Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

googlare

http://www.tovima.gr...cle/?aid=484826

http://gr.news.yahoo...8--finance.html αυτο το παμε οπου μπλεκεται πουτανα τα κανει...

«Ζητάνε από τους εργαζομένους μείωση μισθών της τάξης του 11% και απεμπλοκή της εταιρείας από τις συλλογικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας, με ένταξη των υπαλλήλων στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Έτσι η διοίκηση έχει την ευχέρεια να μειώνει τους μισθούς μέχρι το επίπεδο της ΕΣΣΕ. Δηλαδή 586 μεικτά για τους άνω των 25 ετών, και 511 μεικτά για τους κάτω από 25

υ.γ. δεν ηξερα οτι ηταν κατι σε στυλ franchize το ικεα.στην ελλαδα τα χει ο φουρλης

Μωρε επειδη γουγλαρα και μπερδευομαι, απο τη μια οι μεν λενε οτι μειωνονται στα 586 και 511 μεικτα (που ειναι η εγσσε), απο την αλλοι οι δε, λενε οτι κρατανε τους μισθους στο +30% τηε εγσσε και δεν αλλαζουν πολιτικη οσον αφορα τους κατω των 25 ετων...

Ειδικότερα αναφέρει η διοίκηση της Housemarket AE μεριμνήσαμε ώστε na δώσουμε κατώτατο μισθό για νέες προσλήψεις, 30% πάνω από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση, να μη γίνουν διαφοροποιήσεις στην αμοιβή των νέων κάτω των 25 ετών, να δοθεί στους χαμηλόμισθους για κάθε 5ετία εργασιακής εμπειρίας στην ειδικότητα τους διορθωτική αύξηση 5%, να μην επηρεαστούν όσες και όσοι θα συνταξιοδοτηθούν στα επόμενα 2 έτη, να μην επηρεαστούν όσοι είχαν μείωση μισθού τον Φεβρουάριο του 2012, να μην μειωθεί το Δώρο Χριστουγέννων για το 2012, να διατηρηθούν όλα τα κοινωνικά βοηθήματα (επιδόματα μετακίνησης, φαγητού κλπ)».

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι εταιρίες που φύγανε από την Ελλάδα είναι άπειρες, καθώς εκτός από τις μεγάλες που αναφέρετε, υπάρχουν ένα σωρό μικρότερες που καθημερινά την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

Βέβαια, αν θέλετε τη γνώμη μου, στο καλό να πάνε και η παναγιά μαζί τους. Εγώ προσωπικά είμαι κατά των ξένων επενδύσεων (ίσως να μαι και ο μόνος σε όλη την Ελλάδα) για τον εξής απλό λόγο. Δεν ξέρω καμία χώρα στον κόσμο στην οποία να ευημερεί ο λαός αποκλειστικά από τις ξένες επενδύσεις. Αντιθέτως τέτοιου είδους χώρες έχουν πολύ χαμηλά μεροκάματα και ο κόσμος πεινάει. Οι χώρες που ευημερούν στηρίζονται στη δική τους βιομηχανία και παράγουν μόνες τους τα προιόντα τους(πχ Γερμανία. Αγγλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, κλπ).

Γι αυτό και πιστεύω πως πρώτα πρέπει να αναπτύξουμε μόνοι μας αυτό που έχουμε ως μεγάλο πλεονέκτημα, την γεωργία και τον τουρισμό. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές και μάλιστα ακριβές.

ΥΓ Στο θέμα σχετικά με το αν επηρέασαν οι ξένες δυνάμεις το αποτέλεσμα των εκλογών, θα θυμίσω πρωτοσέλιδα γερμανικών εφημερίδων, δηλώσεις Σόιμπλε, Λαγκαρντ και πάει λέγοντας, που έπαιρναν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Σαμαρά και σε κάποιες φάσεις αγγίζανε τον ωμό εκβιασμό.

Προφανώς δεν το κάνανε γιατί καίγονταν για το καλό το δικό μου και το δικό σας. Και σας βεβαιώνω ότι υπήρχαν πάρα πολύ άνθρωποι που μάσησαν από αυτές τις δηλώσεις...

Δημοσ.

Οι εταιρίες που φύγανε από την Ελλάδα είναι άπειρες, καθώς εκτός από τις μεγάλες που αναφέρετε, υπάρχουν ένα σωρό μικρότερες που καθημερινά την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

Βέβαια, αν θέλετε τη γνώμη μου, στο καλό να πάνε και η παναγιά μαζί τους. Εγώ προσωπικά είμαι κατά των ξένων επενδύσεων (ίσως να μαι και ο μόνος σε όλη την Ελλάδα) για τον εξής απλό λόγο. Δεν ξέρω καμία χώρα στον κόσμο στην οποία να ευημερεί ο λαός αποκλειστικά από τις ξένες επενδύσεις. Αντιθέτως τέτοιου είδους χώρες έχουν πολύ χαμηλά μεροκάματα και ο κόσμος πεινάει. Οι χώρες που ευημερούν στηρίζονται στη δική τους βιομηχανία και παράγουν μόνες τους τα προιόντα τους(πχ Γερμανία. Αγγλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, κλπ).

Γι αυτό και πιστεύω πως πρώτα πρέπει να αναπτύξουμε μόνοι μας αυτό που έχουμε ως μεγάλο πλεονέκτημα, την γεωργία και τον τουρισμό. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές και μάλιστα ακριβές.

ΥΓ Στο θέμα σχετικά με το αν επηρέασαν οι ξένες δυνάμεις το αποτέλεσμα των εκλογών, θα θυμίσω πρωτοσέλιδα γερμανικών εφημερίδων, δηλώσεις Σόιμπλε, Λαγκαρντ και πάει λέγοντας, που έπαιρναν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Σαμαρά και σε κάποιες φάσεις αγγίζανε τον ωμό εκβιασμό.

Προφανώς δεν το κάνανε γιατί καίγονταν για το καλό το δικό μου και το δικό σας. Και σας βεβαιώνω ότι υπήρχαν πάρα πολύ άνθρωποι που μάσησαν από αυτές τις δηλώσεις...

Αφου με ξενες επενδυσεις δεν ευημερει καμμια χωρα δεν μας λες και καποια χωρα που ευημερει στηριζομενη στην γεωργια και τον τουρισμο?

Υ.Γ Σε περιπτωση που δεν το γνωριζεις η χωρα στην οποια κατοικεις ειναι ημιορεινη αυτοματα αυτο σε αποκλειει απο την γεωργια μεγαλης κλιμακας .Επισης οι χωρες που αναφερες στηριζονται σε συνδυασμο ξενων επενδυσεων και δικης τους βιομηχανιας αλλα τι τις εφερες ως παραδειγμα δεν καταλαβαινω.Δεν εχουν καμια σχεση με την δικη μας ουτε και ποτε θα εχουμε δυστυχως.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω καμία χώρα που να στηρίζεται αποκλειστικά σε γεωργία και τουρισμό, αλλά ξέρω πολλές που στηρίζουν ένα μεγάλο μέρος τους σε αυτά. Και φυσικά δεν μίλησα για τεράστια γεωργική παραγωγή, αλλά για ποιοτική γεωργική παραγωγή, η οποία μπορεί να πουληθεί ακριβά.

Τώρα άν έχεις κάποια άλλη ιδέα για το τι μπορούμε να παράγουμε ως χώρα και να στηριχθούμε εκεί με χαρά θα την ακούσω.

Δημοσ.

googlare

http://www.tovima.gr...cle/?aid=484826

http://gr.news.yahoo...8--finance.html αυτο το παμε οπου μπλεκεται πουτανα τα κανει...

«Ζητάνε από τους εργαζομένους μείωση μισθών της τάξης του 11% και απεμπλοκή της εταιρείας από τις συλλογικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας, με ένταξη των υπαλλήλων στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Έτσι η διοίκηση έχει την ευχέρεια να μειώνει τους μισθούς μέχρι το επίπεδο της ΕΣΣΕ. Δηλαδή 586 μεικτά για τους άνω των 25 ετών, και 511 μεικτά για τους κάτω από 25

υ.γ. δεν ηξερα οτι ηταν κατι σε στυλ franchize το ικεα.στην ελλαδα τα χει ο φουρλης

Εμένα που είχα ατομική στα 751 μεικτά ( κλάδος τηλεπικοινωνιών ) δεν μπορούσαν να μου κάνουν μείωση στα 586 μεικτά , έπρεπε να " παραιτηθώ " και να γυρίσω με ΕΓΣΕΕ , επιβεβαιωμένο από τους λογιστές της εταιρείας ( υποτίθεται ότι θα έπρεπε να πειθαρχήσω, να " παραιτηθώ" και να παρακαλέσω να ξαναπάρουν εμένα με ΕΓΣΕΕ των 586 μεικτά και όχι να φέρουν άλλο εργαζόμενο ).

Αν η ατομική προβλέπει αποδοχές ανώτερες της ΕΓΣΕΕ δεν ξέρω άλλο τρόπο που θα μπορούσαν να πάνε τις αποδοχές στα 586 μεικτά.

Δημοσ.

Τι μισθους ακριβως εχουν στο ΙΚΕΑ;

Ξεκινάνε από τον βασικό...

Ανάλογα με τη προϋπηρεσία ανεβαίνει. Το νόμιμο δηλαδή.

Τα μεγαλοστελέχη βέβαια, χτυπαγαν πολύ υψηλούς μισθούς αλλά αυτό δεν αφορουσε τους κλασικούς εργαζόμενους που βλέπεις στο κατάστημα.

Εγω τυχαίνει να γνωρίζω κάποιον που εργάζεται στην αποθήκη, πτυχιούχος ΤΕΙ και παίρνει 810 καθαρά.

Δημοσ.

Χωρις εργαλεια; Δεν γινεται.

Δημοσ.

Τα προϊόντα μας είναι ήδη πολύ ακριβά. Γι' αυτό και δεν έχουμε εξαγωγικές επιτυχίες.

Τα προιόντας μας ειναι πάμφθηνα στη πρωτογενή παραγωγή.

Οι μεσάζοντες τα τριπλασιάζουν.

Αν δεις πόσο αγοράζει ένα πορτοκάλι ο μεσάζον και πόσο πάει στο σουπερ μάρκετ θα πάθεις εγκεφαλικό.

Χρονια τώρα, γκαρίζουμε ωστε να γίνεται σωστός έλεγχος αλλά ξέρεις που τον έχουν γραμμένο τον κόσμο.

Οι περισσότεροι που βγάζουν γερά λεφτά, είναι όσοι έχουν βρει τον τρόπο να πηγαίνει το προιόν τους στο καλάθι της νοικοκυράς χωρις μεσάζοντα, ή όσοι συνεργάζονται με σοβαρές εταιρείες που αγοράζουν σε καλή τιμή και πουλάνε εκεί που πρέπει.

Αν ειναι δυνατόν να αγοράζει ο άλλος το πορτοκάλι 8 λεπτά το κιλό και να φτάνει στο σουπερ μαρκετ στα 40. Ελεος δηλαδη.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά οφείλεται και στο ότι οι αγρότες δεν πληρώνουν φόρο. Πάει ο έμπορος που του αγοράζει το προϊόν 8 λεπτά και του λέει: "να βάλουμε 20;" ο άλλος ναι θα πει. Νομίζει, ότι δεν τον αφορά. Έτσι ο έμπορος παρουσιάζει εικονικά τιμολόγια και πουλάει με καπέλο χωρίς κανένας να μπορεί να τον ελέγξει. Για πες στους αγρότες όμως (οι οποίοι ήδη κλαίγονται) , ότι για να περιοριστεί η αισχροκέρδια θα πρέπει και αυτοί να φορολογούνται, να δούμε τι θα σου πουν.

Δημοσ.

Αν δεις πόσο αγοράζει ένα πορτοκάλι ο μεσάζον και πόσο πάει στο σουπερ μάρκετ θα πάθεις εγκεφαλικό.

Χρονια τώρα, γκαρίζουμε ωστε να γίνεται σωστός έλεγχος αλλά ξέρεις που τον έχουν γραμμένο τον κόσμο.

Οι περισσότεροι που βγάζουν γερά λεφτά, είναι όσοι έχουν βρει τον τρόπο να πηγαίνει το προιόν τους στο καλάθι της νοικοκυράς χωρις μεσάζοντα, ή όσοι συνεργάζονται με σοβαρές εταιρείες που αγοράζουν σε καλή τιμή και πουλάνε εκεί που πρέπει.

Αν ειναι δυνατόν να αγοράζει ο άλλος το πορτοκάλι 8 λεπτά το κιλό και να φτάνει στο σουπερ μαρκετ στα 40. Ελεος δηλαδη.

η ντοματα στην γαλλια κανει 7 λεπτα απο τον παραγωγο

ενω στην ελλαδα 15 λεπτα...

παραδειγματα τετοια?

muy

Δημοσ.

Ξεκινάνε από τον βασικό...

Ανάλογα με τη προϋπηρεσία ανεβαίνει. Το νόμιμο δηλαδή.

Τα μεγαλοστελέχη βέβαια, χτυπαγαν πολύ υψηλούς μισθούς αλλά αυτό δεν αφορουσε τους κλασικούς εργαζόμενους που βλέπεις στο κατάστημα.

Εγω τυχαίνει να γνωρίζω κάποιον που εργάζεται στην αποθήκη, πτυχιούχος ΤΕΙ και παίρνει 810 καθαρά.

Ναι, κατι πιο συγκεκριμενο; Ηδη εβαλα καποια νουμερα στην προηγουμενη σελιδα, και παλι δε βγαζω ακρη.

Σιγουρα καποιοι θα ξεκινανε με το βασικο, αλλα μεχρι τωρα ποιος ηταν ο προηγουμενος βασικος; Ποσο κατεβηκε; Τι αλλο χασανε; Αυτα ρωταω, γιατι αλλα διαβαζω απο τα συνδικατα, αλλα απο την εταιρια.

Οτι ελεγχος και να γινει, κατι παρανομο δε γινεται. Αν εγω σου παρω το πορτοκαλι 8 λεπτα, μπορω μετα να το πουλησω 15 ευρω, γουστο μου και καπελο μου.

Το προβλημα ειναι αλλου, ειναι στο λαθος τροπο συστασης των συνεταιριστικων προσπαθειων που 99% καταληγουν σε φιασκο με τεραστιες απωλειες και οικονομικες τρυπες. Εκει πρεπει να δεις τι παει λαθος, γιατι χωρις συνεταιρισμο δεν μπορεις να βγεις στην αγορα, ουτε να πουλησεις ευκολα ουτε να πιασεις τιμη.

• Like 2
Δημοσ.

η ντοματα στην γαλλια κανει 7 λεπτα απο τον παραγωγο

ενω στην ελλαδα 15 λεπτα...

παραδειγματα τετοια?

muy

Η βιολογική ντομάτα κάνει 15 λεπτά .

Στην Γαλλία κάνει 19 :-)

Αυτές ειναι οι τιμές.

Σιγουρα καποιοι θα ξεκινανε με το βασικο, αλλα μεχρι τωρα ποιος ηταν ο προηγουμενος βασικος; Ποσο κατεβηκε; Τι αλλο χασανε; Αυτα ρωταω, γιατι αλλα διαβαζω απο τα συνδικατα, αλλα απο την εταιρια.

Ο βασικός μισθός ειναι 586 ευρω αυτή τη στιγμή.

Ο μ.ο. των υπαλλήλων μιας τέτοιας εταιρείας παίρνει από 600 εώς 900-1000 ευρώ το πολύ.

Απο εκεί και πάνω υπάρχει μια μειοψηφία που τα ποσά είναι μεγάλα όπως σε πολλές ιδιωτικές εταιρείες.

Αν ο μέσος όρος των εργαζόμενων σου λοιπόν, παίρνει 800 ευρώ στη καλύτερη (μη ξεχνάς πως δε χρειάζεται πτυχίο ΑΕΙ για να εργαστεί κάποιος ως υπάλληλος σε τέτοια επιχείριση), τότε μπορεις να υπολογισεις πόσο τους ριχνει μια μείωση 10% περιπου.

Η ουσία ειναι πως αποφάσισε μειώσεις μια εταιρεία με ουασιαστικο πλέον μονοπώλιο.

Τι πιστευες? Οτι οι υπάλληλοι των ΙΚΕΑ ειναι golden boys?? Τα ίδια σκατά με τους περισσότερους του ιδ.τομέα έπαιρναν οι άνθρωποι.

Οτι ελεγχος και να γινει, κατι παρανομο δε γινεται. Αν εγω σου παρω το πορτοκαλι 8 λεπτα, μπορω μετα να το πουλησω 15 ευρω, γουστο μου και καπελο μου.

Λάθος. Γιαυτο τα κράτη μπορούν και επιβάλλουν τις ανώτατες τιμές. Για να μην υπάρχει κερδοσκοπία τέτοιου είδους. Ομως το δικό μας κράτος, όταν τολμησε κάποτε να τα κάνει αυτά, πεταγόντουσαν οι "λεφτα υπάρχουν" και έκαναν διαδηλώσεις μαζί με τους μεσάζοντες....

Θυμάσαι το 2005 που πήγαν κάποιοι να σπάσουν τα καρτέλ και να επιβάλλουν ανώτετες τιμές σε αγροτικά προιόντα, ωστε να ελεγχθεί η αγορά? Που προσπάθησαν να το κάνουν και με το πετρέλαιο?

Το προβλημα ειναι αλλου, ειναι στο λαθος τροπο συστασης των συνεταιριστικων προσπαθειων που 99% καταληγουν σε φιασκο με τεραστιες απωλειες και οικονομικες τρυπες. Εκει πρεπει να δεις τι παει λαθος, γιατι χωρις συνεταιρισμο δεν μπορεις να βγεις στην αγορα, ουτε να πουλησεις ευκολα ουτε να πιασεις τιμη.

Αλλη πονεμενη ιστορία αυτή με τους συναιτερισμούς. Διαφορετικό θέμα ομως αυτό, που σαφως επιρέαζει αρνητικά.

Δημοσ.

Η βιολογική ντομάτα κάνει 15 λεπτά .

Στην Γαλλία κάνει 19 :-)

Αυτές ειναι οι τιμές.

Ο βασικός μισθός ειναι 586 ευρω αυτή τη στιγμή.

Ο μ.ο. των υπαλλήλων μιας τέτοιας εταιρείας παίρνει από 600 εώς 900-1000 ευρώ το πολύ.

Απο εκεί και πάνω υπάρχει μια μειοψηφία που τα ποσά είναι μεγάλα όπως σε πολλές ιδιωτικές εταιρείες.

Αν ο μέσος όρος των εργαζόμενων σου λοιπόν, παίρνει 800 ευρώ στη καλύτερη (μη ξεχνάς πως δε χρειάζεται πτυχίο ΑΕΙ για να εργαστεί κάποιος ως υπάλληλος σε τέτοια επιχείριση), τότε μπορεις να υπολογισεις πόσο τους ριχνει μια μείωση 10% περιπου.

Η ουσία ειναι πως αποφάσισε μειώσεις μια εταιρεία με ουασιαστικο πλέον μονοπώλιο.

Τι πιστευες? Οτι οι υπάλληλοι των ΙΚΕΑ ειναι golden boys?? Τα ίδια σκατά με τους περισσότερους του ιδ.τομέα έπαιρναν οι άνθρωποι.

Λάθος. Γιαυτο τα κράτη μπορούν και επιβάλλουν τις ανώτατες τιμές. Για να μην υπάρχει κερδοσκοπία τέτοιου είδους. Ομως το δικό μας κράτος, όταν τολμησε κάποτε να τα κάνει αυτά, πεταγόντουσαν οι "λεφτα υπάρχουν" και έκαναν διαδηλώσεις μαζί με τους μεσάζοντες....

Θυμάσαι το 2005 που πήγαν κάποιοι να σπάσουν τα καρτέλ και να επιβάλλουν ανώτετες τιμές σε αγροτικά προιόντα, ωστε να ελεγχθεί η αγορά? Που προσπάθησαν να το κάνουν και με το πετρέλαιο?

Αλλη πονεμενη ιστορία αυτή με τους συναιτερισμούς. Διαφορετικό θέμα ομως αυτό, που σαφως επιρέαζει αρνητικά.

Μα για αυτο ρωτησα, διοτι ολοι πεταμε ενα "ηδη χαμηλοι μισθοι" και θα ηθελα κατι πιο συγκεκριμενο... αλλο 580 αλλο 900...

Οσο για τις τιμες, ποιες χωρες εχουν πλαφον και σε ποια προιοντα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...