Προς το περιεχόμενο

Μας άφησε η κάρτα δικτύου;


kosegdit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στο forum.

 

Εδώ και κάμποσο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου και συγκεκριμένα με την σύνδεση στο internet.

 

Τι συμβαίνει... όποτε του καπνίσει του pcίου, αποφασίζει και αποσυνδέεται από το internet. Η αποσύνδεση αυτή διαρκεί συνήθως από 5-30 sec, όχι παραπάνω. Αλλά και πάλι αυτό το λίγο είναι ιδιαίτερα σπαστικό.

 

Το router δεν νομίζω να είναι αυτό που ευθύνεται, καθώς άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω wifi, συνεχίζουν να είναι κανονικά συνδεδεμένες κατά την διάρκεια αυτών των διακοπών. Επίσης άλλαξα καλώδιο ethernet μπας και, αλλά και πάλι δεν είδα προκοπή. Να τονίσω ότι το κάνει σε άκυρες στιγμές και μάλιστα με άκυρη συχνότητα επανάληψης.

 

Όταν γίνονται αυτές οι αποσυνδέσεις, το εικονίδιο της σύνδεσης στο tray, γίνεται έτσι:

 

post-202862-0-70312100-1355129520.png

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εμφανίζεται η εικόνα, τελοσπάντων πάνω στο εικονίδιο της οθονούλας που δείχνει την σύνδεση, βγαίνει ένα κόκκινο Χ.

 

Η μητρική είναι αυτή της υπογραφής μου, το router μου είναι το Dlink DSL-G624T και η σύνδεση μου είναι μια wannabe 24άρα της forthnet.

 

Λέτε να ευθύνεται κάτι άλλο ή όπως το μυρίζομαι τα έφτυσε η ενσωματωμένη κάρτα δικτύου της μητρικής και πρέπει να πάρω μια καινούρια pci;

Αν είναι έτσι, έχετε να μου προτείνεται κάποια; Δυστυχώς δεν έχω ιδέα τι πρέπει να προσέξω. Από budget δεν νομίζω ότι είναι και ιδιαίτερα ακριβές, τις ανάγκες του μηχανήματος σας τις ανέφερα, οπότε ας κινηθούμε σε λογικά πλαίσια.

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :-D :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το 1ο που πρέπει να ελέγξεις είναι όταν χάνεις τη σύνδεση να δεις τη συμπεριφορά του router. Αν κάνει επανεκκίνηση, αν και ποια λαμπάκια σβήσανε (power, status, adsl, τι κάνουν σε σχέση με κανονική λειτουργία).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου, και ξέχασα να το αναφέρω.

 

Το έχω κοιτάξει αυτό που λες, και η συμπεριφορά του router δεν αλλάζει. Τα λαμπάκια συνεχίζουν ακριβώς όπως ήταν, χωρίς καμία αλλαγή. Μάλιστα όπως προανέφερα, αν πχ είμαι συνδεδεμένος και με το laptop μέσω wifi, εκεί δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα, παρά μόνο στο desktop.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τότε λογικά το λαμπάκι lan# θα σβήνει όταν γίνεται αυτό που λες.

Δοκίμασε να συνδέσεις με το καλώδιο το laptop και δες συμπεριφορά, όπως & να αλλάξεις lan port.

(πρώτα βλέπουμε το router & μετά πάμε στην κάρτα δικτύου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με συγχωρείς, έχεις δίκιο. Μόλις το έκανε πάλι και το λαμπάκι Lan στην θέση 1 έσβησε.

 

Σύνδεσα για αρχή το ethernet στην θέση 2 του router, και αν μου το ξανακάνει, θα συνδέσω το laptop όπως μου είπες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα και πάλι,

 

για να συνεχίσω το post, ενημερώνω ότι και στο δεύτερο port του router γινόταν και πάλι το ίδιο. Επειδή βαρέθηκα να συνδέσω το laptop, είπα να δοκιμάσω την τύχη μου και να το συνδέσω και στο τρίτο port.

 

Εδώ και 4 μέρες δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν ξέρω αν συνέβη κάτι όσο δεν ήμουν μπροστά στο pc, αλλά τουλάχιστον όσες ώρες το έχω δουλέψει, είναι μια χαρά.

 

Ελπίζω να μείνει ως έχει και να μην χρειαστεί να συνεχίσω άλλο το ψάξιμο. Γιατί πρόβλημα κάπου σίγουρα υπάρχει, αλλά άμα τουλάχιστον είμαι τυχερός και δουλεύει κανονικά έτσι, τότε δεν με πειράζει.

 

άδικος, σε ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον και την βοήθεια :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα και πάλι.

 

Σκούρα τα πράγματα με το θέμα μου. Για να συνεχίσω από εκεί που το είχα αφήσει, το internet όσο είναι ανοιχτός ο υπολογιστής, δουλεύει άψογα. Δεν έχω θέματα με αποσυνδέσεις, όπως στην αρχή του θέματος. Υπενθυμίζω ότι το pc είναι συνδεδεμένο στο τρίτο port του router.

 

Το θέμα τώρα είναι ότι παρατήρησα το εξής: Επειδή τα πάντα είναι συνδεδεμένα πάνω σε ένα ups, όταν κλείνω τον υπολογιστή, κλείνω από συνήθεια και το ρεύμα του ups. Όταν λοιπόν ξαναδίνω ρεύμα στο pc, το ανοίγω, μπαίνω κανονικά στα windows, αλλά για να συνδεθώ στο internet μου βγαίνει η ψυχή. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι όταν γύρισα από τις διακοπές των Χριστουγέννων, και άνοιξα ξανά τον υπολογιστή, πάλευα 45 λεπτά να κάνω το router να συνδεθεί κανονικά. Έβαζα-έβγαζα καλώδια και ρεύματα, τίποτα αυτό. Κάθε φορά λοιπόν που κλείνω το ρεύμα του router μου, και μετά από κάποιες ώρες το ξανανοίγω, μου κάνει τα ίδια.

 

Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να φοβάμαι να κλείσω το βράδυ το ρεύμα στο pc, για να μην παλεύω την επόμενη μέρα 1 ώρα με το router.

 

Επειδή λοιπόν, το D-Link μάλλον τα έφαγε τα ψωμιά του, έχετε να μου προτείνεται κάποιο άλλο router στα 50 euro; Δεν ξέρω τι χαρακτηριστικά να προσέξω, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το θέλω για οικιακή 24άρα γραμμή που συντονίζει στα 18Mbps. Επίσης αν γίνεται να έχει γρήγορο wifi και ασφάλεια WPA2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει μια λανθασμένη λογική στο τι μπορούμε/πρέπει να συνδέουμε πάνω σε ένα UPS. Επίσης έχει σημασία και η ποιότητα του ημίτονου που δίνει ένα UPS και πως μπορεί να συνεργαστεί σωστά με μια ηλεκτρική συσκευή συγκεκριμένων προδιαγραφών. Σου φέρνω ένα παράδειγμα την τιτανοτεράστια APC. Οι σειρές BACK UPS/BACK UPS Pro κανονικά δεν κάνουν για τα active PFC τροφοδοτικά μας, κι ας κοστίζουν από 120 μέχρι +200 ευρώ. Το ημίτονο που βγάζει μπερδεύεται με το PFC και υπό συνθήκες μπορεί να κάψει το PSU μας (το παραπάνω το έχω τσεκάρει με τεχνικό της APC σε live-chat γιατί είμαι κι εγώ κάτοχος ενός 900VA Pro). Πρέπει να παίρνουμε κανονικά τα εξαιρετικά Smart UPS που είναι και πολύ ακριβότερα. Αν αρχίσω να σκέφτομαι τι ρεύμα μας παρέχουν τα UPS της σειράς που έχουμε κατά κόρον στα σπίτια μας, μάλλον θα βάλω τα κλάματα

 

Προσπερνάω την πολυλογία μου, και σε ρωτάω ότι το ξέρεις φίλε μου Kosegdit ότι κανονικά ούτε την οθόνη δεν πρέπει να συνδέουμε σε ένα UPS? Και άντε αυτό είναι ψιλοαπαραίτητο γιατί πρέπει να βλέπουμε για να κάνουμε ένα σωστό shutdown (και με τις παλιότερες analogue δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά με τις Digital έμπλεξε το γλυκό). Τι δουλειά έχει όμως το Router εκεί? ΔΛΔ πάνω στο power-loss θέλουμε να έχουμε και Internet μην χάσουμε κανα Like? :devil:  Ένας φίλος μου να μην τον χαρακτηρίσω, πήγα σπίτι του και είχε πάνω και το λαμπατέρ για να βλέπει λέει... :cry:

 

Παιδιά το UPS έχει ΕΝΑΝ και μόνο λόγο. Το να μας δώσει μερικά λεπτά για ασφαλές shut-down. Δεν είναι για προστασία (αυτό έπεται). Γιαυτό λοιπόν πάρε ένα καλό πολύμπριζο με 15 ευρώ (άκουσέ με και μην πάρεις τίποτε άλλο από APC), βάλτα όλα εκεί πάνω όπως και το UPS, και πάνω στο UPS θα βάλεις το PC και την οθόνη. ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Και αν έχεις δύο πρίζες, βάλε το UPS μόνο του με τα συμπράκαλα στην μία πρίζα και το πολύπιζο με τα υπόλοιπα στην άλλη. Είμαι σίγουρος πως θα σου λυθούν όλα τα προβλήματα. :-D

 

Ανεξαρτήτως του παραπάνω που στο συμβουλεύω ούτως ή άλλως να το πράξεις, αν δεν λυθεί το πρόβλημά σου, μπορείς να δοκιμάσεις ένα FW update. Και αν δεν υπάρχει επίσημο, κάποιο custom. Το adslgr.com είναι μια καλή πηγή για τέτοια πράγματα. Επίσης ένα HW reset ποτέ δεν έβλαψε. Μηχανήματα είναι και αυτά και κολάνε...

 

Για να φτάσουμε να πούμε ότι ένα router τα έφαγε τα ψωμιά του και θέλουμε άλλο, πρέπει να καεί. Όλα τα άλλα είναι μικρό-bugs που λύνονται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ;)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί το router λοιπόν πάνω στο UPS; Γιατί το 90% των διακοπών ρεύματος που γίνονται στην περιοχή μου είναι κάποιες απλές και στιγμιαίες πτώσεις τάσης. Όσες φορές γίνεται αυτό, οι περισσότερες λάμπες στο σπίτι δεν προλαβαίνουν καν να σβήσουν, που λέει ο λόγος. Αυτές οι πτώσεις τάσης όμως είναι αρκετές για να κλείσει βίαια το pc και να γίνει η ζημιά. Γιαυτό το λόγο έβαλα πάνω και το router, για να μην πέφτει η σύνδεση στο internet, και να συνεχίζω την δουλειά μου σαν να μην έγινε τίποτα. Κάθε φορά που γινόταν αυτό, όλα λειτουργούσαν κανονικά, κι εγώ απλά περίμενα να συνδεθεί ξανά το router  :-D

 

Διάβασα με προσοχή αυτά που είπες και γενικά εμπιστεύομαι ιδιαίτερα τα λεγόμενά σου. Γιαυτό με την πρώτη ευκαιρία (άφιξη 660Ti), που θα χρειαστεί να moddάρω πάλι το pc, θα τα συνδέσω όπως μου πρότεινες. Αν συνεχίσω να αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα, θα κάνω ένα firmware update ή και ένα reset και βλέπουμε  :mrgreen:

 

Αν υποτεθεί όμως ότι το router δεν τραβάει άλλο, τι θα πρέπει να προσέξω στην αγορά ενός νέου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, γράφω εδώ, καθώς το πρόβλημα δεν λύθηκε και μάλλον πάμε για νέο router.

 

Έχω συνδέσει λοιπόν το pc μου στο 4ο lan port του router μου, το οποίο για κανα δίμηνο μπορώ να πω ότι δεν μου είχε παρουσιάσει προβλήματα. Εδώ και κάτι μέρες όμως ξεκίνησαν πάλι τα ίδια όπως παλιά.

 

Θέλω λοιπόν να κάνω μια έρευνα αγοράς για modem router. Όπως είχα πει και στο πρώτο post, το θέλω για οικιακή χρήση. Έχω 24Mbps (ο θεός να τα κάνει), από την forthnet. Στο router πάνω είναι μόνιμα συνδεδεμένος ο σταθερός υπολογιστής της υπογραφής μου, και καμιά φορά μπορεί να συνδεθεί άλλο 1-2 μέσω ethernet και κανα laptop-κινητό μέσω wi-fi.

 

Επειδή δεν ξέρω τι χαρακτηριστικά να κοιτάξω, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα router στα 60-70 euro max. Φυσικά αν μπορούμε να βρούμε κάτι πιο φθηνό, που να κάνει την ίδια δουλειά για μένα, θα φάμε τη διαφορά σε σουβλάκια :P

 

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο, μου τράβηξε την προσοχή αυτό: Belkin F9K1002

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή δεν ξέρω τι χαρακτηριστικά να κοιτάξω, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα router στα 60-70 euro max. Φυσικά αν μπορούμε να βρούμε κάτι πιο φθηνό, που να κάνει την ίδια δουλειά για μένα, θα φάμε τη διαφορά σε σουβλάκια :P

 

Σε αυτή τη περίπτωση φίλε μου σου χαρίζω ένα και τα τρώμε σουβλάκια  :D

 

Κοίταξε, αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από το router και στην ουσία δε βάζεις χέρι ποτέ στις ρυθμίσεις του δε χρειάζεται να πας τόσο ακριβά.

Δηλαδή για εμένα δε χρειάζεται να επενδύσεις τόσα λεφτά από τη στιγμή που δε θα το αξιοποιήσεις περισσότερο από την τυπική χρήση.

Τα κοινά που δίνουν οι πάροχοι σε καλύπτουν.

Απλά κοίτα να είναι annex A όπως το προηγούμενο (pstn γραμμή) και να υποστηρίζει ασύρματο πρωτόκολλο τύπου 802.11n.

Ρίξε και μια ματιά στη κατηγορία των αγγελιών.

Αν βέβαια θέλεις να πας σε κάτι σαν αυτό του συνδέσμου το συζητάμε. Απλά για το συγκεκριμένο δε μπορώ να εκφέρω γνώμη πέρα από το ότι σε καλύπτει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κάρτα δικτύου είναι η ενσωματωμένη της μητρικής.

 

post-202862-0-74665000-1365696751_thumb.png

 

Πήγα να κάνω update από το device manager και μου λέει ότι έχω τους τελευταίους drivers.

 

post-202862-0-26419300-1365696765_thumb.png

 

Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι το TAP-Win32 Adapter V9;

Επίσης πως μπορώ να σιγουρευτώ αν φταίει η κάρτα δικτύου ή το router μου, μετά από όλα αυτά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...