Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα με τα αρχεία... δεν είναι απλώς να τα έχεις.

Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που έχουν 2+ TB αρχείων με media (= ταινίες, μουσική κτλ) έχουν ΣΩΣΤΑ metadata.

Δηλαδή, πόσοι έχουν ΟΛΕΣ τις ταινίες και ΟΛΗ την μουσική με metadata.... =

για ταινίες: Short description, long description, cover, release date, rating, actors, director, producer, screenwriter, genre, εάν έχουν subs να τους έχουν soft και με σωστή ένδειξη γλώσσας.

για σειρές: το ίδιο με ταινίες + episode number, season number, channel

για μουσική: album artist, cover, song artist, track number, total tracks in CD, total CDs per album (1 of 2, 1 of 1 etc), date, genre

Το ίδιο ισχύει για βιβλία και έγγραφα...

ISBN, doi, Title, authors, type (e.g. Edited book, Book, Book chapter κτλ) (και όπου υπάρχει, abstract, key words, date, presented/published κτλ).

Και να είναι ΣΩΣΤΑ metadata και όχι ό,τι να 'ναι....

Τι να κάνει κάποιος 50k από τραγούδια, όταν δεν ξέρει τι έχει, που είναι, πότε είναι και εν γένει όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί efficiently όλα αυτά τα δεδομένα... Απλά για να τα έχει και να περιμένει κάποιο post στο insomnia για να πετάξει το νούμερο του space που καταλαμβάνουν;

• Like 1
Δημοσ.

^ Για τις σειρές δεν χρειάζονται όλα αυτά που λες. Όνομα σειράς/αριθμοί επεισοδίων μόνο. Εκτός και αν είσαι Geek της τάξης (αλλά Geek όμως γιατί όπως είπα ΔΕΝ χρειάζονται όλα τα άλλα), ή/και "συλλέκτης" ξέρω-γω.

Τώρα τα μουσικά κομμάτια έχουν, δόξα τω Θεό, όλα τα αναγκαία ΜΕΣΑ τους.. από το κατέβασμα. Και μια μηχανή αναζήτησης ενός Music Player αγνοεί το Track name και σε βοηθάει να βρεις οτιδήποτε από το Audio File Information (βλ. Winamp). Από κει και πέρα, μόνο ξεχώρισμα Genre σε φακέλους με ονόματα που βοηθούν την αναζήτηση του player. Όχι π.χ Hardcore Techno ο ένας φάκελος και ο άλλος Techno, διότι στην αναζήτηση TECHNO θα σου σκάνε και Hardcore.. Έξυπνα ονόματα θέλει.

Ον τόπικ και αν ενδιαφέρει και κανέναν: 2,7 used από 3.3. Τα τυπικά.

Δημοσ.

ω,e-penis thread

Το θέμα με τα αρχεία... δεν είναι απλώς να τα έχεις.

Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που έχουν 2+ TB αρχείων με media (= ταινίες, μουσική κτλ) έχουν ΣΩΣΤΑ metadata.

Δηλαδή, πόσοι έχουν ΟΛΕΣ τις ταινίες και ΟΛΗ την μουσική με metadata.... =

για ταινίες: Short description, long description, cover, release date, rating, actors, director, producer, screenwriter, genre, εάν έχουν subs να τους έχουν soft και με σωστή ένδειξη γλώσσας.

για σειρές: το ίδιο με ταινίες + episode number, season number, channel

για μουσική: album artist, cover, song artist, track number, total tracks in CD, total CDs per album (1 of 2, 1 of 1 etc), date, genre

Το ίδιο ισχύει για βιβλία και έγγραφα...

ISBN, doi, Title, authors, type (e.g. Edited book, Book, Book chapter κτλ) (και όπου υπάρχει, abstract, key words, date, presented/published κτλ).

Και να είναι ΣΩΣΤΑ metadata και όχι ό,τι να 'ναι....

Τι να κάνει κάποιος 50k από τραγούδια, όταν δεν ξέρει τι έχει, που είναι, πότε είναι και εν γένει όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί efficiently όλα αυτά τα δεδομένα... Απλά για να τα έχει και να περιμένει κάποιο post στο insomnia για να πετάξει το νούμερο του space που καταλαμβάνουν;

Χρειάζεται το total tracks?Αφού ο φάκελος πρέπει να περιλαμβάνει όλα του cd.Αν όχι,τότε delete :P

Προσωπικά με 400gb καθαρή μουσική(κατέβαζα παλιά mp3s,πλέον μόνο flac),ξέρω ανα πάσα στιγμή που είναι το κάθε άλμπουμ.

Υπάρχουν στιγμές που σου ρχεται φλασιά να ακούσεις ένα συγκεκριμένο είδος που είχες ακούσει παλιά,η να ψαχτείς ξανά με κάποιο συγκρότημα/καλλιτέχνη.Για να μην κάθεσαι youtube με την σκατοποιότητα,τα χεις στο pc.Η αν θες να τα δώσεις σε έναν φίλο,υπάρχουν εκεί,copy/paste σωστά tagged και όχι κάτι releases που δεν έχουν τίποτα. (καταραμμένη ελληνική hip hop σκηνή,και τα 128kbps mp3 θεωρούνται νορμαλ και δεν είναι σωστά tagged τα κομμάτια).

400 gb μουσική + 200 με ελληνικές σειρές + 300 ταινίες που σβήνονται όταν τις βλέπω + 200gb φωτογραφίες(δικές μου και του ίντερνετ) και tutorials.

Όλα αυτά 1 φορά backup σε εσωτερικό δίσκο και άλλη μια φορά σε εξωτερικό που βρίσκεται στο ντουλάπι και βγαίνει μια φορά τον μήνα.

Και αν θέλει ας χτυπήσει κανένας δίσκος :devil:

• Super Moderators
Δημοσ.

4Χ2ΤΒ με 50-60GB free στον καθένα...

Τα περισσότερα σειρές (720p), μετά anime (SD & HD) , ταινίες (1080p) και τέλος MP3 τα οποία θέλω να τα αλλάξω με FLAC...

Δημοσ.

@koritsi και meraklis

Εσείς μιλάτε για οργάνωση σε φακέλους κτλ... ενώ εγώ λέω για metadata που τηρούν οι players... (χώρια ότι μερικοί players οργανώνουν αυτόματα φακέλους).

Προφανώς και κάποιος θα έχει οργανωμένα τα media files του σε φακέλους... όμως ένας ολοκληρωμένος player θα έχει το library του με το οποίο θα μπορείς να κάνεις search... ή εάν έχεις κάποιο media "station" που σου παρουσιάζει την βιβλιοθήκη σου στην TV τότε μπορείς να βλέπεις ΟΛΕΣ τις πληροφορίες για οποιοδήποτε movie kind αρχείο στην TV σου, πριν το επιλέξεις.

Το total tracks είναι για τον player και το library του και όχι για το folder που είναι αποθηκευμένα τα αρχεία....

Επίσης, υπάρχουν και players που σου κάνουν play lists μόνοι τους αναλόγως το είδος, το rating που έχεις βάλει αλλά και το κομμάτι αυτό καθαυτό (βάσει τεχνικών μεγεθών του κομματιού που χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην MIR research & industry community αλλά και έχουν περιγραφεί από το mpeg 7 πρότυπο). Οπότε, δεν είναι ανάγκη να πας, εσύ ο ίδιος, να θυμηθείς τι είναι το κάθε κομμάτι και να το επιλέξεις για να ακούσεις ΕΝΑ κομμάτι από ΕΝΑΝ καλλιτέχνη που έχεις να ακούσεις πολύ καιρό ή δεν το έχεις ακούσει ακόμα... εάν έχεις σωστά metadata όλα γίνονται αυτόματα.

Και ΟΧΙ, τα files μόνα τους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τα πάντα μέσα κατά 99,9%... μερικά έχουν καλλιτέχνη για το album αλλά δεν έχουν καλλιτέχνη για το κομμάτι (π.χ. άλλος καλλιτέχνης έχει εκδώσει το album αλλά κάποιος άλλος έκανε remix στο συγκεκριμένο κομμάτι). Ή εάν κάποιος έχει albums που ένας συνθέτης χρησιμοποιεί διαφορετικούς τραγουδιστές, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις για τους διαφορετικούς τραγουδιστές.

Επίσης, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα (ακόμα τουλάχιστον) δεν σου βγάζει σχεδόν ποτέ σωστά αποτελέσματα. Αυτό έχει ως συνέπεια μερικές εκδόσεις CD να μην συμφωνούν με αυτή που έχεις εσύ. Οπότε, ΛΑΘΟΣ metadata. Οπότε, δεν ξέρεις τι έχεις. Οπότε, χάνεις πληροφορίες από την μουσική σου. Οπότε, δυνητικά έχεις λάθος λειτουργικότητα του player σου.

Υ.Γ. Το πρόβλημα με τα metadata στα έγγραφα είναι ακόμα μεγαλύτερο... μιας και, τουλάχιστον στα επιστημονικά βιβλία, αφενός θα πρέπει κανείς να έχει ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ metadata για λόγους plagiarism και αφετέρου αρκετά βιβλία έχουν errata αναλόγως την έκδοση. Για άρθρα πάει ακόμα πιο μακριά η βαλίτσα... λόγω χρήσης συστημάτων αυτόματης εισαγωγής αναφορών.

Δημοσ.

@koritsi και meraklis

Εσείς μιλάτε για οργάνωση σε φακέλους κτλ... ενώ εγώ λέω για metadata που τηρούν οι players... (χώρια ότι μερικοί players οργανώνουν αυτόματα φακέλους).

Προφανώς και κάποιος θα έχει οργανωμένα τα media files του σε φακέλους... όμως ένας ολοκληρωμένος player θα έχει το library του με το οποίο θα μπορείς να κάνεις search... ή εάν έχεις κάποιο media "station" που σου παρουσιάζει την βιβλιοθήκη σου στην TV τότε μπορείς να βλέπεις ΟΛΕΣ τις πληροφορίες για οποιοδήποτε movie kind αρχείο στην TV σου, πριν το επιλέξεις.

Το total tracks είναι για τον player και το library του και όχι για το folder που είναι αποθηκευμένα τα αρχεία....

Επίσης, υπάρχουν και players που σου κάνουν play lists μόνοι τους αναλόγως το είδος, το rating που έχεις βάλει αλλά και το κομμάτι αυτό καθαυτό (βάσει τεχνικών μεγεθών του κομματιού που χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην MIR research & industry community αλλά και έχουν περιγραφεί από το mpeg 7 πρότυπο). Οπότε, δεν είναι ανάγκη να πας, εσύ ο ίδιος, να θυμηθείς τι είναι το κάθε κομμάτι και να το επιλέξεις για να ακούσεις ΕΝΑ κομμάτι από ΕΝΑΝ καλλιτέχνη που έχεις να ακούσεις πολύ καιρό ή δεν το έχεις ακούσει ακόμα... εάν έχεις σωστά metadata όλα γίνονται αυτόματα.

Και ΟΧΙ, τα files μόνα τους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τα πάντα μέσα κατά 99,9%... μερικά έχουν καλλιτέχνη για το album αλλά δεν έχουν καλλιτέχνη για το κομμάτι (π.χ. άλλος καλλιτέχνης έχει εκδώσει το album αλλά κάποιος άλλος έκανε remix στο συγκεκριμένο κομμάτι). Ή εάν κάποιος έχει albums που ένας συνθέτης χρησιμοποιεί διαφορετικούς τραγουδιστές, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις για τους διαφορετικούς τραγουδιστές.

Επίσης, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα (ακόμα τουλάχιστον) δεν σου βγάζει σχεδόν ποτέ σωστά αποτελέσματα. Αυτό έχει ως συνέπεια μερικές εκδόσεις CD να μην συμφωνούν με αυτή που έχεις εσύ. Οπότε, ΛΑΘΟΣ metadata. Οπότε, δεν ξέρεις τι έχεις. Οπότε, χάνεις πληροφορίες από την μουσική σου. Οπότε, δυνητικά έχεις λάθος λειτουργικότητα του player σου.

Υ.Γ. Φυσικά προσπερνάω τις λαλακίες για e-penis thread ... όσα δεν φτάνει η αλεπού....

Υ.Γ.2 Το πρόβλημα με τα metadata στα έγγραφα είναι ακόμα μεγαλύτερο... μιας και, τουλάχιστον στα επιστημονικά βιβλία, αφενός θα πρέπει κανείς να έχει ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ metadata για λόγους plagiarism και αφετέρου αρκετά βιβλία έχουν errata αναλόγως την έκδοση. Για άρθρα πάει ακόμα πιο μακριά η βαλίτσα... λόγω χρήσης συστημάτων αυτόματης εισαγωγής αναφορών.

Ως ένα σημείο έχεις δίκιο,αλλά ποτέ δεν με βόλεψε να χρησιμοποιώ καποιον player για να επιλέγω τα κομμάτια μου.Ίσως εξαρχής,όταν τα κατέβαζα δεν είχαν σωστά tags.

Τώρα για το e-penis γιατί θίχτηκες δεν ξέρω.Δεδομένου οτι δεν είδα καμία απάντηση σου πόσο χώρο έχεις + οτι και εγώ απαντάω στο thread.Μην είσαι τόσο τσιτωμένος,δεν είχα σκοπό ούτε να σου την πω ούτε να πετάξω χολή.

Δημοσ.

Ως ένα σημείο έχεις δίκιο,αλλά ποτέ δεν με βόλεψε να χρησιμοποιώ καποιον player για να επιλέγω τα κομμάτια μου.Ίσως εξαρχής,όταν τα κατέβαζα δεν είχαν σωστά tags.

Τώρα για το e-penis γιατί θίχτηκες δεν ξέρω.Δεδομένου οτι δεν είδα καμία απάντηση σου πόσο χώρο έχεις + οτι και εγώ απαντάω στο thread.Μην είσαι τόσο τσιτωμένος,δεν είχα σκοπό ούτε να σου την πω ούτε να πετάξω χολή.

Σόρρυ, άλλο κατάλαβα και για αυτό το έσβησα. Ξαναδιαβάζοντάς το... μην σου πω ότι συμφωνώ πως είναι ένα e-penis thread :P

Σχετικά με το post σου..

Μα εκεί είναι το θέμα. Αυτό λέω και στο koritsi gia PC... ότι τα κομμάτια δεν έχουν ΣΩΣΤΑ metadata όταν τα κατεβάζεις. Όμως, όταν τα αγοράσεις έχουν. Ακόμα, οι players έχουν σχεδιαστεί να σου κάνουν ΠΟΛΥ πιο εύκολη την ζωή εάν έχεις σωστά metadata... χώρια ότι εάν κανείς αγόραζε όλη την μουσική του τότε θα είχε όλα τα metadata της (εάν την αγόραζε από e-stores στους players θα έμπαιναν και αυτόματα στον player, ειδάλλως θα τα είχε σε έντυπη μορφή, εάν αγόραζε hard copy).

Οπότε, η λογική του "κατεβάζω, βάζω σε φακέλους αλλά δεν ασχολούμαι με metadata" μπορεί ποσοτικά να έχει αυξήσει την μουσική στο σκληρό όμως έχει ελαττώσει ποιοτικά (και σε μεγάλο βαθμό) το όποιο interaction με τα μέσα για να ακούσεις μουσική και την πληροφορία που την συνοδεύει (την μουσική). Το ίδιο ισχύει για ταινίες και σειρές.

Άρα, ποσοτικά τα TB που έχει ο καθένας δείχνουν "κάτι"... όμως η ορθότητα και η πληρότητα των metadata δείχνουν την ποιότητα των ΤΒ. Και αυτό που λείπει στις μέρες μας δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα (νομίζω).

• Like 1
Δημοσ.

-Προσωπικά οι φάκελοι με βόλεψαν 100%.Δεν χρειάστηκε να πω ποτέ:"αχ να είχα έναν τρόπο να τα οργανώνω καλύτερα".

Η μόνη περίπτωση που έχω πλήρη metadata είναι στα e-pub βιβλία γιατί οι περισσότεροι e-readers δεν οργανώνονται με βάση τους φακέλους αλλά κάποιες βλακοειδής άλλες τεχνικές(ράφια,σειρές κ.ο.κ.).

Εκεί δεν γίνεται αλλιώς γιατί θα ήταν όλα σε ένα αχταρμά.

-Είναι το πόσα giga έχεις στον σκληρό σου δείγμα e-penis ή κατοχικό σύνδρομο; :unsure:

Είναι για κάποιους δηλαδή μαγκιά να έχουν 20 σκληρούς;

Προσωπικά πρώτη φορά το ακούω.

Επίσης για το κατοχικό σύνδρομο έχω να πω ότι τουλάχιστον για εμάς με 2αρες συνδέσεις το να δω κάποιο επεισόδιο κάποιας σειράς θέλει τουλάχιστον μισή μέρα αναμονής(ή στην καλύτερη SD ανάλυση κάποιες ώρες).

Έτσι αυτά που θέλω να ξαναδώ φυσικά τα αποθηκεύω.

Δεν γουστάρω απλά να γεμίζω τους δίσκους με υλικό γιατί νιώθω κάποια ανάγκη να τα κάνω μασούρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...