pmav99 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 @retromaniac Το παιδί είναι 14 χρονών. Σε 10 χρόνια θα έχουν αλλάξει τόσα πολλά πράγματα που δε νομίζω ότι έχει νόημα να τον απασχολεί τρομερά τι θέλει η αγορά σήμερα... Αυτο που χρειάζεται να κάνει είναι να αρχίσει να κάνει κανά project, να διασκεδάσει λίγο (πχ να κάνει κανένα παιχνιδι), να δει αν του αρέσει ο προγραμματισμός, να αποκτήσει λίγη εμπειρία και στην πορεία βλέποντας και κάνοντας.
Timonkaipumpa Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Για σας, Ειμαι 14 χρονών και πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον προγραματισμό. Διάλεξα την python ως πρώτη μου γλώσσα αφου διάβασα αρκετά forums τα οποία την συνέστιναν ως γλώσσα για αρχάριους. Έμαθα τα βασικά απο αυτό το online βιβλίο ( Site: http://learnpythonth...org/''>LPTHW ) και αποφάσισα να συνεχίσω σε κάποια άλλη γλώσσα. Μέχρι τώρα σκεφτόμουν κάτι σαν C, C++ ή Java. Θα μπορούσατε μήπως να μου προτείνετε κάποια γλώσσα κατάληλή και game programming; Όπως σου είπαν και οι άλλοι... δεν "έμαθες" την γλώσσα. Αυτό που φαντάζομαι εγώ ότι έγινε, και όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι, είναι ότι ασχολήθηκες, έμαθες την σύνταξη αλλά επειδή δεν είχες κάπου να την εφαρμόσεις έμεινες σε αυτό και θεωρείς ότι "έμαθες". Οπότε, εάν θες να ασχοληθείς με Η/Υ, σκέψου πραγματάκια που θα κάνανε την ζωή της οικογένειάς σου πιο εύκολη. Π.χ., ένα σύστημα με κουμπί που να μετράει πόσες ώρες μένει το ψυγείο ανοικτό στην διάρκεια της ημέρας. Ένα σύστημα που να ανοίγεις τα φώτα από κάποιο κεντρικό panel. Ένα οικογενειακό server και οικογενειακό email. Εκεί και θα μάθεις άλλες γλώσσες και θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις κάτι ενδιαφέρον, θα προσφέρεις αλλά και θα αποκτήσεις πολύτιμες γνώσεις.
Retromaniac Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 @migf Όντως. Είχα στο νου μου android και windows mobile. @pmav Εννοείτε ότι θα ξεκινήσει από αυτό που θέλει η αγορά και ας είναι 14. Δηλαδή προτείνεις να ξεκινήσει με κάτι ξεπερασμένο; Αυτό και αν δεν έχει νόημα. Θα ξεκινήσει με τις σημερινές τεχνολογίες κατευθείαν, και από εκεί και πέρα μεγαλώνοντας θα ακολουθεί πολύ πιο εύκολα τις εξελίξεις... Όσοι βλέπουν το προγραμματισμό με πιο "ρομαντική" οπτική (όπως και εγώ) μένουν συνήθως εκτός εξελίξεων. Το παιδί πρέπει να ξεκινήσει με αυτά που σήμερα αποτελούν εργαλεία στην αγορά και από εκεί και πέρα να ακολουθήσει τις εξελίξεις. Αυτά που του έγραψα να μάθει αν τα πάρει με την σειρά δεν θα συναντήσει καμιά δυσκολία. @Iceblade Όσον αφορά το eclipse το συνιστώ και εγώ για java και όχι για c# και αυτό αφού γίνει πιο προχωρημένος και μάθει όλα αυτά που του είπα. Για video games συνιστώ visual studio 10 + XNA + c#. Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις video games και να ασχοληθείς με την ουσία του και όχι με τεχνικές λεπτομέρειες και αυτόματα γίνεται port σε pc, xbox και windows phone. Η python χρησιμοποείται στα video games για πολύ εξειδικευμένους σκοπούς. http://www.amazon.co...KX0DER&v=glance
iceblade Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Για σας, Ειμαι 14 χρονών και πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον προγραματισμό. Διάλεξα την python ως πρώτη μου γλώσσα αφου διάβασα αρκετά forums τα οποία την συνέστιναν ως γλώσσα για αρχάριους. Έμαθα τα βασικά απο αυτό το online βιβλίο ( Site: http://learnpythonth...org/''>LPTHW ) και αποφάσισα να συνεχίσω σε κάποια άλλη γλώσσα. Μέχρι τώρα σκεφτόμουν κάτι σαν C, C++ ή Java. Θα μπορούσατε μήπως να μου προτείνετε κάποια γλώσσα κατάληλή και game programming; Βασικά επειδή βλέπω ότι σε ενδιαφέρει να φτιάξεις κάνα παιχνιδάκι, εδώ είσαι, με 2 βιβλία με τα οποία αφ' ενός θα περάσεις καλά αφ' ετέρου θα σε μυήσουν στα ενδότερα της γλώσσας. Να ξέρεις ότι η Python μπορεί να είναι "Language for beginners", αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι "Beginner language". 1
mpardalos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Για όσους λένε πως πρέπει να βάλω λίγους έχω ήδη κα μάλιστα arch Α, και για editor χρησιμοποιώ geany Sent from my iPod touch using Insomnia
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2012 Για όσους λένε πως πρέπει να βάλω λίγους έχω ήδη κα μάλιστα arch Α, και για editor χρησιμοποιώ geany Sent from my iPod touch using Insomnia Ας έχεις και gentoo και να γράφεις κώδικα με vi, emacs ή nano/pico. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Δυστυχώς ή ευτυχώς, στον κλάδο της πληροφορικής δεν έχει σημασία η προσπάθεια ή τι έκανες αλλά εάν αυτό που έκανες δουλεύει. Εάν δουλεύει, μετά έρχεται τι προβλήματα λύνει και αναλόγως πουλάει. Για αυτό άσε τα fancy πράματα με linux και editors και φτιάξε κάτι. Φτιάξε κάτι που να λύνει ένα πρόβλημα. Όσο μικρό και να είναι. Άρχισε από τα της οικογένειάς σου. Μερικά παραδείγματα σου έδωσα παραπάνω. Όσο δεν τα κάνεις αυτά, απλά θα είσαι ένας ακόμα που χρησιμοποιεί linux και τρώει την ώρα του με το να κάνει το conky πιο eye candy.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα