Προς το περιεχόμενο

AMD FX6100 + HD7870 GHZ Edition 2GB;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες, λοιπόν έχω έναν AMD FX6100, 8GB Ram και μια GeForce GTS450. Σκέφτομαι στη θέση της GeForce να βάλω μια Sapphire HD7870. Θα έχω προβλήματα όπως bottlenecks κτλ με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ή δεν θα μπορέσω να πάρω το 100% από την κάρτα;

Δημοσ.

Με 6 Core CPU, φυσικά και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Και με χειρότερο CPU δεν θα είχες πρόβλημα.

Όπως βλέπουμε και στο παρακάτω test σε αναλύσεις άνω των 1600x1200 όπου πλέον παίζουμε οι περισσότεροι ακόμα και ένας παλιός 4 Core Phenom παίζει μία χαρά. Δες και τα άλλα παιχνίδια πως αποδίδουν.

http://www.guru3d.co...e_review,3.html

Υ.Γ.: Τι σου είναι το Marketing ε; Επειδή έχει 100€ το CPU δεν το παίρνεις και πολύ στα σοβαρά. Και μετά λέμε γιατί η Apple έχει υψηλές τιμές. Ναι μεν μπορεί να τα αξίζει, αλλά δεν θα είχε και τόσο επιτυχία.

Υ.Γ.2: Ειδικά όταν μιλάμε για Gaming PC ότι πρέπει είναι. Αντί για 300 Ευρώ δίνεις 100 και τα 200 τα βάζεις σε κάρτα γραφικών... Άντε γιατί δεν έχω τα λεφτά να στήσω ένα σύστημα από την αρχή. 6100 θα έβαζα και μία 680 πάνω και μετά ας ερχόταν όποιος ήθελε με CPU 300 Ευρώ να τα βάλουμε δίπλα δίπλα. :)

• Like 1
Δημοσ.

Υ.Γ.: Τι σου είναι το Marketing ε; Επειδή έχει 100€ το CPU δεν το παίρνεις και πολύ στα σοβαρά. Και μετά λέμε γιατί η Apple έχει υψηλές τιμές. Ναι μεν μπορεί να τα αξίζει, αλλά δεν θα είχε και τόσο επιτυχία.

Το θέμα είναι πως δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τους bulldozer. Υπερβολικό hate. Προσωπικά βέβαια, με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ειμαι ικανοποιημένος και με το παραπάνω.

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τους bulldozer. Υπερβολικό hate. Προσωπικά βέβαια, με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ειμαι ικανοποιημένος και με το παραπάνω.

Όπως το είπες "Υπερβολικό hate" . Την ίδια δουλεία που κάνεις με έναν intel cpu θα κάνεις και με έναν amd .

Δημοσ.

Δεν έχεις ακούσει τα καλύτερα γιατί και στην AMD το τμήμα Marketing ήταν κάπως, με παράξενες υποσχέσεις και ο κόσμος ή μάλλον καλύτερα ο όχλος πάντα περιμένει δικά του πράγματα. Δηλαδή και τίποτα να μην έλεγε η AMD, πάλι ο όχλος θα περίμενε διαστημικά πράγματα. Δεν είναι η AMD καλύτερη από την Intel τελεία και παύλα. Δεν θέλει να είναι καλύτερη γιατί έχει διαφορετικό target group.

Αυτό συμβαίνει από κινητά, κάρτες γραφικών CPU, κλπ. Πάντα υπάρχει γκρίνια και ειδικά τα Forums είναι πολύ επικίνδυνα να σε οδηγήσουν σε λάθος αγορά ή να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Windows 8 multithreaded

http://www.anandtech...fx4300-tested/4

Τι γίνεται εδώ; Ελάχιστα πίσω η σειρά 6 της AMD από τον i5; Πόσο πίσω και πόσο πληρώνεις;

Σε Single Thread ok. Αλλά νομίζω έχουμε σταματήσει να τρέχουμε Super PI. :)

Αν δεν υπήρχε ο παράγοντας κόστος στη μέση, φυσικά και θα είχαμε όλοι i7. Αλλά να ξέρουμε το κάθε υποσύστημα που μας χρειάζεται και πόσο παραπάνω θα μας δώσει σε σχέση με αυτά που θα πληρώσουμε. Από την άλλη βέβαια πάντα το λίγο καλύτερο το πλήρωνες πολύ παραπάνω. Δεν είναι κάτι νέο αυτό. Όταν βλέπεις όμως το λίγο πιο φθηνό να αποδίδει καλύτερα κιόλας (βλέπε 8350), δεν μπορείς να μην αντιληφθείς το hate που υπάρχει.

Παραδέχομαι και είναι τούμπανο CPU ένας i7 3770, αλλά έχει και 300€. Ε, σε gaming σύστημα θα κοιτάξω να τα ρίξω τα χρήματα σε κάρτα γραφικών και ας μην με θεωρούν τόσο μάγκα με τούμπανο σύστημα.

• Like 3
Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με heat. Στα μπάτζετ συστήματα τόσο η παλιά φουρνιά (phenom II) όσο και η νέα (piledriver) είναι αρκετά vfm. Αν τώρα μιλάμε για απαιτήσεις και κάρτες 7970, 680 κτλ δεν υπάρχει amd. Αλλά όπως είπε και ο heat είναι άλλο το targetrgroup. Προσωπικά εκτιμώ ότι η intel θα ήθελε πολύ περισσότερο τη δουλειά με τους trinity παρά να πουλάει 3960Χ.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με heat. Στα μπάτζετ συστήματα τόσο η παλιά φουρνιά (phenom II) όσο και η νέα (piledriver) είναι αρκετά vfm. Αν τώρα μιλάμε για απαιτήσεις και κάρτες 7970, 680 κτλ δεν υπάρχει amd. Αλλά όπως είπε και ο heat είναι άλλο το targetrgroup. Προσωπικά εκτιμώ ότι η intel θα ήθελε πολύ περισσότερο τη δουλειά με τους trinity παρά να πουλάει 3960Χ.

Γιατι δεν υπαρχoυν οι AMD piledriver με αυτες τις καρτες;

Ειδικα ο FX 8350 μια χαρα αποδοση εχει, δεν ειναι και επεξεργαστης του 50ευρου, 200ευρω κανει oπως και ο 3570Κ..

Δημοσ.

Ας δούμε και farcry 3. Στο hitman absolution η διαφορά είναι μεγάλη: http://www.techspot....arks/page6.html Και πάλι όμως οι piledriver δείχνουν τα δόντια τους καθώς είναι πάνω από τον i3.

Γιατι δεν υπαρχoυν οι AMD piledriver με αυτες τις καρτες;

Ειδικα ο FX 8350 μια χαρα αποδοση εχει, δεν ειναι και επεξεργαστης του 50ευρου, 200ευρω κανει oπως και ο 3570Κ..

Γιατί 10 frames είναι παρα πολλά. Ειδικά όταν είναι κάτω από τα 60. Δεν μιλάμε για 140 έναντι 150. Δεν μπορεί η ναυαρχίδα σου όταν την πλασάρεις για all around χρήση να είναι κάτω από τον i7 920 που είναι 3 γενιές πίσω και 1.5GHz λιγότερο χρονισμένος.

Αυτό που προσπαθώ να πω και μερικές φορές παρεξηγούμαι σαν αντι-amd είναι ότι δεν έχει νόημα ο 8350. Οι περισσότεροι επιζητούν all around χρήση όπου ο 3570Κ είναι συνολικά καλυτερος και όσοι σκέφτονται πιο επαγγελματικά τις περισσότερες φορές δίνουν +80 και πάνε σε i7.

Ξαναλέω ότι οι Llano-trinity είναι τεχνολογική πρόκληση και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις της amd σε αυτούς.

Δημοσ.

Ο 8350 δεν εχει σχεση με τον 920 εννοειται ουτε στα παιχνιδια.Το techspot ειναι οτι να'ναι, εδω εβγαζε χαλια fps με 6850 οταν ειχε βγει και την δοκιμασα με κατωτερο επεξεργαστη σε παρομοιο μηχανημα και ρυθμισεις και καμμια σχεση.Και υπαρχουν ποσα site..Στα περισσοτερα θα δεις αλλα αποτελεσματα.

Εγω ως τωρα βλεπω πως σε παιχνιδια κανουν τεστ χρηστες (ακομα και clock for clock) σε υψηλη αναλυση με 8350 και 3570 και οι διαφορες συνηθως ειναι πολυ μικρες.Σε βαριες εφαρμογες το vfm συνηθως ειναι προς amd μερια τωρα.

Δημοσ.

Να το εμπιστευτούμε το tomshardware ή όχι? Δεν μπορεί στα μισά αποτελέσματα να τα παίρνει και στα άλλα μισά όχι.. Ούτε το techspot κανει. Οκ, να συμφωνήσουμε σε 2 site για να βγάζουμε συμπεράσματα, δεν γίνεται δουλειά έτσι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...