Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Μετα απο ενα χρονο στο forum μονο σαν αναγνωστης αποφασισα να γραφτω στο insomnia και να πω και γω τον πονο μου. :P

Ειμαι στην Wind κοντα στα 4 χρονια και ολο περιμενουμε αυτην την ριμαδο αναβαθμιση της ταχυτητας. Υποθετικα εχω 24mbps αλλα στον download εχω περιπου 600kb/s (υποψιν ξερω την διαφορα Mbps και MB/s)

Απο κατω βαζω τα στατιστικα στις γραμμης μου

Αυτο ειναι με το router μονο του πανω στην γραμμη

post-252927-0-26080300-1354717184_thumb.png

Ειναι σωστες οι ταχυτητες μου σε σχεση με την αποσταση μου απο το κεντρο?

Δημοσ.

η λεξη χαλια ειναι λιγο.10 attenuation επρεπε να εχεις 20mbit .μηπως δεν εχεις φιλτρα καπου η μηπως κανας συναγερμος χωρις φιλτρο κτλ??

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Όχι ούτε συναγερμός παίζει ούτε τίποτα.

For the history από τότε(έχουν περάσει και πέντε μήνες) έχω πάρει τηλέφωνο στην wind έχω δηλώσει βλάβη έχουν έρθει και τελικά απ ότι φαίνεται είναι πρόβλημα στην πολυκατοικία. Και τώρα κάποια στιγμή θα φωνάξουμε ηλεκτρολόγο να δει τι γίνεται.

Αποστολή από το GT-I8530 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

αν στον κατανεμητη σου εχεις full ταχυτητα και οχι αυτην που εχεις πανω τοτε ναι σιγουρα κατι φταιει στην πολυκατοικια.αλλα αυτο που λες δεν ειναι σιγουρα οτι φταινε τα καλωδια.μπορει να ειναι κατι απο κατανεμητη μεχρι πανω μπορει απο πανω μεχρι τα υπολοιπα πριζακια.θελει δοκιμες για να δεις τι ειναι.μπορει απλα να ειναι συνδεδεμενο καποιο αναπληρωματικο ζευγαρι μπορει 1002 πραγματα και οχι το ιδιο το καλωδιο σαν καλωδιο.σπανια φταιει το καλωδιο σαν χαλκος και εκει συνηθως υπαρχει και αναπληρωματικο ζευγαρι.

Δημοσ.

1ον τι είναι o κατανεμητής?<br>

2ον o τεχνικός που ήρθε είπε ότι μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας έχουμε 16Mbps (που είναι και το όριο της γραμμής όπως μου είπαν στην τεχνική υποστήριξη από το τηλέφωνο) και από εκεί μέχρι το router πέφτει κοντά στο 6

Edit μόλις έμαθα τι είναι o κατανεμητής the only I had to do was to just google it<br><br>

Δημοσ.

1ον τι είναι o κατανεμητής?<br>

2ον o τεχνικός που ήρθε είπε ότι μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας έχουμε 16Mbps (που είναι και το όριο της γραμμής όπως μου είπαν στην τεχνική υποστήριξη από το τηλέφωνο) και από εκεί μέχρι το router πέφτει κοντά στο 6

Edit μόλις έμαθα τι είναι o κατανεμητής the only I had to do was to just google it<br><br>

a.ειναι εκει που μετρησε ο τεχνικος κατω στον πινακα που λες.αρα αφου μεχρι εκει εχες 16 σιγουρα ειναι κατι μεχρι πανω.μαλλον δεν πιανουν τα χερια σου για να μετρησεις στο κεντρικο πριζακι αποσυνδεοντας ολα τα αλλα.αν δεν μπορεις να κανεις αυτο βαλε απλα το ρουτερ στην κεντρικη πριζα αφου εχεις βγαλει ολα τα τηλεφωνα ολα τα φιλτρα σπλιττερ και δες ποσο εχεις.αλλιως μετα ηλεκτρολογο υποχρεωτικα.

Δημοσ.

Τα 6 που σου λέω είναι με το router μόνο του στην κεντρική πρίζα του σπιτιού (έτσι κι αλλιώς μόνο μια έχει) Άλλα και o τεχνικός που ήρθε, ανέβηκε στο σπίτι και αυτός και έκανε μετρήσεις

Δημοσ.

αν εχεις μονο μια πριζα τοτε αμα ανοιξεις το κεντρικο πριζακι θα πρεπει να εχεις ενα συνδεδεμενο αυτο που παιζει και ισως και ενα αναπληρωματικο.δοκιμασε να συνδεσεις το αναπληρωματικο αλλα θα πρεπει να το αλλαξεις απο κατω αν ξερεις ποιο ειναι βεβαια.αν ειναι και τα 2 συνδεδεμενα τοτε πρεπει να αποσυνδεσεις το αναπληρωματικο.εκτος αν φταιει το πριζακι και τρωει καμια φρικη και δεν κανει καλα επαφη καπου.η αν φταιει κανα τηλεφωνικο καλωδιο

Δημοσ.

Εμμμμ έλα που δεν ξέρω. Μέχρι πριν μισή ώρα δεν ήξερα το όνομα του πίνακα κάτω. Και τώρα ξαφνικά θα αρχίσω να ανοίγω τηλεφωνικές πρίζες. Άσε που δεν θα με αφήσουν και στο σπίτι μην και τους κόψω το τηλέφωνο :-P Τεσπα μάλλον για ηλεκτρολόγο μας βλέπω και ότι αυτό δυστυχώς συνεπάγεται για την τσέπη μας :-(

Πάντως σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου :-)

Δημοσ.

Εμμμμ έλα που δεν ξέρω. Μέχρι πριν μισή ώρα δεν ήξερα το όνομα του πίνακα κάτω. Και τώρα ξαφνικά θα αρχίσω να ανοίγω τηλεφωνικές πρίζες. Άσε που δεν θα με αφήσουν και στο σπίτι μην και τους κόψω το τηλέφωνο :-P Τεσπα μάλλον για ηλεκτρολόγο μας βλέπω και ότι αυτό δυστυχώς συνεπάγεται για την τσέπη μας :-(

Πάντως σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου :-)

εκτος αν βρεις καναν φιλο σου που να πιανουν τα χερια του.αν και δεν εχει κατι δυσκολο να ανοιξεις το πριζακι και να δεις ποσα καλωδια εχει απο πισω.τουλαχιστον αν μου πεις οτι βλεπεις τεσσερα συνδεδεμενα η λυση ειναι πολυ ευκολη.

η εστω καμια φωτο το πριζακι απο πισω.

Δημοσ.

Λοιπόν άνοιξα την πρίζα και έχει τεσσάρα καλώδια από τα οποία τα δύο είναι συνδεδεμένα και τα άλλα δύο αφημένα.

Μιας και πήρα το Οκ να δω μόνος μου τι γίνεται (ελέω κρίσης) τι πρέπει να κάνω? Να αποσυνδέω το ένα ζευγάρι καλώδια από την πρίζα και και να βάλω το άλλο και ομοίως να κάνω και κάτω στον πίνακα?

Δημοσ.

κανονικα ναι αυτο θα ηταν μια δοκιμη.αλλα το βασικο ειναι να βρεις τα δυο τα δικα σου που ειναι κατω.υπαρχει το κλασσικο πειραμα με την μπαταρια και το λαμπακι για οποιον δεν εχει γεννητρια.επισης πριν κανεις αυτο μηπως φταιει το πριζακι σου?δηλαδη μηπως θα ηταν καλο να βγαλεις τα καλωδια απ οτο πριζακι και να φτιαξεις ενα καλωδιακι με στριμενα τα καλωδια μεχρι το ρουτερ να δεις μηπως το πριζακι σου κανει τα νερα.απλα βγααζεις τα καλωδια παιρνεις ενα τηλεφωνικο του κοβεις το κλιπακι απο την μια και τα 2 μεσαια τα ενωνεις το καθενα στο καθε καλωδιο απο αυτα που εβγαλες.και μετα ανοιγεις το ρουτερ και βλεπεις αν εισαι οκ σε ταχυτητα η οχι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

κανονικα ναι αυτο θα ηταν μια δοκιμη.αλλα το βασικο ειναι να βρεις τα δυο τα δικα σου που ειναι κατω.υπαρχει το κλασσικο πειραμα με την μπαταρια και το λαμπακι για οποιον δεν εχει γεννητρια.επισης πριν κανεις αυτο μηπως φταιει το πριζακι σου?δηλαδη μηπως θα ηταν καλο να βγαλεις τα καλωδια απ οτο πριζακι και να φτιαξεις ενα καλωδιακι με στριμενα τα καλωδια μεχρι το ρουτερ να δεις μηπως το πριζακι σου κανει τα νερα.απλα βγααζεις τα καλωδια παιρνεις ενα τηλεφωνικο του κοβεις το κλιπακι απο την μια και τα 2 μεσαια τα ενωνεις το καθενα στο καθε καλωδιο απο αυτα που εβγαλες.και μετα ανοιγεις το ρουτερ και βλεπεις αν εισαι οκ σε ταχυτητα η οχι.

Λοιπον αφου δοκιμασα αυτο που μου ειπες για να δω αν το πριζακι ειναι χαλασμενο (δεν ειδα διαφορα στην ταχυτητα του adsl) αποφασισα να κατεβω στον κατανεμητη. Λοιπον αφου βρηκα την δικη μου γραμμη στην συνεχεια εκανα αυτο με το λαμπακι και την μπαταρια (το οποιο δουλεψε στα ηδη συνδεμενα καλωδια). Και στην συνεχεια αρχισα να ψαχνω μαζι με τον πατερα μου για το αναπληρωματικο ζευγος. Επι μια ωρα και κατι ψαχναμε να τα βρουμε ενα ενα δοκιμαζοντας ολους τους πιθανους συνδιασμους (τα καλωδια που δεν ηταν συνδεμενα ηταν ολα μαζι τυλιγμενα και αυτος ο ριμαδΟΤΕ μας εφερνε εκατο γραμμες μεσα στον κατανεμητη). Δεν καταφεραμε να βρουμε το αναπληρωματικο ζευγος (μαλλον δεν κατεβαιναν τα αναπληρωματικα καλωδια απο το σπιτι μεχρι κατω τι να πω). Γι αυτο και τελικα τραβιξαμε ενα UTP καλωδιο απο κατω στο σπιτι και καταργησαμε το πριζακι (20 ευρω πηρε ο ηλεκτρολογος και για το καλωδιο και για τα εργατικα). Και τωρα συχρονιζομαι λιγο πιο πανω απο τα 16

Δημοσ.

Λοιπον αφου δοκιμασα αυτο που μου ειπες για να δω αν το πριζακι ειναι χαλασμενο (δεν ειδα διαφορα στην ταχυτητα του adsl) αποφασισα να κατεβω στον κατανεμητη. Λοιπον αφου βρηκα την δικη μου γραμμη στην συνεχεια εκανα αυτο με το λαμπακι και την μπαταρια (το οποιο δουλεψε στα ηδη συνδεμενα καλωδια). Και στην συνεχεια αρχισα να ψαχνω μαζι με τον πατερα μου για το αναπληρωματικο ζευγος. Επι μια ωρα και κατι ψαχναμε να τα βρουμε ενα ενα δοκιμαζοντας ολους τους πιθανους συνδιασμους (τα καλωδια που δεν ηταν συνδεμενα ηταν ολα μαζι τυλιγμενα και αυτος ο ριμαδΟΤΕ μας εφερνε εκατο γραμμες μεσα στον κατανεμητη). Δεν καταφεραμε να βρουμε το αναπληρωματικο ζευγος (μαλλον δεν κατεβαιναν τα αναπληρωματικα καλωδια απο το σπιτι μεχρι κατω τι να πω). Γι αυτο και τελικα τραβιξαμε ενα UTP καλωδιο απο κατω στο σπιτι και καταργησαμε το πριζακι (20 ευρω πηρε ο ηλεκτρολογος και για το καλωδιο και για τα εργατικα). Και τωρα συχρονιζομαι λιγο πιο πανω απο τα 16

δυσκολο να μην κατεβαιναν.δεν φταιει ο οτε για ενα λογο.αλλου φερνει τα δικα του καλωδια ο οτε αλλου τα δικα σου οποτε δεν υπαρχει λογος να τεσταρεις τα δικα του.επισης θα ηταν πιο ευκολο ο ηλεκτρολογος που ηρθε να τσεκαρε με γεννητρια αντι για λαμπακι που ειναι ολα πιο ευκολα και ξερει την δουλεια αλλα αφου το εκανες με Utp μια χαρα.20 ευρω επισης δεν ειναι τρελλη τιμη.μια χαρα.ο οτε μπορει να σου φερνει και 500 ζευγη αλλα του οτε πανε αλλου ειναι αλλο καλωδιο αλλα χρωματα.συνηθως τα καλωδια μεχρι πανω η ειναι Utp στα νεα σπιτια  η στα παλια ειναι μπλε κοκκινο ραζιμ.εκτος αν ο πελατης εχει περασει πολυζευγο που παλι φαινεται απο που ξεκιναει κτλ για το αν ειναι του οτε η οχι.απλα πρεπει να ξερεις λιγο.τεσπα τελος καλα ολα καλα και ξερεις πλεον και ποιο ειναι το καλωδιο σου και εχες και 4 ζευγαρια συνολο αντι για 2 που ειχες πριν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...