ababapanos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Αποφάσισα να αγοράσω ποδήλατο, ένα σχετικά ελαφρύ για αποστάσεις μέσα στην πόλη αλλα και σε χωμα. Δυστυχώς ο προυπολογισμός μου δεν ξεπερνάει τα 400-500 ευρώ. Ειμαι 29 και εχω να ανεβω σε ποδηλατο απο τα 15 μου. Οποτε θελω να παρω κατι καλο ετοιμο και να μην ασχοληθω μετα με βελτωσεις , αναβαθμισεις κλπ.. Πηγα σε 3-4 ποδηλαταδικα αλλα πιο πολυ μπερδευτικα... Αλλος μου ελεγε τα ORIENT ειναι τα καλυτερα αλλος τα IDEAL , Αλλος οτι πρεπει να εχει μπροστα αναρτηση, αλλος οτι οι αναρτυσεις αυτες ειναι ψευτικες και δεν ειναι τιποτα αλλο απο απλα ελατηρια.... Αλλος οτι τα δισκοφρενα δεν μου χρειθαζοντε κλπ κλπ.... Επειδη δεν θελω να σας κουραζω, μπορειτε να μου πειτε καποια μοντελα που να ειναι value for many ? Αυτα που εχω δει απο φθηνα ειναι το ORIENT s-400 http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=138026284 και το IDEAL freeder http://www.action-bikes.gr/ideal-freeder-2012-for-ladies.html αλλα απο εκει και περα βλεπω και τα υπολοιπα μοντελα της IDEAl οπως το STROBE και το PRO RIDER η ακομα και το ZIG-ZAG και θα ηθελα να σας ρωτησω τι διαφορες εχουν αυτα μεταξυ τους που να δικαιολογει την τιμη? Για παραδειγμα τι παραπανω εχει το IDEAL ZIG-ZAG απο το Strobe? Σας ευχαριστω πολυ! Υγ: Ειμαι απο επαρχεια (Κερκυρα) Οποτε δεν μπορω να αγορασω μτχ ποδηλατο, ακομα και η αγορα απο καποιο eshop δεν ξερω αν ειναι συμφερουσα αν ζητανε μεταφορικα 35-50 ευρω....
margaritagr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Πολη και χωμα δε γινεται, σε ενα απο τα δυο θα κανεις υποχωρηση. Αν θες κυριως πολη, και χωματοδρομο, μπορεις να κοιταξεις την κατηγορια trekking , οπουσου προτεινω το ideal megisto. Αν παρεις mtb και πας στην ασφλατο, θα σε κουραζει. Οποτε δες πρωτα το χρηση κυριως θα κανεις. Οι διαφορες στα μοντελα, οταν μιλαμε για ιδιες κατηγοριες, εχουν να κανουν με τις αναρτησεις, τις ταχυτητες(και συστηματα μεταδοσης-σασμαν) και τα φρενα κυριως. Τα πιο φθηνα ποδηλατα πχ εχουν vbrakes, μετα παμε στα μηχανικα δισκοφρενα και μετα στα υδραυλικα. 1
nemesiskp Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 To ideal που κοιτας ειναι γυναικειο ετσι;Πανω κατω ισχυουν αυτα που λεει η μαργαριτα.Θα σου ελεγα και εγω καποια πραγματακια αλλα θα φυγω σε λιγο.Οποτε απο αυριο ή οποτε βρω χρονο μεσα στο σαββατοκυριακο θα κατσω να γραψω κανα πραγματακι. Τσεκαρε και αυτο το θεματακι,εχω γραψει κατι καλα κατεβατα.
ababapanos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 ευχαριστω για τις απαντησεις... θα περιμενω και αλλες γνωμες. πιο πολυ θα ηθελα και γνωμες για τα συγκεκριμενα ποδηλατα που αναφερω αν γνωριζει καποιος.... ευχαριστω
snik Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Το orient απο οτι βλεπω ειναι το κλασσικο ποδηλατο τυπου praktiker με τα χαλια περιφεριακα που και βαρυ θα ειναι αλλα και θα σε κουραζει με την πισω αναρτηση, μιας και την μιση δυναμη (δεν ειναι ακριβως μιση αλλα θα χανεις αρκετα) απο τις πεταλιες σου να χανεται στις αναρτησεις. Το ideal που εβαλες στο link για αρχη ειναι γυναικειο αλλα γενικα ειναι καλυτερο απο το orient μιας και ειναι ποιοτικοτερο ποδηλατο. Αλλα ειναι ενα εισαγωγικο ποδηλατο, θα σε παει δηλαδη πολυ καλυτερα απο το orient αρκει να μην εχεις τρελες απαιτησεις. Οπως σου ειπαν τα παιδια παραπανω δεν γινεται και βουνο και πολη, πρεπει να κανεις την παραχωρηση σε ενα απο τα 2 η να επιλεξεις καποιο κατηγοριας trekking οπως το ideal megisto που ειπαν πιο πανω. Οσο για τα φρενα, σε αυτα τα χρηματα που κοιτας βρισκεις μονο μηχανικα δισκοφρενα που συνηθως ειναι χειροτερα απο τα vbrakes. Γενικα στο μονο που θα σου χρειαστουν τα δισκοφρενα ειναι αν πας στο βουνο και κανεις σε λασπη οπου τα απλα vbrakes εχουν ενα θεματακι.
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Περιγραφή στο δεύτερο link: "Είναι μια ομορφιά! Για σένα, τη λυγερόκορμη Θεά που θέλει να ξεφύγει από την κατεστημένη αντίληψη περί γυναίκας, που διεκδικεί την ισότητα στους δρόμους και στα πέριξ, είναι ότι πρέπει! Και...πού είσαι; Μη τον αφήνεις από κοντά σου!"
haHa Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Εγω στη θεση σου θα επαιρνα ενα χωρις αναρτηση. Σε αυτα τα λεφτα η αναρτηση ειναι πεταμενα χρηματα , προσθετει απλα βαρος και απορροφα ενεργεια πεταλαρισματος. Παρε ενα fitness ή γενικοτερα ενα χωρις αναρτηση. Και γενικοτερα, σε αυτα τα χρηματα να προτιμησεις ενα με vbrakes, οχι με μηχανικο δισκοφρενο. Πχ: http://www.action-bikes.gr/podilata-all-bikes/podilata-polis/urban/ideal-indigo-2012.html http://www.action-bikes.gr/podilata-all-bikes/podilata-polis/urban/ideal-cityrun-2012.html
CaptainHog Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 πρωτα απ ολα αποφασισε για τι χρηση θες το ποδηλατο.ασφαλτο η χωμα.μετα κοιτα να βρεις ποδηλατο που να ειναι στο μεγεθος σου. για μενα κοιτα σε ιντεαλ.ειχα ενα prorider disk και πραγματικα ηταν γαματο για τα λεφτα του.το εδωσα επειδη εχω προβλημα στα γονατα και δεν επαιζε να συνεχισω. μην παρεις μπρος πισω αναρτηση (full suspension) εκτος κ αν θες να κανεις downhill.θα πανε χαμενες οι μισες πεταλιες. αλουμινενιο σκελετο 7005 και να προσεξεις τα περιφερειακα.αυτα που θα σου πει ο εμπορας να ειναι τα ιδια με αυτα που θα εχει το ποδηλατο οταν το παρεις. (εχω ακουσει διαφορα παλαβα). κρανος-φωτακια-σωστο ντυσιμο ειναι must. τωρα αυτο που ρωτας για τις τιμες εχει να κανει με την ποιοτητα των περιφερειακων.συστημα μεταδοσης(μπρος κ πισω ντεραγιε,φρενα,τροχοι,υλικο σκελετου κ.α.)υπαρχουν ποδηλατα με 200 ευρω και υπαρχουν ποδηλατα με 10000+ ευρω. αυτα απο εμενα. καλες βολτες!!!
margaritagr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Για το φριντερ εχω διαβασει πολλα αρνητικα σχολια, καλα το orient δε το συζητω καν! Με μια γρηγορη ματια το zigzag εχει υδραυλικα δισκοφρενα και αναρτηση που μπορει να κλειδωνει. Επισης φοραει τη σειρα alivio της shimano, τη στιγμη που το strobe εχει vbrakes και αναρτηση που δεν κλειδωνει. Το να κλειδωνει η αναρτηση ειναι καλο ωστε οταν πχ κανεις κανεις ορθιος να μην απορροφα δυναμη.
ababapanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστω για τις απαντήσεις.... Οσο αφορά το ερώτημα χώμα η άσφαλτος δεν υπαρχει ξεκαθαρη απάντηση ,θα ηθελα να τα συνδυάζει και τα δυο αλλα έστω σε καποιο απο αυτα να κανω καποιες υποχωρήσεις. Και αυτο γιατι το Σπιτι μου ειναι στην εξοχή και καθε μερα περναω και απο χωματόδρομο , αλλα απο την αλλη ως επι το πληστον θα κινουμε μεσα στην πόλη.
ababapanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Τα μοντελα που ξεχοριζω εως τωρα ειναι 1.Το IDEAL Hillmaster στα 555Ε http://www.action-bikes.gr/ideal-hillmaster-hydro-2012.html 2. Το CUBE Aim Disk 2013 στα 600Ε http://www.easywheels.gr/index.php/podilata1/mtb/cube-aim-disk8-detail Μπορειτε να μου πειτε αναμεσα στα 2 πιο θα επιλεγατε και γιατι? Σε τι υπερτερει το ενα απο το αλλο? Τελος το πολυ πιο ακριβοτερα IDEAL Βοomax και CUBE analog τι περισσοτερα προσφερει απο τa hillmaster και Aim αντίστοιχά? Σας ευχαριστω πολυ και παλι
nemesiskp Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Λοιπον ξεκαθαριζουμε πρωτα απο ολα οτι σε αυτα τα χρηματα δεν πας σε πισω αναρτηση. Δευτερον λες "περνας απο χωματοδρομο" και οτι πηγαινεις επι το πλιστον στην πολη.Εγω καταλαβαινω οτι δεν εισαι "extreme" χρηστης.Δηλαδη το περασμα σου στον χωματοδρομο ειναι απλα αναγκαιο διοτι το σπιτι σου ειναι στην εξοχη.Η χρηση πολης(που λες οτι θα κανεις) παλι δεν ταιριαζει με την φιλοσοφια της κουρσας.Οποτε εισαι απλα χρηστης μετακινησης και οχι "του αθληματος" να στο πω ετσι. Οποτε πας φουλ για τρεκινγκ.Κανει λιγο απο ολα χωρις να μπορει να ακολουθησει τα mtb στο βουνο ή τις κουρσες στον δρομο. Το megisto που προταθηκε παραπανω ειναι μια πολυ καλη προταση.Να προτιμησεις εκδοση με vbrake. Οι διαφορες του hillmaster με το boommax ειναι οτι το δευτερο φοραει full σειρα deore ενω το αλλο φοραει πολλα περιφεριακα απο την σειρα acera.Πανω κατω θα ισχυουν και στα cube,δηλαδη αλλαζουν τα περιφεριακα.
haHa Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Για να περασεις απλα απο ενα χωματοδρομο δεν χρειαζεσαι μπροστινη αναρτηση, που θα βαρυνει το ποδηλατο σου και θα σε ταλαιπωρει στις υπολοιπες μετακινησεις σου.. Παρε ενα χωρις αναρτηση: δεν φανταζεσαι ποσο πιο γρηγορα και ελαφρια ειναι.
ababapanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 τελικα αποφάσισα να παω σε mtb για αρκετους λογους. Θελω να ανεβαίνω σε πεζοδρόμια κλπ, αλλα και να πηγαίνω και σε βουνο... Αλλα ειμαι σε δίλημμα... Αναμεσα στα μοντελα 1.Το IDEAL Hillmaster στα 555Ε 2. Το CUBE Aim Disk 2013 στα 600Ε Πιο θα περνάτε εσεις αν εισασταν στην θεση μου? Αξίζουν τα επιπλέον χρηματα τα περιφερειακά της σειρας deore που φοράει το boomax?
nemesiskp Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Αναμεσα σε αυτα τα δυο:Το ιντεαλ ειναι ενα κλικ καλυτερο στα περιφεριακα με 27 ταχυτητες.Το cubeακι παλι ειναι μακραν ομορφοτερο.Το ωραιο θα ητανε ενα που τα συνδιαζει και τα δυο.Αυτο ειναι το hillmaster του 13.Στην θεση σου θα περιμενα να βγουν στην αγορα.Τα περιφεριακα του μπουμαξ αξιζουν αλλα για βουνο=κατσαβραχα.Οχι κανα επιπεδο δασικο δρομακι με λιγο χωμα.Στις πολλες πετρες και ανηφορες οι 30 ταχυτητες ειναι σωρηριες. Επισης γιατι λετε οτι ανεβαινω πεζοδρομια αρα θελω mtb.Καμια απολυτως σχεση,και το τρεκιγκ μια χαρα τα παει στα πεζοδρομια,αλλωστε τι θα παθει;Σιγα την καταπονηση,μην νομιζεται οτι τα ποδηλατα ειναι απο τσιγαροχαρτα φιαγμενα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα