manic Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Εχω το εξής πρόβλημα χρειάζομαι ενα συγκεκριμένο φάρμακο αλλα ολοι οι φαρμακοποιοί αρνούνται να το παραγγείλουν, γιατι δεν έχουν κανένα κέρδος (αυτο ηταν η απάντηση που πηρα), υπαρχει καποιος νόμος, δεοντολογία κτλ. που να υποχρεώνει τον φαρμακοποιό να το παραγγείλει οτι του πω ή θα πρεπει να ψάξω ολα τα φαρμακεία μέχρι να βρεθεί κανένας να με εξυπηρετήσει ?
platongr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Κάτι άλλο τρέχει... Δεν γίνετε να μην έχουν κέρδος, έστω και ένα ευρώ, θα το έχουν οπότε το βάζουν στην παραγγελία που κάνουν από κάποια αποθήκη και το παίρνουν.
johnbond Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Και κέρδος να μην έχουν υπάρχουν ευσυνείδητοι φαρμακοποιοί που θα το φέρνανε... Όντως κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει.
fuku Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Φίλε δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει κέρδος... Γιατί ειναι το φάρμακο?
The_Judas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ποιο φάρμακο είναι; Μπορεί να είναι σε έλλειψη πράγμα πλέον συχνό για αρκετά φάρμακα. Άλλη περίπτωση να ανήκει στα ακριβά φάρμακα που έχουν σταθερό κέρδος 30 ευρώ μικτά ανεξαρτήτως τιμής. Σε αυτά πράγματι υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην συμφέρει καν να τα πουλήσουν γιατί μπαίνουν μέσα.... ή να μην έχουν χρήματα για να τα παραγγείλουν και να πληρωθούν μετά από 1 χρόνο. Αλλά ακόμη και στη 2η περίπτωση αποκλείεται να μη βρεθεί κάποιος να στο πουλήσει.
athlios Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Αν και δεν αναφερεις ποιο φαρμακο ειναι, δοκιμασε σε καποιο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.
MovingShadow Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Πες μας σε παρακαλώ πιο φάρμακο είναι... 2 φαρμακευτικές , φαλίρισαν πρόσφατα , και δεν βγάζουνε φάρμακα πλέον...μία είναι η BIONEURON PHARMACEUTICALS LTD...κοιτα μηπως το έβγαζαν αυτές... Ίσως για αυτό δεν τους συμφέρει να το φέρουνε. Αποκλείεται να μην βγάζουνε κέρδος , αφού το πέρνουνε χοντρική και το πουλάνε λιανική... Δες εδώ στο λινκ που σου παραθέτω , εκεί που λέει Δελτία τιμών....θα δεις όλες τις τιμές και όλα τα φάρμακα....
Neurotic_Fest Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Ο ΕΟΦ έχει πρόσφατα αναθεωρήσει τις τιμές τον φαρμάκων, σε πολλές, αν όχι στις περισσότερες περιπτώσεις, με μεγάλες μειώσεις. Σε αντίστοιχο περιστατικό που βίωσα από κοντινό μου πρόσωπο, υπήρχε αδυναμία να βρεθεί ένα φάρμακο, ο φαρμακοποιός μια χαρά ήταν πρόθυμος να το παραγγείλει, αλλά, κατά δήλωση του, επειδή η εταιρεία είχε πρόβλημα με την νέα τιμή είχε μπλοκάρει με κάποιον τρόπο την προμήθεια του, δεν το παρήγαγε ή δεν το εισήγαγε ή δεν το έστελνε στις φαρμακαποθήκες ξέρω γω. Δύσκολα ένας φαρμακοποιός ο οποίος σε έχει πελάτη χρόνια θα αρνιούνταν να παραγγείλει ένα φάρμακο, εκτός αν έχει φτάσει το πιστωτικό του οριο με τους προμηθεύτες και προσωρινά δεν μπορεί να το παραγγείλει ας πούμε.
kalogeros Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μάλλον κατάλαβες κάτι λάθος. Ο φαρμακοποιός αποκλείεται να μην πουλάει κάτι γιατί δεν έχει το επιθυμητό κέρδος. Πάρε παράδειγμα το depon. 0,75 ευρώ κοστίζει. Πόσο κέρδος μπορεί να έχει ένα φαρμακείο από τα 75 λεπτα; Παρόλα αυτά, όλα τα φαρμακεία το πουλάν. Το πιο πιθανό είναι να μην το φέρνει η φαρμακαποθήκη, λόγω μη συμφέρουσας τιμής. Από τότε που έγιναν μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, οι φαρμακαποθήκες έχουν σταματήσει να φέρνουν πολλά φάρμακα λόγω μη συμφέρουσας τιμής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στα φαρμακεία.
kajwbtfe Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Πες ποιο φαρμακο ειναι να σου πουμε τι γινεται μαλλον.Η γυναικα μου δουλευει στο φαρμακειο της θειας της οποτε και μπορει να στο βρουμε.
kalogeros Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Ναι ρε manic, και εμένα η κοπέλα μου σε φαρμακείο δουλεύει. Πες ποιο είναι το φάρμακο και πού μένεις να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
manic Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Το φαρμακο ειναι για ανοσοθεραπεια θα ψαξω να βρω το ονομα γιατι δεν εχω τα χαρτια μαζι μου, δεν ειναι οτι δεν μου το φερνουν αλλα πρεπει να παω σε 5-6 φαρμακεια για να το δεχτει ενας που μαλιστα μου λεει και στα μουτρα οτι μου κάνει χάρη καθως δεν εχει κανένα κέρδος. Δεν ειναι οτι εγω δεν εχω καταλαβει κατι καλα ή οτι δεν το εχουν οι φαρμακαποθήκες (μαλιστα πηρα την δευθυνση της εταιριας που θα το παραγγείλουν για να μην τους κουρασω). Και εμενα μου φαινεται γελοίος ο λογος οτι δεν εχουν κερδος αλλα συνολικα 6 ατομα μου εχουν πει το ιδιο!! Το θεμα μου ομως κυριος ειναι εαν ειναι απο καπου αναγκασμένοι να μου το φερουν εφόσον ειναι συνταγή απο τον γιατρο. ΥΓ. δεν πρεπει να υπαρχει θεμα πληρωμής απο τον ΕΟΠΥΥ καθως δεν μου ειπε κανενας οτι αν το πληρωσω μονος μου θα το δεκτουν .
athlios Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Το φάρμακο αυτό ο φαρμακοποιός σου θα πρεπει να το πληρωσει ειτε μετρητοις είτε στην καλύτερη περίπτωση μέσα σε 10 έως 45 μέρες. Ο ΕΟΠΥΥ τωρα πληρωνει τις συνταγές που καταθέτηκαν για το μήνα Αύγουστο και όχι σε μία δόση αλλα σπαστά σε 2-3 δόσεις και δε μιλάμε για παλαιότερα χρέη που μπορει να είναι απο συνταγές του 2011. Άρα θα πρέπει να βρεις καποιον να έχει τα λεφτά να στο παραγγήλει και να παρει αυτα τα λεφτα, οχι το κερδος του, σε κάνα 3μηνο στην καλυτερη παρολο που μεσα σε αυτο το τρίμηνο μπορει να κληθει να πληρωσει ΦΠΑ που στην ουσια δεν έχει εισπράξει. Ξαναλέω παντως να δοκιμάσεις σε καποιο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ αν και εκει το πιο πιθανό είναι να σου ριξουν ακυρο καθως πολλες εταιριες δε προμηθευουν τα φαρμακεια αυτα λόγω χρεών. ΥΓ. δεν πρεπει να υπαρχει θεμα πληρωμής απο τον ΕΟΠΥΥ καθως δεν μου ειπε κανενας οτι αν το πληρωσω μονος μου θα το δεκτουν . Προφανώς και αν το πληρώσεις μετρητοις δε θα αρνηθει κανεις να στο δώσει αλλα απο οτι καταλαβα δε μιλαμε για φθηνό φάρμακο.
Porg Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δεν ξέρω κατα πόσο έχει σχέση, έχει συνέχεια στο link http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3437130 Γιατί εξαφανίστηκαν από την αγορά τα φάρμακα Φάρμακα... ούτε για δείγμα δεν υπάρχουν τις τελευταίες δύο τουλάχιστον εβδομάδες στα ράφια των φαρμακείων, και μάλιστα σε περίοδο έξαρσης των εποχικών ιώσεων. Συμπτωματικά όμως, οι ελλείψεις, κυρίως σε ευρέως κυκλοφορίας φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά και στα αντιβιοτικά, συνέπεσαν με την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, το οποίο μετά από αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, τέθηκε σε ισχύ από τις 3 Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων απαγορεύει τις παράλληλες εξαγωγές σε 10 φάρμακα σε διάστημα τριών μόνο εβδομάδων. Τι κρύβεται τελικά πίσω από τη μείωση των τιμών των φαρμάκων; Ο καθορισμός της τιμής των σκευασμάτων σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία αποτελεί περίπλοκη υπόθεση, εντούτοις οι μειώσεις στις τιμές οφείλονται καταρχήν στη λήξη της πατέντας σε αρκετά πρωτότυπα φάρμακα (η οποία προστάτευε την τιμή τους για μια δεκαετία τουλάχιστον). Από τη στιγμή όμως που λήγει η πατέντα (και τα σκευάσματα περνούν πλέον στην κατηγορία των off-patent), στην Ελλάδα η τιμή πέφτει στο 50%. Κατά δεύτερο λόγο, επειδή η τιμολόγηση των φαρμάκων από τον ΕΟΦ γίνεται με βάση τις 3 χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη (στις 22 χώρες που συμμετέχουν στο Παρατηρητήριο Τιμών), η τιμή των φαρμάκων τακτικά αναπροσαρμόζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα