traganeus Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ τα metadata τα φτιάχνω πολύ εύκολα. Πάω στον φάκελο με τις λήψεις CTRL + A και μετά DELETE μιλάμε αμέσως γίνονται 2
firewalker Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Γύρω στα 400 Gbyte θα είναι. Αλλά περισσότερα από τα μισά πρέπει να είναι backups.
Toufas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 απο τα 250 gb μουσικης, εχω ενα μεγαλο κομματι που απλα ειναι στο pc. (v0 και flac). Ας ειναι καλα το foobar και τραβαει μονο του το οτι του ζητησω να δω. Την μουσικη που θα περασω στο κινητο την εχω παντα φτιαγμενη με info, covers κλπ. Το υπολοιπο tera μουσικης ειναι videos, 720p στην πλειοψηφια του
SOADNICK Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Το θέμα με τα αρχεία... δεν είναι απλώς να τα έχεις. Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που έχουν 2+ TB αρχείων με media (= ταινίες, μουσική κτλ) έχουν ΣΩΣΤΑ metadata. Δηλαδή, πόσοι έχουν ΟΛΕΣ τις ταινίες και ΟΛΗ την μουσική με metadata.... = για ταινίες: Short description, long description, cover, release date, rating, actors, director, producer, screenwriter, genre, εάν έχουν subs να τους έχουν soft και με σωστή ένδειξη γλώσσας. για σειρές: το ίδιο με ταινίες + episode number, season number, channel για μουσική: album artist, cover, song artist, track number, total tracks in CD, total CDs per album (1 of 2, 1 of 1 etc), date, genre Το ίδιο ισχύει για βιβλία και έγγραφα... ISBN, doi, Title, authors, type (e.g. Edited book, Book, Book chapter κτλ) (και όπου υπάρχει, abstract, key words, date, presented/published κτλ). Και να είναι ΣΩΣΤΑ metadata και όχι ό,τι να 'ναι.... Τι να κάνει κάποιος 50k από τραγούδια, όταν δεν ξέρει τι έχει, που είναι, πότε είναι και εν γένει όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί efficiently όλα αυτά τα δεδομένα... Απλά για να τα έχει και να περιμένει κάποιο post στο insomnia για να πετάξει το νούμερο του space που καταλαμβάνουν; 1,6TB Μουσικη full, με covers ονομα συγκροτηματος αλμουμπ κτλπ ταινιες 720p (εκτος απο μερικες που δεν υπηρχαν) + ελληνικους υποτιτλους με ενδειξη modern greek στο vlc ενσωματωμενους απο εμενα, και σοβαρα ονοματα χωρις καρκινο στα δακτυλα πχ Iron.mAn.YiFY ---> Iron Man 1
viper2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 μιας που βρηκα ολους τους metadata lovers here, i have a question: πως τραβατε metadata στα ebooks οταν εχετε μονο ISBN? και με τι προγραμμα? T.HANKS
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 κάτι που βρίσκεις πανεύκολα στο google...
Muchacho Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 κάτι που βρίσκεις πανεύκολα στο google... Με προλαβες πριν κανω edit.. Τεσπα εμαθα..
frenzy Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2012 Σύνολο κάπου 8ΤΒ στο HTPC ~600 ταινίες, 55 σειρές, μουσική φωτό, γενικά στα παπάργια μου το ιντερνετ, στον τάφο θα τα πάρω. (πλάκα κάνω πρέπει να έχουν περάσει από τους σκληρούς πάνω από 5000 ταινίες και 150 σειρές και μεταξύ εμού της γυναίκας μου και των παιδιών μου μαζεύονται έυκολα αυτά που θέλει ο καθένας να κρατάει). To πρόβλημα είναι πως κάθε τρία χρόνια αλλάζω σκληρούς σε ταινίες και σειρές υποχρεωτικά για να μην ασχολούμαι με back up. Μουσική και φωτό τα έχω σε 2 υπολογιστές έτσι κι αλλιώς. Το θέμα με τα αρχεία... δεν είναι απλώς να τα έχεις.Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που έχουν 2+ TB αρχείων με media (= ταινίες, μουσική κτλ) έχουν ΣΩΣΤΑ metadata.Δηλαδή, πόσοι έχουν ΟΛΕΣ τις ταινίες και ΟΛΗ την μουσική με metadata.... =για ταινίες: Short description, long description, cover, release date, rating, actors, director, producer, screenwriter, genre, εάν έχουν subs να τους έχουν soft και με σωστή ένδειξη γλώσσας.για σειρές: το ίδιο με ταινίες + episode number, season number, channelγια μουσική: album artist, cover, song artist, track number, total tracks in CD, total CDs per album (1 of 2, 1 of 1 etc), date, genreΤο ίδιο ισχύει για βιβλία και έγγραφα...ISBN, doi, Title, authors, type (e.g. Edited book, Book, Book chapter κτλ) (και όπου υπάρχει, abstract, key words, date, presented/published κτλ).Και να είναι ΣΩΣΤΑ metadata και όχι ό,τι να 'ναι....Τι να κάνει κάποιος 50k από τραγούδια, όταν δεν ξέρει τι έχει, που είναι, πότε είναι και εν γένει όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί efficiently όλα αυτά τα δεδομένα... Απλά για να τα έχει και να περιμένει κάποιο post στο insomnia για να πετάξει το νούμερο του space που καταλαμβάνουν; Το μόνο που κάνω πλέον με ευλάβεια είναι directory keeping. Μερικά κλικ να τα κατεβάσω κι ένα drag n dropΑπό εκεί και πέρα τα πετάω μέσα και το MediaPortal παρσάρει τους τίτλους και τα ταξινομεί με metadata από το theTVDB/IMDB κλπ. Σε σειρές πχ το αφήνω supernatural.S02E16.HDTV.x264-ASAP και παίρνω αυτό με υπότιτλους. Αλλιώς δεν αξίζει, καλύτερα να κατεβάζεις κάθε φορά αυτό που θες να δεις παρά να τα φτιάχνεις με το χέρι κάθε μέρα. Μερικά κλικ να τα κατεβάσω κι ένα drag n drop στο htpc - τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα