akoda Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Γειά σας. Πρόσφατα έβαλα ένα ενεργειακό τζάκι τύπου idro 100 το οποίο και σύνδεσα με το καλοριφερ. Από απόδοση είμαι απόλυτα ικανοποιημενος αφου ενα σπίτι 170τμ. το κάνει κυριολεκτικά ''φούρνο΄΄. Ομως υπαρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Μόλις το φουλάρω με ξύλα και μετά από λίγη ώρα (30 λεπτά περίπου) κλείσω την παροχη αέρα του τζακιού ,αρχιζει να βγάζει καπνό στο πάνω μέρος της γυψοσανίδας μέσα από τα σποτ. Δηλαδη βγαίνει καπνος από το πανω μερος της γυψοσανίδας και συγκεκριμένα από τα τέσσερα σποτ που έχουμε βάλει!!!! Τρελαθηκαμε.......δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Μολις ανοίγουμε την παροχή του αέρα του τζακιού σταματά ο καπνός αλλά πλέον δεν τολμάμε να την κλείνουμε με αποτέλεσμα τα ξύλα να καίγονται πιο γρήγορα. Και κάτι ακόμα . Το ίδιο συμβαίνει μόλις ανοίξω και την θυρίδα πρόσβασης της γυψοσανίδας η οποια βρίσκεται στο πλάι και λίγο πιο ψηλά απο το τζάκι. Ο μάστορας που μου τοτοποθέτησε το τζάκι , μου πρότεινε να ανοιξουμε μια τρύπα εξωτερικά για να βγαίνει ο καπνός από εκεί.Ενα είδος εξάτμισης τζακιού!! Ρώτω λοιπον την γνώμη σας. Είναι φυσιολογικό να καπνίζει το τζακι μέσα στο χωρο της γυψοσανίδας ......και να βγαινει ο καπνός από τα σπότ? Τι προτείνετε ως λύση??? Σας ευχαριστώ και περιμένω τις απόψεις σας.
leftermann Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2012 πριν χρόνια είχε γίνει κάτι παρόμοιο στο τζάκι της μανούλαζμ. Απλό τζάκι, όχι ενεργειακό. Έσπασε το παλιό τζάκι, στα πλαίσια μιας και καλά ανακαίνισης του σπιτιού, έβαλε ψευδοροφή σε όλο το σπίτι με σποτάκια και λοιπά τζιβιτζιλίκια, και μετά είρθε ο μάστορης να περάσει καινούριο τζάκι. Με το πρώτο άναμμα άρχισε να βγαίνει καπνός από τα σποτάκια. Ο τσακαλος ο μάστορης τρύπησε την γυψοσανίδα της ψευδοροφής, έβαλε την καινούρια καμινάδα στην υπάρχουσα τρύπα στην πλάκα, δεν το σφράγισε όμως εκεί, και μετά μερεμέτιασε την γυψοσανίδα και όλα καλά. Έτσι επικοινωνούσε η καμινάδα με το κενό της ψευδοροφής. Απλά ξανασπάσαμε την γυψοσανίδα, σφραγίσαμε την νέα καμινάδα μέσα στην παλιά, και οκ. Δεν ξέρω βέβαια πόσο συνάφεια μπορεί να έχει όλο αυτό με το δικό σου πρόβλημα...
siracos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Αυτό που λέει ο lefterman πρέπει να είναι, κάπου δεν σφράγισαν την καμινάδα. Αυτό με το αέρα μου κάνει εντύπωση με κλειστό αέρα έπρεπε θεωρητικά να σβήνει η φωτιά όχι να καπνίζει. Κοίτα μην έχετε μπερδέψει τον αέρα καύσης με το τάμπερ της καμινάδας (αν έχει τάμπερ). Στον χώρο της γυψοσανίδας δεν έπρεπε να υπάρχει καπνός. Εξατμιση τζακιού δεν έχω ξανακούσει.
kfyros Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 σε κάποια ένωση χάνει ή στην καμινάδα, ο καπνός μόνο από εκεί μπορεί να προέρχεται.. φωνάζεις το λεβέντη που το έβαλε να το φτιάξει και τα έξοδα δικά του για ότι χρειαστεί να φτιαχτεί. Κανονικά οι "μάστορες" έπρεπε να το φουλάρουν με ξύλα 2-3 φορές ΠΡΙΝ το ντύσουν για να κλείσουν τυχόν διαρροές.. άκου εξάτμιση τζακιού !!!!!! Πάλι καλά που δε σου είπε να βάλεις και καταλύτη... Τι 'ναι αυτοί ρε ; Εν τω μεταξύ είναι όλοι και πονηρίδηδες και ζητάνε τα λεφτά μπροστά !!!! ΠΟΤΕ μην τους ξοφλάτε, τουλάχιστον την τοποθέτηση.. Να τους δίνετε ένα ποσό ΜΕΤΑ την τοποθέτηση (μέχρι τα 2/3 της αξίας της τοποθέτησης) , και τα υπόλοιπα μετά από 1 μήνα λειτουργίας..
panosem Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2012 τα ενεργειακα εχουν εξατμιση ρε παιδια, βγαζουν εκτος σπιτιου την καπνα, ουσιαστικα μια καμιναδα ειναι, απλα αρχισαν και την λενε εξατμιση. στο δικο μου απλο ενεργειακο με βεντιλατερ, καπνιζε μονο στα 2 πρωτα αναματα, που διαβαζωντας ειδα οτι λογω καινουριου ειναι φυσιολογικο στις αρχες. Πλεον δεν εχω κανενα θεμα. Το θεμα ειναι να το κοιταξεις, το ξερω ειναι σπαστικο να γκρεμιζεις και να χτιζεις χειμωνιατικα, αλλα απ το να παθεις κανενα προβλημα με το αναπνευστικο σου, ειναι προτιμοτερο να το προσεξεις.. Τηλεφωνο αμεσα σ αυτον που στο τοποθετησε. Και αν μπορεσεις οταν ξεμπερδεψεις, πες μας τι ηταν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα