Helene Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Καλημέρα σε όλους ! Θα ήθελα την βοήθεια σας... Έχω ένα netbook acer aspire 1410 το οποίο θέλω να πουλήσω. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ αλλά έχω αποθηκευμένα μέσα κάποια αρχεία και πολλές φωτογραφίες. Από ότι γνωρίζω χρειάζεται να γίνει format για να επανέλθει στην αρχική κατάσταση, έτσι μου έχουν πει δηλαδή. Το netbook αυτό όμως δεν έχει υποδοχή για cd και εγώ δεν διαθέτω διαφορετική εξωτερική μονάδα cd (αν λέγεται έτσι) για να την συνδέσω και να κάνω αυτή τη διαδικασία. Αν κάνω απλά delete τα αρχεία μπορεί όποιος το αγοράσει να κάνει επανάκτηση και να αποκτήσει πρόσβαση ; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο τρόπο να μη συμβεί αυτό ; Σας ευχαριστώ !
skar1983 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δοκιμασε να κανεις format - install windows μεσω usb stick.
Giorgos09 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Και με φορματ αν κανεις μπορει να βρει τα αρχεια σου. Ελπιζω να μην εχεις τιποτα προσωπικες.
Helene Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Όχι πονηρές προσωπικές Απλά από ταξίδια και κάποια έγγραφα όπως το βιογραφικό μου. Όπως και να έχει όμως ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται αν όλα αυτά πέσουν σε λάθος χέρια... Για αυτό αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω. Χτες είδη τα έσβησα όλα, μέχρι και το chrome που είχα εγκατεστημένο, διέγραψα κωδικούς, προγράμματα που είχα κατεβάσει κτλ Τελικά τι να κάνω ; Φορμάτ ή μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που καθαρίζει τον σκληρό χωρίς να είναι δυνατή η ανάκτηση αρχείων ;
deesnider Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Νομίζω ότι είναι αρκετά αποτελεσματική και η λειτουργία «drive wiper» του Ccleaner. Έχει τέσσερα levels (1, 3, 7 και 35 overwrites). Όσο πιο πολλά επιλέξεις, τόσο πιο δύσκολη θεωρητικά καθίσταται η ανάκτηση. Τώρα άμα ο άλλος είναι αποφασισμένος, δεν ξέρω τι πιθανότητες έχει να «τραβήξει» κάτι από το δίσκο...
TheELF Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Νομίζω ότι είναι αρκετά αποτελεσματική και η λειτουργία «drive wiper» του Ccleaner. Ναι είναι αλλά δουλεύει μόνο στον ελεύθερο χώρο του δίσκου,πρέπει να είσαι σίγουρος δηλαδή ότι έσβησες τα πάντα πρώτα. Πολύ ποιο αποτελεσματικό είναι το boot and nuke που αφού όμως δεν υπάρχει cd μπορεί να το τρέξει και από το Hiren’s BootCD(δες στο μενού της σελίδας το usb booting). Αφού τον καθαρίσεις μπορείς να κάνεις μετά εγκατάσταση από usb όπως τα περιγράφει εδώ. http://www.insomnia.gr/wiki/_/windows/windows-xp-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-usb-r75 1
thomasg24 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Εγώ προσωπικά πιστεύω η καλύτερη λύση αν θες να πουλήσεις pc που είχες απόρρητα έγγραφα προσωπικά η επαγγελματικά και να έχεις την συνείδησή σου ήσυχη είναι να βάλεις ένα καινούριο δίσκο μέσα και να κάνεις τον παλιό εξωτερικό βάζοντάς τον σε θήκη.
lexmark Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Εγώ προσωπικά πιστεύω η καλύτερη λύση αν θες να πουλήσεις pc που είχες απόρρητα έγγραφα προσωπικά η επαγγελματικά και να έχεις την συνείδησή σου ήσυχη είναι να βάλεις ένα καινούριο δίσκο μέσα και να κάνεις τον παλιό εξωτερικό βάζοντάς τον σε θήκη. Καλά, αν είναι να φτάσει σε τόσο paranoid κατάσταση, ας κάνει κρυπτογραφήση πρώτα τα δεδομένα με ένα προγραμματάκι σαν το true crypt και μετά να περάσει με το boot and nuke, που λέει και ο ΤheELF παραπάνω, τον δίσκο του από 35 φορές. Περισσότερος χρόνος αλλά του μένουν και τα λεφτά 1
deesnider Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Ναι είναι αλλά δουλεύει μόνο στον ελεύθερο χώρο του δίσκου,πρέπει να είσαι σίγουρος δηλαδή ότι έσβησες τα πάντα πρώτα. Δεν αναφέρομαι στο αν και πόσο αποτελεσματικό είναι, αφού δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά έχει και επιλογή να διαγράψει τα πάντα (και τα υπάρχοντα αρχεία, όχι μόνο τον «κενό» χώρο) :
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα