεγαλύτερο κενό στις παραγράφους. Γενικά υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας για το πως πρέπει να είναι η εργασία, γιατί ο καθηγητής την θέλει πολύ επίσημη.
arxaggelos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Υπάρχουν πολλοί «επίσημοι» τρόποι (λέγονται referencing styles) με πολύ συγκεκριμένες μορφοποιήσεις του εγγράφου ο καθένας τους, και πρέπει να ρωτήσεις τον καθηγητή σου ποιον προτιμάει. Εμείς πχ χρησιμοποιούμε κυρίως MLA, άλλα και APA και Chicago. Συνήθως πάει και με το αντικείμενο/επιστήμη, για παράδειγμα οι γλωσσολόγοι προτιμούν το APA. Στα ελληνικά πανεπιστήμια οι καθηγητάρες που έχουμε είναι συνήθως too cool for school, και δεν μασάνε από τέτοιες κουτοφράγκικες φλωριές, οπότε μην εκπλαγείς αν δεν ξέρει συγκεκριμένο σύστημα να σου πει ο δικός σου. Για αυτό και οι εργασίες των φοιτητών στις περισσότερες σχολές είναι σκέτο καρναβάλι από εμφάνιση, μορφοποίηση και βιβλιογραφική οργάνωση. Πάντως ψάξε στο google για οδηγούς (πχ MLA citation ή referencing), υπάρχουν πολλά sites. Επίσης θυμάμαι ότι υπάρχουν κι εδώ στο φόρουμ νήματα που έχει συζητηθεί το ίδιο θέμα και έχουν δοθεί συμβουλές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα