Προς το περιεχόμενο

MBP late 2008 mini displayport to dvi πρόβλημα


Thanaxix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω πάρει έναν noname αντάπτορα mini displayport to dvi ο οποίος δούλευε κανονικά μέχρι κάποια στιγμή πριν λίγους μήνες.

Ξαφνικά άρχισε να θέλει "πέξιμο" στην επαφή με το dvi καλώδιο, ένας τρόπος π.χ. που είχα βρει κ δούλευε ήταν να το βάλω κατά τα 3/4 μέσα στον αντάπτορα! Μετά το update σε lion, δε δουλευει για κανένα λόγο. Το αναγνωρίζει όταν συνδέεται (βγάζει τη μπλε οθόνη που καταλαβαίνει ότι συνδέθηκε κάποιο external monitor) αλλά δεν δίνει κανένα σήμα, η 2η οθόνη παραμένει μαύρη κ σε sleep mode.

Δοκίμασα αρκετές λύσεις που έδιναν σε διάφορα forum, όπως:

  • reset την PRAM
  • να ξαναβάλω snow leopard
  • να έχω κλειστές/ανοιχτές τις οθόνες, να το συνδέσω συγκεκριμένη στιγμή κτλ.

O αντάπτορας είναι DVI-I (dual link), επἄνω η οθόνη έχει DVI-D (dual link) ενώ το καλώδιο που έρχεται από την οθόνη είναι DVI-D (single link) κ είναι αυτό που ήρθε μαζί με την dell.

Το θέμα μου είναι καθαρά ότι με leopard κ snow leopard δούλευε, τώρα δε δουλεύει ούτε με snow leopard, ούτε με τα άλλα 2 οs.

Τι καλώδιο/αντάπτορα προτείνεται να πάω να αγοράσω ώστε να μου δουλευει; Σκέφτομαι τον mini displayport to displayport, αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα μου δουλέψει.

Επίσης, γνωρίζει κάποιος τρόπο ώστε να αλλάξω τα automatic detect resolution που γίνονται όταν συνδέεται μια νέα οθόνη γιατί μου φαίνεται ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που έχω βρει για τους noname εἰναι ότι η apple έχει στους δικούς της τη δυνατότητα να περνάει audio (από τα μοντέλα >2010)

κ οι φτηνοί αντάπτορες δεν την προσφέρουν την δυνατότητα, οπότε δημιουργείται conflict. Αυτό το πέρασε κ στα καινούρια os από το lion κ μετά, οπότε, μάλλον, η λύση είναι κάποιος επώνυμος αντάπτορας. Κ λέω "μάλλον" γιατί ακόμα κ αυτό δεν έχει δουλέψει σε πάρα πολύ κόσμο απ᾽ ότι διάβαζα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...