Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο γνωστός υπολογιστής σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, της Raspberry Pi Foundation, δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει τον προγραμματισμό στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με μια αρκετά φθηνή και προσιτή στο ευρύ κοινό, υπολογιστική πλατφόρμα.Αλλά, αν και αρχικώς προοριζόταν για τους μαθητές, εντούτοις προσέλκυσε το ενδιαφέρον και την φαντασία των developers παγκοσμίως. Μάλιστα σε μια προσπάθεια περεταίρω προώθησής του, η Raspberry Pi αποφάσισε να παρουσιάσει το δικό της app store με πλήθος εφαρμογών, άλλες από αυτές διατίθενται δωρεάν και άλλες επί πληρωμή. Η ιδέα πίσω από το εγχείρημα, είναι να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να διαμοιράσουν τις δημιουργίες τους, ενώ παράλληλα να δημιουργήσουν ένα εικονικό κατάστημα για όσους είναι νέοι στην πλατφόρμα.

Να αναφερθεί ότι το app store είναι προσβάσιμο από το διαδίκτυο, αλλά υπάρχει και ως μεμονωμένη έκδοση. Κατά την έναρξη της λειτουργίας του είναι διαθέσιμοι 23 τίτλοι παιχνιδιών, μία μόνο εμπορική εφαρμογή έναντι του ποσού των $3.18 (ή £1.99), ενώ στον κατάλογο των freeware εφαρμογών περιλαμβάνονται τα LibreOffice, Asterisk, πολλά κλασσικά παιχνίδια όπως Freeciv και OpenTTD, καθώς και το Iridium Rising

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι προγραμματιστές μπορούν να καταχωρήσουν ελεύθερα το υλικό τους και έπειτα από έγκριση να συμπεριληφθεί στις διαθέσιμες εφαρμογές. Η εταιρεία IndieCity παρέχει το σύστημα πληρωμών και πέρα από την σχετική επιλογή για χρέωση των apps υπάρχει και μια επιπλέον που επιτρέπει τη δωρεά χρημάτων στους προγραμματιστές, ακόμη και στην περίπτωση που το λογισμικό τους είναι δωρεάν.

Κλείνοντας να αναφερθεί ότι οι χρήστες Raspberry Pi συσκευών μπορούν να κατεβάσουν το Pi Store στην ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση απλά αναβαθμίζοντας την δίνοντας την εντολή «sudo apt-get update && sudo apt-get install pistore».

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51110-raspberry-pi-launches-pi-store-free-and-paid-apps-available.html">techspot.com

Επεξ/σία από z4rx07
Δημοσ.

Ο Raspberry Pi δεν είναι υπολογιστής τσέπης γιατί απλά δεν έχει μπαταρία ούτε δέχεται μπαταρία. Είναι σίγουρα μικρός αφού δεν έχει ούτε πληκτρολόγιο, ούτε ποντίκι , ούτε οθόνη. 

Η πρώτη έκδοση του Raspberry Pi έχει 25 βρετανικές λίρες και είναι πραγματικά φτηνή. Η τελευταία έκδοση έχει διπλάσια μνήμη και καλύτερη υποστήριξη περιφερειακών με αυξημένη τιμή στις 35 λίρες. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται η κάρτα SD με το λειτουργικό.

Απαιτείται  τροφοδοτικό micro usb ,usb πληκτρολόγιο, usb ποντίκι, κάρτα SD, αναγνώστης κάρτας SD, καλώδιο  δικτύου για το modem αφού wifi δεν παρέχεται  και HDMI οθόνη. Όποιος δεν έχει ένα παλιό desktop υπολογιστή με αχρείαστα τα περιφερειακά του οφείλει να πληρώσει για καινούρια όποτε είναι δώρο, άδωρο με τις τιμές των netbooks.

 

Η εταιρεία Raspberry Pi δεν το πουλάει άμεσα, αλλά μέσω δύο μεταπωλητών εκ τον οποίων μόνο ένας πουλά στην Ελλάδα. Το κόστος της τελευταία έκδοσης του Raspberry Pi με το κουτάκι 7 λίρες και τα μεταφορικά είναι συνολικά γύρω στις 47 λίρες. Ο μεταπωλητής προσφέρει μεγάλη ποικιλία περιφερειακών για τις ουσιαστικά δύο εκδόσεις του Raspberry Pi . 

 

Επειδή το έχω ψάξει στην ιστοσελίδα του Raspberry Pi . Το Raspberry Pi παρέχεται σαν πλακέτα- μητρική-. Σίγουρα πρέπει να αγοραστεί και ένα κουτάκι γύρω στις 7 λίρες για να προστατευτεί από  τον στατικό ηλεκτρισμό των χεριών. 

 

Τα προγράμματα που διατίθενται είναι τα απολύτως απαραίτητα . Το μόνο καλό είναι το XBMC media player. Βέβαια  το app store του Raspberry Pi βολεύει κάπως τα πράγματα.  

 

Εφόσον προϋπάρχουν τα περιφερειακά  και υπάρχει το ενδιαφέρον για προγραμματισμό και πειραματισμό σε  υπολογιστή με arm επεξεργαστή έχει ενδιαφέρον η απόκτηση του .   Αλλιώς  υπάρχουν πιο βολικές και οικονομικές λύσεις. 

  • Like 1
Δημοσ.

Εμένα παλι μου φαίνεται πολύ καλή προσπάθεια και ας ειναι αρκετές εφαρμογές επι πληρωμή.

 

Εκτος των αλλων το pi ειναι μια αρκετά καλή λύση για εκείνους που θέλουν να πειραματιστούν γενικά με διάφορα πράγματα αλλα και για εκείνους που θέλουν απλα να το έχουν ως media player το οποίο επειδή το έχω δοκιμάσει κανει άψογα την δουλειά του με το xbmc.

 

Και παλι ομως θεωρώ οτι ειναι ποιο πολύ για πειραματισμό (αποψη μου) για αυτο και το αγόρασα

Δημοσ.

ρε σεις, μη κερδοσκοπικό είναι το pi foundation,

στο κόστος πουλάει για να πάρουν όλα τα σχολεία,

να πάρουν τα παιδιά σε χώρες του τρίτου κόσμου,

να πάρει αυτός που κάνει το hobby του και θέλει να παίξει με προγραμματισμό και home automation

 

εγώ έχω να πω οτι είναι εξαιρετικό και είναι πρακτικά τσάμπα,

 

επίσης συνδέεται σε τηλεόραση με hdmi και παίζει μια χαρά σαν media player με xbmc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...