Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμφανίστηκε στην αυλή ένα γατάκι 5-6 μηνών πρόσφατα και ήταν αρκετά ζωηρό,έκλεβε φαί απ τον δικό μου το γάτο και όλα καλά.Έχει 2 μέρες τώρα το βλέπω έχει κατιάσει σε μια γωνιά,στο τάισμα δεν ανταποκρίνεται ( ο δικός μου παιζει φάπες με τους άλλους εισβολείς) και γενικά δε κάνει τίποτα.

Δεν παίζει κτηνίατρος κοντά.Τι θα μπορούσα να τσεκάρω και ενδεχομένως να το βοηθήσω;

Δημοσ.

Τώρα θυμήθηκα ότι σήμερα το πρωί είδα κι ένα διάφανο υγρό με κόκκινα κομματάκια μέσα.Λογικά ξέρασε χθες.

Καλό ή κακό;

Δημοσ.

Οτι ειπε ο Luci εκτος αν στο μεταξυ συνελθει και αρχισει να τρωει. Για 1 μερα να μεινει νηστικο δεν τρεχει τιποτα, ακομα και για δευτερη, απο κει και περα ναι παιζει θεμα σοβαρο. Συνεπως αν το παρουσιασε σημερα, δωστου χρονο μεχρι αυριο και μετα βλεπουμε..

Δημοσ.

αν δεν το πας σε κτηνίατρο σύντομα, θα πεθάνει..

οι γάτες μετά απο 2-3 μέρες αδυνατίζουν τρελά αν δεν τραφούν (ίσως λόγο μεταβολισμού ??..) με αποτέλεσμα και να το πας σε κτηνίατρο τότε να του πάρει αρκετό διάστημα να συνέρθει.

βρες τρόπο αν μπορείς να το πας αλλιώς rip..

Δημοσ.
Πριν λίγο γύρισα σπίτι και έλειπε. Ελπίζω να μη το βρω σε κανα χωράφι εδώ γύρω.

δεν έπαθε κάτι τέτοιο απαραίτητα ..

οι γάτες οταν δεν είναι καλά απομονώνονται και οτι εξαφανίστηκε ίσως ειναι ενα σημάδι οτι πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα.

οπότε αν το δεις αυριο και έχεις την δυνατότητα τότε καλύτερα να το πας σε ενα κτηνίατρο το συντομότερο.

Δημοσ.

Το απόγευμα το μετακινούσα απ τη θέση του και όπως το άφηνα έτσι και παρέμενε στην ίδια ακριβώς στάση.Επίσης που και που έκανε πως βήχει αλλά χωρίς να βγάζει ήχο.

Δημοσ.

Σύμφωνα με δικές μου εμπειρίες, το πιο πιθανό είναι να έφαγε κάποιο φάρμακο για ποντίκια ή κάτι παρόμοιο (δυστυχώς).....

Εάν σου αρέσουν και συμπαθείς αυτά τα τετράποδα... τότε προσπάθησε να σκεφτείς ότι συμβαίνουν αυτά γιατί (και από ό,τι θυμάμαι από όσα έχω δει) το συναίσθημα είναι αρκετά χάλια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι γάτες για να πεθάνουν πάνε και διαλέγουν ένα ήσυχο κρυφό μέρος. Γι' αυτό και τις χάνουμε, και δεν τις ξαναβλέπουμε. Πολύ πιθανώς γιαυτό να έφυγε και το δικό σου το οποίο με αυτά που μας λες δεν το βλέπω να έχει πολλές πιθανότητες ούτως ή άλλως...

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.

Αν και Λίγο αργά..

Ζεστό γάλα με την σύριγγα και με το ζόρι

Αν πραγματικά σε ένοιαζε,κι όμως έτσι ειναι.., την πρώτη φορά που το είδες έτσι θα το πήγαινες κτηνίατρο...και ας μην παίζει κοντά

Τώρα αν δεν είναι δηλητήριο(φόλα) θα επιβιώσει 100%

Αν ειναι sorry..

Είχα γατί σε αυτήν την φάση που περιγράφεις 3μέρες και το είχα ξεγραψει,αλλά επιβίωσε μάλλον κάποια ίωση είχε

Αλλά από φόλα δεν γλυτώνει κανένα

Δημοσ.

εμένα ενας γάτος μου είχε εξαφανιστεί και δεν τον έβρισκα.

μετά απο κανα δύο μέρες τον βλέπω με ένα λαιμό πρησμένο (νόμιζα οτι θα πέθαινε έτσι όπως τον είδα) και μέχρι να πάω να επικοινωνήσω με τον κτηνίατρο εξαφανίστηκε απο το δωμάτιο μου (ήταν καλοκαίρι και είχαμε ανοιχτές μπαλκονόπορτες , αλλα δεν περίμενα και στην κατάσταση του να περπατήσει).

αφου έφαγα την γειτονιά και δεν τον βρήκα την άλλη μέρα τον είχα ξεγράψει... είπα οτι δεν έπαιζε να την βγάλει καθαρή. Μετά απο κανα δύο μέρες βρίσκω την ντουλάπα μου ανοιχτή (την άνοιγε με το πόδι του)και τον γάτο να έχει ξαπλώσει μέσα σε ενα άδειο κουτί. είχε σπάσει το πρήξιμο στον λαιμό του και είχε βγάλει το δηλητήριο (τον πήγα μετά σε κτηνίατρο και μου είπε οτι τον είχε δαγκώσει φίδι)και ο γάτος ξαφνικά είχε πάρει τα πάνω του.

ο γάτος ειναι ζωντανός και ακμαιότατος (φτου μην τον ματιάσω)

αυτό που θέλω να πω ειναι πως οι γάτες ειναι ανθεκτικές , αλλά πρέπει με το που θα δεις οτι κάτι δεν πάει καλά να τις πας κατευθείαν κτηνίατρο, γιατί στην περίπτωση μου το θεωρώ καθαρή τύχη που την γλύτωσε.

Δημοσ.

Παιδιά το γατί δεν είναι δικό μου.Στην γειτονιά έκοβε βόλτες που και που και καμιά φορά ερχόταν να φάει εδώ.

Μια χαρά ζωηρό το βλεπα πάντα εκτός απο χθες που είχε αράξει σε μια γωνιά και δεν έκανε τίποτα.

Αν το πετύχω πουθενά σήμερα και είναι πάλι έτσι θα πάρω το βάλω στο μηχανάκι και θα πάω στον κτηνίατρο 45χλμ μακριά.

Δημοσ.

Τουλαχιστον να αποκλεισουμε το ενδεχομενο της φολας...

Με τις παλιες φολες - ποντικοφαρμακα το ζωο πεθαινε σε 1-2 ωρες, με τις καινουριες φολες το "ευτυχες" ειναι (που να τους καψει φωτια) οτι ειναι αργου θανατου, οποτε το ζωακι πεθαινει μετα απο μια βδομαδα περιπου. Ενα  συνηθες συμπτωμα ειναι αιμα στη μυτουλα τους μετα απο 2-3 μερες... Το αντιδοτο στις νεες φολες ειναι απλο και οικονομικο, βιταμινη Ε την οποια προμηθευεσαι απο φαρμακειο. 

Ακομη και αν εχουν περασει 3-4 μερες, μπορει να σωθει.

Να ξερεις οτι οι γατες εχουν πολυ γερους οργανισμους, οποτε αν ειναι κατι αλλο μπορει να το ξεπερασει και μονο του. Βεβαια το καλυτερο θα ηταν να πηγαινε σε καποιο κτηνιατρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...