Προς το περιεχόμενο

Intel: Θα μειώσει τα ποσοστά κατανάλωσης ενέργειας στη σειρά επεξεργαστών Ivy Bridge


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι ήδη γνωστό ότι η Intel σχεδιάζει να προβεί σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε επεξεργαστές Haswell. Πηγές ανέφεραν στο CNET ότι θα προχωρήσει σε αντίστοιχη μείωση και στους Ivy Bridge.Τα κορυφαία μοντέλα της σειράς, έχουν TDP των 17 watts, εξασφαλίζοντας ομαλή λειτουργία σε πολλά MacBook Air της Apple και Windows-based Ultrabooks. Τα revisions που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά θα έχουν πολύ χαμηλότερα TDP, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται ακριβή αριθμητικά στοιχεία. Τί σημαίνει όμως πρακτικά αυτό; Χαμηλότερο TDP ασφαλώς σημαίνει ότι θα απαιτείται λιγότερο ρεύμα για την αύξηση των επιδόσεων του επεξεργαστή ενώ ταυτόχρονα τα επίπεδα θερμοκρασίας θα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Πρόκειται για καλά νέα για χρήστες desktops και notebooks, αλλά ο πραγματικός στόχος μιας τέτοιας πρακτικής είναι η δημιουργία ενός chip αρκετά αποδοτικό για να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος συσκευών tablets.

 

Το νέο Surface Pro tablet της Microsoft αναμένεται να εξοπλιστεί με Ivy Bridge chip των 17 watt, αποτελώντας μια σπάνια εξαίρεση. Άλλα προϊόντα της αγοράς, εξοπλίζονται με επεξεργαστές από άλλους κατασκευαστές, όπως την ARM και Nvidia. Κάποιοι από αυτούς τους επεξεργαστές είναι των 2 watts ή και λιγότερο, ενώ είναι αρκετά λεπτoί, κάτι που με τα x86 chips δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. Άγνωστο παραμένει πότε θα φθάσουν τα νέα chips στην αγορά, δεν αναμένονται όμως νωρίτερα από την άφιξη του νέου έτους.

 

Link.png Site: Techspot

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή έχω MacBook air mid2012 με cpu στα 17 watts έχω να πω πως με φουλ λειτουργία και των τεσσάρων Hyper-threading πυρήνων, ο υπολογιστής δεν αγγίζεται από την ζέστη πάνω αριστερά και η αυτονομία της μπαταρίας είναι μετά βίας 70 λεπτά. Ο θόρυβος των ανεμιστήρων μετά από 10 λεπτά είναι πραγματικά ενοχλητικός.

Το πρώτο μου λάπτοπ τον 1997 ήταν ένας thinkpad IBM με επεξεργαστή Pentium 150 MHz (όχι MMX). Δεν είχε ανεμιστήρα παρά μόνο ένα ενιαίο φύλλο αλουμινίου που ακουμπούσε τον επεξεργαστή και αγγάλιαζε όλο το εσωτερικό του λάπτοπ. Εκτός από τον αναπόφευκτο θόρυβο του σκληρού - ο οποίος ήταν σημαντικά λιγότερος από τους αντίστοιχους 2.5" desktop- το μηχάνημα ήταν πραγματικά αθόρυβο και σχετικά γρήγορο για τα δεδομένα τις εποχής.

Εκτός από κάποιες εξωτικές προσπάθειες με υδρόψυξη στις αρχές του 2000, πραγματικά αθόρυβοι υπολογιστές με αξιοπρεπείς επιδόσεις δεν υπάρχουν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάφεραν επιτέλους να περιορίσουν το leakage στα 3D transistor; Λογικά θα πρέπει να ανεβαίνουν και καλύτερα αυτές οι νέες εκδόσεις. Γιατι οι ivy δεν είναι οτι καλύτερο σε αυτό τον τομέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

28385373.jpg

 

 

Εδώ και χρόνια γράφει περί ανέμων και υδάτων νομίζοντας ότι έτσι διαφημίζει την ιστοσελίδα του, ο Thresh του τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...