Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να καταλάβεις πόσο παραπλανούν τον κόσμο, ο Μαρξ ήταν κατά των δημοσίων υπαλλήλων.

Και κατά των ιδιωτικών όμως :P

Όπως και να'χει, ότι παρεκλίνει από έναν κοινά αποδεκτό ορισμό του κομμουνισμού, πχ:

Ο κομμουνισμός ως πολιτική έννοια συνήθως σχετίζεται με μια μορφή κοινωνίας επικεντρωμένης σε ένα οικονομικό σύστημα το οποίο θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και αποκεντρωμένα, χωρίς αγορά, κράτος ή διακριτές κοινωνικές τάξεις[1][2][3][4]. Συνήθως η κοινωνία αυτή θεωρείται αχρήματη, υπάρχουν ωστόσο και εναλλακτικές, παραπλήσιες αντιλήψεις οι οποίες διατηρούν την έννοια του χρήματος και μιλούν για ισότητα μισθών

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

είναι εξίσου παραπλανητικό και πρέπει να λαμβάνεται ως αστείο, λαϊκισμός ή καθαρή παραπλάνηση.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"Ακόμη και να θέλαμε να βγούμε δε θα μας αφήνανε."

Πίστεψέ με, πάρτυ ολονύκτιο θα κάνανε. Άλλο που δεν θέλουνε να μας ξεφορτωθούνε απ' την καμπούρα τους.

Εξ' ου και όλες οι δηλώσεις διαφόρων Ολλανδών, Αυστριακών και λοιπών "συμμάχων" που μας λένε να φύγουμε μόνοι μας.

Λες να το λένε για το καλό μας γιατί μας αγάπησαν ξαφνικά και μας λυπούνται;

Τεράστια χάρη θα τους κάναμε.

Δημοσ.

"Ακόμη και να θέλαμε να βγούμε δε θα μας αφήνανε."

Πίστεψέ με, πάρτυ ολονύκτιο θα κάνανε. Άλλο που δεν θέλουνε να μας ξεφορτωθούνε απ' την καμπούρα τους.

Εξ' ου και όλες οι δηλώσεις διαφόρων Ολλανδών, Αυστριακών και λοιπών "συμμάχων" που μας λένε να φύγουμε μόνοι μας.

Λες να το λένε για το καλό μας γιατί μας αγάπησαν ξαφνικά και μας λυπούνται;

Τεράστια χάρη θα τους κάναμε.

Sure!

Όλοι αυτοί οι γίγαντες της οικονομίας δε μπορούν να μας διώξουν ενώ θέλουν..Πες το σε κάνα παιδάκι,μπορεί να το πιστέψει. :-D

Αφού το πιστεύεις μπορείς να μου εξηγήσεις και προς τι ο πανικός των γερμανων όταν παραλίγο να βγει ο τσίπρας(= έξοδος απο ευρώ);

Γιατί δεν τον βοηθήσανε να βγει να μας πετάξουν απο το ευρώ με άνεση;

:shifty: :X :shifty:

• Like 1
Δημοσ.

Προς τι οι τόσες δηλώσεις παραδοσιακών "φίλων" της Ελλάδος τότε; Για το καλό μας, μας λένε να φύγουμε μόνοι μας;

Για ποιόν "πανικό" μιλάς;;; Κλασσική νοοτροπία ανθρώπου που νομίζει ότι η βραχώδης κόχη των Βαλκανίων είναι το κέντρο του κόσμου.

Δημοσ.

Προς τι οι τόσες δηλώσεις παραδοσιακών "φίλων" της Ελλάδος τότε; Για το καλό μας, μας λένε να φύγουμε μόνοι μας;

Για ποιόν "πανικό" μιλάς;;; Κλασσική νοοτροπία ανθρώπου που νομίζει ότι η βραχώδης κόχη των Βαλκανίων είναι το κέντρο του κόσμου.

Οι δηλώσεις είναι για να κρατάνε το ευρώ εκεί που πρέπει και για το λαικισμό στις χώρες τους..

Οι πράξεις μετράνε,όχι οι δηλώσεις.

Γιατί δε βοηθήσανε τον cheeprah να κερδίσει θα μου εξηγήσεις;Δε μπορούσανε; Μόνο αυτό πες μου..

Δημοσ.

"Βοηθήσανε, μπορούσανε", πως ακριβώς δηλαδή;

Απο θεωρίες συνομωσίας όπου κάποιοι "άλλοι" ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις σκίζουμε, και είναι 1ης τάξεως άλλοθι για να αποποιηθούμε κάθε ευθύνη για το χάλι που ζούμε, για το οποίο εμείς φταίμε και κανένας άλλος.

Αυτό που λέω μπορείς να το εκλάβεις και ως αυτοκριτική.

Δημοσ.

"Βοηθήσανε, μπορούσανε", πως ακριβώς δηλαδή;

Απο θεωρίες συνομωσίας όπου κάποιοι "άλλοι" ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις σκίζουμε, και είναι 1ης τάξεως άλλοθι για να αποποιηθούμε κάθε ευθύνη για το χάλι που ζούμε, για το οποίο εμείς φταίμε και κανένας άλλος.

Αυτό που λέω μπορείς να το εκλάβεις και ως αυτοκριτική.

Αφού πιστεύεις οτι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να επηρεαστεί με τον ένα ή άλλο τρόπο η άποψη σου είναι σεβαστή,αν και κατα τη γνώμη μου είναι εντελώς αφελής.

Για το οτι φταίμε αποκλειστικά εμείς για την κατάσταση συμφωνώ 100%.

Ως το 2010 όμως.Τα τεράστια λάθη που γίνανε απο τη στιγμή που μπλέχτηκε το ΔΝΤ ήταν σε μεγάλο βαθμό ευθήνη της Τρόικας..

Η χώρα είναι πλέον σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ'ότι ήταν το 2010.

Δημοσ.

Ο τσακωμός μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ είναι σε ποιόν θα μείνει τελικά ο "μουτζούρης".

Έχεις ένα δίκιο στο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να επηρεαστεί σ' ένα βαθμό απ' τα ΜΜΕ και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αλλά δεν θεωρώ ότι οι όποιοι "ξένοι" μπορούν να καθορίσουν ή να "απαγορεύσουν" στο ποιός θα είναι ο ένοικος στο Μαξίμου.

Απο εκεί και πέρα βέβαια, όποιος και να βγει, αυτά που μπορεί να κάνει είναι δυστυχώς, εκεί που καταντήσαμε, πολύ λίγα.

Απο μεγάλα λόγια έχουμε χορτάσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Η εμπειρία άλλα λέει.

Δημοσ.

Cossutius : Δυστυχώς εάν ήταν σχήμα λόγου θα ήταν καλά, αλλά πιστεύω η συναναστροφή σου με Έλληνες να θλίβει και εσένα.

Η συναναστροφή μου με Ελληνες με κάνει να χαίρομαι.

Στον αντίποδα, η συναναστροφή μου με κακομαθημένους ξερόλες Ελληνες με θλίβει ιδιαίτερα. Ευτυχώς μια μικρή μειοψηφια είναι, η οποία δυστηχώς, κυβερνάει αυτό το τοπο..

Δημοσ.

Είναι φανερό οτι ο καπιταλισμός ρημαζει στην Ελλάδα με ταχύτατους ρυθμούς.

Μάλλον εκεί βασίζονται όταν λένε οτι θα επιστρέψουμε σε ανάπτυξη.Θα είναι δηλαδή τόσο μεγάλη η παρακμή που δε θα μπορεί εκ των πραγμάτων να υπάρξει άλλη ύφεση.

Θα έχουν πέσει όλα(ενοίκια,μισθοί) τόσο πολύ που θα είναι εύκολο να στήσεις μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Το θέμα είναι οτι οι πολίτες θα στριμωχτούμε πολύ περισσότερο απ'ότι σήμερα.Αν η κρίση ήταν τούνελ ακόμη είμαστε στην αρχή του τούνελ και μπορούμε και βλέπουμε την είσοδο που φέγγει με το φως το παλιών μεγαλείων.

Ακολουθούν πολλά σκοτεινά χιλιόμετρα μπροστά μας μέχρι να αρχίσει να φαίνεται η έξοδος..

Βασικά δεν παίζει αυτό.. σε μια κατεστραμμένη οικονομία , δεν μπορεί να αναπτυχθεί εσωτερική αγορά..

Μόνο επιχειρήσεις σε εξωστρέφεια μπορούν να παίξουν..

Το θέμα είναι ότι η θεωρία της παγκόσμιας ελεύθερης αγοράς έχει αποτύχει παταγωδώς...

Τύφλα να'χει ο Μαρξ :P

Πάντως για τις εταιρίες και το άρθρο 99, και το e-shop είναι σε τέτοια κατάσταση, αλλά έχω ψωνίσει κάμποσες φορές μέχρι και πρόσφατα.

Νομίζω το eshop είναι και το μόνο που μπήκε στο 99 κι έχει ελπίδες να τη γλυτώσει.. Άντε και καμιά sato ή neoset..

Όλοι οι υπόλοιποι είναι για να τη γλυτώσουν για λίγο, να κάνουν την καβάντζα τους και να εξαφανιστούν.

Δημοσ.

Η υπόθεση μου θυμίζει τον ψεύτη τον βοσκό.

Τη στιγμη που μεγαθήρια οπως τα ΙΚΕΑ κάνουν μειώσεις σε ήδη χαμηλούς μισθούς, νομίζω πως κάποιοι προσπαθουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς όφελός τους.

Δημοσ.

Ο τσακωμός μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ είναι σε ποιόν θα μείνει τελικά ο "μουτζούρης".

Έχεις ένα δίκιο στο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να επηρεαστεί σ' ένα βαθμό απ' τα ΜΜΕ και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αλλά δεν θεωρώ ότι οι όποιοι "ξένοι" μπορούν να καθορίσουν ή να "απαγορεύσουν" στο ποιός θα είναι ο ένοικος στο Μαξίμου.

Απο εκεί και πέρα βέβαια, όποιος και να βγει, αυτά που μπορεί να κάνει είναι δυστυχώς, εκεί που καταντήσαμε, πολύ λίγα.

Απο μεγάλα λόγια έχουμε χορτάσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Η εμπειρία άλλα λέει.

Εδώ να σε διορθώσω λίγο. Ο ΓΑΠ με παρέμβαση των ξένων παραιτήθηκε. Όταν έγινε, ήθελα να βγω έξω στο μπαλκόνι, να σκίσω τα ρούχα μου και να τσιρίζω μέχρι το πρωί. Όσο και αν δεν τον πήγαινα μία, και παρακαλούσα κάθε μέρα να στραβοπατήσει να φάει το κεφάλι του στο δόξα πατρί, ήταν πρωθυπουργός εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό και ΜΟΝΟ ο ελληνικός λαός είχε δικαίωμα να τον ρίξει και να τον αναγκάσει σε παραίτηση.

Αντίθετα, τον ανάγκασαν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, μετά από την γνωστή του παγκόσμια γκάφα (μια από τις πολλές, αλλά αυτή ήταν η σοβαρότερη) που απείλησε την παγκόσμια οικονομία και έκανε κάποιους ζάμπλουτους.

Δημοσ.

Η υπόθεση μου θυμίζει τον ψεύτη τον βοσκό.

Τη στιγμη που μεγαθήρια οπως τα ΙΚΕΑ κάνουν μειώσεις σε ήδη χαμηλούς μισθούς, νομίζω πως κάποιοι προσπαθουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς όφελός τους.

Τι μισθους ακριβως εχουν στο ΙΚΕΑ;

Δημοσ.

googlare

http://www.tovima.gr...cle/?aid=484826

http://gr.news.yahoo...8--finance.html αυτο το παμε οπου μπλεκεται πουτανα τα κανει...

«Ζητάνε από τους εργαζομένους μείωση μισθών της τάξης του 11% και απεμπλοκή της εταιρείας από τις συλλογικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας, με ένταξη των υπαλλήλων στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Έτσι η διοίκηση έχει την ευχέρεια να μειώνει τους μισθούς μέχρι το επίπεδο της ΕΣΣΕ. Δηλαδή 586 μεικτά για τους άνω των 25 ετών, και 511 μεικτά για τους κάτω από 25

υ.γ. δεν ηξερα οτι ηταν κατι σε στυλ franchize το ικεα.στην ελλαδα τα χει ο φουρλης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...