_chris_ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 λοιπόν πρόκειται για χώρο περίπου 20 τμ (με θερμομόνωση για κλάματα). με ενδιαφέρει να τον ζεστάνω αυτόν τον χειμώνα. τον επόμενο πιθανότατα δε θα είμαι εδώ. οπότε ξεχνάμε λύσεις όπως a/c και επίσης σόμπες (ξύλου-πετρελαίου) μιας και είμαστε σε πολυκατοικία. άρα θέλω κάτι προσωρινό και φθηνό σε χρήση. βλέπω κυκλοφορούν διάφορα: σόμπες αλογόνου, καλοριφερ λαδιού, ηλεκτρικά, θερμοπομποί, αερόθερμα..... απ όλα αυτά έχω χρησιμοποιήσει όταν ήμουν φοιτητής μια σόμπα αλογόνου, η οποία κάνει δουλειά αν είναι στραμμένη επάνω σου. αλλιώς άστα να πάνε. θυμάμαι είχα κάψει τα πόδια μου . άρα αυτή απορρίπτεται. τι να προτιμήσω; ακούω προτάσεις. κι αν μπορείτε δώστε και link για συγκεκριμένες συσκευές. κι όπως είπα την θέλω για φέτος. μη μου προτείνετε κάτι ακριβό κι ας κάνω απόσβεση σε βάθος χρόνου. άντε να δούμε πως θα τη βγάλουμε φέτος. κάτι σαν κι αυτό λέει τίποτα;
*nenya* Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Έχω αυτον εδώ τον convector http://www.getitnow.gr/prod/smart-spiti/thermansi/convectors/convector-united-uhc-820/prod3040222pp/ Μια χαρά κάνει την δουλειά του. Όταν πιάσει την θερμοκρασία που θέλω, γυρνάω λίγο το κουμπί και μετά ανάβει και σβήνει μόνος του. Επίσης, βλέπω ότι με τον convector (σε σύγκριση με air-condition) όταν τον σβήσω μετά το δωμάτιο παραμένει ζεστό για περισσότερη ώρα. 1
gatokoritso Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Έχω αυτον εδώ τον convector http://www.getitnow..../prod3040222pp/ Μια χαρά κάνει την δουλειά του. Όταν πιάσει την θερμοκρασία που θέλω, γυρνάω λίγο το κουμπί και μετά ανάβει και σβήνει μόνος του. Επίσης, βλέπω ότι με τον convector (σε σύγκριση με air-condition) όταν τον σβήσω μετά το δωμάτιο παραμένει ζεστό για περισσότερη ώρα. ααα ωραια αφου κανει καλη ζεστασια θα τσιμπισω ενα τετοιο για τη γιαγια μου.απο καταναλωση πως τα παει?ειναι ποιο οικονομικο απο θερμαστρα?
ggQQbb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 ααα ωραια αφου κανει καλη ζεστασια θα τσιμπισω ενα τετοιο για τη γιαγια μου.απο καταναλωση πως τα παει?ειναι ποιο οικονομικο απο θερμαστρα? Πάλι τα ίδια θα λέμε? Όσα Watt γράφει τόσα καίει δεν υπάρχει μαγική λύση. Αν είναι 2000watt θερμάστρα/Θερμοπομπός/Αερόθερμο/SuperDouber_Πωλητης θα κάψει 2000watt 1
manoula Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 λοιπόν πρόκειται για χώρο περίπου 20 τμ (με θερμομόνωση για κλάματα). με ενδιαφέρει να τον ζεστάνω αυτόν τον χειμώνα. τον επόμενο πιθανότατα δε θα είμαι εδώ. οπότε ξεχνάμε λύσεις όπως a/c και επίσης σόμπες (ξύλου-πετρελαίου) μιας και είμαστε σε πολυκατοικία. άρα θέλω κάτι προσωρινό και φθηνό σε χρήση. βλέπω κυκλοφορούν διάφορα: σόμπες αλογόνου, καλοριφερ λαδιού, ηλεκτρικά, θερμοπομποί, αερόθερμα..... Καλοριφερ λαδιου με θερμοστατη και σκαλες καταναλωσης... Κραταει η ζεστη πολλη ωρα αφου το κλεισεις, γιατι πρεπει να κρυωσουν και οι μεταλλικες φετες. Ουσιαστικα ειναι σαν το αλλο του πετρελαιου, ζεσταινει λαδι αντι νερου και ειναι φορητο! Αλλη λυση σομπα υγραεριου με δικλειδες ασφαλειας για μειωμενο οξυγονο, σβησιμο φλογας ή πτωση, μερικα δεν εχουν τον σωληνα - λαστιχο, επισης υπαρχουν με λαμπες αλογονου σε περιπτωση που ξεμεινεις απο φιαλη σαββατο βραδι. ααα ωραια αφου κανει καλη ζεστασια θα τσιμπισω ενα τετοιο για τη γιαγια μου.απο καταναλωση πως τα παει?ειναι ποιο οικονομικο απο θερμαστρα? ζέστη με θερμοπομπούς 1
_chris_ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 βασικά το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί δεν είναι το πόσο καίει. μιας και σχεδόν όλα πάνω κάτω καίνε το ίδιο, 2000W. το θέμα είναι στα δεδομένα watts ποια συσκευή αποδίδει καλύτερα, ποιά κρατάει για περισσότερη ώρα αφού τη σβήσεις. τα σώματα λαδιού έχουν το καλό ότι και να τα σβήσεις οι πλάκες θα καίνε ακόμα. κάτι που δε συμβαίνει με τα αλογόνου. οι Convectors είναι το ίδιο; ή απλά βγάζουν ζεστό αέρα και με το που τα κλείσεις παγώνει η συσκευή;
gatokoritso Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Πάλι τα ίδια θα λέμε? Όσα Watt γράφει τόσα καίει δεν υπάρχει μαγική λύση. Αν είναι 2000watt θερμάστρα/Θερμοπομπός/Αερόθερμο/SuperDouber_Πωλητης θα κάψει 2000watt μην δαγκας βρε επιστημονα! αυτο που λεει ο _chris_ εννοουσα.. βασικά το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί δεν είναι το πόσο καίει. μιας και σχεδόν όλα πάνω κάτω καίνε το ίδιο, 2000W. το θέμα είναι στα δεδομένα watts ποια συσκευή αποδίδει καλύτερα, ποιά κρατάει για περισσότερη ώρα αφού τη σβήσεις. τα σώματα λαδιού έχουν το καλό ότι και να τα σβήσεις οι πλάκες θα καίνε ακόμα. κάτι που δε συμβαίνει με τα αλογόνου. οι Convectors είναι το ίδιο; ή απλά βγάζουν ζεστό αέρα και με το που τα κλείσεις παγώνει η συσκευή;
Chrisxxx Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Για να μην ανοιγω νέο θέμα, θελω να ζεστάνω χώρο κοντά στα 25τμ. αλλά και τα βράδια για λίγο ένα δωμάτιο κοντα στα 10τμ αρα ψάχνω μια συσκευη φορητή. Ο βασικος χώρος των 25τμ που βρισκομαι συνηθως έχει ένα AC αλλά ειναι μακρυα απο μένα και δεν ειμαι απολυτα ευχαριστημένος απο την αποδοση του αλλά και από ζεστη που αποδιδει στο χώρο, ενώ πρέπει να καιει και ολη μέρα, ετσι αποφάσισα να παρω ενα εξτραδάκι, το οποιο θα το έχω κοντα μου. Απο παρομοια θεματα που διάβασα κατέληξα ότι ενα καλοριφέρ λαδιου ειναι η πιο αποδοτική λύση σε σχέση με τις θερμαστρες χαλαζια, αλογονου ενώ το προτιμώ και απο ένα αερόθερμο. Εχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο; Σκεφτομαι κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/287830/Davoline-13-25-ZR-OR.html στα 2500W ή παρομοι με max τα 2000w.
Haldol Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μην απατάστε με τα καλοριφέρ λαδιού. Όντως αργούν να κρυώσουν, αλλά ταυτόχρονα αργούν και να ζεσταθούν! Το λάδι έχει μεγάλη θερμική αδράνεια. Ή, τουλάχιστον, πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τον αέρα. Ένα αερόθερμο θα χάσει όλη του τη ζέστη 10 sec αφού το σβήσεις. Ταυτόχρονα όμως, όταν το ανάψεις ενώ είναι κρύο, σε 10 sec θα φυσάει ζεματιστό αέρα! Ενώ το καλοριφέρ λαδιού, θα αργήσει 10 min να κρυώσει, αλλά άλλα τόσα θα κάνει να ζεσταθεί! Δεν υπάρχει κάποιο «μαγικό» θερμαντικό σώμα— όλα θα αποδώσουν στο χώρο όση ενέργεια τραβήξουν από την πρίζα (με εξαίρεση το A/C). Εγώ προτείνω αερόθερμο. Με αυτά τα δεδομένα: - Άμεση θέρμανση. Οκ, πιο «ποιοτικά» θερμαίνει ο κονβέκτορας ή το καλοριφέρ λαδιού, αλλά και τα δύο θέλουν παραπάνω ώρα για να ζεστάνουν. Εσύ θέλεις να μπεις στο παγωμένο σπίτι και να ξεπαγώσεις τα χέρια σου ΤΩΡΑ. - Οικονομία. Όχι στην κατανάλωση, είπαμε: όσο τραβάει, τόσο δίνει. Ισχύει για όλα. Αλλά στην απόκτηση. Μέση τιμή για ένα αερόθερμο 30€. Για ένα καλοριφέρ λαδιού ή έναν κονβέκτορα 70€ και πάνω! Ενώ θα πάρεις την ίδια ισχύ— typically ~2 kW. Οπότε, πάρε εκεί δυο oscillating αερόθερμα του 1,5 kW το καθένα με <60€, βάλτα αντιδιαμετρικά στο δωμάτιο κι είσαι gg. 2
terry26 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μπες εδω στις αγγελιες...πουλαει ενα παλικαρι σωματα με υπερυθρες....δεν εχω καμια σχεση να θελω να κανω διαφημιση και βλακειες...τη γνωμη μ λεω....κ τελος 20τμ θερμανση πολυ οικονομικα... Sent from my iPhone using Insomnia
stavrosgr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Γειά σας Έλληνες. Έτσι και εγώ λόγω κρίσης ψάχτηκα για εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης. Έβαλα aircodition…500 γιούρια μαζί με περαστικά….για το καλοκαίρι καλό για-το-χειμώνα βράστα .. συνέχεια πρέπει να καίει μου βολίζει το κεφάλι η ζέστη του ‘’ψεύτικη’’ οικονομικό σε ρεύμα αλλά… θόρυβος και ζαλούρα και ξερή ατμόσφαιρα… και στα 0 και κάτω κρύα ανίκανο να ζεστάνει… Πήρα κεραμικό αερόθερμο λοιπόν για να έχω σίγουρη ζέστη όσο κρύο και να έχει έξω . πράγματι πολύ καλό γρήγορη δυνατή ζέστη και σε συνδυασμό με το αρκουδέρ όλα καλά….αλλά δεν μπορείς να το αφήνεις να καίει όλο το βράδυ δεν έχει και θερμοστάτη και καίει συνέχεια τα έντερα του και μόλις το κλείσεις….κρύοοοο. Οπότε μετά από μπόλικο ψάξιμο πήρα και θερμοπομπό ατλαντικ αν και πιστεύω πως άσχετα με την μάρκα όλοι οι θερμοπομποί με επίστρωση αλουμινίου και ηλεκτρονικό θερμοστάτη θα σας φτιάξουν την μέρα η καλύτερα τον χειμώνα! Νοικιάζω παλιό σπίτι με χάλια μόνωση… και έβαλα στο σαλόνι 20 τμ τον θερμοπομπό 2000 watt στους 20 βαθμούς με κλειστές όλες τις ενδιάμεσες πόρτες και κοιμάμαι στον καναπέ –κρεβάτι του σαλονιού! Δεν τον κλείνω ποτέ γυρνάω από δουλειά σαλόνι ζεστό …. Ξυπνάω το πρωί σαλόνι ζεστό! Έχω συνέχεια 21 βαθμούς χωρίς θόρυβο ούτε καμένη ατμόσφαιρα – ξερή με μια πολύ γλυκιά ζέστη σαν του καλοριφέρ! Ο ηλεκτρονικός θερμοστάτης ανοιγοκλείνει αυτόματα χωρίς να κάνω εγώ κάτι κάνοντας οικονομία καθώς καίει περίπου 9-10 ώρες στο 24ορο! Προσοχή στα βατ και την μόνωση του δωματίου ώστε να αγοράσετε τον κατάλληλο για τον χώρο σας και πάντα τον βάζετε μπροστά σε μπαλκονόπορτα η παράθυρο για την καλύτερη θέρμανση του χώρου σας! Έπειτα και τον εκκαθαριστικό λογαριασμό είδα πως καίει 50 ευρώ τον μήνα μόνο και το κόλπο είναι να μην τον κλείνεις ποτέ καθώς με το άνοιξε κλείσε συνέχεια προσπαθεί να ζεστάνει ένα κρύο δωμάτιο από την αρχή οπότε καίει συνεχεία. 50 ευρώ για συνέχεια ένα ζεστό δωμάτιο θεωρώ πως είναι καλά… τώρα για ολόκληρο σπίτι βάλε ένα πενηντάρικο για κάθε δωμάτιο περίπου και δες εσύ τι συμφέρει να κάψεις …πάντως αντί πετρελαίου στο θέμα ποιότητας θέρμανσης είναι το καλύτερο σε σχέση και αρκουδέρ και αερόθερμα. Εχω και το αερόθερμο για το μπάνιο και είμαι κομπλέ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα