steliosrou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 παίδες καλησπέρα ρώτησα κι αλλού κι απάντηση δεν πήρα οπότε πλζ δείτε αν έχετε καμιά ιδέα στο θέμα μου είμαι έμπορος, έχω μαγαζί και έχω 2 σημαντικά θέματα. Tο πρώτο είναι τι να κάνω με τα προϊόντα που δεν 'περπατούν' όσο γρήγορα είχα υπολογίσει με αποτέλεσμα να μου μένει αρκετό στοκ - μπορώ να τα πουλήσω κάπου αλλού ή πρέπει να περιμένω περίοδο εκπτώσεων και να παίξω με προσφορές? Όταν όμως βάζω κάποια προϊόντα σε προσφορές έτσι χάνω και τους πελάτες που μπορεί να πληρώνανε την αρχική τιμή. Tο 2ο είναι πως θα μπορέσω να δω τι θέλουν οι πελάτες μου ή πόσο θα πληρώνανε για κάποιο προϊόν για να προγραμματίσω καλύτερα τις παραγγελίες μου. Ψάχνομαι στο ίντερνετ αλλά μου φαίνεται πιο γρήγορο να πάρω γνώμες. Καμιά ιδέα κανείς?
mphxths Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 θα χασεις πελατες που θα πληρωναν την αρχικη τιμη?ποια αρχικη τιμη αφου το προιον δεν περπαταει κανε προσφορες π.χ. αν παρουν το προιον που δεν κινειται , δωρο μια δωροεπιταγη ή καποιο αλλο μικροτερο προιον (πρακτικης φυσεως) δεν λες και τι μαγαζι ειναι και τι φυσης προιοντα ειναι αυτα.... φτιαξε φυλλαδια να τα προωθεις σε "τιμες σοκ" κλπ κλπ οσο για το 2ο που ρωτας , συνηθως τα μαγαζια εχουν λογιστικο προγραμμα που καταγραφουν τα ειδη , barcodes , αποθηκη , εσοδα - εξοδα κλπ απο ενα τετοιο προγραμμα μπορεις να βγαζεις συνολικη κατασταση των ειδων που πουληθηκαν σε βαθος μερικων μηνων.Οποτε παιρνεις μια ιδεα του τι πωλειται ευκολα..τι δυσκολα και τι καθολου..και αναλογως διαμορφωνεις τις παραγγελιες σου... Αν δεν εχεις τετοιο προγραμμα..δυστυχως πρεπει να κανεις την καταγραφη χειροκινητα.
platongr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Αν το προϊόν θα σου χαλάσει ή θα σου μείνει στο ράφι για 1-2 χρόνια μέχρι να το δώσεις, το "σκοτώνεις" ώστε να πάρεις τα λεφτά σου πίσω και να πάρεις άλλα πράγματα που κυλάνε περισσότερο. Αν περιμένεις να το δώσεις στην τιμή που το έχεις τώρα, το πιο πιθανό είναι να μην τα δώσεις ποτέ. Την τάση την αγοράς θα την δεις μόνος σου, ανάλογα με το τι είδη εμπορεύεσαι. Ρώτα τους πελάτες πως θα τους φαίνονταν κάτι, δες τι πουλάει ο ανταγωνισμός, δραστηριοποιήσου στην περιοχή σου γενικότερα, μην ψάχνεις από εδώ και από εκεί γιατί δεν έχει νόημα.
kfyros Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 μου κάνει εντύπωση που ρωτάς τέτοια πράγματα.. Αν δεν τρολλάρεις για να διαφημίσεις κανένα software, θα σου έλεγα τα εξής : Δε γίνεται να μην τσουλάει ένας κωδικός και να φοβάσαι μην τον πουλήσεις φτηνά. Αν φοβάσαι ότι θα σου μείνει , διώξτον σε προσφορά για να πάρεις τουλάχιστον πίσω το κόστος αγοράς του.. Ή θα τα κρατήσεις και θα κρατήσεις και τις τιμές, ή θα τα βγάλεις προσφορά για να τα διώξεις. Και τα δύο δεν γίνονται. Αν είσαι Ελλάδα, μπορείς να τα πουλήσεις: α. σε γύφτους β. να κάνεις συμφωνία με κάποιο outlet (factory κλπ.) και να τα στείλεις παρακαταθήκη με συγκεκριμένες τιμές (σκοτωμένα) και ότι πουληθεί κρατάει κάποια προμήθεια ο outlet . Τα υπόλοιπα στα επιστρέφει μετά από κάποιο προσυμφωνυμένο διάστημα. Μιλάμε για ρούχα και αξεσουάρ κυρίως, αλλά αυτοί θέλουν και κάποια ποσότητα (δε μιλάνε για 1-2 κομάτια).. Και στις 2 περιπτώσεις τα σκοτώνεις όμως, και αν το μάθουν οι πελάτες σου δεν θα πάνε φυσικά να τα πάρουν από σένα αλλά από το outlet.. Για το δεύτερο που λες , μπορείς να κρατάς στοιχεία των πελατών σου (email - facebook κλπ.) και να στέλνεις newsletters ή συμμετοχές σε ερωτηματολόγια, ή όλα αυτά με διαγωνισμό στο facebook με κάποια δώρα , ή με ερωτηματολόγια στο μαγαζί που να ζητάς να συμπληρώνονται ανώνυμα (ή επώνυμα και να δίνεις και κάποια έκπτωση για αυτό ) κλπ. Βέβαια όλες οι έρευνες πρέπει να αναλύονται από κάποιον που να ξέρει, για να ξεσκαρτάρει το δείγμα (τις απαντήσεις που δεν είναι αξιόπιστες κλπ.), να βγάζει δείγμα ανά φύλο-ηλικία-οικονομική κατάσταση-περιοχή κλπ.. Αλλά και πάλι , δεν θα μπορέσεις ποτέ να προβλέψεις κουφά πράγματα όπως πχ. πριν πολλά χρόνια που ήταν μόδα τα κίτρινα μποτάκια caterpillar το καλοκαίρι !!!!
steliosrou Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 θα χασεις πελατες που θα πληρωναν την αρχικη τιμη?ποια αρχικη τιμη αφου το προιον δεν περπαταει ναι εννοώ ότι δεν περπατάει όσο περίμενα ή θα ήθελα όχι ότι δεν πουλάω τίποτα kfyros αυτό για το outlet καλή ιδέα αλλά ναι θέλουν κάποια ποσότητα. όσο για τα ερωτηματολόγια δε έχει χρόνο ο κόσμος να τα συμπληρώνει.
dchristof Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 steliosrou γιατί δε δοκιμάζεις να πουλήσεις σε site όπως το ebay, το Site: ricardo ή το Site: galoo ?Το ebay είναι παγκόσμιο. Tο ricardo είναι καθαρά ελληνικό. Το galoo είναι Aμερική, Αγγλία και Βαλκάνια.Στο galoo μπορείς να διαπραγματευθείς και τις τιμές πχ να πουλήσεις ένα προϊόν με αρχική πχ 50 ευρώ και να δώσεις την δυνατότητα στον αγοραστή να σου κάνει προσφορά για πιο λίγα, έχοντας βέβαια εσύ ένα 'ταβάνι' πχ μέχρι 35 ευρώ ότι κατεβαίνεις (χωρίς αυτό να το ξέρει ο αγοραστής βέβαια). Μπορείς επίσης να γραφτείς σαν πωλητής και αφού δηλώσεις την κατηγορία των προϊόντων σου μπορείς να λαμβάνεις ενημερώσεις με αγοραστές που ζητάνε προϊόντα που εμπίπτουν στην κατηγορία που δήλωσες. Οπότε αν μπορείς να προσφέρεις κάποιο προϊόν απ' αυτά που ζητάει ο κόσμος μπαίνεις και κάνεις την προσφορά σου. Εγώ πάντως έχω βάλει αγγελίες και στο ricardo και στο galoo. Στο ebay ακόμα δε δοκίμασα.
mphxths Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 ναι εννοώ ότι δεν περπατάει όσο περίμενα ή θα ήθελα όχι ότι δεν πουλάω τίποτα kfyros αυτό για το outlet καλή ιδέα αλλά ναι θέλουν κάποια ποσότητα. όσο για τα ερωτηματολόγια δε έχει χρόνο ο κόσμος να τα συμπληρώνει. αν βλεπεις οτι σε ενα ειδος που δεν περπαταει οσο θα θελες εχεις μεγαλο περιθωριο κερδους , προωθησε το με καποιο τροπο. Αλλιως μειωσε τις παραγγελιες σου στο συγκεκριμενο αντικειμενο. Ακομα και τα ψιλικατζιδικα εχω δει οτι εχουν ενα μπλε τετραδιο και καταγραφουν τι πουλανε .Ειπαμε αυτο γινεται πολυ ευκολα με ενα λογιστικο προγραμμα που κραταει στατιστικα.βλεπεις τι κινειται και τι οχι. Και αναλογως διαμορφωνεις τις παραγγελιες σου και τις προωθητικες σου κινησεις. Ακομα να μας πεις τι διαολο πουλας
steliosrou Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 παιχνίδια Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, mphxths ναι εννοείται ότι θα μειώσω τις παραγγελίες σ' αυτά που δε τραβάνε, το θέμα είναι τι γίνεται με αυτά που έχω ήδη. Γι αυτό έλεγα αν μπορώ να τα διαθέσω αλλιώς πχ online. dchristof ευχαριστώ καλά το ebay το ήξερα θα δω και τα άλλα 2 όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα