Tomahawk Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Λοιπόν προς το τέλος του Δεκεμβρίου (αλλιώς αρχές Ιανουαρίου) θα πάω για λεϊζερ περισσότερο λόγω στρατού... Αρχίζω το ψάξιμο για κλινική και θα ήθελα να ακούσω προτάσεις και γνώμες! Έκανε η αδελφή μου πρόπερσι το καλοκαίρι στη Κων/πολη (εγώ δε μπόρεσα γιατί δεν είχε σταθεροποιηθεί αν και 21 τότε) οπότε ξέρω τη διαδικασία και δε με αγχώνει ούτε προβληματίζομαι! Όποιος έχει εμπειρία απο κέντρα στην Αθήνα και έχει να προτείνει κάποιο καλό (και ταυτόχρονα οικονομικό) είτε εδώ είτε σε προσωπικό μήνυμα για να μη θεωρηθεί διαφήμιση είναι ελεύθερος!
arxaggelos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Γιατί λόγω στρατού; Μην κάνεις καμιά μ@λ@κία και ανεβάσεις το γιώτα σου.
Tomahawk Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Γιατί λόγω στρατού; Μην κάνεις καμιά μ@λ@κία και ανεβάσεις το γιώτα σου. Ποιος ήρθε;;; Ο λόγος που το κάνω είναι επειδή δεν μπορώ να πάρω τους φακούς και τα γυαλιά τα έχω σιχαθεί... Αν ήθελα (που θέλω αλλα τέλος πάντων) να μη πάω στρατό απλά μετά τις σπουδές θα έφευγα Γερμανία.
arxaggelos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δεν με πιάνεις, δεν έχει να κάνει με το αν θα πας ή δεν θα πας...Αν είσαι τώρα πχ Ι-3 ή Ι-4 και αύριο ξαφνικά γίνεις Ι-1, το μόνο που θα έχεις καταφέρει θα είναι περισσότερο χώσιμο. Μπορεί να έχεις σιχαθεί τα γιαλιά αλλά μέσα στο στρατό ένα τέτοιο "πρόβλημα" μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά. Και μετά την απόλυση με το καλό τα φτιάχνεις. 2
Tomahawk Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δεν με πιάνεις, δεν έχει να κάνει με το αν θα πας ή δεν θα πας...Αν είσαι τώρα πχ Ι-3 ή Ι-4 και αύριο ξαφνικά γίνεις Ι-1, το μόνο που θα έχεις καταφέρει θα είναι περισσότερο χώσιμο. Μπορεί να έχεις σιχαθεί τα γιαλιά αλλά μέσα στο στρατό ένα τέτοιο "πρόβλημα" μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά. Και μετά την απόλυση με το καλό τα φτιάχνεις. Πάλι δε σε πιάνω... Τι σχέση έχουν τα Ι όταν έχω απλά 3-4 βαθμούς μυωπίας; Δεν παίρνω απαλλαγή απο κάτι με λιγη μυωπία νομίζω. Όποιος μπορεί ας απαντήσει on topic!
rikos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Κοιτα να μην κανεις την καινουργια μεθοδο. Να κανεις την "παλια". Πιο δοκιμασμενη και λιγοτερες επιπλοκες. Μεγαλυτερη ταλαιπωρια ομως, για αυτο και η αλλη ειναι πιο εμπορικη και την προτιμουν συνηθως...
Tomahawk Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Κοιτα να μην κανεις την καινουργια μεθοδο. Να κανεις την "παλια". Πιο δοκιμασμενη και λιγοτερες επιπλοκες. Μεγαλυτερη ταλαιπωρια ομως, για αυτο και η αλλη ειναι πιο εμπορικη και την προτιμουν συνηθως... Δε σε πιάνω... Ποια είναι η καινούργια και ποια η παλιά; Υπάρχουν 3-4 τεχνικές και συνήθως σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες του ματιού.
kage Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 -prk=ξυραφι lasik με ξυραφι σαν πρκ ή με femtosecond laser.δηλ δημιουργια flap με femtosecond laser(bladless,all laser lasik...) δηλ.αντικαθιστα το ξυραφι(μικροκερατομο).ο σκοπος που βγηκε ειναι ωστε να εχει λιγοτερες επιπλοκες(π.χ.εκτασία) και περισσοτερες δυνατοτητες-τεχνικες.(wavefront,eyetracker) οι τεχνικες για τα παραπανω λειζερ απ οσο ειχα ψαξει ειναι intralase,smile,relex(τα 2 τελευταια δεν ξερω καν αν τα κανουν στην ελλαδα) -κανε σε τουλ. 2 διαφορετικα κεντρα προεγχειρητικους ελεγχους -ποσο κοστισε στην τουρκια και ποτε -υπαρχουν ποστ στο αντιστοιχο τοπικ του adslgr +myphone ατομα που καναν φτηνα την εγχειρηση 1000-1500
Tomahawk Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Στην Τουρκία κόστισε 1000ε η εγχείρηση και +150ε με όλους τους ελέγχους σε αυτή τη κλινική... http://de.dunyagoz.com/de/index.html Ο τιμοκατάλογος που μου είχαν στείλει (καλοκαίρι 2010): Standart Lasik: 690 Euro Wavefront lasik: 990 Euro Intralasik: 1090 Euro İlasik: 1490 Euro What is included: ü Examinations and Consultation ü Laser Surgery (one of the above) for both eyes ü Post-op first medications ü 2 post-op controls ü 1 post-op control in one of our foreign clinics Βρήκα να νήματα σε myphone/adslgr και θα ρωτήσω κι εκεί!
Tomahawk Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δεν υπάρχει κάποιος με πρόσφατη εμπειρία να μου προτείνει κάποια κλινική;
Toxoman_UK Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Κλινική δεν έχω να προτείνω στην Ελλάδα αλλά έχω κάνει από τα 18 μου.Πάνε 13 χρόνια.Καμία επιπλοκή και μάλιστα μεγάλη επιτυχία.Αυτή τη στιγμή βλέπω καλύτερα από το 70% των ανθρώπων χωρίς μυωπία ή διαθλαστικές διαταραχές σύμφωνα με τον οφθαλμίατρο μου στο UK.
panos2171 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Με 3-4 βαθμούς βγαίνεις Ι2 δηλαδή δε θα σε χώσουν πουθενά οδηγό αλλά σίγουρα δε θα γλιτώσεις και το όπλο, δηλαδή σκοπιά. Αν γενικά είχες σκοπό κάποια στιγμή να κάνεις την εγχείρηση τότε δεν τίθεται θέμα στρατού, αν την κάνεις μόνο για το στρατό, δηλαδή μόνο για το ότι εκεί δε θες γυαλιά τότε νομίζω πως δεν είναι και ο πιο σοβαρός λόγος για να το κάνεις, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα. Όσον αφορά την εγχείρηση με τέτοιους βαθμούς μυωπίας εφαρμόζεται μόνο η PRK αν δεν κάνω λάθος η οποία δεν ξέρω για ποιόν λόγο θεωρείται η καλύτερη. Στο thread που υπάρχει για laser μυωπίας σε αυτό το φόρουμ δύο κοπέλες που κάναν αυτή τη μέθοδο απέτυχε και μείναν με πρόβλημα που δεν διορθώνεται, επιπλέον τα αποτελέσματα έρχονται πολύ αργά, είναι επώδυνη και έχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Εγώ τον Σεπτέμβριο είχα κάνει στη Θεσσαλονίκη την Lasik και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, κόστισε 2500€.
marmagia Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Πριν 3 χρονια εκανα την prk. Κανενα προβλημα βλεπω εξαιρετικα οτι λεπτομερειες θες ρωτα. Βεβαια ειδα καποια κοπελα που ειχε προβλημα δε θυμαμαι αν ηταν εχω η καπου αλλοθ οπου της εδωσαν συγκεκριμενες οδηγιες κ περιορισμους τους οποιους απλα αγνοησε. Δε παει ετσι. Η πορεια μια θεραπειας εξαρταται απο το ποσο θα πειθαρχησει καποιος σε αυτη. Οχι αποκλειστικα φυσικα υπαρχουν κ προβληματα που εχουν αλλη αιτια αλλα σε ενα μεγαλο ποσοστο ισχυει το προηγουμενο Γενικα σαν μεθοδο κ εμενα μου ελεγαν εχει μεγαλη ταλαιπωρια αλλα στη πραγματοκοτητα 2 μερες ειναι που ιαως σε ενοχλησει λιγο κ ως εκει Sent from my iPhone using Insomnia
Tomahawk Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Marmagia όταν μπορείς στείλε μου προσωπικό μήνυμα για το ιατρικό κέντρο που την έκανες και για κόστος κλπ! Με 3-4 βαθμούς βγαίνεις Ι2 δηλαδή δε θα σε χώσουν πουθενά οδηγό αλλά σίγουρα δε θα γλιτώσεις και το όπλο, δηλαδή σκοπιά. Αν γενικά είχες σκοπό κάποια στιγμή να κάνεις την εγχείρηση τότε δεν τίθεται θέμα στρατού, αν την κάνεις μόνο για το στρατό, δηλαδή μόνο για το ότι εκεί δε θες γυαλιά τότε νομίζω πως δεν είναι και ο πιο σοβαρός λόγος για να το κάνεις, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα. Έχω, εδώ και παραπάνω απο χρόνο, συνηθίσει με φακούς επαφής και τα γυαλιά με κουράζουν πλέον! Την εγχείρηση θα την έκανα ούτως ή άλλως οπότε ο στρατός είναι σαν κίνητρο γιατί το είχα παραμελήσει επειδή είχα βολευτεί με τους φακούς τόσο καιρό! Όπως γράφω και στο αρχικό μήνυμα είχα πάει και 2 χρόνια πριν να κάνω αλλα ακόμη δεν είχε σταθεροποιηθεί!
panos2171 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Κατάλαβα. Πάντως να την κάνεις το λιγότερο 1 μήνα πριν μπεις στρατό γιατί θα πρέπει να βάζεις τακτικά σταγόνες και το λογότερο 3 μήνες αν δε θες και εκεί να είσαι με σταγόνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα