Προς το περιεχόμενο

Νεο PC-Παλιο Router


KingLuther_78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

Εχω την εξης απορια και θα ηθελα την βοηθεια των "ειδικων" του φορουμ.Παρηγγειλα προσφατα καινουριο υπολογιστη γιατι ο παλιος(ειχε κλεισει 7ετια)εκαιγε καρβουνο.Το προβλημα ομως ειναι το εξης.....οταν φτασει το καινουριο μηχανημα,τι κανω με το ιντερνετ?Πως θα συνδεσω το ρουτερ με τον καινουριο πυργο?Στον προηγουμενο υπολογιστη που ειχα την ολη διαδικασια την ειχε κανει η αδερφη μου,η οποια ομως πλεον ζει στο εξωτερικο.Για να συνδεσω το παλιο ρουτερ με τον πυργο,χρειαζεται να κανω install καποιο CD οπως θυμαμαι οτι συνεβαινε παλια στα dial-up modem?Ρωταω γιατι φιλοι μου μου λενε οτι πλεον δεν χρειαζεται,και με το που θα συνδεσεις το ρουτερ ενσυρματα με τον πυργο μεσω LAN,αμεσως θα συνδεθω με το ιντερνετ.Μου φαινεται πολυ καλο για να ειναι αληθινο,και αναρωτιεμαι τι ισχυει?Παρεπιπτοντως το ρουτερ ειναι ενα Thomson Tg585v7.Οποιος εχει καποια παρομοια εμπειρια,παρακαλω ας βοηθησει........

Υ.Γ Παρεπιπτοντως την προηγουμενη φορα λυθηκε το προβλημα που αντιμετωπιζα τελικως με το ασυρματο ιντερνετ.Ευχαριστω εστω και ετεροχρονισμενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Έχεις κρατήσει το κουτί? Αν ναι, θα έχει μέσα ένα καλώδιο σαν το παρακάτω:

 

pl118596-lan_patch_cable_sftp_cat5e_pvc.jpg

 

Συνδέεις αυτό το καλώδιο σε μία από τις κίτρινες υποδοχές του ρουτερ καθώς και στην μητρική σου.

 

Ρουτερ:

 

585v7Rueckseite.jpg

 

Μητρική (στη φωτογραφία είναι η θύρα με τον αριθμό 5):

 

ASUS_M4A88TD-V_EVO_USB3_Motherboard_IO_Panel_01.jpg

 

Βεβαίως συνδεεις και το ρουτερ με την τηλεφωνική γραμμή (υποδοχή dsl στο ρουτερ) και βάζεις και τα κατάλληλα φίλτρα ανάλογα με τις τηλεφωνικές σου συσκευές.

 

Αφού τα κάνεις όλα αυτά, θα έχεις αυτόματα ιντερνετ. Αν για κάποιον λόγο δεν έχεις, εγκατέστησε από το cd που έρχεται μαζί με τη μητρική σου τους lan drivers. Μετά θα δουλέψει πάλι αυτόματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

την πρωτη φορα βαλατε το cd για να περασετε τα στοιχεια στο ρουτερ.εφοσον αυτο εχει γινει απλα κανεις οτι ειπε οφιλος αποπανω αρκει να ειναι περασμενη η καρτα δικτυου στον υπολογιστη.και επισης γενικοτερα μην χρησιμοποιειται τα cd που δινουν τα ρουτερ για την αρχικη εγκατασταση.πιο δυσκολο το κανει παρα πιο ευκολο.μαθε να μπαινεις απο την ip και να το ρυθμιζεις αποεκει.γιατι πολλα router ειτε δεν δινουν cd ειτε δινουν αλλα δεν παιζει σωστα σε καποια Pc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πουλίνε σε ποιά στοιχεία αναφέρεσαι? Αυτό που φαντάστηκα εγώ είναι το είχαν συνδεδεμένο μέσω usb γι αυτό βάλανε το cd και να εγκαταστήσουνε drivers.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για την απαντηση.Στο δικο μου ρουτερ,το καλωδιο που συνδεει το ρουτερ με την μητρικη του παλιου μου υπολογιστη ειναι μπλε στο χρωμα.Δεν νομιζω οτι παιζει καποιο ρολο το χρωμα.....Παρεπιπτοντως το καλωδιο που εχω τωρα και συνδεει τον παλιο υπολογιστη με το ρουτερ,το ιδιο θα χρησιμοποιησω στον καινουριο υπολογιστη.Δεν χρειαζεται να εχω και καινουριο καλωδιο.Σωστα?

Υ.Γ Πουλινε οταν λες να μπαινω απο την ΙΡ και να κανω τις ρυθμισεις,εννοεις την διευθυνση που βαζεις στον browser σου και που μπαινει στο ιντερφεις του ρουτερ σου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πουλίνε σε ποιά στοιχεία αναφέρεσαι? Αυτό που φαντάστηκα εγώ είναι το είχαν συνδεδεμένο μέσω usb γι αυτό βάλανε το cd και να εγκαταστήσουνε drivers.

στοιχεια username/password στο ρουτερ.

οχι το v7 δεν εχει Usb για να περασεις drivers με το cd

 

Ευχαριστω για την απαντηση.Στο δικο μου ρουτερ,το καλωδιο που συνδεει το ρουτερ με την μητρικη του παλιου μου υπολογιστη ειναι μπλε στο χρωμα.Δεν νομιζω οτι παιζει καποιο ρολο το χρωμα.....Παρεπιπτοντως το καλωδιο που εχω τωρα και συνδεει τον παλιο υπολογιστη με το ρουτερ,το ιδιο θα χρησιμοποιησω στον καινουριο υπολογιστη.Δεν χρειαζεται να εχω και καινουριο καλωδιο.Σωστα? Υ.Γ Πουλινε οταν λες να μπαινω απο την ΙΡ και να κανω τις ρυθμισεις,εννοεις την διευθυνση που βαζεις στον browser σου και που μπαινει στο ιντερφεις του ρουτερ σου?

ναι την διευθυνση.για το thomson πχ ειναι το 192.168.1.254

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...