Προς το περιεχόμενο

StatCounter: Οι πωλήσεις Windows 8 αδειών δεν μπορούν να μεταφραστούν σε ποσοστά χρήσης


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η StatCounter, εταιρεία η οποία πραγματοποιεί έρευνες για λογαριασμό εταιρειών και λοιπών πελατών, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η χρήση των Windows 8, μόλις λίγες ημέρες έπειτα από την παρουσίασή τους, βρίσκεται σε ποσοστά χαμηλότερα από αυτά που κατεγράφησαν για τα Windows 7, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.Συγκεκριμένα το ποσοστό διαδικτυακής χρήσης άγγιξε μόλις το 1.31% σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σύγκριση με τα Windows 7, των οποίων το ποσοστό χρήσης ανήλθε σε 4.3% μόλις ένα μήνα έπειτα από την επίσημη διάθεσή τους το 2009. Για την Αμερική τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά, με το ποσοστό χρήσης των Windows 8 να ανέρχεται στα 1.77% σε αντίθεση με εκείνο των Windows 7 που έφθασε τα 5.21%. Εντούτοις η δήλωση της Microsoft, περί διάθεσης 40 εκ. αδειών δεν μπορεί να μεταφραστεί σε πραγματικά ποσοστά χρήσης, δήλωσε ο Aodhan Cullen, υψηλόβαθμο στέλεχος της StatCounter. Και αυτό γιατί ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει πωλήσεις του λειτουργικού και σε κατασκευαστές. Ως εκ τούτου, κατά την περίοδο των διακοπών, αναμένεται σημαντική αύξηση των πωλήσεων. Από την άλλη αν και το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, μένει πίσω σε πωλήσεις σε σχέση με τα Windows 7, εντούτοις έχει τριπλασιάσει την χρήση του το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η StatCounter κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα βασισμένη σε 15 δισ. pageviews, πάνω από 3.000 διαδικτυακών ιστοσελίδων.

 

Το γεγονός είναι, ότι τα συναισθήματα που μας προκαλούν τα Windows 8 είναι σαφώς περίπλοκα. Σταθερό αλλά και γρήγορο λειτουργικό σύστημα από την μια, λανθασμένες επιλογές της Microsoft όσον αφορά το κομμάτι του Start Button και του πολυσυζητημένου Metro Skin από την άλλη. Η εταιρεία όμως ελπίζει στους συνεργάτες, έτσι ώστε να φέρει το OS στα χέρια των τελικών χρηστών.

 

Link.png Site: ZDnet

Επεξ/σία από z4rx07
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μεγαλεπήβολο σχέδιο.

Το ότι πουλάει άδειες των win8 με 15€, δείχνει ότι θέλει όσο μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα των all around λειτουργικών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παντοκρατορία της MS στα λειτουργικά έφτασε στο τέλος της.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να σταματήσει η παντοκρατορία της ms δεν φτάνει να κάνει μόνο αυτή λάθη, πρέπει να βελτιωθούνε δραματικά και οι υπόλοιποι.

 

Δεν συγκρίνεται το ποσοστό μεταπήδησης από vista -> 7 με το ποσοστό από 7 -> 8. Τα 7 είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό, για τα vista δεν χρειάζεται νομίζω να μιλήσουμε.

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κόσμος πήρε τα 7 γιατι είχε φάει τη μπανάνα των vista...

Αν αποδειχθεί τελικά οτι τα 8 ειναι πολύ καλύτερα απο τα 7 πράγμα αμφίβολο, τότε θα αυξηθούν κι οι πωλήσεις

Απ οτι βλέπω όμως υπάρχουν θεματακια στα 8 που πρέπει να λυθούν...

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγαλεπήβολο σχέδιο.

Το ότι πουλάει άδειες των win8 με 15€, δείχνει ότι θέλει όσο μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα των all around λειτουργικών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παντοκρατορία της MS στα λειτουργικά έφτασε στο τέλος της.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

 

 

καλό! μου αρέσει που το έχεις και σιγουράκι..

 

πως το συμπέρανες αυτό ;

πουλάνε περισσότερο τα mac ή linux μηχανήματα;

 

Προφανώς και όχι..

 

Απλώς δεν υπάρχει λόγος για παλιούς χρήστες win7 να αναβαθμίσουν (αν και πολλοί το κάναμε λόγω προσφοράς) , και ελάχιστα νέα μηχανήματα έχουν βγει προς πώληση με 8άρια πάνω, τα οποία και θα καθορίσουν και τις πωλήσεις...

 

 

Είναι μανούρα το metro UI για κλασσική desktop χρήση, αλλά η MS κυνηγάει τις αγορές των tablets που έχει μηδενικό μερίδιο και στηρίζει πολλά στο συνδυασμό ultrabook-tablet all in one που θα βγαίνει πολύ φθηνότερα σε αυτούς που θέλουν υπολογιστή και ταμπλέτα..

Επίσης ποντάρει στο οικοσύστημα , ότι δηλαδή ο χρήστης θα έχει windows παντού με την ίδια πάνω κάτω λειτουργικότητα (win8 RT-Win8-WP8)..

 

Αν θα πετύχει αυτό , θα το δούμε.

Σαν λειτουργικό σε σχέση με τα 7 δεν έχει μεγάλες προσθήκες.

Ο windows explorer είναι μία σημαντική, άλλη δεν μπορώ να σκεφτώ.

το metro ui σίγουρα δεν βολεύει σε desktop χρήση χωρίς touch..

 

παρόλα αυτά το έβαλα και στο φορητό και στο desktop .. η προσφορά ήταν πολύ καλή..

 

Και δεν υπάρχει προσφορά με 15 ευρώ πλέον.

30 είναι. Πάλι πολύ φτηνά βέβαια.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τελευταια παραγραφος του αρθρου ειναι ταυτοσημη με την αποψη μου για τα 8 με το που τα ειδα. Ειναι επικα Βλαμμενη τελειως η συλληψη να ειναι το desktop σαν αλλο ενα application κινητου σε desktop PC και το Desktop OS να μετατρεπεται επι της ουσιας σε mobile OS.

 

Τωρα για την παντοκρατορια στα desktop ναι υπαρχει αλλα για ποιο λογο ομως? Αν πχ 10 χρονια πριν η apple ελεγε πουλαω το mac os για PC,τα windows θα ηταν κατι σαν την atari σημερα. Το οτι πουλαει σαν τρελη η apple Μac με hardware 3 φορες πανω σε κοστος απο το αντιστοιχο PC μονο και μονο επειδη τρεχει mac os (αλλη ουσιαστικη διαφορα δεν υπαρχει τεχνικα) δειχνει ποσο τραγικα καλυτερο ειναι το mac os απο τα windows

 

(οκ εξαιρουνται αυτοι που το αγοραζουν επειδη ειναι λευκο με στρογγιλεμενες ακρες)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δειχνει ποσο τραγικα καλυτερο ειναι το mac os απο τα windows

 

Aν τα windows ήταν φτιαγμένα για να υποστηρίζουν 15 συσκευές αντί για 15 εκατομμύρια, τώρα δεν θα υπήρχαν ούτε οι ελάχιστες περιπτώσεις crashes που παρατηρούνται.

 

Τα win 8 όπως και τα 7 δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως από κανένα άλλο λειτουργικό. Σε επιμέρους θέματα μπορεί να είναι καλύτερα ή χειρότερα και ο καθένας προσαρμόζεται βάσει των αναγκών του.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η microsoft έκανε αναβάθμιση αλλά macosx (δηλαδή κάτι μπαλοματάκια και κάτι εξτραδάκια) θα ήταν και πάλι epic fail και άλλα τέτοια γιατί δεν πρωτοτύπησε!!! Ενώ τώρα που κάνει αλλαγή, αντίστοιχη της αλλαγής από τα 3.1 στα 95 είναι πάλι epic fail επειδή τόλμησε να αφαιρέσει το start menu και να κάνει ενοποίηση του περιβάλλοντος σε όλες τις συσκευές.

Η επιστήμη σηκώνει:

χέρια, πόδια, τρίχες και φρύδια ψηλά !!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

El67939 επισης μην ξεχνας οτι αν η apple ανοιγε το λειτουργικο της σε pc μην γινοταν αυτη atari μην βλεπεις μονο απο την μια πλευρα του νομισματος το osx ειναι για 15 μηχανηματα οπως προανεφερε ο δεινοσαυρος αυτο εχει γραψει η apple αυτο πουλαει.Απο την αλλη τα win φτιαχτηκαν με γνωμωνα τα 8 δις διαφορετικοι συνδυασμοι hardware και κοιτα δουλευουν τελεια ειδικα τα 8 οπως και τα 7 οπως και τα vista απο προσωπικη μου αποψη.Επισης μου αρεσε που αναφερθηκε οτι η συγκεκριμενη εταιρια κανει ερευνες για εταιριες το θεμα ειναι ποιος την πληρωνει.Πρεπει η ms να συνεχισει την καμπανια που ξεκινησε με τον internet explorer.Επισης τοσος ντορος για το start που πιστευω οτι στα 7 το 99% των χρηστων το χρης ιμοποιουσε για να κλεινει το pc και τπτ αλλο λες κ ειναι δυσκολο να βρεις τον καινουργιο τροπο.Το start εκει μπροστα ειναι απλα πολλοι δεν το βλεπουν.Ειναι τοσο απλο το λειτουργικο που αναρωτιεμε τι προκαλει τοσο δυσκολια,οπως και το μετρο ενοχλησε για ποιο λογο?Οτι δεν σου πεταει 80.00000 συντομευσεις στην επιφανεια και στα εχει σε ενα αλλο μενου τακτοποιημενα και σωστα και ξαναλεω αν το ειχε κανει η apple το μετρο θα ειχε την ιδια αντιμετωπιση?Δεν νομιζω γιατι πολλοι πιστευουν οτι η apple ειναι η αρχη και το τελος των παντων στο design και μονο αυτη ξερει την αγορα και μπλα μπλα μπλα.Επισης ειναι πολυ νωρις για να κριθει το λειτουργικο ενα μηνα εχει εξω και πεσανε οι καριες να το φανε.Θα δουμε σε κανα χρονο οταν το μετρο θα στρημαρει σωστα σε κινητο xbox pc και οπου αλλου επιλεξει η ms με τον κοινο πυρηνα και θα παιζεις παιχνιδια που αγορασες για το pc στο xbox η στο κινητο και τοτε ολοι θα λενε ουαου και διαφορα αλλα.Ο κοινος πυρηνας ειναι το μελλον και η ms το εφαρμοζει ηδη.

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικα με το Mac vs windows debate:

 

Αυτο που δεν εχετε καταλαβει ειναι οτι επισημα με παραδοχη του ιδιου του bill gates καπου τελη 90 τα windows ειναι σχεδιασμενα ας πουμε ελατωματικα. ειναι το bussines model της να αλλαζεις καθε 3 χρονια και λειτουργικο και hardware (για αυτο και την στηριξαν ολοι οι κατασκευαστες.

Αν θελει η π.. η microsoft μια χαρα software φτιαχνει. Μετα τα 7 αλλαξε μοντελο λογω επελασης των Mac.

 

Γιατι νομιζεις οτι απο τα 95 κ πανω καθε νεα εκδοση ηταν τουβλο για το παλιο hardware? Και γιατι ξαφνικα απο τα 7 και μετα ελαφρυνουν?

 

Γιατι νομιζεις το μονο λειτουργικο που κολλαει ιους απο ολα τα διασημα (unix,mac,linux windows) ειναι τα windows?

 

Γιατι νομιζεις υπαρχει το registry που για να τρεξει καθε process τσεκαρει το registry να του πει ποιο dll να τρεξει κατι που καθυστερει απιστευτα το συστημα?

 

γιατι τα updates κανουν patch στο patch αντι πληρη αντικατασταση οπως το mac κανοντας windows με ολα τα updates να σερνεται?

 

Αντιστοιχα σε ολη την βιομηχανια γιατι τα κινητα κρατανε 2 χρονια ή οι εκτυπωτες μετα απο καποιες σελιδες ειναι για πεταμα. Η επισημη ονομασια αυτου λεγεται planned obsolence και ειναι η απαντηση για ολα αυτα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...