giwrgos_p Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Καλημέρα σε όλους, έχω αγοράσει αυτό το pc: Τροφοδοτικο: Corasair TX650 καρτα γραφικων: GTX670 Επεξεργαστης: I5 3470 Μητρικη: Z77M D3H Σκληροι: 500gb WD black caviar /ssd 120GB ocz agility 3 Ram: Corsair 8gb 1600 C8 εδώ και 10 μέρες περίπου και έχω κάποια προβληματάκια. Αρχικά οταν ανοίγω το pc μερικές φορές μου δείχνει ότι μπαίνει στα bios (αυτή τη εικόνα της μητρικής) και άλλες το προσπερνάει αυτο το βήμα και ανοίγει κατευθείαν. Επίσης μερικές φορές όταν κατεβάζω (τότε νομίζω οτι γίνεται) με μεγάλες ταχύτητες όπως 1,5Mbps τότε κόβετε το ιντερνετ και κάνει προσπάθειες να ξανά συνδεθεί αλλα μάταια, μόνο αν κανω επανεκκίνηση ξανά συνδέετε... Και πριν λιγο πέταξε μια μπλε οθόνη δεν είδα τη έγραφε αλλά κατέβασα το bluescreanview και μου έδειξε το σφάλμα με κωδικό 0x000000d1. Αυτό που έκανα ηταν να εγκατέστησω πάλι τους drivers της κάρτας δικτύου. Ξέρει κανείς τι γίνετε? Μήπως έχει πρόβλημα η μητρική????
MoviemakerGr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 1) τελευταίο bios update 2) στα uefi bios με ssd πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος για να δεις εικόνα .. 3) Σχολαστική εγκατάσταση των Intel Drvs k Inf από τον κατασκευαστή σου. 4) έχε λίγο τον νου σου κ στις μνήμες αν δεν διορθωθεί με τα παραπάνω αν κ δεν νομίζω..
giwrgos_p Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 1) τελευταίο bios update 2) στα uefi bios με ssd πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος για να δεις εικόνα .. 3) Σχολαστική εγκατάσταση των Intel Drvs k Inf από τον κατασκευαστή σου. 4) έχε λίγο τον νου σου κ στις μνήμες αν δεν διορθωθεί με τα παραπάνω αν κ δεν νομίζω.. το uefi τι είναι? Η εικόνα δεν εμφανίζετε μερικές φορές γιατί άλλες φορές την βλέπω. Drivers κατέβασα από το site και έβαλα. Τώρα bios update δεν έχω ιδέα πως γίνετε
MoviemakerGr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Εύκολα .. κατ'αρχην δες πιο bios έχεις.. θα το δεις μέσα στο bios. Αν δεν έχεις το τελευταίο τότε το κατεβάζεις,το unzipareis και τα 3 αρχεία που θα δεις τα πετάς μεσα σε ένα bootable stick μπουταρεις απο αυτό και ολα τ'αλλα τα κάνει μόνο του.. αν δεν ξέρεις πως να φτιάξεις bootable stick τοτε μπορείς να κάνεις το ιδιο απο windows το @atbios πρόγραμμα.. απλα εκει επιλέγεις την δευτερη επιλογή που λεει "from file" και του υποδεικνύεις που το έχεις αποσυμπιέσει.. Ότι δεν κατάλαβες ανοίγεις manual και στα λέει αναλυτικότερα..
giwrgos_p Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Εύκολα .. κατ'αρχην δες πιο bios έχεις.. θα το δεις μέσα στο bios. Αν δεν έχεις το τελευταίο τότε το κατεβάζεις,το unzipareis και τα 3 αρχεία που θα δεις τα πετάς μεσα σε ένα bootable stick μπουταρεις απο αυτό και ολα τ'αλλα τα κάνει μόνο του.. αν δεν ξέρεις πως να φτιάξεις bootable stick τοτε μπορείς να κάνεις το ιδιο απο windows το @atbios πρόγραμμα.. απλα εκει επιλέγεις την δευτερη επιλογή που λεει "from file" και του υποδεικνύεις που το έχεις αποσυμπιέσει.. Ότι δεν κατάλαβες ανοίγεις manual και στα λέει αναλυτικότερα.. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες....Ας περιμένω λιγάκι μπας και έχει περάσει κανείς τα ιδια..... Το uefi που προανέφερες τι είναι?
MoviemakerGr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Η νέα γενιά των bios.. το ότι μερικές φορές βλέπεις εικόνα και μερικές όχι είναι γιατί η κάρτα γραφικών δεν προλαβαίνει να δώσει εικόνα λόγω ταχύτητας ssd-bios. Και εγώ το ίδιο έχω με H77 chipset και GTX 670
ninos30 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Ας το πούμε η μετεξέλιξη του BIOS http://en.wikipedia....mware_Interface H δικιά μου γνώμη είναι πάντως ότι τα τρία δεν συνδέονται και μπορεί να μην έχεις και κανένα πρόβλημα με το PC σου. Ή να έχεις... - Το ότι δεν βλέπεις το Full-Screen-Logo όπως λέγεται (και όχι BIOS όπως το είπες) στο εξήγησε ο MM - To ότι σε μεγάλες ταχύτητες χάνεις το Ιντερνετ (φαντάζομαι από torrents) έχει να κάνει 99% με το router σου και όχι το PC. Πολλά routers δεν μπορούν να σηκώσουν πάνω από έναν ορισμένο αριθμό από open-connections και κολλάνε. Δοκίμασε όταν δεν έχεις Internet στο PC και προτού κάνεις reboot, με ένα κινητό αν μπαίνεις στο Internet (φαντάζομαι είναι wifi το router σου). - Το BSOD σίγουρα είναι ένα θέμα. Δεν ανησυχούμε όμως με το πρώτο που θα σου κάτσει. Μπορεί να ήταν τυχαίο. Μπορεί να είναι ένα conflict. Μπορεί ένα update των Windows (σύνηθες). Μπορεί ένας παλιός driver. Μπορεί η RAM (ή οι ρυθμίσεις της όπως μου έτυχε σε μένα θες σε ένα PC φίλου που έφαγα τα συκώτια μου για να το βρω). Μπορεί ο δίσκος, μπορεί και η Mobo. Και άλλα πολλά... Κοινώς παρακολούθησέ το, κι αν αρχίζει και γίνεται πιο συχνό, το πρώτο που να κάνεις είναι ένα memtest. Το BIOS-update 99% είναι σωτήριο. Υπάρχει όμως και 1% να σου δημιουργήσει προβλήματα με ασυμβατότητες (αυτό συνέβη στον φίλο μου και με τα 2 τελευταία ΑΝΟΥΣΙΑ updates της AsRock του, έτρωγε το ένα BSOD μετά το άλλο). Εξάλλου το ίδιο συμβουλεύουν και οι κατασκευαστές. Αν ένα PC δουλεύει σωστά, ΜΗΝ κάνετε BIOS update
giwrgos_p Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Η νέα γενιά των bios.. το ότι μερικές φορές βλέπεις εικόνα και μερικές όχι είναι γιατί η κάρτα γραφικών δεν προλαβαίνει να δώσει εικόνα λόγω ταχύτητας ssd-bios. Και εγώ το ίδιο έχω με H77 chipset και GTX 670 Οπότε αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα? *****Κατι άσχετο αλλα το ειδα στην υπογραφή σου. Πως γινετε να βαλω mac στο pc? Αν μπορείς στείλε ενα pm*********
ninos30 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 *****Κατι άσχετο αλλα το ειδα στην υπογραφή σου. Πως γινετε να βαλω mac στο pc? Αν μπορείς στείλε ενα pm********* Μακάρι να ήταν τόσο απλό... Αν και ΜΜ είναι expert Δες και το edit που έκανα παραπάνω
giwrgos_p Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μακάρι να ήταν τόσο απλό... Αν και ΜΜ είναι expert Δες και το edit που έκανα παραπάνω Δεν νομίζω να κολλάει το router γιατι αν ηταν έτσι δεν έμπαινε κατευθείαν μετα απο επαννεκινηση
MoviemakerGr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Οπότε αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα? *****Κατι άσχετο αλλα το ειδα στην υπογραφή σου. Πως γινετε να βαλω mac στο pc? Αν μπορείς στείλε ενα pm********* Όχι κανένα πρόβλημα.. στην δική μου μάλιστα επειδή είναι mini είχε την έξυπνη ιδέα η Gigabyte να μην της βάλει καθόλου post mpip.. οπότε δεν ξέρω ποτέ σε ποιο σημείο βρίσκεται. Μέχρι να μαζέψεις χρήματα για άλλον έναν SSD μπορείς να μπεις κ να διαβάσεις ston tonymacx86 πως το έκαναν και άλλοι με την δική σου μητρική.. Είναι ένα άλλο κεφάλαιο που την πρώτη φορά θέλει αρκετό διάβασμα.. εκτός αν έχεις κάποιον φίλο που έχει μια κάποια εμπειρία και σε βοηθήσει ουσιαστικά. Εδώ υπάρχει ενα link ακόμα αλλά επειδή είναι τερστιων διαστάσεων ξεκίνησε το από το τέλος.. http://www.insomnia.gr/topic/421901-mac-os-x-on-x86-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-mac-os-x-%CF%83%CE%B5-pc/
ninos30 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Δεν νομίζω να κολλάει το router γιατι αν ηταν έτσι δεν έμπαινε κατευθείαν μετα απο επαννεκινηση Εσύ δοκίμασε αυτό που σου είπα και τα ξαναλέμε. Αν το κινητό εκείνη την στιγμή έχει Internet και το PC όχι τότε θα δούμε εναλλακτικές. (όταν κάνεις reboot το PC σου σταματάνε τα requests προς το router οπότε ξεκολλάει...)
giwrgos_p Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2012 Εσύ δοκίμασε αυτό που σου είπα και τα ξαναλέμε. Αν το κινητό εκείνη την στιγμή έχει Internet και το PC όχι τότε θα δούμε εναλλακτικές. (όταν κάνεις reboot το PC σου σταματάνε τα requests προς το router οπότε ξεκολλάει...) οκ θα το δοκιμασω
giwrgos_p Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Μεχρι στιγμής δεν το έχει ξανά κάνει
giwrgos_p Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2012 Το έκανε πάλι, μπήκα από το κινητό και είχα ιντερνετ. Έκανα επανεκκίνηση και μετά είχα ιντερνετ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα