Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αναλάβει μία άσκηση και φτάνω στο σημείο ...Porter.

Δε μπορώ με τίποτα να καταλάβω την πρακτική του εφαρμογή πχ σε ένα eshop ή κανονικό κατάστημα στον τομέα ισχύς προμηθευτών, αγοραστών.

τι μπορώ να γράψω γι'αυτά?

Εάν αναφερομαι σε συγκεκριμένη επιχείρηση, πρέπει να αναφερθώ γενικά για τον κλάδο της ή το πως αντιδρούν οι καταναλωτές στις κινήσεις αυτής συγκεκριμένα?....

παράδειγμα πχ για το e-shop.gr θα με ενδιέφερε να το διαβάσω

ευχαριστώ

Δημοσ.

ΦΙλε μου ποιο ακριβως ειναι το προβλημα? Πρεπει να κανεις εφαρμογη του porter framwork πανω σε ena e-shop?

Eιναι αρκετα ξεκαθαρο αυτο που ζητας.Πρεπει να κανεις αναλυση ξεχωριστα της καθε δυναμης του porter αναλογα με την περιπτωση.

Ριξε μια ματια εδω

http://www.investopedia.com/features/industryhandbook/porter.asp#axzz2Dqn3OKOd

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση.

κάνω για το γνωστο πλαισιο. έχω μπερδευτεί και δε ξέρω καν αν βαδίζω σωστά στην ανάλυσή μου παρότι έχει δει αρκετές "φόρμουλες" της θεωρίας.

θα γίνω πιο σαφής για να υπάρχει και η κατεύθυνση...

Σαν υποκατάστατα προιοντα έβαλα τα table pcs έναντι των φορητών και το αναλύω λίγο.

Στην ένταση ανταγωνισμου, ότι υπαρχουν αρκετοί ανταγωνιστές κι επίσης, επώνυμοι ανταγωνιστές.

Στην απειλή νεοεισερχομένων επιχειρήσεων ότι υπάρχει ελκυστικότητα στον συγκεκριμένο κλαδο που κινειται η Πλαισιο Computers και το υποστηρίζω με καποια στοιχεία που δείχνουν αυξη διανομής υπολογιστών,

στην ευκολία ίδρυσης Online καταστηματος και τελος,

αναφέρω ότι οι οικονομίες κλίμακας δυσκολεύουν τους ανταγωνιστές που εισέρχονται στην αγορά

Τώρα για την ισχύς προμηθευτών αγοραστών δε ξέρω εάν έχω σωστό προσανατολισμό.

Για την ισχύς αγοραστών γράφω ότι χωρίζονται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Και οι 2 κινούνται προς το συνδυασμό παραγόντων ποιοτητας, ποικιλίας και τιμής. Για τις επιχειρήσεις αναφέρω ότι στρέφονται προς εταιρείες που τις εξοπλίζουν πλήρως κι ότι το πλαίσιο διαθέτει τέτοια δυνατότητα.

Όσον αφορά τους προμηθευτές.... Ξέρω ότι το Πλαίσιο προμηθεύεται από επίσημες πηγές για τα επώνυμα προϊόντα κι από τρίτες τα turbo-X. Ο Πόρτερ όμως αναφέρεται στην αγορά συνολικά κι εγώ το έστρεψα την ανάλυση προς το πλαίσιο..

Δημοσ.

Λογικο να μπερδευτηκες καθως ο porter οντως εχει πολλα aspects τα οποια μπορεις να μελετησεις.

Αλλα με μπερδεψες ακομα περισσοτερο,η εργασια σου ειναι για το πλαισιο ως καταστημα?Για το plaisio.gr?Για τα e-shops γενικα ή για το e-shop.gr?

Σε ρωταω και σε ξαναρωταω γιατι η αναλυση σου μπορει να ειναι σωστη για τα e-shops γενικα αλλα να ειναι λανθασμενη για το πλαισιο.

Στην ισχυ αγοραστων να μην ξεχασεις να αναφερεις οτι ειναι υψηλη.Σχεδον παντα η ισχυς των αγοραστων ειναι υψηλη.Να αναφερεις τον μεγαλο αριθμο on-line αλλα και ''physical'' καταστηματων καθως και την δυνατοτητα αγορας απο την Ε.Ε χωρις δασμους.

Στην ισχυ προμηθευτων θα πρεπει να γινεις πιο συγκεκριμενος που εντασεις την αναλυση σου μηπως μπορεσω και σου δωσω καμια βοηθεια.

(την τεταρτη γραφω κι εγω exam πανω στον κ.porter)

• Like 1
Δημοσ.

το πλαίσιο και Plaisio.gr λειτουργούν σαν ένα κατάστημα γι'αυτό και τα οικονομικά τους αποτελέσματα παρουσιάζονται από κοινού. Οπότε είναι σα να αναφέρομαι σε κάτι ενιαίο.

Σχετικά με την ισχύς προμηθευτών, έγραψα ότι τα ε[ωνυμα τα παιρνει από επίσημες πηγές ή επίσημοπυς retailers εντός κι εκτός Ευρώπης. Για τα υπόλοιπα, κυρίως αυτά που μετονομάζει αργότερα σε turno-X, είναι εισαγωγές από χώρες, συνήθως εκτός ΕΕ με μικρότερα κόστη παραγωγής και υποδεέστερο νόμισμα. Κολλαέι το brand επάνω κι έτοιμη :P

Σαν γενική εικόνα όπως το βλέπεις έχω σωστή κατεύθυνση? Τι υπόλοιπες αναλύσεις περί δασμών, κόστους, τα έχω αναφέρει στην PESTEL

KALH EPITYXIA στην εξέταση φίλε!! Μακάρι να τα πάμε και οι 2 καλά.

Δημοσ.

Thnx φιλε μου,καλη επιτυχια και σε σενα.Αν επιτρεπεται που τον συναντησες τον porter?

Κοιταξε σωστα το πας,αλλα μην στο παιξω και ειδικος.Γενικα οταν συναντας porter να σκεφτεσαι

οσο πιο σφαιρικα και παγκοσμια γινεται.Μην κολλας σε e-shop,plaisio και multirama. Να λαμβανεις

υπ'οψην παγκοσμιους ανταγωνισες,inventory προιοντων και κυκλους εργασιων.Αμα εχεις αυτα στο μυαλο σου

συνηθως η αναλυση θα ειναι σωστη.

• Like 1
Δημοσ.

Να σαι καλά! οργάνωση & διοικηση επιχ. λέγεται το μάθημα και το χρωστάω καιρό τώρα. Έχω ιδιαίτερα κακές μνήμες από αυτό :)

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου, μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...