Προς το περιεχόμενο

Η ορολογία του Internet που χρειάζεται να γνωρίζετε


kisaky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

i_orologia_tou_internet_pou_xreiazetai_nΤο διαδίκτυο μπορεί να είναι για όλους, όμως για πολλούς η ορολογία του φαντάζει δύσκολη. Λέξεις που δεν χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας αλλά είναι απαραίτητες σε προγράμματα και διαδικτυακές εφαρμογές. Σας παρουσιάζουμε ορισμένους από τους βασικότερους και πιο διαδεδομένους όρους του Internet που πρέπει να γνωρίζετε.

Authentication - Σημαίνει το αυθεντικό, την πιστοποίηση, δηλ. την αναγνώριση της παρεχόμενης ασφάλειας ενός δικτύου υπολογιστών, το οποίο καθορίζει την ταυτότητα του χρήστη.

Bandwidth - Είναι το εύρος ζώνης μεταφοράς δεδομένων από μια συγκεκριμένη σύνδεση. Όσο μεγαλύτερο είναι τόσο ταχύτερη είναι η σύνδεση, δηλ. μεταφέρεται περισσότερος όγκος δεδομένων σε μιρκότερο χρονικό διάστημα. Μετριέται σε bps (bits per second).

Bookmark - Η διεύθυνση μιας ιστοσελίδας που την έχουμε αποθηκεύσει για εύκολη αναφορά όποτε την χρειασθούμε. Είναι γνωστή και με τον όρο Αγαπημένα.

Cyberspace - Αναφέρεται και ως "Κυβερνοχώρος" και αποτελεί έναν άλλον ορισμό για το Internet και τις υπηρεσίες του.

DNS - Domain Name System, δηλ. Υπηρεσία Ονομάτων Περιοχής. Είναι μια σύμβαση που επιτρέπει τη μετατροπή των αριθμητικών διευθύνσεων του Internet σε ισοδύναμες αντίστοιχες διευθύνσεις κειμένου, που είναι καλύτερα κατανοητές από τους χρήστες, και το αντίστροφο. Για παράδειγμα, η αριθμητική διεύθυνση 207.68.137.41 αντιστοιχεί στη διεύθυνση κειμένου microsoft.com.
http://www.flowmagazine.gr/article/view/i_orologia_tou_internet_pou_xreiazetai_na_gnorizete/category/quality_of_life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξίσου σημαντικά να γνωρίζουν οι χρήστες είναι και το Link.png Site: http://en.wikipedia.org/wiki/Uniform_resource_locator">URL και το πιο συνηθισμένο error Link.png Site: http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_404">HTTP_404 .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...